Парфюмни размисли и страсти - 152

• 50 475
  • 722
  •   1
Отговори
# 330
  • Козлодуй
Приличат си,но според мен Том Фордовото творение е по-доброто.
Белла,Том Форд е работил за Ив Сен Лоран и първият парфюм,създаден за фирмата под негово ръководство е Опиум,вторият М7 Hug

# 331
  • София
За мен ще е хейтърска Grinning Само нероли май мразя повече от тубероза,а имам усещането,че ти би го харесала.За мен са близки наистина,и в доста парфюми си партнират с твойта любимка.
Мда, като гледам къде присъства, мисля, че се сещам кое е и съм почти убедена, че си права  Mr. Green

# 332
  • Germany
Намирате ли прилика между Тобако ванила и Амбър наргиле? Колкото повече тествам първия, толкова повече прилики ми се разкриват.
Това ме отказа от покупка на Табако ванил, само дето при ТФ липсва досадната канела, но пък май по-добре канела, отколкото ванилия Mr. Green Crazy В базата са ми почти еднакви Peace

# 333
Аз не намирам голяма прилика.

# 334
Не ми се отваря видеото на два различни компютъра.  Виждам само картинка с Калина. От всички имена, които виждам тука споменати, само името на Калина разпознавам и то от тази тема. От коментарите ви за водещите, може би е по-добре да остане във въображението ми.

Понеже стана дума за смокини, ето един нов парфюм на Армани (инфо. от Now Smell This):

Ноти: mandarin, pink pepper, tea accord, green fig accord, iris and amber.

Някой спомена ли L'Artisan Figuier на Джиакобети, който по спомен е добра смокиня дори за хора необичащи смокини?

П.П. И аз не намирам съществена прилика. Амбръ Наргиле мога да го нося, макар и в много студено време само, и канелата е осезателна. Амбърът е сенсуален. Намирам прилика в текстурата--и двата са плътни, като течащ  мед, но в ТФ има една характерна нота,  която в моето въображение напомня за сурово тютюнево листо, и по някакви причини комбинацията с ванилия ме отблъсква.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 23:36 от Pixie

# 335
  • Germany
Pixie, на теб разчитах да кажеш нещо за L'Artisan Mandarin Praynig

# 336
Ковачева, за съжаление, нямам спомен да го съм пробвала.... Може би някой друг ще помогне.

# 337
  • Варна
Намирате ли прилика между Тобако ванила и Амбър наргиле? Колкото повече тествам първия, толкова повече прилики ми се разкриват.
Това ме отказа от покупка на Табако ванил, само дето при ТФ липсва досадната канела, но пък май по-добре канела, отколкото ванилия Mr. Green Crazy В базата са ми почти еднакви Peace

На моята кожа и двата са уникалната черешова пурета, за която говориш. В Тобако ванила има доста повече тютюн. Помня как на село нижеха листата с едни огромни шишове и после ги овесваха в редици да съхнат под навес. Точно на това мирише като минеш покрай тях. Наргилето е по-смолист и има една лека, вкусна, карамелена сладост, канела и по-малко суров тютюн. В базата по шлейфа не мога да ги различа почти. Ако забода нос в едната и в другата ръка, Тобако изсъхва повече на ванилия, а Наргилето на тамян. В момента правя сравнителен анализ в реално време. Натютюнила съм се яко  Simple Smile Обаче и двата ми харесват много и без никакви угризения бих ги имала в комплект.

# 338
Днес открих нова любов ( благодарение на книгата на Калина:) )-Sublime Balkiss The Different Company. Жалко ,че не е особено траен  Blush

# 339
  • София
Помня,че четох лоши отзиви за реформлираните версии на парфюмите на Ив Сен Лоран от серията "La Collection".
За този на Дона Карън , обаче нищо не ми е попадало ?!? Годес ? Може би ти знаеш нещо?

# 340
Гледам, пуля се, пак гледам, ами не е мираж. Това е.  Уд се оказа. Уф, нямам муза за описания, явно, ноооо това не е уд, като уд, това е нещо друго. Най-съвършения уд, с който съм се сблъсквала. 

Точно такъв уд харесвам и аз като в уда на ТФ.  Heart Eyes Разкошен е, според мен също е унисекс, макар че и на ММ ще седи добре- не че му дам от скромните 4мл, които имам.  Joy В този ред на мисли, Силве трябва да пробваш някой ден непременно Дюро на Назомато. Е там, е страшна работа вече!  Laughing
А аз се разболявам и тъкмо се чудех как може да ми е толкова лошо и Маржиела да ми избива пластмасов, направо ми се ревеше. Оправдах се, че може да е от цикъла, но преди няколко часа официално се обявих за болна. Абсолютна гадост, с хрема ще е май. Мъка, мъка... Май ще се напръскам с Чайна Таун за лека нощ, винаги ми действа много оздравително.

# 341
Куражче, не съм го срещала ЧК в тази му бутилка,моите са от старите.Надявам се обаче да не са го окипазили.Поне Хаос не са.

Ренка,ако ми попадне това, няма да го пропусна, все още не познавам нищо от бранда.

# 342
  • Пловдив
Атти, Мимс , точни описания - пасват и на моето усещане като ги чета. Обаче ми стана мъчно за теб Мимс, като си представих толкова часове на жега  Hug . Голяма травма , аз ще гледам да забравя тези описания и никога вече да не тествам това чудовище , но уви - точно травмите ми остават най-много в главата.

В интервюто на Калина най-много ми хареса това за запомнянето на миризми. В скромния ми опит с тях, наистина имам няколко ярки спомена. Единия е за любимия ми летен елексир Versace Time to Relax- бях на изпит с него миналото лято и само като се сетя за него си спомням как бях облечена и стоя права в коридора на университета  Mr. Green , хем ми е любим, хем не го бях сложила в правилното време и сега ме стресира леко Simple Smile))))).

# 343
Кели Калеш едп не е за сега. Когато беше студ се развиваше чудесно при мен. Сега времето е за едт. Но като цяло е по-труден парфюм и ако на човек не му харесва няма нужда да се мъчи  Laughing
Не съм мирисала тобако ванил , но отдавна чаках някой да се изкаже за приликата с амбр наргиле. Че има прилика съм чела на доста места. Аз не съм почитателка на Том Форд от по-достъпните му творения и се съмнявам че може да е направил нещо по-добро от Елена.Това разбира се може в бъдеще да бъде опровергано , но честно казано не ми се вярва. Не съм от почитателките на канела, но в наргилето не усещам отделни съставки по -скоро е идеално балансиран ориенталец.Ама не разбирам защо баш сега се заговори за парфюми дето не им е времето Laughing
Атти я за смокини дай една тема не съм срещала да е имало  newsm78

# 344
  • София
И смокини не сме имали, ще имаме скоро  Hug Улеснявате ме с идеите, аз си ги записвам Simple Smile Добре е да знам какви са желанията и настроенията, за да е приятно за всички да пишат и да участват в темата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт