Отговори
# 135
Добро утро Hug
аз на рев не мога да издържам, като програмирана съм- чуя ли мрънкане и рев, се отзовавам на секундата. В резултат -съм непрекъснато отзоваваща се последните дни. Боби е в някакъв труден период, дето всичко иска да докопа, а като го докопа, иска да му направи нещо много специално, дето не му се получава. Да го нося, ама ако може с въртеливи движения, за да не изпусне нищо на север, юг, запад и изток. Спането е за отбиване на номера -няколко пъти дневно по петнайсет минути, а през нощта задължително с компания.
На мен ми е чалгарско по Брегович http://farm72.vbox7.com/play:33d5f57b

# 136
Добро утро и от нас!
Вчера си купихме столче за хранене и така се надявам вече да ям като нормалните хора,а бебето да мирува на стола.....ще ги видим тези работи Thinking

Аааа Валери.направо ме разби с тая готина песен HugСъбуди инъче заспалото в мен настроение!Сега остава да пощракаме с пръсти Laughing

Целувам ви  bouquet

# 137
Добро утро мами,
ние изкарахме една доста неспокойна нощ. Мила изпи цяло шише - 125мл с чай през ноща. Буди се жадна и мрънка, сякаш е хапнала за вечеря солена рибка, а не мляко  Grinning.
Естествено аз ставах 100 пъти, заспали сме по дълбоко едва към 04.00 и в 07.00 сутринта се събудихме окончателно. Дано сега към 10.00 като легне да поспи поне час.
Тара -  на Мила венеца и беше много твърд и бял. Като го пипнеш се усеща зъбчето, а и аз я водих при педи. Тя вдигна Т само 1 път през ноща, но аз за собствено успокоение я заведох да я види. Нямахме други симптоми нито хрема, нито кашлица - нищо. Зъбчето все още не е пробило и вече нямам търпение, за да се поуспокоим малко. казват, че като пробие първото след това с другите е по лесно. Да си призная изобщо нямам спомен как сина ми е извадил зъбче. Не помня, да е бил нервен, да е вдигал Т, да е бил неспокоен...
Лек ден на всички, дано да не духа много вятър и да можем да направим дълги разходки с бебоците

# 138
  • София
Благодаря ви Hug

Нико е много по-добре, почти не кашля вече. Разминахме се само със сироп Стодал. Славче, при вас е било по-сериозно, радвам се, че вече е добре Криста  Hug Голямо мъчение е болно детенце, а като отказва да яде още по-зле.

При нас нито обръщане, нито пълзене, нито опити за подобни движения. Седнал също не стои стабилно. Единственото, към което се стреми и има голямо желание, е да е изправен и да си стъпва на крачетата, което пък аз ограничавам  Laughing

И аз не стерилизирам. То аз използвам само шише за вода и съвсем рядко биба за опити за приспиване, но той нещо не я харесва вече, както преди. Интересно, че следобед вкъщи си заспива с нея, но навън изобщо не се сеща, а вечер или нощем, ако се опитам да му я дам, започва да крещи и да я бута. До скоро стерилизирах шишенца за съхранение на кърма, но той от известно време отказва да пие и от шише с биберон и спрях с тези упражнения. Изобщо голяма претенция си имам у нас. За захранването да не говорим. Аз едни планове си правех, ама като гледам ще си караме на кърма  Laughing

Браво на Боби и на Андрей. Сигурно ви е доста по-трудно вече, ама си е радост, когато пропълзят. Поне така предполагам.

mama vinetu, да минава тази кашлица вече, много време ви мъчи.

jaded, дано Радинка да се е поуспокоила вече  Hug

И аз бих се включила в новата ФБ група, стига да не сте си я създали за най-близките, разбира се. Ако е така пък, надявам се да не спирате да пишете и тук  Hug

Raikony  Hug целувки на Макс. Него и Адриан успях да видя най-добре на срещата. Големи бонбончета.

Стискам палци за Зак и за всички болни бебчета  Heart Eyes

# 139
  • София
Добър ден!

Включвам се за малко с един въпрос, а пък после ще ви изчета подробно.
Днес купих био тиквички, произход Италия, на вид са тъмно зелени на цвят. Измих и обелих едната, след това я сварих и пасирах, най-накрая я опитах и се оказа ужасно горчива. Това нормално ли е според вас? Според моя мъж така горчали понякога също като краставиците. Май ще ги изхвърлям.

Ще съм ви благодарна за отговори и съвети.
Хубав ден!

# 140
  • Варна
Хелоу!

Славче, радвам се, че се появи. Липсва ми чувството ти за хумор.  Hug Миличката ми - много преживяхте с Криста.  Hug Представям си какво ти е било докато сте били на АБ и не иска да се храни. Айде стига вече - дано всички болести са за гърба ви и да почне да си хапва малката красавица. А за обиците - ще ги чакаме да решат нашите моми и тогава заедно ще им дупчем ушите.  Wink

Пипи, сърцето ми се сви..  Sad Ти обаче си страхотна мама! Стискам палци да оправите положението с гимнастика! Hug Hug Hug

Галче, влизате в празнична серия нещо май.  Wink Grinning Предстаям си какви красоти ще сътвориш. Да ни ги покажеш после.  Hug

Вио, не мога да помогна за количката, но знам как се чувстваш. И ние нашата я гледахме като марсианци докато разберем кое как, въпреки че то се оказа безумно лесно. Дано сте се справили. Hug

galabinatankova, мисля, че всички минаваме през такива периоди. А и според мен съмненията са присъщи за мислещите хора. Тези, които си въобразяват, че значт всичко, хич не се и замислят, че може да има и друга гледна точка. Сигурна съм, че правиш най-доброто за Виктор. Hug

Дид,  Hug Hug Hug

Тара, за пореден път да ти благодаря за интересната информация, която споделяш тук, както и за твоите размисли. Много, много ми е приятно да те чета. Hug Относно глутена и хляба - аз нали по едно време реших да изключа и глутена заради Малена. Майка ми ми прави хляб с оризово брашно, пробвахме и с царевично, обаче заради това, че няма глутен, тоест нещо , което да слепи цялата маса, хлябът не бухва и седи един такъв ронлив и тричав.  Confused Определено няма да са извие опашка пред фурната за такъв хляб.  Mr. Green  Май и аз ще купувам машина за хляб.  newsm78 Мъжът ми и без това искаше да купуваме (не че той яде хляб), ама ей така - да имаме.  Crazy
А относно храната - няма как всички да си я произвеждаме за съжаление. Все пак производството на храни стои в основата на човешкия прогрес. Едва когато е можело да се происведе достатъчно количество храна в племето е можело отделните индивиди да се съсредоточат в правенето на нещо друго, а не да се грижат за непосредственото си оцеляване и да произвеждат храни. Мен самата много ме плаши ГМО, но си мисля, че има и друга гледна точка. Населението на земята е огромно и расте с шеметни темпове. И това население трябва да се изхранва и в тази връзка модификацията на някои култури е неизбежна. Или поне така си мисля аз... Проблемът е, че наистина както казваш храните вече се произвеждат не за да дадат някаква ценност на човека, а САМО за да се правят пари и то МНОГО пари...
Валери, много, много ме зареди с това парче на Горан! Голям фен съм му. Преди няколко години в един дъждовен ден бях на негов концерт в летния театър на Варна. Досрамя ме, че заради времето имаше една шепа хора, а той направи супер концерт. Благодаря ти за хубавото настроение, което ми създаде! Hug

При Малена зачервяването на външните срамни устни не минава.  Crossing Arms Не знам вече от какво е. Дано не е нещо страшно.  Confused Вчера и видях и една гнойна пъпчица на главата отзад, където е плешивата част. Аман вече...
С това заешко ме стреснахте. Аз мисля днес да е последен ден на броколите и утре да мятаме зайко-байко. Дано да го хапва.
И тук днес е едно облачно и май ще вали. Дано да се размине, че да си се разходим малко.
Хубав ден на всички!

# 141
Цитат
При Малена зачервяването на външните срамни устни не минава
Q-T  майка ми е фармацевт и ми приготвя едно кремче, с което мажа дупето на Мила от както се е родила и нямаме никакъв проблем. Правят го в аптеката до Завод Дружба. можеш да отидеш да си вземеш и да пробваш

# 142
Върнахме се от лекар-Виктор е развил бронхит и продължаваме с антибиотика.Май Славчето и те така бяха със същия вирус. #Cussing out
dennipдобре,че вие само със сиропче сте се разминали Hug
baba_vunaмного мило ми стана как ревнува каката Sad.Хем е голяма и пак,дечица-не могат да разберат,че в сърцето на мама има много място. Two Hearts
Pipiдано всичко е наред с вас.Пиши как е минало. Hug
Евитка много ме зарадва твоето педи-ще се радвам да споделяш какви съвети ви дава,че да си крадем и ние идеи Laughing
Eniqмного мъчно ми стана как баткото е бягал да търси тати.Дано скоро да сте всички заедно.
Изобщо тая тема ми е много чувствителна и затова и аз го мъкна Виктор напред -назад,чак ми се скъсаха ръцете вече,ама като почне да мрънка,не спира,прераства в рев и истерия.
Jadedдано скоро да ви отмине тоя период "мама я няма".При нас имаше нещо такова,когато беше на месец и нещо и ми се наложи да ходя на лекар няколко пъти.Оставях го при свеки и той плачеше 2-3  часа без да спре и щом го вземех-веднага спираше.Много жално ми беше тогава,ама се налагаше да ходя да ме тушират.После свикна и засега нямаме проблеми,но пък и аз не го оставям за повече от час,два и то много рядко.И понеже искаме на есен да летим до Турция на почивка,всички са на нож сега,че съм луда. #CrazyАма много важно-детето е мое аз решавам.Струва ми се много малък да го оставям за толкова време без мен.Абсурд!!! newsm78
Това захранване само неприятности-кой се запекъл,кой друго-не може ли на млекце да си останем? LaughingДано по-бързо да ви минават тези неразположения.Аз за сега спрях с даването на нови храни,защото е болен.А от тези ,които съм въвела-нищо не иска.Може би защото давам първо кърма или АМ и после пюре.Днес ще пробвам обратно.Колко време след боледуването мога да предложа нова храна според вас?Мисля да метна тиквичката за 4 дни и после имам заешко месце,домашно,после някакъв зеленчук и после имам и дом.пилишко.Другия месец може да вземем и агнешко за нас/домашно/така,че май месец може и него да предложа.Щом Евитка така ги е изброила.Месо от пюре не мисля да давам.А за жълтъка пък хич не съм мислила кога да го дам,щото и глутена ме чака.
Аз наистина ще си направя една папка с копирани ваши постове-за захранване и разни други,защото ги забравям.А пък много интересни неща споделяте. newsm74

# 143
  • София
Привет  Hug

Напоследък изпускам много теми и проблеми, но нещо не ви насмогвам  Hug
Зори, никогИш не бих те изтрила от ФБ, щото толкова харесвам прекрасната Малена и майка и  Embarassed пък било то и нелакирана  Mr. Green.
Диди, мъжО е сигурен, че щерка му грим и лак няма да види до абитурентския  Mr. Green Тегаво ще му е  Laughing.
Пипи, стискам ви палци и ви пращаме гушки, пиши как сте  Hug
Миленка, забравих да те питам дали пробва Мустелата и дали има някакъв ефект.
Тара, много ми беше интересно да прочета за глутена  Peace

До като не съм забравила, май се отказах от ДК Вълшебник...или поне от 7 мес. им меню. Вчера ходих да чета какво е и запомних някои неща, които ми се иска да обсъдим  Mr. Green: Малинов йогурт, Ванилов крем, Зеленчукова запеканка, Риба с доматен сос  newsm78. Като честно казано ми е най-интересно как точно зеленчуковата запеканка се предлага на 7 мес. бебета без зъби  Laughing.
Според мен това е меню за над 10 месеца, или за рано захранени бебета.

Валери, Вики изпадна в луда радост от твоя поздрав, много и хареса  Laughing.
dennip Браво, че Нико е по-добре  Hug.
Кокетка, помня че нещо исках да пиша и на теб....но честно казано не помня какво  hahaha.

Вчера пиесата на Иво беше суууупер. Дечицата бяха разкошни, всички в костюмчета, превъзбудени и горди. Като влезнаха в салона и седнаха на столчетата започнаха да търсят с очичики къде са мама и тате, и когато откриха кой къде е се започнаааа. "Мамоооо, мамоооооо хихихи", "Мамооо хубавааа лиии съъъъъъм", "Ей тва е майка ми, еееееей там" и подобни. 10 минутки си показваха кой на кой е родител  Laughing. Просто в такива моменти сърцето ми сякаш спира д абие и...не мога да го обясня, но се изключвам и все едно съм сама в салона и искам да попия всяка дума и движение, очите ми стават четворни....и много е хубаво  Heart Eyes. Моето щъркелче беше супер  Heart Eyes, имаше страхотни костюми на цветя:кокиче, минзухар, теменужка. Имаше щурче, вятър, слънце, връбчета, лястовички...и всички бяха страхотни  Heart Eyes.

Вики обикаля с проходилката вече и е мнооого бърза, насочва се към целите си много точно. Снощи имахме гости и по едно време както беше по средата на хола, така вече беше взела една чиния с тотрта от масата и я насочваше към устата си. Три гласа в едно "Викиииииии нееееее" я шокираха и спря. Измъкнахме и чинията и така. Естествено всичко опасно вече е вдигнато на секцията и съм нащрек.

Аз от снощи съм с цистит. Имам хроничен, който последните 2-3 години ми се появява веднъж годишно и вече го предусещам 2 дни преди да стане страшно. Взимам мерки и не съм стигала до кризи. Тои път по същият начин започнах Уринал, Неоренал, Цистон......но не успях да предотвратя проблема. Тази нощ беше ужасна. Заспах чак сутринта с шише с топла вода между краката. И вече съм на антибиотик...някакъв от едно хапче. Просто нямам търпение да го изпия след вечерното кърмене, щото не съм на себе си  Sad. По тоя повод изобщо не ми се излиз аднес, хич не съм на себе си и вероятно ще пропуснем разходката  ooooh!.

На всички болни бебчета и майки пожелавам бързо възстановяване  Hug

galabinatankova Гушки за Виктор  Hug

# 144
  • София
Благодаря Ви момичета за пожеланията за Яна  Hug

Благодаря и за отговорите за пюретата   bouquet

Мишчица, ние днес ме на тържество на Билянка, а другата седмица на Дея  Heart Eyes Напълно споделям това което казваш. Всеки път на тези тържества изпитвам вълнение чак до просълзяване и е толкова силно и хубаво всеки път  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes На Дея пък това ще бъде първото тържество, защото тя е 1-ва група  Heart Eyes Чакам ги с трепет и нетърпение всеки път  Heart Eyes А този път ще водим и Яна - дано и тя се държи подобаващо като каките си  Heart Eyes

Бързо оздравяване на всички бебчета и мами  Hug
Дея съм я спряла от градина, за да можем да ваксинираме Яна, но пък аз съм нещо хремава, а отделно и Яна е с леки сополки. Докторката твърди, че нищо й няма и неразположенията са й от зъбите, но поради сходната симптоматика, все пак ще изчакам още някой друг ден  Peace

Надявам се и аз да продължавате да пишете и тук въпреки новия фейсбук, където само "избраните" имат достъп  Mr. Green Аз всеки ден Ви чета, макар и да не пиша често. А снимките от срещата така и не успях да видя - те не са ли в "общия" фейсбук  newsm78

Валери, честито ви пропълзяване  Heart Eyes

# 145
  • София
Ох, Мишчица, много добре те разбирам и ти съчувствам. И аз имах такава нощ преди 3 дни, заспах с шише с топла вода чак на сутринта. Ужасно е. Аз само с уринал се разминах. За втори път в жвота ми се случва, представям си колко е неприятно с хроничен. Да се оправяш бързо и да нямаш повече такива нощи  Hug

Много хубаво си разказала за пиесата на щъркелчо, чак и в мен предизвика умиление  Heart Eyes Вики е супер - тортичка, а  Laughing

Гълъбина, бързо да се оправя Виктор  Hug

Q-T, миличките вие Hug. Дано минат тия зачервявания и да не се тормозите вече. Иначе отзад на главичката и на Нико му се появява една червенко като пъпчица на плешивата част. Според мен не е нищо страшно, а е от търкането като лежи по гръбче.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 12:24 от dennip

# 146
  • София
Здравейте отново!

Честита месечинка на всички сладури, които ги навършиха през изминалите дни! Да са живи и здрави и много да радват родителите си!

Май тези дни има доста болни бебета и майки. Да се оправят всички бързо и с по-малко медикаменти!

Пипи , специално за Зак стиснати палци от нас!

mama_vinetu, аз ходих на преглед при една пулмоложка, когато бях бременна, от която бях доволна и за която съм чувала само най-добри отзиви. Казва се д-р Пенка Ценкова в болница Вита - може да ти свърши работа, ако търсите друго мнение.

Q-T, на Ани от Дермалибур на А-дерма и се получи зачервяване и ситни пъпчици на същото място. Оправихме ги с Бепантен.

Валери, благодаря за инфото за Балев Био. Въпреки, че The Mall ни е доста близо не ходим често там по различни причини (с количката ми е далече, а когато таткото ни е на линия обикновено има големи стълпотворения, големи здръствания...). Ще се наложи да се ходи по-често обаче. Аз не знам дали ще се пробвам да варя сама каши от просо, овес и подобни, че много сложно ми се струва, но зеленчуци, плодове и евентуално месо мисля да купувам.

Нещо никак не ми се получава с домашно приготвената храна. Вчера разрязах и пасирах едно авокадо, малката опита общо 3 лъжички ( на два пъти) и много не го хареса, а днес пасираното пюре беше потъмняло и го изхвърлих. За тиквичките ви казах вече. Био тиквички, 2 броя, о.5 кг, цена - 5.99 лв. Едната излезе горчива, след малко ще пробвам другата.

Ние през последните няколко дни имаме домашно-битови проблеми - спира ни няколко пъти тока, даже преди 2 вечери къпахме малката на фенерчета Laughing Вчера пък, заради авария нямахме вода 6 часа и накрая за капак към 5 часа водата дойде, но съседката ни отгоре ( една любопитна бабичка, която вечно виси по прозорците да гледа кой се прибира и кой излиза) отворила крановете и легнала да спи. Резултатът беше тотално наводнена къща. Във всички стаи започна да тече от тавана и то едновременно. В чудо се видях какво да правя.- детето ли да местя да не се намокри, тока ли да изключвам, съседите ли да алармирам, на мъжа ми ли да звъня... Справихме се със ситуацията, ама много неприятно и внезапно.

Мишчица, много неприятно това с цистита. И аз съм го изпитвала, като бях тинейджър. Дано да се оправяш бързо!

За детските кухни все още не съм се ориентирала. Мои приятелки използват една частна - Ян Бибиян и са много доволни. Освен това има вариант да ти донесат храната до вкъщи. Шефката ми пък беше записала детето си на държавна и пак беше много доволна, а пък цената е с 4 пъти по-ниска. Да се захраним с основните храни пък ще я мислим.

Чао засега!
Хубав ден!

# 147
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=415543168459733&set=a … ype=1&theater ей това е мойто чудо ама тук е на 5 месеца и нещо,участваме и в конкурс даже,ама аз нали съм със скромни приятели във ФБ и нещо ще ни се размине наградата.Иначе само така успях да ви я покажа мойта мома.Болните веднага да се оправят.После ще ви чета ,че хич не смогнах днес и съм до никъде.

# 148
сега по същество Sunglasses.....Тара ужасно полезни неща споделяш,малко се затъжих ,че нямам нивичка, ама ще го преживея някак Mr. Green.Аз купувам каши на Лактана Био и Хип та се надявам наистина да са си БИО,макар че аз нямам голям вариант да предлагам био храни,освен картофи,друго Био в къщи няма.Имаме един тъй да се каже Био Магазин които е пълна скръб ooooh!,ужасно завехнали неща има и аз като ги видя такива умрели не ги купувам Embarassed.Мишленце тоя цистит е хипер гадно нещо ,искрено ти съчувствам,пускала ли си урина да не би някоя бактерия да те мори #Cussing out.Валери и аз не понасям мрънкащо бебе и си го нося навред с мен убаво да огледа всички дължини и ширини Crazy.Мисля като чукне 7-ка да я черпя с един паяк,че хич не ми носят ръцете вече.Забранено ,незабранено не мога повече да я мъкна.А и сутрин ми е зор ,че и каката изпращам на училище и трябва да я облека ,измия,нахраня,изпишкам,че тя милата спиииии по време на тея процедури newsm53.Иначе ние ядем ,Никол де яде, аз доизяждам остатъците Mr. Green,и се чумеря на зеленчуковите пюрета Close.Оня ден мъжо вика ти май за себе си купуваш пюрета ааааа,едно и също въртиш от зеленчуците.Мисля тези дни да предложа сиренце,и малко по нататък жълтък,ние се захранихме на 5 месеца и ни е време вече,а и тя ужасно добре приема храните,направо дето се вика грехота да не му дадеш.Пипи мила стискам палци всичко да се нареди и вратлето.Евита твоята док е страхотна,тази жена съм я признала отвред,със затворени очи да я следваш пак няма да сгрешиш.Логика има в енергийните бомби.Малко разпокъсано ама нали знаете как е,надпревара с времето.

# 149
Хелоу от нас...

Валери, връщам поздрава с това: http://www.youtube.com/watch?v=aMgpslgLxvk На Радина й е любимо от съвсем малка Simple Smile Големи танци удряме на това парче, а и на други негови. За мен Горан Брегович е влязъл в личната ми класика, била съм на концерти негови и определено носи в себе си една особена атмосфера, един различен свят създава около себе си...

Радинчето днес е по-спокойна, но като гледах тук: http://xedra.files.wordpress.com/2011/06/wachstumschub-bg.jpg всичко ми се намести, ние сме точно 30 седмица и това обяснява поведението й.

Днес се пробвахме с пуйка с тиква и картоф на Хип. Първо изяде със зор и мръщене 2 лъжици пред очудения поглед на anniaiki, която не беше виждала от Зори такова мусене на храна. Вкъщи успях да я излъжа да хапне още 5-6 лъжички. Но й е гадно и й личи. Каквото бутна в устата търси начин да го изплюе... Аз заек няма да й давам, може да ви звучи ограничено, но аз това животно не смятам, че е за ядене и дори и да е супер полезно, просто не мога да се пречупя.

Ако всички можехте да видите колко прекрасен, ведър и усмихнат човек е Пипи, щяхте да сте супер спокойни за бебе Зак. Много прегръдки от нас с Радина, пиши как се развиват нещата.

Миш, мажа едната ръчичка със Стелатопия, ама няма ефект... Ти колко пъти на ден мажеш и за колко време имаше резултат?
По повод нашите обриви, интересното е, че докато бяхме в София, почти изчезнаха, а тук се появиха с нова сила...
Много ми хареса разказа за пиесата на Иво... Много мило ми стана и някак тръпно... след някоя и друга година и аз ще правя костюм на теменужка (примерно).

pavpb, ти си четвъртият човек в темата, който споделя, че детето му се е изринало от Дермалибур... Възмутих се, честно. Да беше при 1-2 деца, иди дойди, ама при четири вече много става...

Хайде хубав следобед от нас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт