Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 213
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Вики,много се радвам за добрата новина.Успех мила,не остана.Аман от некадърни лекари.

# 511
Вики, много мило ми стана като прочетох! Браво на бебо и на коремчето! Дръжте се още!!!

# 512
  • София,
Е Вики радвам се, то и аз така си помислих, че само някой прехвален доктор те е наплашил! Хич не им се връзвай!
Ние какво да кажа - растем. За проблеми не е като да няма, но ... За болестите няма какво да кажа - положението при нас си е същото, даже в момента се боря с една 39 гр. температура. Детската градина май пак си остава мираж и така, а я преместих в нова ДГ отскоро. Е имаме вече два пъти по три присъствени дни - но ми се струва че тепърва ще трябва да свикваме с градинските вируси.
Хелче и те са добре, Дани и Лора са много пораснали, те ходят много редовно на ДГ.  Е изкараха и те по едно грипно заболяване, но са добре - големи сладури са! Днес имат и прекрасно тържество в ДГ, можеше да ходим да ги гледаме, но уви, с тая Т сме за никъде, а и нещо много са и объркани симптомите, та нещо не може да и се намери лекарство.
Ти разкажи за Викторчо как е, ходите ли още на логопед, как върви предучилищната, ще го пускаш ли първи клас догодина?

# 513
  • Варна
Така се надявах да прочета, че болестите вече са в миналото, но уви... Дано поне все по-леко ги кара.
Вики и той в момента е болен. Тази нощ вдигна доста висока температура - 39,7 (даже един стар термометър измери 40.8 ). За първи път от повече от година дадох температуропонижаващо. Постреснах се като хексалгина действа само 2-3 часа и после пак вдигна, но панадола после подейства (оказа се, че хексалгина е с изтекъл срок на годност). Днес правихме чистка на шкафа с лекарствата - доста нещо изхвърлихме.
Иначе е добре. Продължаваме работата с логопед и психолог. Говора става все по-чист и вече разсъждава като голям. Има и страхотни бисери. Работата с логопеда (определяне даден звук дали се чува в дадена дума и къде се намира) спомогна да се научи да сричкува, а после и да чете. В градината се справя много добре с учебния материал. Така че не виждам причина да не го пусна в първи клас догодина.
Както преди се чудех как да го озаптя да не пише само букви и цифри, сега е така за ченгелчетата - сам си разчертава редове и започва да пише. Радва ме, че започна да иска да оцветява, да рисува (макар и рядко).

# 514
  • София
Ashia, и ние имахме такъв период. Тогава аз прилагах един метод, който не е препоръчителен, но... за нас беше решение. Слагах столчето за хранене срещу телевизора, намирах реклами и докато гледаше запленен рекламите, бутах лъжичките.

Не се бях сетила за този начин, но ще пробвам и него, няма как ! Благодаря за съвета.

# 515
  • София
Вики, много се радвам че всичко е наред   bouquet
Ние сме добре, бяхме болни миналата седмица, но като цяло доста разредиха боледуванията и сме много редовни в градината. Днес имаха тържество в ДГ, Дани обаче го пропусна, защото наобяд ми се обади учителката, че го боли корема. Спа вкъщи, но не му беше добре и остана. Като се прибрахме с Лора вече се беше оправил и сега все едно нищо не е било...
Иначе Лора вече не ходи на логопед, Дани остана само "Л" да изчисти, по-скоро да го автоматизира в спонтанната реч и ще приключваме и с него заниманията.

# 516
  • София
Вики, радвам се за хубавите новини   bouquet

При нас нищо ново. С Алекс се гледаме, Дияна ходи на у-ще.
Преместихме се в Люлин 2. Дияна пътува сама с метрото, водихме я и я прибирахме първите 1-2 седмици.
Здрави са, като изключа леките хреми, които хващат от време на време.

# 517
  • София,
Ан - Мари Алекс не е приет на градина или ти не го пускаш, за да не се разболява.
Вики и ние още си ходим на логопед, само намалих часовете да са по веднъж в седмицата, че все се надявах да си ходи по редовно в новата градинка и вес още се надявам де - тя надеждата нали знаете умира последна!!! Mr. Green Заканила съм се че в момента в който направи 10 пълни присъствени дни в ДГ и ще почерпя - ще занеса една торта на децата, ама уви. Засега най много по три издържа.  Mr. Green. Тази година съм по упорита и в момента, в който се пооправи и я пускам пак, нали така уж добивали имунитет - при нас май няма такова нещо. От началото на септември сме почнали с болестите и не сме спрели. Днес даже отново съм приготвила тук една чанта с багаж за болницата и чакам. Дано се оправи и не се наложи да я карам - но знае ли се, много повръща и това повръщане и обезводняване ни изиграва винаги лоша шега! Tired

# 518
Здравейте мили момичета!Не съм се включвала отдавна,само ви четях,но нямаше с какво да се включа!Искам да ви се похваля,че вече започнахме да папкаме пюренца,немога да разбера дали ги харесва,защото прави едни физономий,ама си го изяжда де!Заменихме обедното хранене. LaughingИ се обърна онзи ден от гръб по корем,и от тогава както го сложя по гръб и хоп,веднага се е обърнал!Много съм щастлива!Това е от нас Hug
Дано всички болни дечица бързо да се оправят Hug
Лек ден на всички!

# 519
Ами честито,започва се.Аз днес водих Вики на лекар,че снощи взе да прихрипва все едно има храчки,принципно педи каза нищо особенно,но ни изписа Изопринозин и Флавамед и вит.С.За да втечним секрета иначе сополи нямаме ама откъде се взе това чудо незнам.Вирусче било.

# 520
Привет и от нас,

Радвам се за хубавите новини. Вики още малко остана, браво. Дръж фронта.

iv.elina и ние преди няколко седмици бяхме така. Много е гадно. Спомням си, че уж нищо ни нямаше, ама пихме лекарства и витамини за 70 лв. Изпихме цяла опаковка ИЗоприназин, вит Ц купих на сироп и още давам, от евреме на време. Иначе давам плодове и така.

Аз от днес съм на работа. 1 ден след цели 2 год и 8 месеца и ми е странно, търсене, че съм без децата, но няма как.
Иначе ние сме си у нас с гледачките, Приеха ни на една ясла, ама е далеч от нас и няма да е удобно на гледачките да ги водят.

# 521
  • София

Аз от днес съм на работа. 1 ден след цели 2 год и 8 месеца и ми е странно, търсене, че съм без децата, но няма как.
Иначе ние сме си у нас с гледачките, Приеха ни на една ясла, ама е далеч от нас и няма да е удобно на гледачките да ги водят.

Ники, и мен това ме чака от 1.1.2013г. Вкъщи съм от февруари 2011г., т.е. почти 2 години, посветени изключително на бременността и децата, техните проблеми и радости. Днес ще ходя до офиса за някаква среща - много ми е странно.

Също се чудя докога да караме с гледачката и от кога да започнем да посещаваме детски заведения - на 2 години или на 3 години. Да ги дам по-рано ме е страх, за да не вземе някой да ми ги тормози там, иначе не ме е страх толкова много от болестите, защото ние и вкъщи си ги караме  Sad.

# 522
Ashia, аз определено ще си държа гледачките. Мисля на пролет евентуално да ги пусна, т.е ще са на 2 год и половина. Но ще си задържа едната гледачка, защото ще имам нужда от нея.

Аз днес, ако щете вярвайте, се сетих 1-2 пъти само за Марти и Йо, явно съм свикнала да сме разделени. Но определено ми беше по-лесно когато си разполагах с моето време.

# 523
Здравейте, майчета  Hug

имам един належащ въпрос за детските надбавки, кога подадохте в социалните и има ли срок за подаване на документите?

след раждането ходих да подам за еднократната помощ, а за детските ми казаха, че трябва да имам някаква бележка от личния лекар за имунизациите...обясних, че сме недоносени и ми казаха да изчакам, но вече наближава четири месеца от тогава  newsm78

имунизации от задължителните още нямаме, имаме само първи прием от synagis и една бележка от неонатологията, че можем да се имунизираме и че сме имунизирани със synagis...та се чудех дали с тази бележка трябва да отида или ще ме върнат

# 524
Принципно смятам си наясно,че ЛЛ на детето трябва да я даде,но докато той не впише,че са направени имунизации детски ще видиш през крив макарон.Извинявай за думите ама е така в нашата държава.

Общи условия

Активация на акаунт