Отговори
# 390
  • Стара Загора
Най-накрая остана време и за форума Crazy
Лилинчо,благодаря и на теб за пожеланията Hug Останала съм с впечатление,че и ти си от Стара Загора,има ли шансове това да е един от градовете,които ще посетиш? Whistling
На море Изобщо не го обичам това море-дразни ме пясъка и това изгарящо слънце-винаги съм супер изморена след плаж TiredМислим да ходим заради децата,но кога,още не сме решили.Ще сме в къщата на приятели и там ще си готвя,така че храна няма да нося от тук.Малката на плажа ще е по памперс,от тези непромокаемите и шапка,задължително с връзки,защото иначе я маха .В морето няма да я пускам,защото водата винаги ми се струва хладна.На баткото му пълнехме басейнче и чакахме да се постопли,така ще процедирам и с нея.Играчки-кофички,лопатки,фигурки за пясък,новата ни кукла с лунички (Лъки,разбрах че се появяват лунички от слънцето,но идеята да ги използвам като "часовник" за прибиране е страхотна HugНе беше ми хрумнала)и топка.
За спането напълно ви разбирам,момичета.Както споменах,след РД за първи път ми спа цяла нощ,и най-вероятно за последен TiredНе е както беше преди 2 месеца, да се буди на всеки 30 мин,а по два-три пъти на нощ.Но не се отчайвайте,сигурна съм,че ще дойде времето,когато всички ще се радваме на пълноценен сън  Praynig
За пясъчниците,баткото си играе там без надзор,но ако малката също прояви желание-не я спирам,като задължително съм залепена за нея.Тя се гнуси от пясъка и го рови само с лопатка,с ръце не пипа.Но общо взето много бързо и омръзва  Peace
За тръшкането-тръшка се и изпада в истерия предимно като види да излизам от стаята.Ако е докопала нещо непозволено,го вземам и бързо се опитвам да отвлека вниманието с друго,докато истерията е още в зародиш Whistling
Лилироуз Hug Страхотна новина за очето  Hug и кИфтенцата изглеждат мнооого апетитно.Записвам си рецептата задължително Peace
За задавянето-много добре го е описала Бедствието.Мони много често е повръщала,когато заседне голямо парченце,но винаги съм се старала да не реагирам изплашено.Е,не знам от страни каква ми е физиономията,но се опитвам да я окуражавам да го изплюе.До сега не ми се е налагало да бъркам в устата,и дано не се налага.Ако е налапала нещо опасно,й казвам да покаже на мама какво има в устата,или да даде на мама и веднага го изплюва в ръката ми Peace
Комелина,отвратително преживяване сте имали. Sick Дано не се повтаря Hug
Лъки,и в Стара Загора има зоопарк и е по-близо от София  Wink
Надя81,бързо да оздравява Живко,и ти се пази Hug
Рачолина,успех с козунака Peace

# 391
  • София
Женичка, и ти ли си нощна птица Simple Smile

Аз само набързо да се оплача, че от антибиотика снощи Бобо така го болеше коремчето, че не спа до 2 часа, само се гърчеше горкото  Sad. Щом не искаше да цока, значи много му е било зле. Първо си помислих, че от зъбките реве и го намазах с гел, при което се задави, закашля се и ни наповръща и двамата  ooooh!. После разбрах, че е коремчето, давах му Инфакол, но не помогна, чак като му разтворих едно Но-шпа, се успокои и заспа. Не че спа спокойно, но поне не пищеше. Та го спряхме антибиотика, взима го 4 дена. Докторката казва, че Сумамедът действал още няколко дена след спирането му, така че се надява да не се налага да даваме втори.

Лилинчо
, за стъпването по пясъка на Яна - трябваха й няколко дена, не помня колко. Излъгахме я с кофички и лопатки - седеше си на кърпата и си играеше с пясъка и така не се усещаше кога е стъпила извън кърпата. Та така след известно време се престраши Simple Smile.

звезда, аз не запържвам нищо. Например ако правя ориз с месо, слагам месото, лук, моркови, мазнина в стъклена тавичка с капак и пека така, докато не се поопече месото. После слагам ориза и подправките, махам капака и допичам. Само за мусака задушавам отделно лук, моркови и домати, но не в тиган, а с микровълновата за около 5 мин. После ги добавям към картофите и каймата, слагам заливката и пека. Напоследък всичко готвя така, че да става и за Бобо. Например грах с пуйка правя така: слагам пуешкото да се вари, по някое време добавям моркови и лук и когато са се посварили започвам да добавям картофче, домати, чесън, грах. Изваждам месото, обезкостявам го, правя го на малки парчета и го връщам обратно. Подправки слагам, но не прекалено и всички ядем едно и също. На Бобо може само малко да намачкам, ако е нещо по-едро. Само когато не ми се готви, ММ забърква нещо с яйца - омлет или бъркани яйца, тогава Бобо яде нещо различно - и аз си държа по някое бурканче за след 1г. за такива мързеливи дни.

Аз пък днес установих, че дисковете с филмчетата с Ози Бу са ми от първа необходимост. Пускам ги на Бобо, ако искам да стои мирен половин час, например, ако искам да се изкъпя или да сготвя на спокойствие. Гледа ги като омагьосан всеки път. Кога ли ще му омръзнат и пак ще трябва да се чудя как да свърша нещо, докато Бобо само прави бели и зарязвам всичко на всеки 30 секунди  ooooh!

# 392
  • София
Здравейте и от мен  Grinning
Първо да не забравя-много сладък Момчил Grinning.
Лилироуз и вие сте много хубави и двамата,Марти само може да се фука с такава мама,браво за оченцето,а рецептата за кюфтенцата си я записвам много добре изглеждат Hug
Яни как сладко се е омазала,по този повод аз няколко пъти му давам вече купата с храна заедно с лъжицата и настава една еуфория,много е доволен Laughing,почти нищо не изяжда и има много за чистене после но се примирих  Grinning
За задавянето-давам му сам да си гризка и яде но внимавам да не са много твърди,че откакто имахме инцидент с нахутения крекер имам страх,но не му бъркам в устата.
За анкетата
1.Живот и здраве всичко да е наред да,ние и миналата ходихме с него първо на море,после на балкан и после един месец на село,беше супер и на него добре му се отрази  Grinning
2)В България- но още незнаем къде точно
3.Каква храна ще давате на бебоците там (изхождайки от опасенията за чревни вируси)Ами това е въпроса защото той пюрета почти не е ял,само инцидентно,аз му готвя, това си мислехме с мъжа ми че няма как да сме ОИ,защото той не яде от нашата храна а му готвя отделно,другия вариант е да изкара на пюрета 10 дена ,защото аз храна от заведение на морето не бих му дала към момента.
4.Ако ще посетите морето смятате ли да "топите" децата в него?Ами малко,миналата година крачетата,тази малко повече,но и мен ме е страх да не е студена водата
5.Какви забавления смятата да им подготвите за плажа-стандартните-кофички,лопатки и т.н
За пясъчниците-незнам какво да кажа,мен много ме е гнус като си представя какво правят животните там,още не сме имали този проблем и не съм мислила по въпроса,ще го мисля и ще действам според ситуацията  newsm78
За тръшкането-редовно го прави когато трябва да се преоблича и да постои малко сам и незнам как ще се справям,чета книги и така се надявам да си помогна.
Ами това е,много дълго стана,отивам да си видя козуначеното руло.

# 393
Здравейте  wavey

Не съм ви забравила, но...... нямам време и сили да ви чета. Влизам само да благодаря за прекрасната картичка и страхотното яйце от Анастасия и Маринелс Големи прегръдки  Hug

Весело посрещане на Великден и само хубави емоции, пожелавам на всички   Hug

# 394
Цитат
Цитат на: г-жа Стихийно бедствие link=topic=648908.msg21687545#msg21687545 Извинявай сигурна съм че не съм те разбрала ама все пак да питам, [quote
още понякога пръцка и се превива след някоя храна
очакваш че ще дойде времето когато тя ще спре да пръцка?
LaughingНе, бе, Стихийке, имах предвид, че, когато яде нещо, което явно не е трябвало да го яде, освен, че пръцка, започва да хленчи и да рита с крачета нервно , докато суче и така разбирам, че има стомашен дискомфорт. Ако беше само пръцкане-ясно. Laughing Или пък се събужда с плач и я чувам, че тогава пръцка. Дано го обясних добр

newsm10

# 395
Здравейте, мами Simple Smile  bouquet

Благодаря на всички, които са ни честитили имения ден - аз също празнувам Simple Smile) и много обичам Цветница!
С голямо закъснение и от мен честито на останалите празнували   bouquet

