Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 245
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Аз овесени ядки давам, но трици не, защото съм чела не трябва да се дават на деца, защото изкарват полезни вещества от организма. А за захарта аз съм на мнение, че не трябва да се дава на децата, поне докато ние определяме какво ядат. Много ми е странно мнението да не се четат етикетите, все пак за мен е много важно да знам какво съдържа храната, която давам на детето си.

# 391
  • София
Смуси, аз гледам да ги храня диетично моите и затова давам трици, но при теб, дарлинг, това диетично хранене може да не е подходящо. Казвам го без да се колебая, защото твоето дете върви по-слабичко. Не трябва да го тъпчеш с нездравословни храни, в никакъв случай, защото не се знае какво може да стане след това, но, ако е възможно и най-вече знаеш как, наблегни на калоричните newsm64

Сега за трицитите: в нета видях мнението, че триците отнемат от хранителните вещ. - което е цитирано от др. Дюкан. От друга страна, когато се махнат триците (финната обвивка) от зърното, се отнема значителна част от най-полезните му съставки - диетични фибри, есенциални амино киселини, протеини, витамини и минерали. Вярно е и че съдържат вещества, които пречат на усвояването на други вещества, може би заради това съществува мнение, че "отнемат", но ако се приемат балансирано, т.е. В комбинация с други части от зърното (под формата на сухар, бял ориз, ядки), трябва да е ОК.

M_marinova_85, страх ме е да давам бисквитени и сухарени изделия, защото обикновено са правени от много фино смляно брашно, т.е. силно преработена храна, когато почти нищо не остава от хранителните вещества в самата храна, а от друга страна съдържанието на лесно и бързо разградими въглехидрати е по-високо. Същото важи и за белия ориз и затова предпочитам да давам черен ориз, който е нещо като бял ориз плюс трицата на ориза. Но давам и бял - редувам ги. Също давам бисквити и сухари, просто с едно наум, че въобще не са диетични и че нямат много хранителна стойност, но хайде за енергия, за баланс, за сгъстяване, че трици давам по малко, а те въобще не сгъстяват. Специално за захарта: не ползваме бяла захар, а само кафява в редки случаи, или плодова захар - фруктоза, но не мога да избегна съдържанието на захар в готовите изделия, и затова, когато мога, бисквитите ги правя собственоръчно с кафява или плодова захар. Но това си е голяма занимавка. ... Овесени ядки може да даваш, но или леко смлени, или накиснати предварително, за да омекнат, иначе както са по-големи на децата ще им е трудно да ги ядат. Може да пробваш и други зърна - варен ечемик, варен булгур, но трябва с нещо да се подслади - плод например.

Nikolina, защо му дърпате сега пишлето на Марти? Не е ли голям. Абе ще му мине, ама жалко, че го боли. Стискам палци да се оправи baby_neutral.

# 392
Че ние най-обичахме кашите на Слънчо, бисквитена и с банан, и на Хумана. То нормално да има захар, ако мислиш, че сладкото в кашите е от млякото. Няма какво да се притесняваш. Аз етикети не чета.

Аз също ! Wink
Моята дъщеря много обичаше кашите Слънчо ! Heart Eyes
Даже и аз си хапвах покрай нея ! Grinning
Изобщо не съм се вманиачавала на тема хранене .
Захранена е рано , по старата схема , със сокчета , не е кърмена , само АМ , проблеми не сме имали , слава Богу !  bouquet
Единствено кисело мляко не съм давала преди годинка , само АМ .

# 393

Изобщо не съм се вманиачавала на тема хранене .

