Отговори
# 585
Напълно съм съгласна с Яница Peace  за раздялата, ако е за по-добро бъдеше, а и тя ще е шного по-тежка за майката, отколкото за бебето

# 586
Ей, Маринелска, добре, че си ти, с твоята анкетка има шанс да я довършим тази тема до края на месеца  Laughing
migeo, мила, само ти се сещаш за мен  Hug И тук да ти честитя празника, да ти е живо и здраво сладкото Бобче и прекрасна почивка ви желая, да знаеш само как ви завиждаааам  ooooh!
Честит имен ден и на останалите Бобчета!
Mur-че, можем ние поне да се организираме идните дни, а за среща в Южния парк съм винаги "за"  Peace  Като заговорихме за срещи, нали в Зоопарка щяхме да ходим, или изпуснах нещо? За там обаче трябва да не е такава жега, че е много открито и става като в пещ.
1. шапка слагам задължително когато сме на силно слънце, иначе не-каквато ми е попаднала, имаме и с козирка и с периферийка и шапка тип кърпа
2. против комари мазила не съм ползвала за него, надявам се да не се налага, че допълнтелни химии хич не ми се прилагат
3. по тревичка ходим като подивели, берем цветя, бурени разни, пръчки събираме, какво да ви говоря, дори вече и в пясъчници не мога да го удържам да не се рови. С баткото ми беше много трудно да преживея периода, когато вече стана неизбежно да го пусна да изследва външния свят, все едно трябваше от стерилизатора в кофа за боклук да го хвърля да се рови. Сега ми е много по-лесно, станах една либерална мама, е, след това се бършем, мием, дезинфекцираме, но е много по-важно за мен да задоволя любознателността и любопитството на детето, от това да го опазя чист  Wink

# 587
Да се включа и аз в анкетата
За комарите нищо не съм мазала, но и до сега сме нямали сблъсък с тях
За слънцето миналато година вазах с крем на A-DERMA, че Алексчето е беличък /не е взел от моята скъпа боя/  Wink
Шапка носим, гледам да имам една в количката постоянно
В тревата съм го пускала и аз само на вилата, в Морската още не съм, много ме притесняват тези кърлежи, а на вилата баща ми пръска редовно тревите
В пясъчник още не съм го пускала, не е пипвал и пясъка на морето още

# 588
  • Пловдив
 Здравейте, момичета! И аз не съм писала от цяла вечност  Crazy. МАй си имаме ново хубаво заглавие на темичката Wink . Дари още не ходи сама, но вече е страшно забавна. Дава целувки, казва си името / Дати Simple Smile/, гоним гълъбите, като им вика гу-гу-гу, знае, че печката пари - казва пфу-пфу, танцува - вдига ръчичка в такт, присвива крачета и клати дупе  Laughing. Мъчат ни зъбки, вдигна Т', имаше хрема, а от няколко дни кашля. Водихме я на преглед - има леко зачервено гърло. Аз се притесних, че може да е алергия към цъфтящи дръвчета и тополи, че баща и е алергичен към тях.
 В Пловдив вече е лято - 30'С. Сенникът на лятната ни количка не покрива изцяло главичката като сме срещу слънцето, така че без шапка не излизаме  Peace. Фонтанелата не е напълно затворена все още. Миналата година не съм мазала с нищо срещу комари. Но за тази година ще видим. Аз съм доволна от Аутан стик, но не знам за толкова малки деца дали е подходящ. А от една приятелка знам за някакъв препарат под формата на копче, който се поставя на дрешката на детето и пак пазил от комари. Ще проверя тези дни в аптеката какво е това чудо, било и доста евтино. В тревичка я сложих 1 път, за да и направя снимка с едни цветенца. И аз се страхувам от гадинки. Дари е взела моята "скъпа боя", но въпреки това я мажа преди излизане с Мустела фактор 50+  Peace. В пясъчници не съм я пускала и едва ли ще го направя, предвид безбройните улични котки и кучета, които си обикалят и акат необезпокоявани  Sick

Софиянки, как върви организацията по вашето идване в Пловдив? Да знаем и ние кога да опъваме червения килим. Очакваме ви с нетърпение  Flutter Hug

Хубав ден и слънчеви разходки   bouquet ! И до скоро Wink.

# 589
Да се включа и аз. Шапка и слагам винаги когато излизаме , но в повечето случаи се връщаме да я търсим , даже и не виждам кога и как я хвърля. Simple Smile Слънцезащитен крем  ползваме на Нивея, на трева не съм я пускала, не знам парка до нас дали е пръскан, притесняват ме много кърлежите.     За пясъка ние тази вечер също ще тръгваме към морето, за първи път ще и е докосването до пясък, дано да е хубаво времето, че го дават преваляване.В тази връзка да ви попитам , дайте ми идея какво да и давам за закуска и за обяд newsm78 ,през почивката, от кои пюрета да и взема , нямам опит с никоя марка. До сега аз и готвех , но в хотела няма да имам тази възможност .  В ресторанта единственото за нея което яде, когато излизаме, е пилешка пържола на скара и таратор.Но не искам само това да яде тези няколко дни. Вашите дечица ако сте им давали таратор харесват ли го ? Каролинка го обожава въпреки чесъна вътре . Почвам да стягам багажа докато калпазанка спинка . Hug

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 10:03 от noive

# 590
За разлика от Маринелс, аз обожавам шапки и нося, но за съжеление Кирилл ги маха на секундата, така че шапка не носи! Пускам го по тревни площи, парка но нас е поддържан и окосен, пръскан е срещу кърлежи, но пак влизат бездомни кучета. Таткото ни е също е силно алергичен от полени и пролетни треви и всякакви цъфтежи, но не ограничавам детето, не го бърша след като е бил в тревата, пускам го на пясъчника, след него има пясък и в д---то, след което се къпем. Сутрин ислизаме минаваме през двата парка до нас ( единия е с  пясъчник ), после се прибираме, къпем и спим! Ох, не мога да пиша повече, дърпа ме сериозно!
Хубав ден!

# 591
Привет момичета  wavey

Да честитя и тук рождения ден на Майски. Само хубави неща да ти се случват и да си все така лъчезарна.  newsm51

# 592
Привет мами,

Mur-че, можем ние поне да се организираме идните дни, а за среща в Южния парк съм винаги "за"  Peace  Като заговорихме за срещи, нали в Зоопарка щяхме да ходим, или изпуснах нещо? За там обаче трябва да не е такава жега, че е много открито и става като в пещ.
С удоволствие ще се разходим с вас  HugВие кога ходите към парка? Ние последните дни сутрин ходим в една заградена градинка до Промаркет, може и там да се засечем някой път.
За зоопарка и аз мисля, че трябва да е не толкова топло, че да можем повечно време да постоим.

migeo, ние се тръшкахме 3 пъти заради люлката, докато  бяхме в провинцията. Интересно е, че първия път като се разтръшка опитах само с две изречения да го разсея - "Хайде да ходим на асансьора", че сега му е голям фен и "Хайде да отидем при дядо", като нито едното не помогна и повече нищо не направих, просто се прибрахме ревейки. Чак после четох статията на Томасито и останах доволна от преценката си как да реагирам в ситуацията. Последният път рева половин час от парка до нас без нищо да му кажа, но и много му се спеше. Хубавото е, че откакто сме се прибрали в София не се е тръшкал като си тръгваме от градинката  Praynig

не е пипвал и пясъка на морето още
Аз пък така ви завидях на морските мами, че ние едва 3 дни бяхме на морето и така не ми се тръгваше. Можехме по цял ден да стоим на плажа, стига да не е такава жега както е в момента тук. Толкова е спокойно сега по плажовете, толкова приятно и релаксиращо.....Ама вие като сте си там постоянно по друг начин гледате на морето.

За пясъчниците - От както бяхме на море, го пускам и тук в един пясъчник на заградена градинка. Не че съм много Happy от това, ама пък децата се забавляват, а той и без да влезе в пясъка си похапва разни неща, като сме навън и не знам кое е по-голямото зло. Добре поне, че имаме прогрес в отучването от това  Naughty

... дайте ми идея какво да и давам за закуска и за обяд newsm78 ,през почивката, от кои пюрета да и взема , нямам опит с никоя марка. До сега аз и готвех , но в хотела няма да имам тази възможност .  В ресторанта единственото за нея което яде, когато излизаме, е пилешка пържола на скара и таратор.Но не искам само това да яде тези няколко дни. Вашите дечица ако сте им давали таратор харесват ли го ? Каролинка го обожава въпреки чесъна вътре. Почвам да стягам багажа докато калпазанка спинка . Hug
За закуска може филийска с масло, кашкавал, овесени ядки, варени макарони имаше при нас, кисело мляко, варено яйце, баница. На обяд и вечеря имаше супи, задушени картофи, задушени зеленчуци и ориз на фурна, от месата освен пилешко, може и риба на скара, ако Каролина яде, че ние не сме и фен. От пюретата аз купувам на Гербер и Хип.
Таратор още не съм правила този сезон, ама може би ще му хареса понеже обича кисело мляко и краставица.

Софиянки, как върви организацията по вашето идване в Пловдив? Да знаем и ние кога да опъваме червения килим. Очакваме ви с нетърпение  Flutter Hug
Чакаме sirence да даде знак, че е на линия, че много задачки има напоследък, пък без Супер Марио няма да сме достатъчно представителна тайфа  Grinning

janica25,  Hug Целувки на Сините очи  Heart Eyes

Ivelina9292, големи сте сладури тримцата  Grinning

Честит Рожден ден на maiski   bouquet    bouquet    bouquet

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 13:48 от Mur

# 593
  • Стара Загора
Привет  smile3539
Първо-честит имен ден на вчерашните именици-със здраве и късмет да си носят името  bouquet
Честит рожден ден,майски! Усмивката да не слиза от лицето ти,щастие да пълни сърцето ти! Hug  bouquet
Бързам да отговоря по анкетата,а за друго-ако малката ми позволи Tired
шапка - Слагам,аз без шапка на слънце полудявам от главоболие,и задължително и на двамата слагам.На малката- с козирка,идиотка,капела,кърпа.Някои жени са луди по обувки,аз-по шапки Joy
комари -Още нищо не съм вземала,така че ще следя какво споделят другите мами Peace
тревички - Ходим си и по тревички и в пясъчника играем-бърша с кърпи на вън,а в къщи още преди да сме се събули,мием ръцете.Не мога да я ограничавам като вижда как батко бяга навсякъде и си играе с пясъка,как да я спра
крем -Още не съм слагала,но трябва да започна,че кожата й е супер светла,чак прозират венички по бузките й Heart Eyes
Марис,много хубаво лятно заглавие на темичка-трето за една тема-излагаме се Thinking
Нашите дни минават монотонно-сутрин в 7 ставаме,закуска,преобличане,слагам набързо да сготвя нещо за обяд,докато малката виси по краката ми и хленчи за разходка.До 9-9,30 сме излезли и полудяваме навън до 12.Прибираме се за обяд и сън,стават към 14,30-15,приготвям някакви разядки(ябълка,кашкавал,краставички,банан...)и 16-17 пак на вън.Вечер като ги приспя в 21 се заемам с пране,гладене,чистене и таткото ме чака да му обърна внимание.От както гинеколожката ме обяви за параноичка и каза,че спиралата си ми е на мястото,ММ не ми дава ден покой #Crazy Явно е решил,че като не полагам усилия със спорт и глад да отслабвам,ще ме накара да отслабна по по-приятен начин WhistlingЕй,много ме яде за тези килограми.Вярно,че и на мен не ми е никак комфортно така,ама като ми мрънка непрекъснато,сякаш още повече ме демотивира.  Crossing Arms
Мама Веси,много хубаво ми стана като видях,че си се завърнала.Страшно много ми липсваха постовете ти Hug
Сиренце,ако имаш възможност за помощник по време на пътуването-вземай Марио и изобщо не се замисляй.По-леко ще изтърпи няколко часа път,но с мама,от колкото месец без мама. Hug
Ивелина,много неприятно това с кражбата!Дано не се повтаря,а на снимката сте страхотни  и тримата Hug
Яница,Мигео,Мър,Маджика,Маринелка-невероятни сладури са ви дечицата Heart EyesБраво за избора на професии на младите госпожици-Кати и Ани HugДано не изпускам да поздравя и други прощъпулчета,но ако върна назад,пак няма да успея да публикувам поста си(не че е много интересен,но поне да пълни темата Wink )
Хайдееееее,викат ме

# 594
Виждам че си говорите за пясък. Ето го и моя малък мъж. Даже го яде. И във водата го топнахме е само краката , че беше доста студена Grinning но каката си се къпа   Laughing

А това е на кроиза на носа на кораба е седнала.  Grinning

Върнахме от нашата кратка почивка в Гърция. Много добре си починах даже Вики реши да не  яде нощем. Будеше се, но заспиваше без да суче.  Peace А аз изгорях  Shocked не ми се беше случвало скоро. Но е така като си мислех че слънцето още не е толкова силно.  Rolling Eyes Така че пазете се.  Peace

За мазило ползвам 50+ за децата на Гарние

шапка слагам  Peace

На пясъчниците съм го пускала. Не виждам как мога да го озаптя при положение, че всички деца са там, а и той много обича да си рови.  Единствения начин да не се рови в тях е да не го водя по градинките. И тъй като това няма как да се случи, значи ще се рови в него и това е. После се изчиства/измива хубаво.  Peace
За морския пясък Аз миналата година го пуснах да се порови та тази ли година ще го спра.  Peace Направо им завиждам на Морските мами .  smile3516

За комарите Аз го мазах само на морето миналата година, че там имаше , тук не ми се е налагало.

noive Mur Ти е казала в общи линии. И аз за всеки случай си носех пюрета, обаче той си ядеше от нашата храна. Така че не се притеснявай  Peace Лека ви почивка.  Hug

sunflower И на Вики фонтанелата не се  е затворила.

Честит имен ден със закъснение на Бобо на Бета и Бобо на Мегио Да са все така умни и любознателни.

Мигео Хубава почивка и на вас. Hug

Хубав ден ние пак излизаме. Надявам се, че ще успея да ви поизчета.  Hug

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 15:15 от mama_vessy

# 595
  • София
maiski, честит празник!

marinels Hug

xc xzq Това е за Аанастасия, тя си знае защо Wink

1. шапка слагам задължително!
2. против комари засега нищо.
3. по тревичка още не сме стигнали този етап, но мисля да го пускам.
слънцезащитен крем слагам на лицето, ръчичките и крачетата, абе където е голичко!

Няма ли да заформим някоя сбирка в Южен парк?
Хайде. Ние сме там всеки ден от 15,30-16 до към 18 4аса. Други желаещи?

И аз си мислех за срещичка, но ако е по това време не обещавам, че ще можем да присъстваме, че след като Виктор се събуди, не търпи много много да стои навън. Надявам се и този период да го израсте по-бързичко. Сигурно, като започне да ходи, ще се променят нещата.

migeo, мила, само ти се сещаш за мен  Hug
anelisa, в грешка си мила;)

На всички, които искат да отидат сред природата близо до София, препоръчвам това място http://villamark.net/

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 18:10 от redreny2000

# 596
Поразведри се темата беее,бравооо  newsm44

xc xzq Това е за Аанастасия, тя си знае защо Wink
Joy Смяла съм се с глас, абе има някаква закачка тук  newsm48 Бобо,да му мисли  newsm62

А да задам един глупав въпрос: Как проверявате за кърлежи? - Смейте се,ама аз такова чудо не съм виждала,никой около мен не е имал (или поне не докато сме били заедно) и не знам как да проверявам дали няма по нас newsm78

Мама Веси - големи са сладури,а къде бяхте в Гърция?
В този ред на мисли - Мигейо - лек път и весело изкарване,чакаме снимки и отчет

ХАХАХА Женичка - радвай се,любовта е хубаво нещо,само внимавайте,че мойте комшиичета и двете са "продукт" на пазене със спирала ooooh!

noive - ние ядем доста неща,но защо не й поръчваш примерно варени зеленчуци в ресторанта или пък някакъв гювеч със сирене,щом си хапва мляко...Пюрета не е сигурно,че ще ти ги яде,щом досега е яла само "твоя" храна,пробвай да купиш едно,за да не се окаже че си взела за цялата почивка,а тя не иска да ги яде. Лек път и на вас и чакаме снимки  Hug

sunflower - сподели като разбереш за копчето,че и аз съм чувала,но нито марка,нито къде да го търся имам идея

Бишкота - представям си как си се умилила с първото мама Hug Анастасия понеже ряяяяядко да не кажа никога не ме гушка или пък целува и когато го направи направо се просълзявам,абе лигава работа съм  newsm53

# 597
  • Sofia
sirence, благодаря, че се сети за нас. И аз съм добре. Вече съм в 7-ми месец  pregnant
За сега жегите не ми влияят, излизаме и сутрин и следобед и постоянно съм в движение.Надявам се до края да е все така Simple Smile

# 598
migeo, мила, само ти се сещаш за мен  Hug
anelisa, в грешка си мила;)
redreny2000  Hug ние по комшийски си се сещаме и срещаме, за вас не се отнася  Laughing
Радвам се, че хубаво и спокойно сте си изкарали на почивката, като се видим ще разказваш.

Mur, сещам се за коя детска площадка говориш, утре ако ще сте пак там, ще минем към 10.30-11.00 да се видим  Wink Redreny, ако на вас не ви е рано, вземете да дойдете и вие.

Слънцезащитен крем започнах да слагам тези дни, откакто бяхме на вилата по цял ден навън изложени на силното слънце.

pufita, кога минаха 7 месеца, колко бързо времето лети... Радвам се, че се чувстваш добре, а трудно ли ти е да се справяш и с щъкащо детенце в това положение? А ти Nadya, в кой месец си и как се справяш?

marinels, вярно успя да раздвижиш темата. Браво, с migeo двете ме накарахте и мен да се разпиша, а бях се зарекла вече да не го правя  Rolling Eyes

За онези, които не могат да ни видят във фейсбук пускам една снимчица по темата  в тревичка с шапчица в ръчичка  Laughing

# 599

Днес Бобо е именник ще пусна една снимка как се тръшка

благодаря на Томасито за статията, много полезна ми беше.

И аз само за тая статия мисля, при всяко тръшкане, а хората ме гледат странно  Embarassed Умирам си от срам с това мойто инато и прекалено гласовито кукувиче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт