Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 154
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Пингуи , моята щерка я изписаха на 50 дни , значи още по-малка е била , тогава и захранването беше по старата схема , рано .
Не , че го препоръчвам , но при нас , да чукам на дърво , нямаше проблем . Praynig

# 181
Благодаря ви за бързата реакция, не мисля, че бебка има някаква алергия и въпреки това не смея да дам овесена вода. До сега ни се е случвало да не може да се изходи самичка докато бяхме на фризо приматюра, откакто сменихме млякото с милумил се случи само веднъж преди десетина дни.

# 182
sunyyy, малки сте за такава вода. Ако не е ходила 2-3 дни, направи масаж на коремчето с бебешко олио, дай дуфалак или й сложи свещичка, глицеринова, те са бебешки. Без бабешки дивотии, като индрише, мушкато и т.н

# 183
 happy mama, до дете си е и добре, че не е имало проблеми. Не всички деца са алергични, но аз лично не бих поела този риск. Разбира се всеки преценя  Hug
Спомням си, че ние също имахме проблем с акането, докато даваха АМ на нестле за недоносени. После минахме на Лактана + кърма и проблема с акането се оправи веднага.

# 184
nikolina-pikolina, благодаря ти! Ще пробвам с дуфалак, при нас не се случва за повече от ден да не може да се изходи.

И да споделя една добра новина, днес бяхме на контрола за очите и всичко ни е на ред  Grinning

# 185
happy mama, до дете си е и добре, че не е имало проблеми. Не всички деца са алергични, но аз лично не бих поела този риск. Разбира се всеки преценя  Hug

Пингуи , ако сега трябва да дам , също не бих , но тогава нямах нет и толкова информация , освен това личната лекарка ( педиатър ) ми го предложи , добре , че не е имало проблем ! Peace

sunyyy , браво ! Heart Eyes

# 186
happy mama ,   Hug

Има ли мами онлайн? Момичета утре ни предстои първата ваксина и съм много притеснена, не зная как ще я понесе малката, пък и още имаме шум на сърцето, лекарите казаха, че всичко е на ред и да се ваксинира нормално и въпреки това не мога да си намеря място Cry

# 187
sunyyy , моето дете е голямо и тогава нямаше опция за отказ от ваксина , или поне аз не знаех .
Но сега , като чета , имаш право да искаш отлагане поне . Peace

Подледни и в темата за ваксините http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=511939.0

Hug

# 188
happy mama ,   Hug

Има ли мами онлайн? Момичета утре ни предстои първата ваксина и съм много притеснена, не зная как ще я понесе малката, пък и още имаме шум на сърцето, лекарите казаха, че всичко е на ред и да се ваксинира нормално и въпреки това не мога да си намеря място Cry
Погледни наредба №15 , особено частта за недоносени деца, най-накрая. Май няма за какво да се хванеш, но все пак е полезно да се информираш. Ще спазят ли детето да е на 2м. коригирана възраст, ако имунизирате утре?
Все пак, щом имаш притеснения имаш възможност да бавиш. Колко? Ами колкото искаш в общи линии. Може да пропуснеш консултацията и да кажеш, че сте на почивка/ на село за по-дълъг период. Може да отидете, но да съобщиш за притеснителни симптоми или контакт със заразно болно дете преди ден-два. Така лекарят няма право да ваксинира. А и да настоява, ти си майката и имаш крайната дума. В действителност детето ти е много малко. Нито ти, нито лекарят знае дали детето има непоносимост/ алергия към нещо. Едно е да започнете на 6-7 м, друго е сега в тази крехка възраст.
Аз не позволих на нашия ЛЛ да ваксинира толкова рано. Тя настояваше, въпреки че детето беше с постоянна тежка хрема (стафилококи) месеци наред. Трябвало да си спазва графика, за да не я глобят и всякакви шантажи. Детето прояви реакция към крави белтък, ако бях разрешила да го бодат на общо основание щеше да стане голяма беля. Отказ не подписах, обещах на ЛЛ, че ще ваксинираме по-късно.

# 189
sunyyy ,според мен е много малка за ваксини,както казва dobra е добре да се  водиш от коригираната възраст,това е само мое мнение.Имаш ли неонатолог (педиатър) който ви следи по-обстойно предвид това ,че сте недоносени,и ако да какво е неговото мнение за ваксините???
Ние с ваксините почнахме така:1вата беше Синагис ,която е за недоносени, 5 последователни месеца я слагахме,имаше още 2 противохепатитни и след 1година коригирана възраст сложихме Синфлорикс  и Инфанрикс  Peace

# 190
Благодаря ви отново момичета, ще измисля нещо, за да не направим ваксината днес.....  Stopмеждувременно ще питам педиатърката и ще заведа малката да я види неонатолог. Днес тя ще стане на 1 месец коригирана възраст, до сега имаме само две ваксини направени в болницата, на предната консултация отказах една ваксина сега пак ще го направя.  Confused Малко ми е неудобно от личната докторка, но няма как, винаги се отзовава жената било за направления, да ни прегледа или да и звъня по телефона. Лошото при нас е, че след  прегледа при кардиолога, той написа в протокола да се ваксинира нормално  ooooh! пък и теглото при раждане е 1.750 кг.

# 191
Sunyy, според мен е най-добре да се консултираш с неонатолога откога да почнете ваксините. Ние ги започнахме от 4м коригирани и то само по 1 ваксина, никога две наведнъж.

# 192
sunyyy , аз съм писала и друг път , че до прохождането на детето , ходехме веднъж месечно на консултация с неонатолог . Peace

# 193
Здравейте мами,нашата бубка вече е 1,370кг,както казват докторите''няма влошавания''.Правили са и: изследвания на слуха всичко било ОК,някакви ....графии при първото е имала кистички при второто имало значително намаляване,след две седмици ще и правят изследване за ретинопатия дано всичко мине добре Praynig

# 194
sunyyy, когато ни изписаха от болницата и педито дойде у нас ми каза, че е най-добре първата година и половина да ходя при Неонатолога им. Защото тя няма опит с недоносени бебета, Ваксините слагахме в Токдау, само след одобрение от д-р Масларска. Започнахме на 9 мес, 6 коригирани иа млалко. Синагиса го бихме сега през 1 год и сега ще бием пак един курс.
Много сте малки за ваксини сега. Обърни се към неонатолог и не рискувай.

Щастлива мама, супер за новинтеи, дано все така сте занапред.

Общи условия

Активация на акаунт