Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 148
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
здравейте мами,явно моята приятелка няма да се престраши да пише във форума ,но за това са приятелите и пак съм при вас с един въпрос към мамите от Варна за добър педиатър ,който е в час с недоносени бебета.
щастлива мама ние сме при д-р Тунчева, препоръча ни я д-р Черноокова бившата завеждаща на неонатологичното отделение, но не съм особено доволна. Единственото, което ми харесва е, че е много предпазлива с поставянето на ваксините и ги започнахме след 1 г. коригирана възраст. Горещо препоръчвам д-р Харитонова, много от майките прехвърлиха децата при нея и са много доволни. Тя няма опит с недоносени, но е много отзивчива и се интересува в подробности как се развива детето, как се храни и т.н. Записването при нея става с месеци назад.
Иначе моето дете го наблюдаваше всеки месец неонатолог д-р Ангелова, много добър специалист е и тя прави трансфонтанелните ехографии.
Това са моите препоръки, надявам се да бъда полезна.
Успех и здраве на бебчето и цялото му семейство!

# 166
  • Варна
...,и и е вменила вина с въпрос от рода:''-Ти какво направи за да родиш преждевременно'' #Crazy.....
Тези думи ги чух и аз (дословно). Явно тази лекарка още работи в АГ-то.
Писала съм неведнъж точно този цитат и колко много може да срине една психика този въпрос. За мой късмет аз знаех какво съм правила за да задържа бебето си възможно най-дълго (бях с рискова бременност) и не се обвинявах, но ... някоя майка, която се сблъсква с преждевременното раждане и това й идва като гръм от ясно небе би започнала да се рови в спомените си и да търси причините за това в действията си, а от това по-вредно няма.
Така и не мога да си обясня защо тази лекарка задава този въпрос. Какво ще й помогне в грижите за детето евентуалния отговор. А и какъв отговор е получавала през годините, различен от вдигане на рамене?!
Ако действително нещо е станало, което да причини раждането, бременната ще го сподели при приемането й в болницата.
Извинявам се за дългия пост, но се възмутих за пореден път.

..Говори на твоята приятелка когато ходи на свиждане да не плаче при беба. Да я милва, да и говори и пее. ...
За съжаление няма да й дават да пипне бебчето докато не излезе на термо легло.

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 11:06 от Viki_76

# 167
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Изцяло съм ЗА д-р Ангелова,много внимателна женица,но прегледите се заплащат.Педиатри-специалисти няма,важното е да дава направления.

# 168
Здравейте и от мен мамчета, дълго време само чета темата, но днес се реших и аз да споделя с вас за моето малко бонбонче. То е преждевременно родено в 32 седмица, 1750 кг. и 41 см на 10.05.2012г.  В самото начало бях много изплашена, не знаех какво ме очаква и аз като повече от писалите тук чух въпроса "какво си направила, че го роди по- рано". Минахме през какво ли не, но слава богу вече сме си в къщи и сме на почти месец коригирана възраст. Сега започват другите притеснения и ходене по мъките докато видим дали всичко ни е на ред.   Simple Smile Това накратко е моята история, ще се радвам  ако можете да ми помагате с съвети за в бъдеще.

# 169
Здравейте и от мен аз също родих моето момиченце в АГ Варна,тежеше 550гр,беше наистина много критична, лекарите в началото постоянно ни повтаряха колко е критична,какви увреждания щяла да има............... Cry направо бях потресена ,преливаха й кръв,беше на кислород,на вентилация ,имаше кръвоизливи на дробчетата и мозъка ,но всичко се резорбира  Peace...............в крайна сметка лека по лека почна да се възстановява,да качва грамчета,правеха й се периодични прегледи на очите ,ушите ТФЕ и т.н и така след 3мес и 10дни ни изписаха от болницата 2040гр  Simple Smile.Мина една тежка година в прегледи,рехабилитация всеки мес ,проходи на 1год и 7мес ,сега буквално бяга и не спира да дърдори  Joy.
И ние попадахме на лекарка, която се държеше грубо,но пък е имало и моменти в които се е държала добре,мисля че се казваше д-р Недева,има една Тодорова ,която беше на изписването беше просто ужаснаааааааааа   #2gunfireSick,така се държеше ,ще кажеш че аз съм виновна че съм родила преждевременно и че е толкова мъничка .Явно наистина се презастраховат в началото и не искат да дават никакви празни надежди ,защото наистина времето и самото детенце ще покаже как ще тръгнат нещата.
Най-доволна бях от д-р Черноокова,д-р Ангелова и д-р Богданова  Peace Peace Peace
sunyyy ,гуш на бебчо  Hug
Violina_23 ,бързо възстановяване на бебка и скоро да се гушкате вкъщи  Hug

# 170
sunyyy , cecitooo , привет !  bouquet

Да са ви живи и здрави борбените дечица ! Hug Hug Hug

# 171
# 172
Здравейте мами,да се отчета и аз нашата мадама вече наддава , Praynig почти е достигнала рожденото  си тегло.Видяхме и фотосесиите ,толкова е миниатюрна и сладичка Hug

# 173
Цитат
Здравейте мами,да се отчета и аз нашата мадама вече наддава , Praynig почти е достигнала рожденото  си тегло.Видяхме и фотосесиите ,толкова е миниатюрна и сладичка Hug

щастлива мама ,браво на детето  ,това са много добри новини Hug

# 174
Благодаря на всички за подкрепата и куража! Grinning Нека всички малки борещи се дечица да растат здрави и щастливи!

cecitooo, благодаря ти .... целувки на твоята пораснала вече принцеса. До година, живи и здрави като станем на годинка ние ще си дойдем на Варна, сега се налага да останем тук, по- близо до София, че да има кой да не наблюдава.  Grinning Не бях наясно там дали има специалисти и тъй като познавам много малко хора реших да си останем в къщи поне да има кой да ми помага. Живи и здрави като си дойдем ще се обадя да ми кажеш за докторите там, кой къде е и т. н .

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 10:40 от AnMary

# 175
  • Sofia
sunyyy, cecitooo, Violina_23, щастлива мама, изпращам ви цялата си положителна енергия и ви стискам палци. Моля се скоро бебчовците да са при мамите! Hug

# 176
pepitastar1  Hug Hug Hug

# 177
pepitastar1, благодаря ти Grinning   

Удачно ли е да ви помоля за помощ,  малката ми кукла има проблем с изхождането по голяма нужда, казаха ми да давам вода от сварени овесени трици, но аз се притеснявам защото в тях се съдържа глутен. Моля ви споделете вашия опит и ми дайте съвет какво да правя.

# 178
sunyyy , аз давах такава вода и имаше ефект . Peace
Детето алергично ли е ?

# 179
Детето е много малко за такава вода. Ефект има със сигурност, но на тази възраст е много трудно да се каже алергично ли е или не. Аз не бих рискувала.
Проблема системен ли е или инцидентен?
На мен ми се е случвало рядко да имаме такъв проблем - давала съм дуфалак 1-2 пъти и проблема се е решавал веднага. Ако проблема е системен, лекар трябва да каже как е адекватно да се постъпи.

Общи условия

Активация на акаунт