И аз,а и смятам че колкото повече четем етикетите,толкова по-зле,а и защо е нужно,нали в един момент детето отива на площадката,от тук солети,от там зрънчо,тогава какво правим,вадим от устата ли,и то милото гледа жално Mr. Green

# 394
  • България/Германия
Момичета, бихте ли споделили как протичаше храненето на бебчетата ви през първите месеци? Аз се цедя и давам от шише. Опитах да кърмя директно от гърда, но Алекс заспиваше супер бързо и не изсукваше почти нищо, затова реших да минем на шише, за да му е по-лесно. Кърма имам за три бебета  ooooh! Будя бебо на три часа, ако не се събуди сам и му се събират 8 хранения по 80-90 мл. Обаче и от  биберона пие много бавно, заспива по време на хранене и за 90-те мл му трябват 30-40 минути Sad Дали като позаякне ще започне да пие по-бързо? Иначе за три седмици е качил 1 кг и е пораснал 4-5 см, така че вече е с размерите на средностатистическо новородено.  Grinning Но много ме притеснява това бавно пиене...

Утре ми беше терминът и ми е едно смотано и тъжно, че не можах да задържа бебчо по-дълго Sad

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 23:03 от elfie

# 395
Момичета, бихте ли споделили как протичаше храненето на бебчетата ви през първите месеци? Аз се цедя и давам от шише. Опитах да кърмя директно от гърда, но Алекс заспиваше супер бързо и не изсукваше почти нищо, затова реших да минем на шише, за да му е по-лесно. Кърма имам за три бебета  ooooh! Будя бебо на три часа, ако не се събуди сами му се събират 8 хранения по 80-90 мл. Обаче инот биберона пие много бавно, заспива по време на хранене и за 90-те мл му трябват 30-40 минути Sad Дали като позаякне ще започне да пие по-бързо? Иначе за три седмици е качил 1 кг и е пораснал 4-5 см, така че вече е с размерите на средностатистическо новородено.  Grinning Но много ме притеснява това бавно пиене...

Утре ми беше терминът и ми е едно смотано и тъжно, че не можах да задържа бебчо по-дълго Sad
С какви шишета сте? Аз също цедих и давах от шише. В началото беше на Нук като в болницата, обаче правеше вакуум и ги смених. Минахме на Медела, заради помпата. Но в края на краищата най-лесно ми се хранеше от тънкия вариант на Dr.Brown, те са с клапа за въздуха. 
Относно количествата - трудно е да се коментира, защото недоносените бебенца имат различни проблеми. Ние 80-90 мл достигнахме на около 6 месеца и се хранеше на час и половина вместо на 3ч.
Радвай се, че на термина вече сте си заедно, макар и минали по тежък път. Малко по малко ще започнеш да се оттърсваш от тежките спомени, но още всичко ти е прясно. Кураж  Heart Eyes

# 396
  • София
Elfie, моите близнаци ядяха кърма от шише, но по-късно се научиха да сучат от гърда. Може да пробваш бебчо на гърда след някой и друг месец, два - не се отказвай заради това, че сега не може. Изцеждането, по мое мнение, като цяло е по-трудно от хранене на гърда. Ние ползвахме стъклени шишета на Nuk. Между другото има едни по-тънки (Nuk), които стават за помпата на Медела (и моята беше такава). По-важното е, че в началото ползвахме каучукови биберони, защото те са по-меки и с тях е по-лесно, а после минахме на силиконови. Дъщеря ми в началото хапваше много бавно, но след това се стегна и оправи темпото. Да не говорим как засука от гърдата - много скоростно. Твоят бебчо е много малък, още няма месец и му трябват сили; не се притеснявай ще се оправи. Иначе количествата кърма, които хапва, звучат добре.  Hug

# 397
elfie ,и на мен ми се струват много добре количествата които приема бебчо  Peace, а за времето Велинка като сучеше продължителността си беше пак около 30 мин така ,че не е много
Моя съвет е да се обърнеш към консултант по кърмене,аз имах изцяло подкрепа от такъв,за което съм много благодарна на Aila  Peace ,можеш спокойно да й пишеш ,веднага ще се отзове сигурна съм  Peace Aila_24 това е скайпа й  Peace

