В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 49 977
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, вие носихте ли лекарства от България при първото си пътуване към Канада?
До колкото ми е известно много от хората го правят и нямало проблем, дори и неотпечатани да са, но все пак, моля ви, разкажете вашия опит. 
Благодаря!:bouquet:

# 76
  • Vaudreuil Canada
Bibita аз всеки път си нося камари с лекарства (хубавото е че повечето от тях изхвърлям в последствие). Не съм имала проблем - в най-лошия случай ще ти ги вземат на границата.

# 77
shemet_neveroiaten, никак не ми се иска да ми ги взимат.Mr. Green
Ако знам, че няма да има проблем /каквато е моята инф./, ще си взема и някои хранит. добавки. Но ако е рисковано, по-добре да ги подаря на роднини в България, че иначе много ще ме е яд, ако ми ги вземат на границата.
Може би като дойде момента да купуваме билети, в сайта на сътв. авиокомпания ще пише дали е позволено или не. newsm78

shemet_neveroiaten, благодаря ти за ЛС! Hug Ще ти пиша тези дни по сладкарския повод. Wink

# 78
Bibita, авиокомпанията едва ли ще имат инфо на сайта им по конкретният ти въпрос. Те имат за основните и всеобщо забранени изделия като оръжия, наркотици и т.н.

Най-точна информация ще вземеш от: http://www.cbsa-asfc.gc.ca/publications/pub/bsf5056-eng.html#s5x5  .... те са тези, които са на границата и чиито правила са следвани.
Лекарства за лично ползване не са проблем. Ако са някакви по-стряскащи количества - тогава става по-интересно. Хранителните добавки - незнам... тук е по-специфично и едва ли ще има конкретно инфо. Аз лично съм си взимала смекти, фервекс, парацетамол, упсарин и до тук приключвам.

# 79
Благодаря ти, denzul!:bouquet: Сега ще видя линка.

# 80
Здравейте на всички,
влизам само да попитам някои ще пътува ли за БГ на 13.06. с Jet Airways от Торонто-Брюксел- София - да си правим компания, че аз ще съм с малкия само Simple Smile

# 81
Момичета, с риск да стана досадна, но пак да питам относно опита ви с носенето на лекарства от България към Канада.

Дано повече от вас се включат да споделят, защото от линка, който denzul ми даде, не ми е ясно дали мога да нося отпечатани лекарства, а също и хранит. добавки /напр. Primrose, рибено масло, Коластра/.
Имам и лекарства, които не са били запечатани при купуването им. Такъв е например спреят за нос на детето, който не е фабрично запечатан, просто има капачка в/у флакона.

Благодаря ви сърдечно! Hug

# 82
Bibita, при влизането ни в Канада преди една година носихме доста лекарства, всички бяха разопаковани, сложени в несесери. Пазехме упътванията само. Така се спестява доста място. Слагаме ги между дрехите в куфарите. Сега сме в България и наши приятели от Монреал помолиха да им занесем разни сиропчета и хапчета, така, че пак ще пренасяме аптеката.  Успех!

# 83
Bibita, аз винаги си нося лекарства от България, но не в ръчния, а в общия багаж - опаковани, разопаковани - всякакви. Не съм имала проблем досега. Но за всеки случай си исках рецепта от познат лекар за някой антибиотици и по-специфични медикаменти. В ръчния багаж винаги имам нещо за температура, за повръщане, главоболие - всичко е запечатано и в зиплог торбичка. Не съм имала проблем досега. Успех Simple Smile

# 84
Мили моми4ета, има ли някой опит с поръ4ка и доставка на детски игра4ки (не малки) от европейски сайтове (немски например) за Канада?
Амазон . де ми дава 40 евро доставката Sad има ли някой опит с по-евтина доставка от някой сайт?
Искам да поръ4ам Big Bobby Car за едно мом4енце. Благодаря.

# 85
Момичета, много ви благодаря за инф. относно лекарствата и пренасянето им!!!  bouquet Hug

# 86
  • Монреал
Момичета, защо носите толкова много лекарства? Просто ми е интересно, освен ако не е нещо специфично разбира се, но все пак и тук има аптеки.

Бибита, а вие кога ще пътувате?

Този уикенд уж обещаваха 15 градуса, ама нещо се изложиха пак с прогнозата  Rolling Eyes
Мама на Дари, как мина пътуването, сподели първите ви впечатления, когато имаш малко време!  Hug

# 87
Ние още не знаем кога ще пътуваме.
А лекарства искам да имам за първите 3 м. най-вече. Освен това ще ми е нужно време докато разбера кое лекарство в Канада на кое българско е аналог. Няма да имаме познати в Канада и ще откриваме топлата вода сами и в това отношение. Grinning

# 88
  • Vaudreuil Canada
Момичета, защо носите толкова много лекарства? Просто ми е интересно, освен ако не е нещо специфично разбира се, но все пак и тук има аптеки.

Аз лично съм капризна на лекарства и като свикна с нещо трудно го сменям. Това първо, второто е че на някои неща не съм намерила аналог тук (отчасти щото рядко се ползват за да си експериментирам). Трето много мразя да вися при доктори за да ми изпишат нещо и ако мога да си го изпиша сама го правя - та такива лекарства държа под ръка. Да не говорим че на нас най-близката болница ни е на 25 км и аз хич не съм очарована от нея.

# 89
  • Калгари, Канада
Ние се прибрахме, сега се борим с часовата разлика (днес е по-добре от вчера, а утре вече се надявам да сме в крак  Wink  ).

Добре си изкарахме. Децата бяха обгрижвани от бабите, играха си с братовчедчето и бяха наситени на преживявания; от друга страна сега са щастливи да са обратно тук. Ние също имахме малко спокойствие, в Париж си изкарахме чудесно и си беше истинска почивка за нас. Родата там и тя е доволна, че ни е видяла, най-вече пра-родителите. И така - както се казва "кратко, но сладко".

Навзимахме доста детски книжки и помагала за изучаването на български език; малко лекарства (беше споменато по-горе) - колкото повече живеем тук, толкова по-малко си носим от БГ; малко подправки (въпреки че и тук си ги имаме); сувенири и книжки; малко дрешки ...

Общи условия

Активация на акаунт