Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 243
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Вики, пожелавам ти едно доносено бебе, малко остана   bouquet

# 376
Грижата за недоносените деца в България в "Нещата от живота" - http://tv7.bg/neshtata-ot-jivota/Video/9486292

# 377
  • София

Тъй като мен повечето хора ме обявиха за свръх-амбициозна и параноична майка, за това че я водя на логопед толкова малка, но сега се успокоих, че сме си на прав път. Смятам да я запиша още като се върнем в Бг. От няколкото пъти, в които сме ходили смея да твърдя, че лично ЗА мен като родител посещенията бяха много полезни - самата аз научих много интересни неща за това как да играем и да стимулираме децата.

Пингуи, аз не бих обръщала внимание на квалификациите, които ми поставят повечето хора, когато става въпрос за детето ми  Crossing Arms . Разбирам някой да ме обвини, че неглижирам даден проблем и да се замисля дали не трябва да направя нещо по въпроса, но когато правя уж "в повече" би следвало да си е моя работа, ако това не вреди на детето разбира се, или, да кажем, бих взела мнение от някой, който ми помага да обезпечим финансово тази допълнителна грижа, или също бих взела мнение от други хора, когато аз самата се колебая много.

В случая с логопеда разбирам от майките на по-големите деца, че има такива и такива проблеми, за които по-нататък ще си отварям очите на четири и че на еди каква си възраст е рано да се диагностицират съответните проблеми. За мен споделянето на този опит е много важно.

Ако детето е по-малко и няма видими проблеми в развитието, доколкото разбирам от написаното, логопедът също би помогнал с напътствие и същинска работа, така че детето да бъде занимавано и стимулирано правилно, както ти описваш. Тъй като това занимаване трябва да се прави и от родителите, и от детегледачката, и в детската градина, според мен един човек не е нужно да бъде квалифициран педагог, логопед, детски психолог и т.н., за да може да се грижи добре за детето си, но пък ако може да си позволи/и му доставя удоволствие да го води на логопед, защо не  Simple Smile Винаги може да се научи нещо ново  Simple Smile

# 378
Вики, лека и спокойна бременност и ти пожелавам едно доносено бебе.

Да ви кажа дойдоха ни обувките от Кларкс, но уж поръчах най-тесните, защото те имат размери и за широчина, но пак са ни широки ooooh! В резултат на което не може да ходи удобно и криви крачето, което боса не го прави. Вече не знам с тези обувки какво да правя.

# 379
Вики, лека и спокойна бременност и ти пожелавам едно доносено бебе.

Да ви кажа дойдоха ни обувките от Кларкс, но уж поръчах най-тесните, защото те имат размери и за широчина, но пак са ни широки ooooh! В резултат на което не може да ходи удобно и криви крачето, което боса не го прави. Вече не знам с тези обувки какво да правя.
В София и в едно Пловдивско село правят обувки по поръчка. Моя приятелка купува на детето си от селото, защото имало голямо разнообразие на модели. Слагат крачето в мека форма и изработват индивидуално.

# 380
Ashia,
Беше писала, че за закуска приготвяш овесени трици със сирене, сухар и елда. Може ли да ми кажеш как точно приготвяш триците? Колко време ги накисваш? С каква вода?

# 381
Аз правя ортопедични обувки / от софийските,до Пловдив не стигнах/,измерват глезена,свода и обиколката около пръстите.Общо взето се измерват всички обиколки и се прави индивидуално по крачето,освен това си казвам и претенциите за цвета,модела и тн Peace
Но ги правя с протокол от социалните,иначе струват 238 лв./поне модела ,който аз избрах е толкова ooooh!/

# 382
  • София
Ashia,
Беше писала, че за закуска приготвяш овесени трици със сирене, сухар и елда. Може ли да ми кажеш как точно приготвяш триците? Колко време ги накисваш? С каква вода?

m_marinova_85, триците не ги кисна предварително, но пък заливам всичко с вряла вода. Слагам първо сиренето и сухарите, после заливам и мачкам (сухарът омеква най-трудно). После добавям по около 2 мерителни лъжици (от АМ) трици и 2-3 лъжици от АМ с елда с плодове, после заливам с още вряла вода и бъркам. Вместо овесени понякога слагам пшеничени трици и зародиши. Триците са най-богатата част на зърното по отношение съдържанието на минерали и витамини и то в немлян вид, но ги използвам балансирано - т.е. хем давам сухар, хем давам трици. Само трици не е хубаво, защото те почти не се смилат от стомаха, а стомахът трябва да бъде ухажван  Heart Eyes. По една, две чаени лъжици трици на ядене е допустимата доза за такива малки деца, четох го в някаква медицинска статия за здравословното хранене.

Леле, Смуси, кой знае колко пари си дала за тези обувки и много жалко, че не стават. Не може ли да пробваш с много плътни чорапи - например от тези за пълзене, които се продават заедно с наколенки?!?

Мами, в понеделник ще ходим на първи контролен преглед на очите при Др. Димитрова от Токуда. Досега сме ходили веднъж за проверка, когато те бяха на 2 месеца. Тогава уж всичко бе наред. Трябва ли сега да следя за нещо специално  newsm78? Нали трябва да ни разширят зениците?

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 15:49 от AnMary

# 383
Ashia, Ние бяхме при нея миналият петък. Всичко е наред, догодина пак. Да, ще ви разширят заниците, на известно време на няколко пъти капят капки. Малко ще има да си перседите няколко часа, но тя е много добра. И много внимателна, няма да съжалявате.

# 384
Ashia,
Ще пробвам рецептата ти:), че моя господин не ще попара и съм принудена да измислям алтернативи. А тази елда с плодове много ми се пресича, иначе обикновената става.

# 385
  • София
m_marinova_85, може да добавиш истински плод, за да е малко по-вкусно   chef

# 386
Ashia,
Сега се рових из нета за тези овесени трици и навсякъде пише, че овесени трици на толкова малки деца не се давало,а се дава овесени ядки Thinking
Въобще за възрастни дори повече от 3 с.л.

Ти забелязала ли си някакви странични действия?

# 387
  • София
m_marinova_85, аз не видях странични ефекти, освен че от пшеничените трици ходят по-редовно по голяма нужда. В интерес на истината, си мислех дали да не те посъветвам да изчакате до годинка, защото триците наистина почти не се смилат от стомаха. Аз ги давам смело, защото на мен са ми давали само кисело мляко с овес, дори когато съм била много по-малка, а около мене има и доктори, и специално педиатри. По принцип повече ме е страх да давам бисквити и сухари, да си призная, но ги включвам в менюто и тях.

# 388
Тогава най - добре ще изчакам да станат поне на една годинка. А овесени ядки няма проблем да давам нали? А какво те притеснява за сухара и бисквитите? От скоро и аз започнах да давам......Днес пък за първи път давах бисквитена млечна каша на Слънчо и забелязах, че пише, че съдържа захар......направо се изумих.

# 389
Че ние най-обичахме кашите на Слънчо, бисквитена и с банан, и на Хумана. То нормално да има захар, ако мислиш, че сладкото в кашите е от млякото. Няма какво да се притесняваш. Аз етикети не чета.

Ние днес дърпахме пишлето на Марти и милия, цял ден не смее да си изпишка, много жално плачеше.

Общи условия

Активация на акаунт