Вмъквам се в темата набързо - да кажа, че и ние миналата седмица направихме прощъпулника. За мое съжаление Wink няма да става балерина  Mr. Green, избра архитект (първо хвана кубчето), или банкер/икономист (най-дълго задържа касичката), или лекар (хавана едновременно с нея термометъра Wink).
Пиша с благодарности на Анелиса за споделената рецепта на питката, която прочетох в миналата тема. Аз готвя добре по принцип, но нямам опит в месенето, а се получи много хубава, въпреки че нямаше конкретни инструкции за печенето, а аз не пресях тестото Wink

Иска ми се да пиша и по другите теми, но... освен палавото ми момиченце ми се отвори и друга работа - да превеждам (някоя друга мама от пишещите тук май беше преводачка?), та едва успявам... Whistling
Пожелавам да се оправя бързо болното детенце Hug и на всички ви весели празници   bouquet

# 396
love in paris, анелиса, тази рецепта някой ми я беше пратил преди време и вчера доста я търсих, ама не можах да намеря къде съм я бутнала! Моля ви, момичета, пратете ми я!  Hug
И аз имам ужас от пясъчниците! Решила съм да купя един от онези с капак и да го сложим на къщата при дядо му на малчо... Тук на площадката до нас, една жена храни няколко котки, които си влачат недооглозганите кокали да си ги хапват на слънчице на пясъчника... Сетете се после какво правят в пясъка... Замислих се как в Германия хората си пускат децата спокойно да се ровят и се сетих как там сигурно няма бездомни кучета и котки и сигурно като се каже- пясъкът се сменя всяка година, сигурно наистина се прави.
Всички бебчовци са много чаровни, а мамите са направо красавици  Heart Eyes

# 397
Ена,не мога да кажа че се храним здравословно,но когато знам,че това ядене ще е основно за Мартина се съобразявам с това.Въпреки,че тя винаги си "проси"от масата нещо за хапване докато търчи насам-натам и тогава яденето не е приготвено като за нея,т.е.понякога е запържено или с повече подправки,но какво да я правя като ме гледа така сякаш не съм я нахранила преди това.Пък и от малко нищо няма д а й стане. Wink
Мами защо ви е страх толкова от "студената"вода в морето?Аз мисля,че детето само ще си покаже дали е така или не.Миналата година топнахме нашето мишле до гушката и тя много се кефеше и започна да рита като дива.Аз като се замисля ние я къпахме лятото с малко по топла вода в къщи/около 33 гр./ Laughing,явно свеки е била права ,че тя е на студено отглеждане".И знам,че ако пак и харесва във водата,а почти съм убедена че ще е така,ще я оставям да се плицика колкото иска докато не започнат да и тракат зъбките. Laughing

# 398
Мен не ме е страх от СТУДЕНАТА вода в морето, повече ме притеснява МРЪСНАТА вода в морето.

# 399
Мен не ме е страх от СТУДЕНАТА вода в морето, повече ме притеснява МРЪСНАТА вода в морето.

Определено това си е повод за страх, защото нашето море отдавна не е онова което помня аз като дете, а и за това не ходя на море вече! Едно, че те скубят пари за щяло и нещяло, а и мръсотия навсякъде. Има оферти за чужбина, които са много по-изгодни!

# 400

Определено това си е повод за страх, защото нашето море отдавна не е онова което помня аз като дете, а и за това не ходя на море вече! Едно, че те скубят пари за щяло и нещяло, а и мръсотия навсякъде. Има оферти за чужбина, които са много по-изгодни!
Бобо на 6 месеца го къпах във супер соленото, в сравнение с нашето Егейско море и след това го изплаквах на душовете със студена вода, хората ме гледаха така  Shocked, нито се е разболял, нито нищо, екстра си му беше  Simple Smile

# 401
love in paris, анелиса, тази рецепта някой ми я беше пратил преди време и вчера доста я търсих, ама не можах да намеря къде съм я бутнала! Моля ви, момичета, пратете ми я!  Hug
Racholinka, рецептата за питка специално за теб:
1 кг брашно, 3 яйца, 35 гр мая /1 кубче или 1 пакетче суха/, 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, 90 гр масло, 500 мл прясно мляко /по рецептата на Таша, млякото пак е 500 мл, но е смесено прясно и кисело и аз напоследък така я правя/
Маята се размива в топло мляко с част от захарта и2-3 с.л. брашно. Оставя се да втаса. Брашното се пресява в дълбок съд, прави се кладенче в средата. Замесва се тесто с маята и останалите продукти, без маслото и 1 жълтък за намазване. Хубаво е продуктите да не са студени, а със стайна Т, а млякото леко затоплено. Тестото се разделя на 4 топки, като 1 от тях е по-малка. Малката топка се оформя за център на питката, поставя се в средата на намаслена тава. Останалите 3 части се разточват на кори и се слепват с разтопеното масло помежду им. След това аз правя два варианта: 1/нарязвам получената кръгла кора на триъгълници, които навивам като кифлички и нареждам около центъра или 2/ получената правоъгълна кора навивам на руло и режа парчета, които нареждам около центъра. Оставя се да втаса, докато удвои обема си /около 40 мин./, намазва се с жълтък, разбъркан с 1 с.л. прясно мляко. Аз посипвам с микс от семена за да стане по-красива. Декорациите върху питката ги правя от брашно, вода и 1 с.л. оцет и за да се открояват, тях не ги поръсвам. Пече се в предварително загрята умерена фурна.
love in paris, много се зарадвах, че моята питка ти е харесала и още повече, че ти е станала хубава по моята рецепта. Много сте хубави, а малката страхотни професии си е избрала, нищо, че няма да е балеринка  Wink

# 402
  • Стара Загора
Ето и снимки на рожденичката с подаръците от Лъки,Ади и Дени!Съжалявам,че са толкова големи,но нямам възможност сега да ги преоразмеря.Лъки,още веднъж-благодаря! Hug  bouquet

Love in paris,все хубави професии си е избрала куклата!Много сте красиви и двете на снимката Hug

# 403
Боядисахме яйцата, много добри се оказаха боите, Дени не ги оставяше повече от минута вътре и цветовете пак станаха супер ярки. Доволна съм.
Лъки,и в Стара Загора има зоопарк и е по-близо от София  Wink
Ама вие май много неща си имате в Стара Загора, които ние си нямаме. Ще сменям града май  Crossing Arms Хм, как пък не ми е хрумнало досега?!? Трябва да го посетим. Нали си имаме и село там наблизо, дано се наканим да отскочим през лятото. Пък и мъжът ми ще сменя работата и още не е ясно в кой град ще е, единият вариант е Стара Загора, така че може и да станем комшии и заедно да ходим до зоопарка  Laughing
Примерно един ориз да направя преди това го запържвам с лука, вие не правите ли така?
zvezdaa, аз нищо не запържвам. От майка ми така съм се научила. Задушавам във вода без мазнина лук, моркови, картофи и т.н. и добавям в яденето едно по едно в зависимост кое от колко време се нуждае. Мазнината добавям накрая към полуготовото ядене.
Лъки, къде беше тази динозавърската изложба? И за деца ли е предимно?
VSD, в момента гостува в природонаучния музей в Пловдив. Има огромни макети на около 10 динозавъра, с бутони се включва звук. Децата в първия момент се стряскат от шума и от размерите, всички стояха или до вратата или гушнати с майките си и след малко вече тичаха наоколо, запленени от мащабите. Ето една снимка да добиеш представа. Ако искаш да чуеш и звука ще ти пусна и клипче.
Ето и Ади как се храни сама. Обикновено й слагам на масата малки късчета и тя си взима каквото си хареса. Проблемът е, че взима постоянно и лапа, без да има време според мен да сдъвче, а устата й е все празна и отворена за следващия залък  ooooh! А когато се нахрани продължава да взима от масичката и да пуска на земята, въобще няма да ви описвам как изглежда след всяко хранене - и на главата, и в памперса и на земята има следи от храна  Laughing
love in paris, честити ви проходили крачета. Многостранно развита личност ще е, това е ясно вече!
Хихи, Женичка, много е сладка Моника, как само я целува куклата  Hug

# 404
  • Стара Загора
Лъки,и в Стара Загора има зоопарк и е по-близо от София  Wink
Ама вие май много неща си имате в Стара Загора, които ние си нямаме. Ще сменям града май  Crossing Arms Хм, как пък не ми е хрумнало досега?!? Трябва да го посетим. Нали си имаме и село там наблизо, дано се наканим да отскочим през лятото. Пък и мъжът ми ще сменя работата и още не е ясно в кой град ще е, единият вариант е Стара Загора, така че може и да станем комшии и заедно да ходим до зоопарка  Laughing

newsm44 Hug

Общи условия

Активация на акаунт