Отговори
# 120
  • София
Еееее докато пребродя столицата на длъж и на шир вие сте поизписали бая!!!!

Валери, да така - е моята педиатърка е една от най-най , много напредничава и модернистична, не спира да обикаля света и да носи нови и интересни неща за българската педиатрия, която след онкологията според мен е следващата най-слабо развита в бг медицината. И тук си има обяснения защо точно тези две клончета не се развиват, но това е една много дълга тема. Сега за захранването: хубавото на моята педи е че след всяка консултация се прави нов индивидуален режим за захранване за ВСЯКО БЕБЕ. Всичко се чертае и обяснява на чарт в кабинета и, вадят се схеми, научни обосновки от международни медицински журнали, донесено от целия свят, където е обиколила. Рада е бебе, което бързо расте, но бавно наддава, т.е тя има нужда от енергийни "бомби" както тя се изказва за да компенсираме евентуален недостиг на витамини и важни микроелементи в тялото й. За нея най-големия проблем след генетичните и вродени болести у децата е наднорменото тегло. Това е бича на новото поколение, ключа, който отключва болести които съпътстват детето после години наред ....
Освен въвеждането на жълтък и сирене този месец, ни предстои въвеждане и на сметана с плодове и зеленчуци, а следващия месец йогурти и попара.
Едва ли мъжа ти ти бърка такива постни манджици, махате телешки дробчета с вино та ви пукат ушите:-))))))))) hahaha hahaha

Диди не не натоварващо, Рада може и трябва да поеме това, виж за други бебета сигурно не е препоръчително, но откакто й давам месно пюре + жълтък Рада започна да се обръща и да прави опити за пълзене.

Мамулче ще дойдем мила задължително, няма да се отвъртете така лесно от нас хахахаха:-))

Аз стерилизирам все-още всяко шише, но това е най-вече защото ние се храним с АМ, често в раницата остава шише със засъхнало мляко и това леко ме притеснява.

# 121
  • Бургас
Q-T,честити нови ръце и крачета! Grinning
Сега с тези лъскави ноктенца няма опастност да те върнат от ФБ.
Аз също като теб ще изчакам да порасне щерката и тогава ако иска да си дупче и носа.Може би защото аз самата нямам дупки и не се интересувам от обици,не искам да я правя тази процедура.Според сестра ми,която има обичка и на пъпа и е майка на три дъщери,аз съм клиничен случай.
На Рада честито и със здраве да си носи обичките.Еви,не знам веднага ли ги слагаш,да не не сраснат дупките? newsm78
Криста вече е добре,но докато бяхме на АБ се храни през 12часа,беше ад.Добре,че вода поне пиеше,че отървахме болницата.
Аз отслабнах с още едно кило,останаха три.Бавно върви слабеенето,но ЕГН си казва думата.
Като дойде абитуриентската на сина ще се смъкна.
Да ви питам колко бебета вече пълзят?
Моята не помръдва.Тя доста отслабна от бронхита,но гледам че няма и желание.
Друго ново няма.
Хубав ден на всички!

# 122
Мойта душа нещо си криви вратлето пък сега, сакън да не пропущи некоя болест  Mr. Green Laughing Та почвам гимнастика за врат, стискайте палци да го изправя, че да не го режат и там, че веднага предложиха Shocked
Днес овършахме центъра, изядохме го също така (тортички, байо-зайовци и др подобни здравословности Whistling)

# 123
Q-T, благодаря за съобщението, ще се радвам да се запознаем и обикляме заедно морската, но ще е следващия път като дойдем във Варна. В неделя се прибрахме обратно в София. Иначе плануваме цяло лято да сме на морето, така че тогава ще се разхождаме заедно
Тара - Мила преди 2 седмици беше с температура от зъбче, водих я при педи и ми изписа едни хомеопатични свещички, които понижават темп и действат успокоително. Слагах и ги вечер преди сън 2-3 дни подред - казват се Вибуркол Н.Можеш да ги слагаш 3 пъти на ден.
Ние днес сложихме Мила в проходилка, че вече останах без ръце от нея.  Е няма такова щастие. Обикаля хола, ходи ту при баща си, ту при мен и крещи от щастие, много е смешна.
Има ли бебета, които се изправят сами в кошарите си. Мила прави опити, хваща се за пръчките на леглото и надига дупето, но още не я държат краката сама - няма сила и сяда обратно. Но ако някой я държи под мишниците - такова скачане настава...

# 124
Ох, не мога да ви насмогна. Предната тема изчетох, но тази не можах Blush

Джадед, обаче на теб не мога да пропусна да благодаря за прекрасната Великденска темичка  bouquet.

Тази година католическият и православният не са на една дата и ние ще празнуваме 2 седмици Великден Laughing Мисля да започнем с тази неделя, когато е католическата Цветница и моето цветенце има имен ден. Другата неделя с торта да отпразнуваме католическия Великден, а след още една неделя и православния с шарени яйца, козунаците може би ще ги пропусна Blush

# 125
Тара, благодарим за гушките. На мама единственият й проблем е, че се тревожи ужасно, че бебе нещо не е добре... Определено виждам, че страда миличката и не й е добре, не е от глезотия... Като коала се вкопчва в мен, като я гушна... Физически не виждам да има проблем, освен зъбите, не знам вече...

Пипи, стискам палци Зак да се справи бързичко с проблема, вие сте шампиони, сигурна съм, че ще сте добре.

Галче, ти както го описа, като запразните сега и ще сте като в приказките, само че три седмици яли, пили и се веселили  Laughing

Честитя и месечинките, че преди малко забравих. Малките красавици да са много щастливи, весели и здрави.

# 126
Честито на днешните месечинки, да си ви живи и здрави  Hug
Галче, голямо празнуване, ама така е - всеки ден не е Великден  Simple Smile
Пипи, стискам палци и аз!
Ние днес следобед не излязохме, и Ванко спа 3 часа непробудно! Това навън никога не му се е случвало, най - много по час спи и се събужда от шума...

Момичета, някой има ли идея как се сгъва количка Cangaroo cruiser? Подариха ни такава и се налага да я сгънем, а за съжаление нямаме връзка в момента с тези хора и няма как да питаме. И в Интернет нищо не намирам...Може да ви се стори смешно, ама седим ей така с мъжа ми  newsm78 и се чудим как да я сгънем. Ще съм много благодарна, ако се намери някой да ме осветли по въпроса.

# 127
Пиша напосоки, чела недочела. .. bаba vuna, на мен Йоанка за кратката ни среща хич не ми изглеждаше изпусната, а прекрасно същество. Допускам, че сега се изнервяш, защото децата са две и всяко иска внимание, а не заради това, че каката е разглезена.
доскоро се чувствах гузна към Боби, че не му обръщам достатъчно внимание, сега пък се чувствам зле, че според мен вниманието към Иво е малко, заради брат му.
jaded, аз ти го казах, но пак- според мен е комбинация от струпалите й се промени в обстановката, зъби и порастване.
Галче, според мен не е нужно всичко да четеш, за да пишеш. В крайна сметка, сме наясно, че с две деца е трудно да стигне времето, човек да се включи по всички теми. Пиши за вас Hug
Евита, вярно е, че мааме пържоли с вино, аз се пошегувах заради комбинацията месо и яйце, иначе моят човек признава само зеленчуци , расли на кокал Laughing
Тара, много благодаря, че ни разказваш нещата, които си чела. Изключително полезна информация. А и всичко, което пишеш, е много интересно и го чета с кеф. Така си запълвам неудовлетворената напоследък нужда от четене. И пиши разкази, съвсем сериозно Hug Това за Сийка направо можеш да го публикуваш.
Пипи, стискам палци за Захари и ви прегръщам и двамата.
ралева, Боби се надига, но когато е на горното ниво. На долното само реве.
за обичките - много не съм наясно и нямам мнение като майка на мъже. На бебе вероятно не бих сложила, но пък понеже на мен ми пробиха в по-късна възраст ушите, си спомням, че се ядоссвах, че  родителите ми не са го сторили по-рано.
заешкото с картофи на Хип е много гъсто и доста неприятно...
извинявайте, че писах така разпокъсано и непоследователно, но съм скапана от умора.

# 128
Явно има вирус,от който се изпада в някакви такива настроения,защото и аз днес "окапах".Тъкмо исках да ви пиша колко добри майки сте и да ви дам кураж и днес Виктор просто ми разказа играта. #CrazyСедях на пода до него и нямах вече сили да направя каквото и да е.Разплаках се от умора и безсилие,от съмнения как се справям.Виктор по-цял ден мрънка,къщата е с главата надолу/общо взето сходни проблеми/,изведнъж останах без сили.А мразя да не мога да се справя с нещо.Дали постъпвам правилно като откликвам постоянно на виковете му,които аз си тълкувам като викове за внимание.Резултатът е,че той не може да се занимава сам,изисква постоянното ми присъствие.Тия дни малко си го поносих повече,защото беше болничък и още по-крив естествено.Въпреки това продължавам да си държа на тази теория и пак не бих го оставила да плаче сам-"за да се научи".Аз съм много независим и самостоятелен човек и много бих искала и децата ми да са поне малко такива или поне да направя каквото зависи от мен.Но досега така се бях увлякла в гимнастики,забавления и захранвания,че не си дадох сметка,че времето лети и нашите малки бебчета са вече малки хитреци.Поста на Тара ме накара някак си да се замисля за това,което правя,какъв пример давам на детето и за това как да го постигна.Ей тука вече стана сложно.Благодаря ви за примерите,които давате.Силно се надявам да имам тази твърдост,която ми е необходима,но пък дори и да не се справя на моменти какво пък толкова -нали сме хора.Не ми се иска синът ми да е някой глезан,който ще разчита на някой друг.Та общо взето чака ни едно голямо предизвикателство.И знаете ли съвсем нормално е да се съмнява човек понякога дали се справя-не се съмняват и не се питат дори тези но които не им пука,които предпочитат да оставят всичко на самотек,тези които се присмиват на майки,които носят кутии с парченца плод,тези които имат време да нищят клюките и моловете а нямат време да седнат да прочетат какво е глутен например.Не искам да обидя никой,аз самата съм по -човешки грешна,но се радвам,че тук намирам много майки ,които мислят точно като мен и съм сигурна,че ще възпитате едни прекрасни и достойни хора.
Малко патетично стана,ама днес така ме удари това настроение,чеееееее #SillyПоплаках си малко,станах,поотупах се и се метнах,че всичко мене чака. 1ironing newsm28 wash
Браво на всички пълзящи мъници-скоро май и проходили ще има.
Честито и обечки на малките кокони.
Мишчицааз също бих се възползвала от услугите на млечна кухня,стига наистина да готвят както трябва,иначе засега не ми тежи аз да го правя,така или иначе при нас няма такава кухня.
Dianaне се хвали за чурката,щото като нищо утре ще ти звънна на вратата,аз нали все за това се вайкам,че не мога да я оправя. Joy
Raikonyтози номер с кашлицата ,когато се заиграва и забравя да кашля ,много ми хареса.Големи са артисти тия дечица,ей.
Виктор като ми се ядоса,когато не съм се притекла веднага, и надува муцуната,чак не иска да ме погледне като му говоря.Брей от кога пък и те почнаха да ги разбират тия работи.
Още за много неща исках да се включа,защото сте писали много интересни и сладки неща ама ви изтървах.
Захранването ни спря заради тоя вирус и нито имаме заместено хранене нито мойта стройна система на захранване се изпълни.Като всичко друго досега.Караме си на кърма и АМ.
Отивам да се цедя и лягам,че утре сме на контролен преглед.Лека и най-вече спокойна нощ на всички. smile3524

# 129
valerie -  Мила умира за заешкото на ХИП. Много обича и агнешко с картофи и моркови. Абе тя обича да си хапва месце. Днес и давах само зеленчуково  с 1/2 жълтък и го изяде, но не с огромно желание, а като хапва пюре с месце бурканче от 190гр изяждя зя 5 мин.
И Мила вече е само на долно ниво , но въпреки всичко дава зор , да се изправя. А най интересното е, че до сега можеше да седи спокойно до мен на дивана и да си играе с играчка, а сега надига корема прави нещо като "мост" и се изправя почти сама - трябва само да я подпирам малко, изправя се т.к не може да стои изправена сама се накланя на пред, прави нещо като кълбо, първо ляга по корем, след това веднага се обръща по гръб, започва да се надига да седне и хайде всичко от начало. И това и е толкова забавно, че го прави днес следобед 30 мин - така се измори ,че заспа за 10мин. Ужасно шило е. баща и даже се притеснява, че ще е много палава мома, но да ни е жива  и здрава, и палава много си я обичаме

# 130
Пиша напосоки, чела недочела. .. bаba vuna, на мен Йоанка за кратката ни среща хич не ми изглеждаше изпусната, а прекрасно същество. Допускам, че сега се изнервяш, защото децата са две и всяко иска внимание, а не заради това, че каката е разглезена.
доскоро се чувствах гузна към Боби, че не му обръщам достатъчно внимание, сега пък се чувствам зле, че според мен вниманието към Иво е малко, заради брат му
Валери,аз се чуствам гузна по същия начин-повече за каката че не мога да й обърна вниманието,което й обръщах преди Sadсигурно и тя го забелязва,а днес баща й като я приспиваше чула че бебето се смее и казала:ааа,ние двете трябва да заспиваме по едно и също време,щом бебето се смее,искам мама да дойде да ме приспива....все още ревнува милото,хич не му е лесно...
Хайде момичета,приятна вечер  bouquet

# 131
Здравейте!
От миналата седмица, когато се запознах с някои от вас чак сега се включвам..Много ми беше приятно, макар и за кратко да пообщувам 'на живо' с вас !!!
Поименно няма да пиша..откровенно , бързо забравям кой-какво..
Стискам палци да няма болни бебчета..особено на Пипи и Зак
Другите мамчета, които са изморени, объркани и неуверени - имате по една прегръдка от мен, помнете, че това е период и ще отмине, вслушвайте се в себе си, давайте колкото можете от себе си, а ако усетите ,че сте до предела - намерете някой да ви освободи поне за час, нахранете бебче и се помотайте безцелно по улици, магазини, парка...така бебчетата ще имат спокойни, освежени мамчета Simple Smile
Малък Максимчо мога само да го хваля! Той е един смехурко винаги в настроение! Излезе ни първото зъбче, а вече се напипва и второто. Днес беше почерпен за първи път с картофено пюре+кърма, произведено вкъщи с Babycook-а.
Още кашля и върти насам- натам храчки и не може да се освободи от тях.Миналата седмица двама различни специалисти му предписаха антибиотик, ама аз - инат - потърсих още мнения, в крайна сметка бяха 2:2 (аз избрах да слушам една известна пулмоложка, която каза, че са му чисти дробовете и предписа нова хомеопатия..в четвъртък пак сме при нея за проследяване)..2 месеца не можем да я оправим тая кашлица..Дано се разминем с по-сериозните медикаменти..
Толкова от нас! Поздрави и спокойни, спящи бебчета !

# 132
Ралева, на Мила как разбраха, че е от зъбче - белееше ли се, подут ли беше венеца? Защото аз като го пипам Емо, нищо не се усеща, не е побеляло, обаче непрекъснато нещо лапа настървено, даже устринта бибата му дадох - той въобще не я ползва по принцип, играе си с нея като с гризалката и сутринта пак така, хвана я и я лапна като играчка под ъгъл, обаче супер настървено, със злоба чак я натискаше във венците и я движеше напред назад, точно като да се чеше... ама всеки път на различно място. Хем мисля, че може да са зъби, хем много странно това, че не се чеше на едно и също място  newsm78 Иначе много ми хареса идеята за хомеопатични свещички  Hug

Джадет, да не сте в ревлив период  newsm78 Няккави нови умения да забелязваш в нея? Нали някои новопридобити умения ги стряскат докато свикнат с тях. Или пък да е в периода, в който изведнъж осъзнава, че може и да те няма, че не сте едно, а сте двама човеци и поради тази причина, можеш просто да изчезнеш. Доколкото си спомням това го осъзнават баш в 6-7 месец.

Гълъбина, разбирам те чудесно. Както правилно ми каза Джадет миналата седмица, да възпитаваш момче е по-трудно, защото трябва мъж да го направиш, а не лигльо. Наистина е трудно човек да прецени къде е границата и кога да каже "не" и кога да гушне. Аз самата също се лутам в тези въпроси. Онзи ден устоях, защото бях сигурна, че се лигави и се опитва да ме манипулира. Обаче, днес като го сложих в леглото да видя дали  ще заспи сам, усетих, че този път не е манипуляция, а наистина не му е хубаво там. Помислих няколко секунди, дадох си сметка, че той в леглото стои само по 10 минути сутрин и за него това е чуждо място и че наистина не иска да стои там. Освен това онзи ден нямаше сълзи, само викове, а днес се разплака със сълзички. И веднага си го гушнах, поносих го, целувах го. Детето се успокои и после като го сложих в количката беше спокоен и си заспа. Така че, според мен, няма принцип. Не можеш да кажеш "няма да го гушкам, когато мрънка", не можеш да кажеш и "всеки път като измрънка ще го гушкам". Действаш според ситуацията и това е. Е, съмненията и колебанията си остават и си те тормозят, ама това е положението. Важното е, след години равносметката да покаже, че сме направили човеци от децата си и същевременно сме си ги гушкали и целували достатъчно и даже малко повече  Laughing Аз винаги съм вярвала, че най-голямото добро, което можеш да направиш за детето си е да го възпиташ добре и да го направиш самостоятелн човек. Повярвай ми, познавам (даже е слабо казано познавам, по-скоро са ми ужасно близки) двама мъже, единият вече на 44, другият на 37 години, които НЕ могат да се справят сами до степен, до която, ако майка им сутрин не им направи списък със задачи, не знаят какво да правят, а стигне ли се до там сами да взимат решения, правят ужасни бъркотии, които после цялата рода едвам оправя - дългове, грешни връзки... ужас. Единият има вече дете и гадже съответно, т.е. живеят заедно и гаджето и майка му съвместно го контролират. Ето това няма да допусна да се случи със сина ми. Защот най-страшното е да направиш едно зависимо дате, което не може крачка без теб да направи. И като те няма едни ден какво става, то как ще се оправи.... а и по принцип така го обричаш на напълно празен живот. Колкото по самостоятелен е човек толкова повече от живота ще вземе - ще пътува, ще парви кариера, ще има интересни връзки, ще има старнни и ценни приятелства, ще се бори с различни предизвикателства, ще превзема света. А шушомигата, ще си стои до мама и ще открива само кварталния магазин и дъщерята на съседката....

Валери, мерси  Laughing Аз понякога, когато съм в настроение пиша разни разказчета, ама са измислици, не са реални случки или хора, даже в някои разкази въбоще няма хора  Laughing. Но си стоят в компютъра ми  и едва ли някога ще видят бял свят  Laughing

# 133
Да драсна два реда ,че Тарка докторантура защити и посиви ще насее ,аз докато седна да пиша  hahaha
 Ето за това се дразня като кажат хората" ама ние как сме яли и сме станали по два метра" .Е да ама през 70 -80 години политиката на развитите държави бе насочена към усъвършенстване на разни военни техники ,преразпределяне сфери на  влияние и най вече кой ще контролира световния добив на нефт, а сега когато всичко това е факт всички ресурси се пренасочват към това да се правят извратени за човешкото тяло продукти.Да, звучи твърде конспиративно ,но   прекрасната държава на Чичо Сам не прави нищо ,ако няма мнооого,много  пари   Close

Евитка,моя мързелив синчок като прояде мЕсо дано се сети да се обръща ,че сега мнооого го мързи. Обръща се само ,ако трябва да хване нещо иначе празни движения  изобщо не прави  Laughing А щом твоята педи прави индивидуални програми на децата това е чудесно,че моята прави програми за захранване за цяла петилетка напред  Mr. Green
Мишле, с тоя лакова тема направо ни размаза всички  Mr. GreenКато решиш да лакираш Вики ,  купи на мъжлето си  не само бутилка Джак да го умилостивиш ,а ми и Ацетизал Кардио ,че знаеш ли сърцето му как ще понесе гледката  hahaha
galabinatankova,аз го мажа малкия и с един мехлем и процеса става по лесен  Mr. Green
Q-T ,ама и ти си шегаджийка ,признала съм те  Laughing Hug
Нинче,чета за тиквата се "тревожиш" .Аз на моя Георги всичко с тиква му давам ,иначе няма да се захраним до 40 годишния му рожден ден  Mr. Green
Пипи, палчета мами за Зак   Peace
Ох ,колко съм завеяна  EmbarassedЧестита месечинка на Лизи и на Яна   bouquet
Мамулче, пащърнака Кокетка го купува от Кауфланд  Mr. GreenТя ми го показа даже  къде се намира, какво представлява , и как се готви че досега не бях чувала за тоя кореняк Mr. Green
Айде сега да посетя и суратя и да сядам да гладя  Mr. Green

# 134
....но   прекрасната държава на Чичо Сам не прави нищо ,ако няма мнооого,много  пари   Close....

Имено, храната вече се произвежда, за да се печелят пари, а не за да се хранят хора, камо ли пък да има стремеж тези хора да са здрави. И без това света е пренаселен, много миларди вече станаха тия пусти хора, що да не изтрепеме няколко милиона с кофти ГМО-та, пък при това и кинти ще направим Simple Smile)) Между другото днес като ги етох тия неща, от главата ми не можеше да излезе една баба, дето е отгледала моята баба, че рано е останала сираче. та тази жена аз я помня само много стара (от 90-годишна нагоре), прегъната на две, буквално главата й беше между краката, от цял живот в градината над зеленчуците, а градината огромнааааа, няма свършване работата. Обаче тази жена през живота си не е изпила дори един аспирин. Не знаеше какво е лекарство. Ама не е яла ГМО, не е пушила, не е пила, не е живяла на шумен, мръсен булевард в голям град, не е била подложена на стрес, не е чувала друго освен муууу от някоя крава и птички на зазоряване... имаше едно нещо, което наричаше мазе, ама то не беше под земята, само частично вкопано и от вратат се виждаше навътре. мен ме беше страх да влизам, щото беше едно тъмно такова и студено, но от вратата надничах и винаги вътре имаше много щайги с ябълки. Ей това е яла цял живот - ябълки, мед от нейните пчели, свинско от нейните прасенца и зеленчуците, които я прегърбиха. Правеше супер баница с цвекло  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт