Отговори
# 225
... на нас днес ни биха ваксината Приорикс която е за 13 месеца , казаха ми да очакваме реакция като температура и обрив между 5 тия и 7 мия ден след поставянето и ...
И на нас днес ни сложиха Приорикс, но педи каза, че ако има алергична реакция, тя се проявява от 7-я до 21-я ден след поставянето на ваксината  Rolling Eyes

# 226
Mur имам познати на които децата са нямали реакция от тази ваксина,племенника ми също нямаше явно при всички деца е различно.Аз я питах да и дам ли панадол днес, тя каза , че не е необходимо, ако има температура , подути лимфни възли или обрив между 5 ти 7 ми ден да знам , че е реакция от ваксината, тогава да дам.

# 227
Тя и нашата каза, че рядко има такива реакции, въпреки това ни е изписала противоалергичен препарат по схема, защото има жив компонент във ваксината. Изненадах се от разликата в продължителността на периода, който са ни казали да наблюдаваме за реакции.

# 228
Естествено че няма реакция, или мноооооооооооооого рядко, какво ли друго ще кажат.

Цитат
И да не те плаша,но аз такова чудо като този път не бях виждала.Мартина вдигна температура,текнаха й сополи,но това си беше бял кахър.Обаче истеричният рев в продължение на 5 дена ми дойде в повече.Просто исках да се гръмна. #Cussing outТя ревеше постоянно и направо се дереше.Аз за 1 год.не съм я чувала така да плаче,а не е от ревливите попринцип.Винаги е с усмивка на уста.Докторката ни каза,че при реимунизация понякога се появявали такива симптоми.После прочетох за страничните реакции на ваксината и всичко това беше там
Съжелявам за детенцето ти, мила душичка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ако можеш сподели моля какво точно обясни лекарката, щото рева не е "странична реакция на ваксина" рева е реакция на това което причинява ваксината.

# 229
Да бе няма реакция ние 7 дни след нея,като вдигна 40 градуса т-ра и като я поддържаше 7 дни без да я сваля и в болницата като им викам че преди седмица и е сложена противошарковата еаксина. .  и те - няма връзка Sad  >Sad и след това имахме три месеца антибиотично лечение,много коварна ваксина.Нас реално ни лекуваха за бъбречно възпаление без да се докаже това,без да се изолира бактерия,на всеки въпрос който им задавах и свързан с ваксината те подминаваха все едно не са ме чули,тогава се чувствах все едно детето ми е експеримент в някаква конспирация.Сори ама много ми е болезнен този момент Sad

# 230
  • София
Ena, не знам кога ще го излъчват, но няма да е скоро. Може би в края на месеца или дори по-късно.
marinels, в кой квартал търсиш зъболекар? Тази, при която водим нашето дете, май няма спициалност за детски зъболекар, но се справя. Не знам дали да съм доволна, внимателна е, има подход, но не съм компетентна да й проверявам работата. В Овча Купел е.
Бишкота, аз нали зачезвах на няколко пъти, та съм пропуснала да разбера, какво стана с кърменето и захранването? Последно си спомням, че имаше план недостига на кърма, който допълваш с АМ да се замени с твърди храни.
veset0, как да няма начин! Има начин, просто отказваш ваксината. Егати и ваксините сто на брой. Те нашите ми се виждат много, а вие... Аз тази на 1г1м още не съм я слагала. Току виж и съм пропуснала.

Мен точно тази последната реимунизация ме притеснява, защото след нея Митко имаше проблеми. Които проблеми пък породиха семейни проблеми и толкова нерви и ядове не съм имала през цялото ми майчинство до сега ( с родата и със здравословното му състояние).

# 231
Честит Рожден Ден на всички пораснали мартенчета,на който пропуснах да честитя!Бъдете щастливи,усмихнати и много,много обичани!

От 100 години не съм се включвала.Ивана взе да си променя режима и ляга толкова късно,че силички не ми остават да се добера и до форума.Сега съм се заела да променя нещата,да видим дали ще ме огрее.
Дончо   bouquet Ние си дочакахме колетчето,алелуя  Grinning Хиляди благодарности от мен и Ивана за сладката дървена гъсеничка и още по-сладкото дървено календарче.Добре,че беше ти,та да се научи детето да реди рингове  Laughing Календарчето за сега ще му се радвам само аз,иначе тя му краде частите и ги завира по някакви нейни скришни места и нямат намиране.Като поумнее малко ще се учим на него  Grinning

Още веднъж много, много благодаря за хубавата емоция   bouquet и за това ,че го мисли кога и дали ще стигне.
Момичета,ама как ви завидях само за срещичката  Wink Много се радвам,че се организирахте и сте си изкарали чудесно.Нямах търпение да качите снимките,да ви зърна какви сте красавици  Grinning

Чета ви,че се оплаквате с тези ваксини,милите дечица.Викам си поне това гайле ми отпадна (ние нямаме ваксини),но не е като да не ме чакат разправии  Crossing Arms
ino4kada и при нас е абсолютно същото положението.Освен да ти кажа,че не си сама...друго не знам.

# 232
Скреч,няма как да я откажа,защото искам детето ми да ходи на градина ....

# 233
Ееееех тази Ивана сладурана много е пораснала цяла госпожичка!  love001
Лилинчо голямо пътуване ,много далече тази Америка бе(на 6 февруари съм го изпратила та да стигне навреме и виж)ама нищо важно е ,че пристигна макар и с такова закъснение.
Всичко е добре когато свърши добре! Laughing
Много хубава срещичка и дечицата-най-хубавите нали са нашите мартенчета!Съжелявам,че не дойдохме,но се натръшкахме всички в къщи болни.Вече Петя е добре,но баща и го кара по -тежко.
На всички болнички-бързо оздравяване!
Предстои ни ваксината за шарките-като ви чета-направо започнах да се притеснявам и само за това си мисля сега.
Отделно пък ни откриха бактерии в урината!Притеснявам се -сега ще повторим изследванията,а и някакви показатели на кръвта не бяха в норма,но доки каза,че не били притеснителни  newsm78 абе мисля аз да си ги повторя за всеки случай.

# 234
Ех, отровиха децата тия идиоти! Нямам предвид лекарите, те си вършат работата. Държавниците с техните закони за ваксините поставят хората в положение, в което или трябва да ваксинираш , или да бягаш от закона, ако успееш изобщо, щото никак не е лесно.
И какви 5-7 дни...? За температура съм чувала, че до 48 часа след ваксинация е нормална реакция, повече не. А моето джи пи ми разправя колко е лека тази паротит, морбили , рубеола. #Crazy Щото е много лека синът ми преди време получи обрив, Т и разстройство. Племенникът ми по същия начин преди месец. Идва ми да ги пребия. #2gunfire #Cussing out
Извинете за гневния пост.

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 09:37 от Еna

# 235
Мили дами, влизам да почерпя с любимата ми плодова пита, че днес помъдрявам Wink

Сияна ме е събудила от 7 часа, тревожи се детето да не си изтървам рожденния ден Simple Smile После получих поздрав от мама и сестра ми с "Остаряваме бавно" на Богдана Карадочева, и вече приемам поздравления и цветя... ех, че е хубаво по празниците  Heart Eyes

# 236
  • София
С Приорикса и аз брах големи ядове с каката, въпреки уверенията на педи, че е лека ваксина. След 10-я ден вдигна висока Т (39-40), сърбящи обриви по цялото тяло и хрема.....беше нещо страшно. Сега като биха на малкия бях на тръни, но при него за щастие нямаше странична реакция.

migeo, наистина голямо ходене по мъките е било при вас. На Бобо ще я слагаш ли? Аз бях на кантар за Митачето и не бях взела окончателно решение. Когато биха Приорикса, мислех, че слагат Синфлорикс, както е по ИК (бях с двете деца на консултация и къде съм бляла..... Blush), както и да е, важното е, че мина безболезнено при малкия.

zvezdaa, честит празник!!! Много щастие, късмет и любов    bouquet

# 237
Да бе няма реакция ние 7 дни след нея,като вдигна 40 градуса т-ра и като я поддържаше 7 дни без да я сваля и в болницата като им викам че преди седмица и е сложена противошарковата еаксина. .  и те - няма връзка Sad  >Sad и след това имахме три месеца антибиотично лечение,много коварна ваксина.Нас реално ни лекуваха за бъбречно възпаление без да се докаже това,без да се изолира бактерия,на всеки въпрос който им задавах и свързан с ваксината те подминаваха все едно не са ме чули,тогава се чувствах все едно детето ми е експеримент в някаква конспирация.Сори ама много ми е болезнен този момент Sad
Не си споделяла или аз съм пропуснала Shocked
Еna в тази връзка не съм съгласна че лекарите не са виновни, клетвата която дават ясно звучи "Не навреди" много добре знаят че има странични ефекти, биха могли да предупредят поне за какво да наблюдаваме и най важното когато се случи беда да не си го пишат в графа "приемливи жертви" а да помагат. През цялото време което си пишем тук се молих на господ да нямаме подобни разговори, но също така знаех че не възможно.  Знам че много от вас ще кажат "Тая пак подпали" обаче искам да ви предупредя че предстои най опасния период на ваксинация, период в който всички ние които имаме специални деца и го свързваме със ваксините това е възраст между 10 мес и година и половина две.

# 238
На Бобо ще я слагаш ли? Аз бях на кантар за Митачето и не бях взела окончателно решение. Когато биха Приорикса, мислех, че слагат Синфлорикс, както е по ИК (бях с двете деца на консултация и къде съм бляла..... Blush), както и да е, важното е, че мина безболезнено при малкия.
Как имаш възможност да избираш? Мен никой не ме пита. Като отказах ми връчиха документа за официален отказ от ваксини и не ми дадоха избор. Close Не можах да намеря лекар, който да ми подпише, че е слагал ваксините. Cry А детето ми трябва да ходи на градина.
Стихия, и тях ги задължават да ваксинират. Ето, аз не успях да убедя джи пи-то на децата да не ваксинира Ева. А, че се правят на ударени е вярно-нямало страшно , ваксините не са опасни.
 Честит рожден ден, Звезда! Бъди много щастлива!

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 09:39 от Еna

# 239
Добро утро момичетаааа,

Лилинчо - тъкмо предните дни си мислех за вас и че още не сте си получили картичката и мартеничката,която съм изпратила края на февруари,но Дончо ме успокой,щом тя на 6.02 я е пратила,значи очаквам и аз да я получите след седмица,две  Hug

Звезда - честит празник,пожелавам ти на първо място здраве и на второ да запазиш семейството си в хармония...Извинявай за този поздрав,но при мен тези дни нещата са малко депресантски и все повече си мисля за тази хармония...

За ваксините - при нас положението пак е до никъде  Sunglasses за което много се радвам,та и затова този петък като идваме насам ще я изтормозим с куп прегледи и изследвания,защото отлагането няма да продължи много дълго.Сложени са: ваксини от болницата,на 1месец и на 11месеца й сложиха тази за втория,от тогава първо бяхме болни,после беше студено,после като отидохме при педи и тя вика: Трай си сега,като те потърся тогава,щом мен не ме глобяват още,значи ще чакаме...Което много ми помогна де.Та аз си трая...
По този повод - има ли мами,на които са им отлагани ваксини,за да ми споделят после как се процедира,т.е. какъв е "преработения" имунизационен календар за тях?

И малко за вчерашната лекция,която посетих: Беше много интересно,лекторката беше онази при Гала зъболекарка,която там твърдеше,че трябва нощем да се обтриват зъбките на бебето с марля.Казвам там понеже вчера не беше толкова крайна в изказванията си.Общо взето на кратко: 1.трябва да следим за бели тебеширени петна по зъбките на децата (да нямат блясък) и ако забележим подобно нещо веднага на детски зъболекар.2.Млечните зъби ПОДЛЕЖАТ на лекуване при необходимост 3.НЕ е нужно да се дава флуор на деца,които пият минерална вода,тъй като в нея се съдържа достатъчно количество (даже свръх). 4.Количеството флуор във водата,която пием трябва да е F<1 (така е отбелязано на бутилките)

Хайде,аз отивам да поуча преди лекции и живот и здраве следобяд в Заимов ще гушкам и мачкам вашите бебоци,тъй като моето ще си го видя чак утре  Cry (тази седмица се наложи да остана 1 нощ повече и направо се побърквам smile3514) Лилироуз - искам да изям Марти - ДОВЕДИ ГО СЛЕДОБЯД!!! smile3534 Heart Eyes

П.С. Докато пишехте бяха публикувани два нови отговора... та по тях:

Ена - и аз не намерих,въпреки че града ни е 20 000 жители и меко казано всички се познаваме,но не успях,а от РИОКОЗ ми отказаха второ отлагане (шефката ми е много близка и чак даже ме нахока,че заради 20те ми години съм правила глупости,стигнахме и до това,че не е редно да раждаме толкова млади  #2gunfire #2gunfire #2gunfire)

Бедствие - мисля,че вече е време да споделиш по-надълго симптоми,за които да гледаме : както е при нас с говора - хем знам,че не бива да се шашкам,че не говори почти нищо,хем на моменти изпадам в паника.

Общи условия

Активация на акаунт