Отговори
# 135
Маринелке,не се притеснявай относно новия вид "захранване",Мартина всяка вечер като се мием или къпем си пийва от нейния гел за къпане.Първо като я изплаквам с вода и тя отваря уста за да "пие" и 2-ро имаме едни патета които като ги стиснеш и се пълнят с вода,а после излиза  вода през устата им и Мартина редовно си ги смуче. LaughingИ за пореден път доказваш ,че имаш спокойно детенце.Първо за съвместната ви бяна,сега за това  стоене на плота.А пък аз за пореден път се убеждавам ,че си отглеждам един малък бяс в къщи.Ако аз я оставя така ,просто не ми се мисли ,сигурно ще хвърчат шишета и всичко около нас. LaughingТя като е на земята,че не я изпускам от очи и се опитва да метне някой буркан в пералнята/тя е с горно зареждане/,веднъж от подхвърляне беше отворила една лютеница,абе при нас е забавно. Mr. Green Laughing
И днес бием рекорд по спане.Заспа в 10ч. и още спи. ShockedЕ няма такова спане. Grinning

# 136
Честит рожден ден на Кирил на p.atanassova! Да ти е жив и здрав и само радост да ви носи! И честити ви проходили крачета. Чакаме новини от прощъпулника!
Лъки, що криеш това хубаво събитие Simple Smile
lilyrose, редовно спамя извън темата за мартенчетата и все по-често се сещам за бутончето да скрия нещо  Laughing
Скрит текст:
Ето пак за тези, които четат вестници
http://www.vgb.bg/VecheZnam/Images/Veche_znam_1-str_new.jpg
И нещо и за пловдивските мами с по-големи дечица (а после и в София и Бургас)
http://novatv.bg/news/view/2012/03/14/28065/%D0%9A%D0%BE%D0%BF%D … 0%B4%D0%B8%D0%B2/
кои са нещата които считате за важна и много нужна покупка.
Аз мислих, мислих, но с Ади не се сещам за нещо, което да ми е било толкова много нужно, че чак да не съм могла без него, освен кенгуру/слинг. Голямо носене падна с месеци и до по нощите. Много голямо улеснение имах с бейбикука в периода, когато правех пюрета. Възглавница за кърмене имам различна и не ми вършеше добра работа през нощта. Чувал за количката ползвах, но и с космонавт само да беше и одеало пак щяхме да се справим. Чувал за спане Ади и до ден днешен много не понася. Максимум половин нощ изкарва с него, голямо ритане и въртене пада. Но може би с второто дете имам друг поглед върху нещата, с Дени много повече неща мога да посоча като много нужни и без които не съм могла, защото тогава всичко ми беше ново и имах нужда от повече време за "адаптация" към случващото се във всеки момент.
Аз пък имам едно въпросче с какво занимавате децата навън? С Ади от време на време се чудя с какво да я забавлявам в парка. Не иска да бута играчки, нито количка, все още не може на люлки и пързалки да играе (от време на време аз я пускам), колелото още не кара добре навън и само се чудя как да я изкарам от пясъка (много й е вкусен). Иска ми се да е нещо с движение, не да седне и да "готви" например, но нещо не ми идват идеи. Как се забавляват вашите деца навън?
Маринелс и Дени така много обича да седи на плота и да ми помага, но Ади е друга работа. Такива "тихи игри" не са за нея  Laughing Имаме една пързалка в парка със стълби в двата края и дълга платформа между тях - пробвах да я качвам там да си играе, да разглежда от високо (има ограда), но тя е като камикадзе - тича от единия към другия край на стълбите и скача  Crazy - хич не се страхува, ако не съм дотичала да я хвана...

# 137
Много ви благодарим за честитките, трогнахте ме!
Лъки, ние сме близо до парка, който обновиха на Кондолов (намира се до търговиите Лъчите) там си има площадка за бебета има 2 катерушки (ако мога така да се изразя) едната е като лодка и седят вътре, а другата пак е на същия принцип, но има пързалка, която мисля, че съвсем спокойно мойе да се използва от Ади, та той Кирил я ползва дори. Иначе той се забавлява с топка и гледа другите дечица какво правят и наподобява тях, но и това не е всеки път де. Като че ли ходенето най-много го забавлява и така опознава околноста, това му е интересно.

# 138
P. ATANASSOVA, ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ КИРЧО!!! УМЕН, ВЕСЕЛ И ЩАСТЛИВ!!!     nbirthday newsm67  cook

# 139
  • София
Честит Рожден Дена на Кирил,да е здраво дете с прекрасно детство и само радост да носи на мама и тати

и за мама и всички момичета за пролетно настроение

За полезните вещи,като се замисля кенгурото и след като спряхме да се кърмим термобокса,иначе няма неща които да са ми били незаменими,количката също много си харесвам.
Бързо оздравяване на Петя и Виктор Peace
На нас ни избиват 1 или 2 горни зъбчета,не ми дава да видя и е толкова кисел тези дни,все нещо не му изнася и като го оставя дори и за 1 мин се почва едно пищене,реване и тръшкане #Crazy
Хубава вечер Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 17:56 от janica25

# 140
.
Аз пък имам едно въпросче с какво занимавате децата навън?
Лъки, не се стремя да нося играчки със себе си, освен една малка топка/много си я харесва/. Оставям я сама да си измисля игри-природата е много по-впечатляваща от търкалца, чашки и лопатки. Не ограничавам детето да не пипа тук и там-за какво съм я извела, ако постоянно и правя забележка. Психолозите смятат, че забраните една след друга могат да комплексират детето и да го направят нерешително. Но ти едва ли не го знаеш това. Wink Прибираме се , приличащи на коминочистачи, но така играта е най-интересна. Обожава да пипа пръст, цветя, мравки..., да се търкаля по земята-нищо не и забранявам. Защо трябва да и пъхам в ръцете разни играчки, като тя сама си намира толкова интересни нови за нея неща, които да изследва?! Laughing

# 141
И аз щях да предложа топка Simple Smile

Ние се задоволяваме с бутане на собствената ни количка, може и да откраднем АТВ-то на някой батко и да го бутаме него (хич не е лесно да ви кажа). И тогава се замислих - абе нямат и мускулна треска тези деца и ако имат как я преживяват?

Честита първа годинка на Кирил! Да е много здрав! Безаварийно припкане също му пожелаваме! (както и на другите проходили).

Абе само ние ли сме бъзлите на форума и ни е страх да се пускаме да ходим сами? Пуска се само на много къси разстояния, иначе идва и ми иска ръчичка Simple Smile

# 142
Цитат
Психолозите смятат, че забраните една след друга могат да комплексират детето и да го направят нерешително.
newsm78

Това е нож с 2 остриета.... детето има нужда да знае докъде се простират границите, ако всичко е позволено след време какво ще си мисли...мога да си правя каквото си поискам...не признавам ни правила ни закони хубаво е да се открива света, но ....има една теория, че играчките били измислени за улеснение на родителите, децата нямали нужда от това Thinking 
Еna и ти слагаш граници -оставяш детето да се търкаля по земята, да рови из тревата но едва ли го оставяш да яде трева и дъвче намерен фас  Mr. Green , нали?

# 143
 Привет! Набързо .. Първо да честитя на порасналите и на майките!
 Полезни неща- електрическата безумно скъпа помпа на Медела, наследство от приятелка, и крема Лансинох - спасители на живота и двете! Кенгуруто, количката с чувалчето. И аз като Мър не мога да се похваля че сме ползвали кой знае колко  шезлонг, бънджи, люлка, даже и активна гимнастика. Взех ги от приятелки , и така им ги върнах. Проходилка не сме позлвали. От както се преместихме в апартамент на два етажа- бебефона! Столчето за хранене от месеци ми е най-смисленото нещо, а купихме най-евтиното, Икейското. Като неразделни приятели, осигурили ми удобство и спокойствие мога да посоча циците си Simple Smile

# 144

Еna и ти слагаш граници -оставяш детето да се търкаля по земята, да рови из тревата но едва ли го оставяш да яде трева и дъвче намерен фас  Mr. Green , нали?
Така е. Имах предвид, че едно дете трябва да пипне кал, да скубе трева, да се остави да опознава света, но, разбира се, че не е добре за него да яде каквото намери. А забрани всеки се налага да поставя-за да не пострадат децата най-вече. Peace

# 145
  • Стара Загора
Привет!
Честит рожден ден на Изи на Миш и Кирил на p.atanassova!Да са здрави и щастливи,с безгрижно и усмихнато детство!На мамите също пожелавам много усмивки и радости да ви носят съкровищата.
Ех,месецът е към края си,идват и рождените дни на последните мартенчета,времето се затопля и зове за целодневни разходки,дали ще има движение в темичката  Thinking
Миш,ти къде се губиш?Беше толкова активна  newsm78
По въпроса на Стихията-само две са нещата,без които абсолютно,немислимо и категорично не мога през това майчинство-циците и ръцете ми.Нито стерилизатори,нито дозатори,нито слингове,колички,паяци,столчета,космонавти и т.н.ми вършеха особена работа,или изобщо са влизали в употреба,а какво остава пък чак да не мога без тях #Crazy

Малко да се оплача сега-Кървенето след поставянето на спиралата не спира вече втора седмица,а днес цял следобед имам болка в левия яйчник и вече започнах да се филмирам с някакви извънматочни бремености.С този интернет само мухи си вкарвам.Уффффффф.Тези дни трябва да си взема един тест Tired

# 146
За циците това съвсем отделен въпрос, не се купуват Laughing
Бейбифона бях го забравила, а е нещо което не се изключва, даже два имам с единия гледам Емил с другия Крум, ей сега те спят горе а аз тук цъкам:)

Цитат
Цитат
Психолозите смятат, че забраните една след друга могат да комплексират детето и да го направят нерешително.

Това е нож с 2 остриета....
детето има нужда да знае докъде се простират границите, ако всичко е позволено след време какво ще си мисли...мога да си правя каквото си поискам...не признавам ни правила ни закони хубаво е да се открива света, но ....има една теория, че играчките били измислени за улеснение на родителите, децата нямали нужда от това  
Тук съм напълно съгласна, има една тънкост "Не" трябва да звучи рядко и наистина тогава когато това е задължително. "Не" казвам когато се доближи до печка, и обяснявам защо. Има още няколко подобни неща които казвам "Не" Иначе вместо да викам "Не, недей ходи там" се старая да кажа "Ела при мама" вместо "Не пипай" "Виж мама какво ще ти даде" в смисъл се старая да не използвам "негативизми".
Ще споделя как се справих със събирането от пода и мушенето в уста всичко кое намери, ако викам "Не" ще трябва да си го запиша на диск, защото при баба на село всичко от земята е "Не", аз всеки път като го виждах че взима нещо му виках "Крумче дай на мама" "Бабо виж Крумчо какво намери" той свикна и сега всичко кво му се струва интересно ми го носи, е понякога не издържа и опитва ама много по рядко.
Лъки в момента в нищо не играем, той на рождения си ден проходи и сега само иска да ходи и да пипа всичко, не иска и да го държа за ръка и аз сгъната наполовина бягам и го пазя щото паянтово ходи още.

P.S И още нещо, не очаквайте децата на такава възраст да си измислят игри, те още нищо не могат да генерират, могат само да копират, затова ако искате детето да се заиграва понякога само, трябва да играете с него за да може то после да подражава на вашата игра.

# 147
БЛАГОДАРЯ, на всички мили мамчета, да ви се връща!
 Деня мина спокойно и вече малкия герой спинка.
 kukumindrela, упражнявайте ходенето като се пуска от единия към другия, първоначално на къси разстояния и после удължавайте разстоянието. Кирил проходи преди 2 дена, когато сме само двамата радко се пуска, но дойдет ли бабаи и татко му ела да видиш... припка се едно цял ден това е правил и така писка, углошава ни направо  Laughing

Лека нощ на всички ангелчета!  Hug

Стихия, ти си голямо ЦРУ  Laughing шегичка Wink

# 148
  • София
Много мислих кои са тези ценни вещи, които съм купила и не успях да се сетя. Добре, че някой спомена бебефона. Имам го от първото дете, той ми е много ценен и никъде не тръгвам без него. Когато се качвахме на рилските езера, тогава се самопоздравявах колко умно съм постъпила, като си купих слинг, но пък с Никола го ползвам рядко(за разлика от брат му преди време). И май е това. Много се радвам, че си купх хубава дамска чанта, в която събирам достатъчно памперси, мокри кърпи и някоя резервна дрешка, освен моите си работи  Whistling

На вън Никола няма нужда от занимаване. Необходимо е само да го пусна да се въргаля в пръстта и пясъка. После няма начин да мине без къпане. А ноктите му са чрени, счупени,п онякога е и с изранени ръце. Нужна съм му само за да го изправям (с обувки не умее много добре да се изправя).
 Ако планувате да ми завидите, ще ви секна. Това съм си го аслужила, защото не знаете какво съм изживяла с първото дете. То не се отлепваше от мен. И не само това, но държеше то да казва къде ще ходим, кога ще се наведем, с какво и колко ще играем и в общи линии бях луда калинка близо две години. На всичкото отгоре отказа да седи в количка още на 10 месеца и от тогава е на ръце (или в слинг). Падариха ни триколка, която се бута от родителя, ми той по сто пъти се качва и слиза, а понякога решава да го нося на ръце, да цока и да бутам триколката... а улиците в квартала са много стръмни.
 Като се засилих, да взема да кажа и друго - заспиваше изключително трудно , не ме пускаше, а лежах до него през цялото време, докато спи и на всичкото отгоре се събужда при най-малък шум или движение, което значеше, че аз нямах дори половин час лично време, в което той да спи, а аз да съм свободна. Беше ваденка за мен. Е, в оня момент ме спасяваше форума (качвам го на гърда и сядам пред компютъра). И благодарение на майките от форума аз не се чувствах зле, а си знаех, че това е само период.
 Сега Никола абсолютно не позволява да съм на компютъра, но е песен да се гледаме с него. Той навън почти не се сеща за мен, не спи така леко, заспива бързо, даже на заведение можем да ходим(недопустимо удоволствие с брат му). Изобщо пораснало голямо дете и "лесно" малко ми е рахат.

# 149
Да са здрави и усмихнати/ и спокойно спящи/ малките рожденници!  bdbaloni
За предишната анкета/кой какво яде/ Дара е опитвала и сол, в храната от ДК има,и захар,хапва понякоя бисквита в месеца, и прясно мляко, опитвала е на батко си нескуика дори шоколад, мед и др., и сега съм на тръни че имаме алергичен обрив ,който вероятно е от праха за пране ,който е кауфландски персил ,защо от там го купи да го питаш мъжо  #2gunfire
Сиренце не се наемам да давам отзиви за нито един ,но ще се радвам ако успеем да се видим докато сте наблизо в наше село има хубави кръчмета  Hug 
Скрит текст:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=504778 този го харесвам ,но незнам вие какво точно търсите
Амореволе много хубави постове ни написа ,но аз не искам да отбивам , а да отуча да спи и заспива на гърда пробвах някои неща/да бутна като заспи биберон,да дам вода ако го пусне и потърси гърда отново,да я свръх изморя за да заспи сама, но не ми се получи/и като резултат имам едно супер пристрастено кърмаче.Какво да правя?  newsm78 Зърната ми станаха хипер чувствителни и нещо приятно придобива оттенък на ужасно.  Rolling Eyes
Цитат
Тук съм напълно съгласна, има една тънкост "Не" трябва да звучи рядко и наистина тогава когато това е задължително
Съгласна!
Честито на всички проходили крачета!   bouquet
Смяната на часа отрази ли се на дечицата ви, Дара спи само по веднъж на ден и то не по едно и също време и часа за ядене ни е едих хаос, ,с две думи е пълен Ужас!  ooooh!
И друго мислех да пиша...

Общи условия

Активация на акаунт