Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 216
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Кога започнахте да ваксинирате дечицата си? Според Наредба №15, недоносени деца се ваксинират 2 месеца след термин, а за такива на апаратна вентилация дори след 6-ти месец.
Да ти е живо и здраво детенцето!!! Нашите деца са борбени! Относно ваксините е най-добре да ги забавиш колкото ти позволява наредбата. За добро ще е. Нервната им система няма нужда от подобни атаки преди детето да навакса. Освен това при ранно поставяне не е ясно дали детето има алергии, непоносимост и т.н. Моят син направи реакция от хеп. В поставени на 7 седмици и на 3 месеца /по график несъобразен с наредбата/. За щастие усещам, че сме преодолели последствията.

# 496
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Относно ваксините се поставят мисля,че след 6 коригирани месеца.За Виница трудно може да се уредиш.Ние ходихме при Тютюнджиева.

# 497
.AVA. , привет ! Hug

Много хубави новини , все така да сте ! Heart Eyes

# 498
  • Варна
Ава, аз вече съм позабравила подробностите покрай ваксините. Това, което помня е, че педиатърката ни беше пратила за Манту в ТУБ диспансера и от там ни върнаха - трябвало да мине 1м коригирана възраст за да се направи. 3-4 дни след мантуто сложиха БЦЖ. Не помня обаче от ТУБ диспансера ли бяха дали препоръка кога да стартират останалите ваксини или неонатоложката от АГ.

# 499
О , Вики , как е коремчето ? Heart Eyes

# 500
  • Варна
О , Вики , как е коремчето ? Heart Eyes
Не исках да се оплаквам, но има много голяма вероятност и второто дете да ми е недоносено. В момента околоплодните ми води са много малко. На всичко отгоре бебока се е завъртял седалищно. Днес ще ходя да видят как е положението.

# 501
Ashia,

Аз имам същият проблем с храненето от два месеца. Преди дъщеря ми беше доброто прасенце - отваряше уста и ядеше каквото и колкото мама яде. Бяхме с нея в болница септември месец и оттогава много се промени относно храненето. Сега я храним двама човека - единия пъха лъжичката, а другия се прави на клоун - за да си отвори устата. Това, което използвам като хитринка - подавам шишето с вода да си отвори устата, но вместо него получава лъжица пюре. Освен това понякога сменям лъжицата - използвам от малките лъжици, които ние използваме за хранене - понеже са и непознати й е интересно, та така успявам да пробутам някоя друга лъжица. Мисля, че вече си изгради вкус и не ще да яде каквото аз реша, а каквото тя иска. Например онзи ден и направих пюре - тиквичка с картоф (любимото й до скоро), не пожела, за да не остане съвсем гладна отворих плодово пюре от сини сливи - изяде го:)
Също така имаме проблем с вечерното хранене с биберон - не го иска, приспивам я и заспала я храня. Единствено си хапва от шише през нощта. Да, ние още ядем през нощта:)))

Аva,

Моите близнаци са родени в 35 г.с. по 1900, в родилния дом ни поставиха БЦЖ и противохепатитната, втората противохепатитна я сложихме на 2 месец от раждането, другите ги забавих до сега - 9 коригирани месеца. По принцип се чака поне 6 месеца (според наредбата), но ние правихме и рехабилитация и предпочетох да поизчакам още малко.

Вики,

Успех, вече си в добри седмици, а дано устискаш още някоя друга седмица.

# 502
  • София
Вики, стискай кълки. По лентичката ти виждам, че си в 32ра г.с. Пожелавам ти да родиш доносено бебе.

# 503
Вики , успех , мила ! Hug
Но вече наистина си в добра седмица , няма страшно ! Peace

# 504
Не исках да се оплаквам, но има много голяма вероятност и второто дете да ми е недоносено. В момента околоплодните ми води са много малко. На всичко отгоре бебока се е завъртял седалищно. Днес ще ходя да видят как е положението.
Успех и дано да задържиш още няколко седмици  Praynig

# 505
  • София
Вики, успех! Всичко, всичко ще бъде наред, дори щастливата среща да е по-рано.  bouquet

# 506
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Викче,устискай още малко.Пиши какво е станало.Утре по Нова в сутр. блок ще говорят за ваксините.

# 507
  • София,
Вики дръж се и пиши след прегледа, аз мисля че има време  и  да се обърне бебока, стискам палци всичко да е наред!!! Peace

# 508
  • Варна
Благодаря ви момичета за хубавите думи!  Hug
Вчера док ми каза, че водите ми са в норма. Даже се учуди и възмути защо са ме наплашили така. Камък ми падна (а бях гипсирана от притеснение).
Ashia, и ние имахме такъв период. Тогава аз прилагах един метод, който не е препоръчителен, но... за нас беше решение. Слагах столчето за хранене срещу телевизора, намирах реклами и докато гледаше запленен рекламите, бутах лъжичките. Другия вариант беше да го храня навън - там рядко имахме проблем с храненето.
Дани, как е Вероничка? От снимките във фейсбук виждам, че расте и хубавее. Как е здравословно? Укрепна ли?
Хелче, а Лорчето и Дани как са?
Имате ли си "бисери"?

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 15:34 от Viki_76

# 509
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ashia, и ние имахме такъв период. Тогава аз прилагах един метод, който не е препоръчителен, но... за нас беше решение. Слагах столчето за хранене срещу телевизора, намирах реклами и докато гледаше запленен рекламите, бутах лъжичките. Другия вариант беше да го храня навън - там рядко имахме проблем с храненето.

И аз процедирах така с Йоана, но само в екстремни ситуации - когато бързахме за някъде или от доста време не се е хранила /поне 2дена/ повече от 5лъжички на хранене.

Вики радвам се, че нещата при теб са добре. Просто незнам как може да има такива доктори и така да наплашват бременните жени!  #2gunfire
Успех мила!

Общи условия

Активация на акаунт