скоро не съм писала, че Яна пак си беше в къщи, поредният вирус, този път само с температура, слава богу. Като са двамата, изобщо не ми остават сили за компютър, аз и не го пускам, защото Яна ще има да мрънка за игри.
За полезните покупки: кенгуруто - и с двамата мнооого съм го ползвала, защото мразеха като бебета количка, бебефонът и кошарата, която ползваме за легло - вече 6 години ги ползваме нонстоп и двете и шезлонгът докъм петия месец. Не знам защо нито количката си купих свястна, нито столчето за хранене, нито проходилката, хем не е да не съм чела преди това, а и не съм взимала евтини. По-скоро на някаква средна цена са, ама си мисля, че най-евтини да бяха, повече щяха да ги харесат.
За игрите на тази възраст - съгласна съм с г-жа Стихийно Бедствие, а и аз бях писала за това наскоро. Самоцитирам се от една друга тема:
. Той си бута разни неща като че са колички (и колички също
), играе с топки, върти разни неща на гладка повърхност (това пък изобщо не съм го показвала, а го прави с най-различни предмети) и най-вече опитва всичко на вкус
. Виж, ако кака му му покаже нещо, е много заинтересован
. Въобще голяма любов са, тя като каже "Обичам го това бебеее"
. Аз от сума ти време го уча да ми показва къде е маймунката в една книжка - без успех, чак се притесних да не би да е глупав
.Лъки, Бобо играе с топка - носи си една, пуска я, после я взима и така докато не ми писне да ходя след него и не я прибера. Аз пък рядко го оставям да се рови, да се търкаля по земята и въобще да е пуснат от мен. В тия паркове е пълно в кучета, кой знае какво ще изяде. Отделно боклуците, които самите майки хвърлят там, където играят децата им
. Ние имаме един пиратски кораб в парка - дървен е, има пързалки по него, въжета, стълби - децата много се катерят по него, въртят руля, търчат и хубавото е, че около него е от тези гумените настилки и може да се пада спокойно - там ходим с Бобо напоследък. Най-любимо му е да намери да си върти нещо - има едни въртящи се седалки с изместен център, много обича да ги върти, а ако няма какво друго - върти гумата на количката Лъки, много се радвам, че децата са харесали играчките
. Така е, количката беше за Дени, ламата - за Ади (не е конче
). Взех ги от Катина тойс и ако ви харесват, може да им вземеш другарчета, имаше и други животни и колички там.Иночкада, ние сме си по старото време - просто вече става в 8 и ляга с 23 часа, вместо в 7 и 22
. ХУбавото е, че тия дни се научи да спи дневния си сън без хиляди събуждания за цокане, така че имам 2 часа сутрин и 1 привечер, в които мога да свърша нещо на спокойствие.Женичка, според мен по-добре иди на доктор.
Аничка, и Бобо не би седял на плота и секунда, веднага ще се опита да се извърти с дупето навън, за да слиза, той и от повивалника се опитва така, а си е високо
. Но на мен и не би ми хрумнало да го сложа на високо място, на което не мога да го вържа с колани
.
вдига си краката на горе и така протестира - ние с баща и се спукваме от смях
По добре да си щъка около мен.
явно тогава забравят и не мислят дали се държат или не и просто тръгват към целта. При нас примерно сутрин, когато сме двамата не се пуска, но има ли на кого да се покаже ведага се пуска и тръгва.
пиши как си !
ще кръщаваме мъника и полсле ще се съберем семейно да отпразнуваме рождения ден и кръщането.
Ще го пробвам този номер с "покажи на мама какво намери", защото Ади много неща си намира и веднага в устата бърза да ги сложи. Като сме вкъщи толкова не се впрягам, обаче в парка... Ади също не иска да я държа за ръка, само обикаля и разглежда и като й омръзне ми подава ръце да я нося (щото така я учи баба й, на която й е по-лесно да я носи, отколкото да ходи сгъната след нея) и се чудя с какво да я залисвам, за да се откаже от този навик.
Следващата забележка е пак с "не" и аз се предадох. Ама коя съм аз да й кажа, тя колко деца и внуци е отгледала
(Сега съм купила една книга "Изкуството да бъдем баба и дядо" и се чудя ще припадне ли, ако й я подаря от името на децата за Великден)