Отговори
# 435
  • В. Търново
Здрасти, милички и от мен! И аз от днес съм пак на работа и макар че имам доста работа, предпочитам да не съм болнични вече или отпуска във вид на болничен, писна ми дребка да е болна, надявам се да се задържим мааалко повечко занапред.  Thinking
Angioletto,  Hug
Тери, същата работа с теглото - ако имаш предвид това на бебо, де..за кантарът -  мен си ме теглят всеки път...Успокоявам се само, че бебчо си върви абсолютно точно със седмиците по термин..та..значи си е в норми..Иначе аз и снимки  нямам, да се ориентирам... newsm78.
И аз не можах да мигна тая нощ - много ме рита, мнооого, същата тежест имам и аз и поза удобна няма! А за пътуването - ние за Великден ще пътуваме до Видин (350 км ме чакат), моля се всичко да е наред, ще правя по-чести спирания и така...контракции нямам притеснителни, та затова съм се навила, да видим.. Хайде, спорен ден на всички и от мен!

# 436
Eл200, на мен ми се случваха в началото подобни неща. Между другото банерите се слагат в подписа, а не в текста.
pavlina_vt, и аз пътувам доста и по Великден като теб сигурно ще пътувам толкова, но не се притеснявам. Имам контракции понякога, но не ме плашат засега. Само веднъж се наложи да спрем заради контракция и то беше по доста разбит път с павета.

# 437
Angioletto, много много ми е мъчно за тебе. Незнам дали някога ще забравиш този ужас, не е малко да го подминеш ей така. Та вие с бебчето сте едно цяло сега, как да изхвърлиш част от себе си така сякаш е ненужна вещ.
Твоя случай ми напомня на този на моя приятелка, от преди вече 10г.ще станат тази година. Ще ти го опиша само, за да знаеш на какво е способна майката като гушне бебето си в ръцете си след раждането. Моята приятелка роди 2002г декември месец момченце с аномалията palatum fissum (вълча уста). Звучи много неприятно, но така се казва. Това е цепка на небцето. Буквално на бечето му липсваше горната устничка, част от нослето и цялото небце. Няма да го описвам повече по-детайлно, че и аз като се сетя ми става зле. Представи си ужаса който е изпитала приятелката ми само на 19г. Майка ми е била на раждането (във 2ра мбал) и буквално товага тя не беше на себе си от шока при вида на гледката. Целия екип присъствал на ражждането са били жестоко покрусени. Бебето е било в перфектно здраве, освен тази аномалия не му е имало нищо друго. Част от лекарите са предложили на приятелката ми да остави бебето в някой дом, обричайки го може би фатален край.... но тя категорично отказва заявявайки, че ще се бори за него и това е светлината в живота й (кръсти го Светлин).
Сега Светльо ще стане на 10г и изглежда дете на което сякаш никога нищо не му е имало. Минаха през много хирургични операции за тези години, изградиха му небце, устничка, сега единствено има един малък белег напомняш за всчико, но с още една две операции към 14тата му година всичко щяло да се заличи завинаги. Светльо е наистина едно прекрасно дете, и приятелката ми казва, че е нейната гордост в живота й.
Наистина адът през който минаха е голям, но всичко си е заслужавало.
Пиша ти всичко това, защото бебенцето което носиш може да е твоята свтлина в живота ти. Незнам доколко е възможно лечението на аномалиите на твоето бебе, но само си представи, че то реално може да живее. Когато приятелката ми беше бременна не е имало ФМ (или поне тя не е била информирана че съществува, нито е ходила на БХС). И е доволна, че не е имала възможност да знае че бебето й ще се роди така, защото иначе е трябвало да прекъсне бремеността си.
Сега тя членува в една организация АЛА и помага на родители в нейното положение.
Можеш да видиш сайта на асоциациата (въпреки че е за деца предимно с лицеви аномалии), имат психолози към които смятам че можеш да се обърнеш за помощ. Те помагат в такива критични моменти, нищо че бебето ти е с коренно различен проблем. Самата моя приателка е помогнала на много родители да се преборят и ако имаш нужда мога да те свържа с нея.
 http://ala-bg.org/ - това е сайта на асоциацията
http://ala-bg.org/parents-contact-bg/parents-contact-sofiq-bg/ - родители за подкрепа (Елвина Димова е приятелката ми)
Написах ти всичко това, за да ти вдъхна малко сила и да знаеш, че надежда винаги има!
Прегръщам те!
П.С. Извинявам се на другите мами, ако съм ги натоварила с този пост. Знам че сега са ни необходими само положителни емоции и добри новини, но пък разказът  все пак е с положителн развой в случая и е доказтелство за това каква е истинската майка!!!

# 438
Здравейте мамчета,
аз отидох при моята зъболекарка с болки, а се оказа , че не е нищо сериозно. Много е добра. Каза ми че болката , която чувствам е или от венците или от наскоро прекарана хрема. Това за хремата беше вярно и ми каза, че нервите на синусите най-вероятно са по ниско разположени и затова като се храня ме боли зъба. Дано се изразих правилно с нервите, че беше преди месец време вече. Каза ми да си купя хубава четка, препоръча ми на Сенсодин и трябваше да е Soft. Каза ми още да си взема Астера Пародонт Актив и едни капки казват се Сандрин. След като хубаво се измият зъбите от тези капки се сипват 10-15 в 30,40 мл. вода и се жабуркаш около 30 секунди. След една седмица всичко отшумя, но не съм спряла нито с пастата, нито с капките. И двете спомагат за заздравяването на венците и премахват лошия дъх. Надявам се да съм била полезна.

Хубав ден от мен мамита   Simple Smile
neotrazima честита покупка и със здраве да си я ползвате .
katq123 хубаво е че има един стоматолог който да ни каже каква е истината Като хода на стоматолог съм като индианец пред пишеща машина и ми е неудобно все да питам кое какво означава и как се лекува Можеш ли да ми препоръчаш продукти с които да поддържам добре зъбите си /паста, вода и т.н./ Лека вечер !
 Ема 08 и аз съм така от един месец /поне от тогава го забелязах/ Това е коластра и съвсем нормално Просто гърдите се подготвят за кърмене По-принцип знам че ако брем. е без проблемна трябва от 5 месец да ги подготвяме за това
  Лека вечер !

# 439
ЕЛ2000 аз непрекъснато се чувствам адски изморена.20метра и такова задъхване сякаш съм изкачила не 10-ти а 25-ти етаж.Много ми тежи вече , но при мен предполагам е от килограмите ми  ,които са +16 вече .Охо чак ме е срам да кажа колко много съм качила Embarassed.Уж не ям повече от преди ,а трупам като за световно .От сега се чувствам като кит,а мъжа ми милия все ми повтаря 'спокойно миличка отива ти така'.На всичкото от горе  правиме ремонт ,а аз  с нищо не мога да съм полезна.Преди да започнем много се силех.Обещавах помощ, оооооо и то каква .Да ама не.Вчера хванах четката уж да започна да освежавам вратите и на 5-тия замах казах  'не мога повечееееее '.

Относно спането-мен още от началото сън не ме лови.По цяла нощ се мятам из леглото и всичко ми пречи,включително и любимия Joy,а и това изтръпване на ръцете е ужаснооо.

# 440
Здравейте, мами,

Тия дни хич ме няма. Само задочно ви чета. Малкият нали е болен и май и аз прихващам. Боря се с някаква болка и кашлица и усещам как слиза надолу. Дано ме подмине по-леко.

Пепи, браво за къщичката - вие нямаше ли да се отделяте? Аз големината на леглото няма спор, че е много удобно да се ширите. Живот и здраве, когато се появи малкият принц, ще видиш как ще иска да се гушка при вас. Ние чакаме тази или другата седмица да почнат мазачите и при нас  Laughing.

За всякакви мускулни и ставни болки бях пуснала линк на едно немско кремче с див кестен и арника. То е абсолютно безвредно и го ползам почти всеки ден да си мажа кръста и тазовите стави. http://www.marvi.bg/asam-krauterhof-pfederbalsam-masajen-gel-s-d … -250-ml-2533.html Купих си го от аптеката. Има охлаждащ ефект.

Неотразима, честита покупка. И на мен количката ми харесва. Със здраве да си я ползвате на лято и в нея да расте едно умно и щастливо бебе!

Нелина, за колана, какъвто и да е - еми топличко ще ни е. То като стане жега не се търпи, а тогава и ще бъдем много напреднали вече. Мен и сега някой път ме засърбява - хем го слагам вържу бельото, но пък наистина с него се чувствам къде къде по-добре.

Анчелоти, и на мен от няколко дни не ме свърта на леглото. Като легна настрани и леко си посвия краката към корема и се почват едни ритници. Трябва да съм като спица права, за да не ме подритва малката, но пък тогава не ми е удобно. Отделно ми се схващат вече и мускулите. Освен болките и в ставите. Дано да е от по-влажното време и със затоплянето да отшуми.

Angiolettо, силно те прегръщам, мила. Аз също мисля, че д-р Атанасова е наистина добър специалист и съвестна лекарка. Ако имаше някакви съмнения съм абсолютно сигурна, че щеше да има още една консултация, вече с Димитър Марков. Това ми беше обещано на мен, когато правех своята ФМ при нея. От опит знам, че няма лек за такава мъка - просто при мен вече не е така голяма, защото чакам дете. Може би, когато го прегърна, няма да тъгувам така. Истината е, че имам огромната подкрепа на мъжа до себе си. Пожелавам ти го от сърце - да намерите силите да преодолеете този момент и нека стимул за това да бъде другото утре, когато ще прегърнете вашата рожба. Не се отчайвай, мила, не се вслушвай в думите на такива успокоители и доброжелатели. И аз нямах думи, когато като се обадих на майка ми, тя само ми каза, че това се случвало. Кураж ли искат да дадат, що ли, но не това е начинът. Прегръщам те още веднъж!

# 441
Аме не издържам вече по цял ден на този стол. Боли ме гърба. Има ли други като мен? Започнах да се замислям за болничен.

# 442
celika,и да лежа и да седя все не ми е удобно. Няма поза, в която да ми е добре. Не знам какво ще правим като станем още по-големи Simple Smile

# 443
rmitova ще пробвам тази комбинация Звучи добре Последно време като гледам рекламите се бях замислила дали да не пробвам Астера Пародонт Актив, а Сензодин отдавна не съм ползвала В момента съм с Лакалут но не е достатъчно .
  celika не си само ти само че аз повече права не мога да стоя освен болки около пъпа ами и едно чувство че ще ми се пръсне корема Единственото което ме успокои беше топлия душ и след това яко мазане с олио против стрий
  Хайде моля ви да спрем с лошите неща вече Почти всяка е преживяла нещо и последния човек на който ще споделя е на една чакаща бебе

# 444
И аз не издържам celika, но се успокоявам че ми остават още три седмици до финала преди гака очакваната отпуска и после болничен. Направо имам чувството, че стола се е сраснал за дупето ми  Joy, и точно над ребрата започва да ме боли като стоя повече време свита.
Мама Рая имахме тази идея, но уви не можахме да намерим нищо подходящо, а аз се притеснявам че нямаме и време, та засега останахме на варианта ремонт, който протече сравнително бързо и леко за мен  Simple Smile, но пък стана страхотно, широчко ни е , отделихме каката и вече сме готови да посрещнем малкия юнак. А за спането в голямата спалня да не казвам голяма дума, ама не ми се ще бебо да спи между мама и тати  Joy, поне с каката успях да я убедя - че всеки трябва да си знае легълцето  Laughing
Angioletto винаги когато имаш нужда мила, тук със сигурност можеш да намериш приятелска ръка и утеха, за съжаление с друго не мога да ти помогна  Praynig. Знам какво е да загубиш бебе и знам че който каквото и да ти казва, болката не може да отмине току-така, особено пък ако трябва да вземеш толкова важно за теб решение. Целувам те и те прегръщам  Hug и ще се моля всичко да мине колкото може по-безболезнено за теб и малкото човече.  Cry

# 445
Анджиолето, не се ядосвай на реакциите на твоите познати, явно си използват стандартните думи без да се опитат да вникнат в това, което преживяваш ти! Ако имаш нужда пиши и тук, не се притеснявай, важното е да намериш верният път и да продължиш напред! Hug Бамбукита също ти е написала много хубави неща дано да са ти от помощ!

# 446
Здравейте маминки,
Аз днес ходих на консултация и се оказа, че за да ми продължат болничния трябва да полежа в болница, та сега от там ви пиша. Като цяло съм добре де, но е по добре да не ходя на работа, аз съм така от началото на бременността. Както и да е ще изкарам няколко дни.
Искам да ви се похваля, че като ме приеха слушаха тоновете на бебчето, което до сега никога не ми се беше случвало и е страхотно чувство да чуеш как тупти сърчицето му  Hug
Освен това доктора, който ме прие ме гледа и на ултразвук и за пръв път ми обясниха как е разположено бебчето и така нататък - седалищно, но дано се обърне. Иначе вървим малко по-големи може и края на юни да се роди, но важното е да е живо и здраво.
Пожелавам на всички ви силни ритничета, здрави бебчета и само положителни емоции   bouquet

# 447
Имам едно въпросче към вече настоящите мами...
Зачитам се тук там и всички говорят как им паднала тапата, когато тръгват да раждат. Може ли някой да разясни малко по-подробно за какво става дума. Това падане на тапата означава изтичане на водите или нещо съвсем различно?
До колкото ми е известно, когато "падне тапата" изтичат и околоплодните води. Но като си чета тук там започвам да си мисля, че това са две съвсем различни неща?  newsm78 Laughing

# 448
Скъпа Decu виждам че си писала за тапата, за да ти стане ясно прочети инфото от този линк най-добре. При мен лично тапата падна около 10 часа преди раждането и преди изтичането на околоплодните води, но и моето изтичане не беше точно като напишкване както го обясняват навсякъде, а изтичаха заедно с ходенето по малка нужда или с взимането на душ. Та въпросната тапа при мен беше точно слузесто образувание розово на цвят, което падна докато пишках и аз бях шокирана защото никой не ми беше казал затова. та звъннах веднага на акушерката и тя ми обясни че ми предстои раждане и така. Надявам се съм била от полза  Hug
А ето и обещания линк:
http://pregnancy.medical.bg/labour/planing/labor-and-birth/mucus-plug.html

# 449
  • Сливен
Въпреки, че съм раждала, такова чудо като "тапа" не видях да пада, не знам какво е и да ти  изтекат водите (просто ми ги пукнаха в болницата), но знам че тапата може да падне и 1-2 седмици преди раждането, но може и малко преди него, но със сигурност е различно от водите.

Общи условия

Активация на акаунт