МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

  • 79 248
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 3 428
Явно ти е малко влажно брашното - пробвай да сложиш 40-50 мл по малко вода, на същото количество брашно и после ако е сухо добави по малко олио или кисело мляко.

# 556
  • Sofia
  • Мнения: 1 502
Значи е от брашното, ако е брашно. Използвай го за готвене или го смесвай с друго, докато го изчерпиш.

# 557
  • софия
  • Мнения: 3 035
Благодаря ви!
  bouquet

# 558
  • Varna
  • Мнения: 103
Здравейте искам да помоля за рецепта за 500 грамов пълнозърнест хляб. Понеже в къщи само аз ям такъв хляб, когато направя по-голям изсъхва.

# 559
  • София
  • Мнения: 15 828
  Напоследък и на мен ми остава лепкаво тестото, колкото и брашно да слагам.Не дочаквам програмата месене и втасване, вадя тестото малко след второто месене, слагам във формата да втаса за 15 минути и пека.Много е топло вече, не е като зимата,много бързо втасва.

# 560
  • Мнения: 7 779
  Напоследък и на мен ми остава лепкаво тестото, колкото и брашно да слагам.Не дочаквам програмата месене и втасване, вадя тестото малко след второто месене, слагам във формата да втаса за 15 минути и пека.Много е топло вече, не е като зимата,много бързо втасва.
намалявайте маята

# 561
  • София
  • Мнения: 15 828
 Напоследък и на мен ми остава лепкаво тестото, колкото и брашно да слагам.Не дочаквам програмата месене и втасване, вадя тестото малко след второто месене, слагам във формата да втаса за 15 минути и пека.Много е топло вече, не е като зимата,много бързо втасва.
намалявайте маята
Намалих я, от 11 на 7 грама, слагам студена вода,зимата слагах топличка, и пак много бързо втасва.

# 562
  • Мнения: 3 428
Тайне, аз слагам по 5 гр жива мая на 600гр брашно. Тъкмо ми е!

# 563
  • Мнения: X
И аз намалявам маята от няколко дни, защото иначе се залепва за капака и не може да се изпече добре. Преди слагах по 1 грам прясна мая на 100 г брашно, но сега му е много (водата - студена от чешмата). Дали пък не са направили маята по-активна  Grinning  newsm78... Вчера правих един мъничък хляб и той добре си се изпече, защото и да иска, трудно ще се надигне догоре  Sunglasses Wink.

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 15:04 от Анонимен

# 564
  • Мнения: 7 779
Намалих я, от 11 на 7 грама, слагам студена вода,зимата слагах топличка, и пак много бързо втасва.
[/quote]
увеличете солта

# 565
  • Мнения: 307
Да ви се похваля днес направих първия си хляб с квас в машината. Кваста беше от пълнозърнесто брашно. Стана не много бухнал хляб. Нещо подобно на бонус тонус нещо такова и стана като черен хляб, въпреки че само кваста ми беше от пълнозърнесто брашно после сложих обикновено тип 500. После ще добавя към поста и снимки.

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 16:43 от sinapovaaya

# 566
  • Мнения: 51
 Напоследък и на мен ми остава лепкаво тестото, колкото и брашно да слагам.Не дочаквам програмата месене и втасване, вадя тестото малко след второто месене, слагам във формата да втаса за 15 минути и пека.Много е топло вече, не е като зимата,много бързо втасва.

при мене винаги през лятото студена а през зимата топла вода


водата я слагай направо от хладилника и  Hug

# 567
  • Мнения: 4 753
А при мен всичко си е като преди... В стаята с машината температурата е почти постоянна и зиме, и лете - 25 градуса... Водата ми е винаги от чешмата... Обаче ползвам програмата за месене и втасване на тесто и след това си настройвам на печене... Това ми спестява много втасване и месене и намалява времето за приготвяне на хляб с повече от час...

# 568
  • Мнения: 32
Аз да питам... някой да е правил сладко или конфитюр? Моята машина е немска - Клатроник - и има рецепти, но изискват специална захар, която тук не се продава. Купих на д-р Йоткер 2в1 за сладка, но не е същото.
На едно място пише 500гр плод-300 гр захар, на друго съотношението е 3 към 1 - и просто някой да сподели ако е правил наскоро сладко.

# 569
  • Мнения: X
Аз да питам... някой да е правил сладко или конфитюр? Моята машина е немска - Клатроник - и има рецепти, но изискват специална захар, която тук не се продава. Купих на д-р Йоткер 2в1 за сладка, но не е същото.
На едно място пише 500гр плод-300 гр захар, на друго съотношението е 3 към 1 - и просто някой да сподели ако е правил наскоро сладко.

В темите имаше споделено мнение, че след правене на сладко на някой  казанчетата на машините им протекли. Аз лично се отказах да експериментирам.

Общи условия

Активация на акаунт