# 398
Здравейте мами!Аз също съм мама на едно недоносено детенце!Малкия ми мъж се роди в 35 г.с. с тегло 2600 и 47 см!Просто ми изтекоха водите и така.През цялата бременност нямах никакви оплаквания,само дето бях на терапия с фраксипарин всеки ден,заради тромбофилия,но за мен нямаше никакво значение,защото го чаках малко повече от 2 години!И точно когато се бях отчаяла и започвах процедури за втора инсеминация,и то стана!Не си мислете,че съм стояла така 2 години,минахме всички изследвания-всичко наред,освен поликистозни яйчници от моя страна.Една инсеминация в клиника по стерилитет,положителен тест и след седмица прокървях и се изчистих сама!Точно щяхме да почваме новата процедура и чудото стана!Малко се отплеснах,но като се роди малкия направи пневмония,след това кръвоизлив и беше на апаратно дишане.Но на два пъти си измъкваше тръбичките,накрая му вързаха ръцете в памперсите и така стоя милия ми мъничък бонбон.Отвързаха го и пак си извади тръбата,но този път го оставиха без да го интубират.Справи се и след 18 дни престой ни изписаха!Сега е на 4 месеца и половина,коригирани 3 и е най-важното нещо в моя живот!Надявам се да ме приемете във вашата темичка.Дано по малко майки се записват тук.Много здрави и щастливи дечица на всички!Извинявам се за дългия пост! Smile

# 399
Здравей и тук , Sam4e ! Hug

Понеже питаше за обръщането .
Само като инфо - моята дъщеря до 9 реални месеца не се обръщаше , родена е 2,5 месеца преди термин .
Казвам ти го , за да не се притесняваш , не е закъсняло детето .
Правите ли рехабилитация ?

# 400
 happy mama  Не сме правили още.Тази седмица ще ходим на преглед по съвет на неонатоложката,макар че според нея няма да имаме проблеми,ама за мое успокоение,защото аз май се оказах голяма паника и ще видим какво ще стане.Иначе благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 401
Малко е още бебето , не насилвай нещата !
Казвам ти го от опит , пък и неонатоложката щом е на мнение , че е ОК , значи е така ! Hug

# 402
elfie аз цедях и давах кърма от шише и биба на Нук, силиконови, И до ден днешен сме си с тези шишета и биби. Моите също заспиваха с шише в уста, ама аз подпирах шишето,лягах и заспивах. Пък те си спяха с шишето или си го избутваха с език. И сега ще ме питате как не ме е било страх от задаване. Ми то и бебетата имат инстинк за съхранение, така че нямаше грижа.

На година и половина пиеха по 120-130мл кърма+каша вътре. И до сега не пием повече от 130-140мл АМ. На 25 месеца или на 1 и 11 мес коригирани сме 9900гр и по 82 см.

# 403
  • София
Sam4e, добре дошла. И аз съм сравнително от скоро тук, но ми е драго да те поздравя. Честито за първата ти рожба. С тези мерки си е бил направо като доносен и жалко за усложненията, които са настъпили - иначе сигурно щяха да ви изпишат и по-скоро. Радвай се на бебока от сърце и вярвай, че всичко ще бъде наред, а каквото зависи от теб, все ще го направиш с времето!  Hug

# 404
 Ashia Здравей и от мен!Благодаря за топлото посрещане момичета!Дано все пак по-малко майки да се записват тук.Иначе ние сме на АМ,защото така и не ми дойде кърмата като хората-отдавам го на притесненията около малкия и сега хапваме по 140мл пет пъти на ден-първото ни е в 8 сутринта и последното към 20,.00-20.30 часа.До сега спеше по цяла нощ,но в последните няколко нощи е по неспокоен,буди се,мрънка,даже тази нощ го храних в 4 часа,защото направо не знаех вече какво да го правя.Дано да е само нещо инцидентно,ще видим.И да ви питам от-време на време като спи през нощта започва да си мята главата наляво-надясно,не се събужда,ама си я мята,.Питах педи,тя се усъмни за рахит и му пусна изследвания за калций-всичко е наред.Питах и неонатоложката,тя каза,че според нея нещо сънувал!На някой случвало ли му се е!Ох пак дълго стана,извинявам се!  bouquetЛек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт