Отговори
# 165
Леа, милата Калина, толкова много се напати, а сега отново...Дано да нямате никога повече такива преживявания  Hug
Климс, много хубава Никол, много!
Много са сладки дечицата в детските градини като започнат да изнасят концерти, страшно е мило. Аз като една любяща леля, нямам нито един пропуснат концерт на племенниците  Heart Eyes Ревах си на воля, заедно с все майки и баби  Simple Smile
Днес дадох на Ванко пуешко с био тиква на Hipp. Е няма такава погнуса, само си стисна устничките и до там бяхме  Sick
Малко хаотично стана, извинявайте за което, но съм много изморена. Хем нищо особено не съм правила днес (даже и на разходка не сме ходили), явно пролетната умора си казва думата...
Прегръдки на всички и спокойна нощ  Hug

# 166
Здравейте!

щях да се включа с цел да споделя изключително красивата си и дори прекрасна емоция, че съм Мама на Сара, която днес става на цели СЕДЕМ месеца. Неописуемо ми е щастието и много си го обичам бебето! Все по-често напоследък се чудя как въобще съм си мислила, че живота ми е добър преди, като сега вече всичко има истински смисъл!

но докато се гушкахме с детенце и докато да прочета това-онова из виртуалното пространство, имах кратък чат-разговор с една девойка, който безкрайно много ме потресе /а аз съм БЕЗКРАЙНО толерантна и изключително широко скроена, така че щом казвам, че нещо ми е направило впечатление, значи си е сериозна история Simple Smile/ - та, появява се една особа /която аз в послените години осъзнах, че е енергиен вампир за мен/ онлайн и уж здрасти, как си и не знам си какво и изведнъж ми задава въпроса 'ами ти сега какво правиш по ЦЯЛ ден, с какво се занимаваш, ходиш ли на курсове, развиваш ли се'. аз в първия момент помислих, че се шегува, но после се оказа, че тя сериозно ме пита. А момичето е на моите години, учи ли сме заедно. Тя за времето в което аз пътувах три пъти в Америка, завърших отличник бакалавър, първенец магистър, още една магистратура по същото време, и пак по същото време работех в чуждестранна компания, запознах се с мъжа ми, създадох семейство и родих дете, което с гордост отглеждам /пу-пу, умре циганката дето ме хвалеше Wink/, та тази девойка за това време все чете и все не може да се дипломира, защото има още какво да чете и докторантура ще защити, ама не още, та тя ме пита аз какво правя по цял ден...
как се обяснява на такъв човек, че нощите ми са безкрайни, а дните ми се изнизват като минути...
ама здраве да е. аз и отговорих кратко и ясно, че си гледам детето и това ми е първостепенен приоритет.
ама да не се отплесвам с глупости, но наистина се възмутих!

а ние и двамата с мъжа ми сме влюбени в детето си и това е  Heart Eyes
по повод на момента с мама дали е тук или не, ние нали сме си само двамата с детето - то просто нямаме разнообразие на хора наоколо, та все тая /не че ако имаше хора, щях да я оставям, но това е друга тема/.

вчера получихме столчето за хранене, което поръчах - като го разопаковахме и сглобявахме с мъжа ми му казах, че аз май не 'столче', а истинска космическа станция съм поръчала на Сари. Вижда ми се доста голямо и дори в един момент си мислех, че ще трябва да чакаме с употребата му, но се оказа, че Сари много си го харесва и се чувства комфортно!
/а аз казах на татко и, че както продължвава, ще ни трябва подобаващо голяма къща, за да си нареждаме бебешките неща  Rolling Eyes/

аз май не мога да се оплача Сари да не яде - хапва разни неща, аз деликатно ги 'пробутвам' на върха на лъжицата - хапва, но си и суче, което пък е важно за мен.
в този ред на мисли, днес за пореден път сстарателно изследвах уреда на авент за готвене на пара и пасиране - планирам да се сдобия и с него, но да не казвам голяма приказка Simple Smile

аз се опитвам постоянно да говоря на Сари, дори и телевизора пускам на български канали - само и само да има постоянно нещо, което да приказва наоколо. А като сме навън, обяснявам какво ли не и постоянно 'здравей, момиченце, аз съм Сари. отивам на разходка. и ти ли ще се разхождаш с майка си?' или пък 'чао, чао, Кобра /това е количката/, благодаря ти за разходката, почивай си сега, утре пак ще се разхождаме заедно'. и разно подобни, които се явяват като еднотипни, всъщност. Какво забелязах онзи ден - Сари целенасочено маха с ръчичка за довиждане на хората /например като ни заприказват в автобуса и после човека си тръгва, или на татко си като казва чао/. Даже мъжа ми толкова горд се почувства, че само казва 'айдИ чао, чао' /на българси това/ и си се хилят заедно Simple Smile

да не се отплесвам повече, само последно, още веднъж да ви благодаря за разнообразните мисли, които споделяте!   bouquet

# 167
  • София
Ние днес бяхме всички семейно на тържеството за Билянка Heart Eyes. Това всъщност беше в детската градина последно тържество, защото на есен живот и здраве ще е първолаче  Heart Eyes Ние също подадохме документи в 2 училища, като тези дни ще подадем и в още едно -квартално.
Както всеки път тържеството беше много хубаво и супер мило. Билянка беше първоначално облечена в народна носия, а по-късно беше и с тоалета от латино танците. Пяха децата, сценки разиграваха, танцуваха. Билянка ни изпълни с много радост и гордост, защото беше наистина много артистична "Мързеланка". Цялата тема на тържеството беше на "шеговита" вълна - калпазани, мързелани, мърльовци и т.н. Правиха и съвременен вариант на "Дядо вади ряпа".
Наистина е страхотно преживяване за нас родителите - през цялото време с мъжа ми "греехме" с усмивка Simple Smile
Чакаме с нетърпение и първото тържество на Дея другата седмица. Яна се държа доста добре. Първоначално гледаше, после се размрънка нещо, но си играеше с дрънкалките на количката и като я полюшках малко в количката, не след дълго заспа.

Мишчица, дано бързо се оправят нещата с цистита при теб. Под "общия" фейсбук наистина имах предвид този за който пишеш, защото до колкото разбрах веднага след срещата се гледаха снимки, а това беше май преди новия фейсбук и затова съм останала с впечатление, че ги гледате там. Както и да е - аз снимки не видях  Peace.

Климс, много е сладка малката госпожица  Heart Eyes

Леа, много мъчно ми стана за Вас. Как може да има такива "приятели" наистина  Hug.

Бързо оздравяване на всички бебчета и майки  Hug. Наистина се надявам със стабилизрането на времето да се "стабилизираме" и всички ние, защото тази зима определено не беше лека за нас  Praynig.

Относно вниманието към децата, колкото и да се опитвам да балансирам нещата, чисто физически Яна има най-голяма нужда от мен в момента. С момичетата се гушкаме, говорим, танцуваме и играем, но за съжаление като количество не толкова колкото ми се иска на мен. С татко си играят повече от колкото с мен. Но всекидневно общуваме, говорим си, гушкаме се, казваме си колко се обичаме и т.н.

А относно гушкането, мъжът ми все ме бъзика, че Яна е 3-то дете, а съм я научила да е все на ръце. Наистина тя си е ревливо бебе и много обича да я гушкам и често реве само защото не й се обръща внимание, но примерно веднага след хранене е по-спокойна и тогава успявам да свърша най-много работа. Случва се не рядко да я оставя да реве, защото просто няма как да бъда чисто физически на 2 или 3 места едновременно и просто няма как иначе. Иначе е голяма смехурка  Heart Eyes Само като я заговориш и почва да ти се "лези" насреща, а бузките й са като ябълки - големи и кръгли  Heart Eyes. Обръща се сама още от 4-месечна. Сама не седи стабилно. Аз не я и слагам често, но когато съм пробвала не седи стабилно.
Днес я захраних с няколко лъжици каша с ориз и банан и бяха приети с голямо удоволствие  Simple Smile

Честита месечинка на Сара   bouquet

Моля да споделите дали все още правите всекидневно масажи/гимнастика на вашите бебчета. Въобще правите ли и колко често.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 23:38 от Ninche

# 168
...не мога да го обясня, но се изключвам и все едно съм сама в салона и искам да попия всяка дума и движение, очите ми стават четворни....и много е хубаво  Heart Eyes. Моето щъркелче беше супер  Heart Eyes,

Божеее, колко мило казано,  Hug

А за менюто в детската кухня - не им хареса. При Звездев има веднъж седмично една педиатърка, която показва храни за деца и скоро правиха нещо подобно - няккаво тесто със сирене, масло и т.н. и беше за от 7 месеца нагоре  Shocked

Валери, Брегович е голям  newsm20

Ралева
, при Емо няма бяло, няма твърдо... а при вас има и още няма зъб... малеее какво ме чака - дълго, тежко, жално поникване на зъби  Laughing

Гълъбина, ако не ни мине черна котка път на Емо съм му замислила още през пролетта една Гърция, после лятото на нашето море и... преди годинката му още едно полетче със самолет из Европата Laughing Ако теб са те обявили за луда, значи мен трябва да ме линчуват  Laughing Явор направи първото си пътешествие до Италия на 7 месеца (със самолет, разбира се), имам приятели, които живеят в Щатите и са летели от там с бебетата си, но най-фрапиращия пример е един американец, коега на баща ми, на който жена му държеше да роди в САЩ, но те живееха в България, той тук си работеше човека и тя роди там и след 2 седмици си дойдоха, така че щом двуседмично бебе пропътува спокойно от Лос Анджелис до България, какво остава за едно полетче до Турция за едногодишно дете. Въобще само в България ги има тия глупости 40 дни бебето да не излиза и после еднва ли не до първи клас освен на кола до морето и вилата, на нищо зруго да не се качва, никъде да не ходи... в цял свят хората с невръстине си бебета летят и сменят държави и континети, а тук под похлупак ги гледаме...

Q-T, засрами ме  Embarassed Много си права - не може всеки да си отглежда храната, цивилизацията в крайна сметка е това. Дразня се, обаче, че само до преди 20 години да речем, всички усилия на хората са били в полза на човечеството - да селектирали се нови сортове, които да раждат повече и да издържат на суши и студове, но са го правили внимателно, биолозите и агрономите с любов са ги вършели тия работи и в крайна сметка за добро. Но сега не е така. Сега  е някаква изродщина заради пустите пари. И най-ме е яд, че е заради много пари, все едно човек може да изхарчи милиарди.... ама стремежа е баш за милиарди, да се влиза в класациите за най-богат човек на планетата и за това давай ГМО-та безумни и всякакви простоии. Най-страшното е, че ГМО-то на практика, за да постига нетипични качества в растенията пирбавя и животински гени... да смесваш растение с животно... е няма как от това да излезе нещо добро. И най-накрая тая природа ще ни се ядоса и ще ни накаже жестоко.... Имам аз един специален балкон у нас, направих си го сега през ремонта и съм изкарала една стойка за сандъчета от цялата външна страна на балкона (П-образен, доста дълъг), имам си и поливна система, да не цъкам с лейката като луда, така че скачам утре за съндъчета и в една саксия билки, в друга чери домати, в трета мини тикви  Joy Joy Joy ще видят те  Joy Joy

Джадет, ти зайчето от жал ли не го ядеш? Аз пък много обичам  Embarassed

Климс, аз доколкото знам цистита се причинява от ешерихия коли. Тя по принцип се "засажда" най-често в стомашно-чревния тракт, но по изключение, прескача до долу, за да тормози горките жени.

Паф, аз авокадото му го режа на парченца и смилам само колкото за деня, другото чака в хладилника, защото пасирано няма начин да не потъмнее, а като си е цяло, затворено в кутия с капак или завито във фолио, потъмнява само края, където е рязано и вътре си е ок, т.е. загубите са минимални. Тиквичка и аз купих тъмнозелена, испанска. Аз не я беля. Нали е био, т.е. не е торена с изкуствен тор, съответно няма отрови в кората, а напротив - там са най-полезните неща. Тази, която аз купих от Балев Био, беше супер вкусна - сладка чак. Не знам защо вашата горчи. Една тъквичка Емо я яде три дни и на третия неизяденото, около половин тиквичка  Laughing , го хапнах аз. Така че цената не ме притеснява, защото на практика трите дни хранене на Емо ми струваха 3 лева или по левче на ден. Аз след като го захраня напълно, вече няма да давам само био плодове и зеленчуци, био ще купувам сезонните от българските ферми, те далеч не са на такива цени. Тези сега са пътували отдалеч, нормално е да са адски скъпи. Ми гледам днес в магазина ягоди по 7 лева и не са био, занчи по логика колко да струват био ягодите - поне 10 лева и нагоре, кой знае откъде идват. Ама това не ни е проблем, защото те нашите сега ягоди не могат да ядат, ще чакат другата година сезона на зреене, никакви глезотий ягоди посред зима  Laughing

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 23:41 от Tara Wilson

# 169
Дана, и тук честита месечинка на Сара Simple Smile Не се ядосвай на глупостта на хората Hug
klims9 , прекрасна щерка имаш Grinning
Зори, Славче, Леа, Краси, дано по бързо се разминат дечицата Ви с гадните болести Peace

Мишчица , мнооого кофти това с цистита Confused. И аз няколко пъти съм го изкарвала, моменти, които никога няма да забравя. Особено единия път,  преди 15 години, трябваше да ходя на изпит във Варна, пътувах с влака - 8 часа стоях права до тоалетната във влака Tired

И аз на всяко тържество на Иви плача, мноооого ми е хубаво, много мило ми става винаги като гледам малкото ми момиченце как пее, танцува или рецитира. Веднъж в Русия я бяха избрали  да води концерта на децата в групата, тогава бях и много горда, а рускините бяха мноооого възмутени, че са отредили тази роля на българчето. Но тя се справи повече от блестящо Blush

Евитка, хайде пак , чакаме ви на гости Hug Много хубаво, че си сложила обици на Рада сега, и аз юни месец ще заведа Елиза да й поставим. По-добре на тази възраст, че едно русначе на 5 г. ходеше с обица само на едното ухо, да й пробият второто я дострашало Crazy

Jaded, голяма бузанка е Радина Grinning Да ви е жива й здрава Hug

Валери, дай ми , моля те, повече инфо за тестовете за концентрация, може и на ЛС.

Тиквичките и краставиците са от едно семейство. Обикновено горчат когато не са поливани дълго време, тогава изсмукват всички гадории от почвата и изобщо не трябва да се консумират.

Елиза ми е голямо мрън вчера и днес. Уж няма изгледи за зъби на хоризонта, но едвам се изтрайваме Crazy Днес я захраних с тиквичка, определено не беше очарована, но пък си изяде всичко, лакома история Mr. Green

# 170
  • Варна
Q-T правилно ли разбрах ,че мунчето е червено+лекото срастване.При нас беше някакъв ужас чак на кожен ходихме,с 2 мазила+финистил ни мина.Ако е гъбичка няма кака да мине с мустела и всякакви подобни кремчета.А неспокойна ли е?Аз книга за муни мога да напиша вече, с Диди ще си партнираме тя по чурките аз по мунките.
Климс, двете с Диди ви правим консултанти по темата! Mr. Green Мисля и аз да я водя моята мома на дерматолог. Не мога да чакам до контролния преглед при детската гинеколожка. А защо фенистил са изписали при Никол? Той не е ли за алергии? newsm78 Иначе Малена не е неспокойна.

Тара, ама моля ти се защо да съм те засрамила.. Hug  Просто мои размисли по темата споделих. За отмъщението на природата и аз си го мисля доста често. Някой път ме е страх в какъв свят ще растат нашите деца.. А иначе за това, че примерно нови сортове са създавани с мисъл и любов и добри намерения - много е тънка границата и много лесно нещо, което е създадено за да помогне на човечеството в ръцете на зли и алчни хора се превръща в заплаха. И това важи за много, много постижения и открития. All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
А твоето балконче ще стане една прекрасна градина Simple Smile  Hug

Наде, знаех си, че ти ще изясниш въпроса за горчивата тиквичка.  Wink Правлно съм запомнила и аз занчи.  Hug

# 171
... докато Иво попълваше един тест на Пиерон за концентрация със 150 фигури. Това дете ме учудва колко устойчиво внимание има. Днес му правих разни тестове, сеща се по-бързо от мен за асоциации, групира по признаци, доволна съм.

Валери, страхотна си   Hug Искам и аз да съм такава майка за Емо  Embarassed дано да успея да му развивам способностите..въсщност дано да упея първо да ги открия, че да не го карам да решава задачи, а то детето да има талант за футболист  Joy Joy Joy

Красуна, пролетната умора е липса на витамини, нищо повече. Пий комбинирани витамини, в тях има достатъчно от всичко. Ако не ти се пият комбинирани витамини, купи си най-обикновен В комплекс + фолиева (пролетната умора е основно заради липса на витамини от група В), витамн Е, витамин А и витамин С. Особено А, много помага при преумора, направо дава криле, като в една реклама за енергийна напитка  Laughing

Леа,  Hug Много съжалявам за преживяното  Hug Ти си супер благородна, че не се сърдиш. Аз щях зверски скандал да вдигна, ако ще не кумове да са, ами брат ми да е, дето го обичам повече от всичко. Как така ще ми разболяват детето, когато вече веднъж сме имали трудно лечение  #Cussing out Иначе за био-продуктите. Щом имаш от къде да визмаш, възползвай се. То е ясно, че няма да яде био продукти цял живот. Само за захранването, после лека-полека почваш с небио. Аз съм напълно на мнението, че детето ще живее в този свят, не в някакъв изкуствено създаден от мен. И разбира се, че е сто пъти по-добре аз бавно да съм вкарала небиопродуктите, отколокото да си го гледам био, утре тръгва на детска и изведнъж супа, основно и десерт с небиопродукти и стомаха му парви колапс от нитрати и отрови, колкото и преувеличено да е Grinning Ние с Явор точно така постъпихме и сега си яде нормалните продукти, био отвреме - навреме, по-скоро за разнообразие. Био-храненето е скъпо. Ако можех да си го позволя, разбира се, че щях само такива продукти да купувам за вкъщи и по-често да посещавам биоресторантите, но не може, така че Емо ще свиква с нормалната храна.

Гълъбина, аз също бавно си порменям хранителните навици. Чета много, всичко ме ужасява, но не всичко мога да променя - и защото е много скъпо да се храниш 100% здравословно и защото започва да отнема много време... Но някои неща, които отдавна съм направила и съм превърнала в навици на цялото семейство вече - под семейство имам предвид всички и ние и нашите и брат ми - само кафява захар, само хималайска сол, никакви натурални сокове, никакви безалкохолни (вкъщи се купува само вода, ако някой иска сок, си прави фреш), колата е забранена дори на картинка, никакви продукти с изкуствени подсладители и най-важното, имаме си списък с Е-тата и продукти с тези Е-та, които са канцерогенни, не се купуват. Единственото изключение е колбаси, но много рядко. Аз ужасно обичам колбаси, но съм се отказала почти 100% от салами и луканки и когато ми се яде нещо такова, си купувам филе. По тази причина (заради Е-тата) никога в нас няма да има желирани мечета и други шарени бонбони. Всичко ще направя Емо да не ги харесва, така че и без мен да не си ги купува, не защото "мама не дава", а защото той не ги иска. На ъгъла до нас има магазин за такива бонбони, дето на килограм се продават, висят едни такива шаренки по витрината, като в аптеката, където Пипи искаше от всички хапчета, защото са шарени и интересни. Явор всеки ден минава покрай този магазин и дори не ги забелязва, просто защото никога не е ял такова нещо. А дори да ги види и да го питам дали иска, отговаря, че не иска и е супер категоричен. Ето това ще ми е целата и с Емо. Също така никакви продукти с натриев глутамат - той е мега вреден, а пристрастява като наркотик. Това означава на практика, че в нас не влизат никакви маги фиксове, бульони, готови супи и т.н., както и за съжаление се отказах от китайската кухня, където ръсят яко глутамат... Никаква джънк фуд - Макдоналдс за мен не съществува въобще и Емо там ще влезе само през трупа ми, ако трябва ще се бием (от тази гадост съм отказала много хора, макар че с някои, като най-добрия ми приятел ми трябваха години и много приказки, но сега ми е супер благодарен), не ям чипсове и снаксове, не ям кетчуп и т.н. храни, в които няма храна. Никога не ям маргарин или нещо готвено с маргарин - на практика той не се разгражда в стомаха, но не се и изхвърля напълно и се трупа гадната отрова в организма. Всъщност имам и още правила, но те са създавани с години, не е от един ден да съм почнала всичко, защото никой не може да се справи с драстични промени, дори при най-голямо желание. В момента свиквам с друга голяма промяна, да изхвърля още една голяма отрова - хидрогенираните растителни мазнини - на практика това са всички фабрични бисквити, вафли и други сладкиши - аз тях съм ги намалила до минимум заради бялата захар и Е-татат, така че от тях лесно ще се откажа окончателно, но за съжаление в тази група влизат сладоледите на почти всички марки, които се продават... има малко без и не са навсякъде... трудно ще ми е, но и от това ще се откажа. Спечеля ли и тази битка със себе си, ще ми останат само едни нитрати, диоксини, луда крава и още две-три заплахи, ама с толкова малко се живее направо спокойно  Laughing

Дана, честита месечинка на Сари  Hug Hug Hug не се ядосвай на "пирятелката", тя ще разбере колко ангажиращо е майчинството когато й се случи.

Кокетка, хич не съм се заела да разяснявам на целия свят за гултена, аз само на вас ви разказвам каквото знам, щото вие сте си ми близки. Ама нямам против да ме цитират, няма да вкарвам АКТА в действие  Joy Joy Joy Много ми е жал за 6-те ти пюрета  Hug Все някога ще прояде ндрей... или няма, като Явор, който си остана злояд, ама какво да направиш, ако е така... Като порастне, ако не яде, има разни капки за апетит по аптеките, ще ги поручим дали са вредни и ако не - ще им даваме и така. За сега кърма, мама и забавления, храненето се отлага  Laughing

Емо днес пак беше ангел - заспа първия път на балкона, втори път навън, без нито едно мрън. ПРсото бавно и кротко заспиваше. Седи си, гледа си, отпеска се, леееко притваря очи и заспива. И това  и двете му заспивания. Дари заради количката  newsm78 Изводите натам водят - онзи ден заспа сам в количката, вчера в кревата рева, днес в количката заспива без мрън... Ей, ден с ден не си приличат, значи. То половината ми енергия отива да разсъждавам защо днес е различен от вчера, какво му има, защо мрънка, защо не яде, защо яде... да бях родила на 20, да не ми пука за такива подробности  Laughing Laughing Laughing

# 172
Честита месечинка на Сара със закъснение  bouquet Все така да радва мама.
Дана, хората не разбират, докато нямат деца. Моята най-близка приятелка все ми казваше, докато бях по майчинство с Иво, да се връщам по-рано на работа, да не стоя толкова вкъщи, че сега ми е време за кариера, че децата обичали успели майки и т.н Сега тя има десетмесечно момиченце и въобще не й се връща на никаква работа Laughing
mamulq77 , този конкретно тест представлява наредени пет фигури -  ромб, триъгълник, квадрат, кръг, елипса и вътре в тях нещо нарисувано - например в ромба кръг, в триъгълника квадрат, в кръга кръстче. Отдолу са разбъркани 150 фигури като трябва да нарисуваш същото като модела отгоре. А другите тестове са
тест за памет- казваш разбъркани думи  свръзка сол, път, море, кино, стол, коте и слънце, караш детето да повтори
асоциации- някаква дума и детето да се сети за сходна като асоциацията се оценява за по-успешна, ако е по контраст и по съществен признак- например добър-лош, маса-стол-диван и т.н Ако е по външен признак, оценката е по-малка, а по близост и пространствено съвпадение например сняг-зима, най-малка. Има и тестове за асоциации, в които се изисква детето да свърже с линия предмети, които са най-близки.
Други тестове - казваш градина и питаш кое е най-важно за градината - почва, градинар, растения, куче или ограда или пък сграда - етажи, хора и т.н Това е за предучилищна диагностика, тестовете са много и най-различни, но майка ми ги донесе от училището й, правени са в СУ. Нямам в електронен вариант, за да ти пратя. Ако се видим някой път, ще донеса на майките с по-големи деца. Но има една "Азбука на мисленето" с подобни, тя .може да се свали от нета. Има всякакви -с фигури, букви, числа, за езикова култура и т.н
Те така или иначе в детската им правят подобни, особено накрая на предучилищната група.
Кокетка, искрено ти съчувствам. Мен така Иво ме изнервя - може да яде пет домата един след друг сурови, но види ли домат в манджата ме кара да му го махам. Последният път ме шокира като ми каза да разделя спанака от ориза, че искал отделно да ги яде. Андрей после може да не е такова чудо, защото Иво като бебе омиташе всичко. Сега пак яде доста, но с тези претенции ме влудява и ми идва всичко да изхвърля.
Аз също хвълям по някое око вна другите отчетни, най-често на августовската. Но от нашата тема по Убава нЕма.

# 173
добро утро момичета Hug,бързам да честитя 7-та месечинка на Сара, с пожелания за всичко най,най Wink....Тара  ,да точно тази бацили са едни от причинителите на цистита,но и има доста други неща които се приписват/симптоми/ на цистит.Една банална гъбична инфекция която е тръгнала ,,нагоре,,може да причини същите симптоми-парене,припишкване ,смъдене и пр.,при изхвърляне на песъчинки също може да стане тази беля и доста от симптомите си прилича със цистита.В  урината най често се гледа седимента-ако присъстват разни оскалати,фосфати е ясно че става въпрос за пясък,има ли бактерия някаква е цистит,когато няма нищо е хубаво да се отиде на гинеколог защото както написах по горе може да е банална гъбична инфекция.Това са ми едни от най омразните гадости коита са ме спохождали #Cussing out.Ужасно е.Q-T най добре я заведи,ние потрошихме над 100 лв за мазила не включвам цифрата за доктори.Фенистила е за сърбеж също,при нас игра тежката артилерия с мазилата адвантан крем+клотрамизол.Никол беше като маймунче отдолу много зачервена,оказа се гъбичка+някаква инфекция,не разбрах точно каква.

# 174
Добро утро  Grinning
да се възползвам от 30мин. сутрешна дрямка.

По темата с обривите, да чукна на дърво, до сега не сме имали и за това не съм особено компетентна, но само мога да стискам палци на всички дребчовци да се оправят  Hug Hug
Кокетка, стана ми мъчно, като прочетох, че си плакала за пюретата  Hug
Следващият път, метни няколко насам, ние ядем всичко  Laughing
Аз едвам сколасвам да приготвя едно пюре за обяд и пасиран плод за закуска  ooooh!
Между другото, след като пасираш, кое прецеждаш?
Днес пак ще търся пащърнак и ще го направя по твоето обяснене.
Леа, бързо да се оправя душичката  Hug
Danna, даже не си заслужава да даваш обяснения на такива особи. Радвай се на детенце и на татко му, и това е  Grinning
Честита месечинка на Сара  Hug
Нинче, голяма гордост сте имали вчера, браво на Билянка  Hug
Аз все по-рядко го масажира, да не кажа че почти не го правим, но той е доста жив и врътлив и почти не стои на едно място.
Всъщност, не знам до кога трябва да се правят тези масажи  Thinking

Нашите баба и пра баба са се заели да ни направят това лято био градинка с разнообразни зеленчуци  Heart Eyes
Вчера с тати без да искаме, изтествахме нашия хитруш. Бях го сложила с шезлонга на дивана и аз бях застанала зад него, така че не ме виждаше. Баща му стоеше пред него и му говореше нещо, след което реши да излезе от стаята. В момента, в който излезе от вратата, Филип нададе вой, даже започна да крещи. Като го извиках, в първия момент се стресна, защото не очакваше да съм до него и веднага ми метна една усмивка. Многооо е нахитрял  Laughing

Пиша вече час, събуди се и е мрън...
Хубав ден от нас!

# 175
Добро утро

От вчера се опитвам да и изчета.
Честита месечинка на Сара  bouquet
Мишчица дано бързо ти минава, че тази болка е ужасна и май няма жена ,която да не е минала през цистит,а пък хроничен сигорно е много кофти Hug
Представих си как седиш в салона и ти спира сърчецето......... невороятно чуство
Q-T никакво подобрение ли няма,дано не я боли малката душичка Hug
Таракато има копи,пейс сложи такса, че то мини мелничката струва парички Laughing
Далия нощно време е по същия начин като Емо,но като я намажа с гелчето за зъби и минава и заспива по - спокойно,но при нея всичко е подуто от зъбите.Между другото на братовчедка ми детето никога не му се подуха венците преди да му избият зъбките, но беше много тегаво положението.
Понеже преди няколко дни обсъждахте детската кухня,поствам примерно меню на кухня Беборан от 6 до9 месеца:Понеделник:1.Огретен със спанак и сирене2.Кисел с дюля
 Вторник:1.Пуешко с карфиол 2.Бисквитена торта
Сряда:1. Зеленчуци с ориз 2.Млечен крем с вишни
Четвъртък: 1.Пиле каша 2.Шарлота с ябълки
Петък:1.Картофено суфле с броколи2. Мляко с грис
Събота:1.Заешко с тиквички с моркови 2. Пудинг
Цената е 2, 50лв.за цяло меню и 1,80 само за основно ядене.Използва се сол и захар , което не ми допадна много и адаптирано мляко.
Аз се чудя за солта и захарта в ДК, а вчера видях как хранят седем месечно бебе с кроасан #CrazyВярвате ли ми , че щях да падна от прозореца да видя с какво го хранят това бебе и бях потресена #2gunfire

# 176
Честита месечинка на САРА!
Valerie, ти си страхотна майка, как намираш време за всичко, направо ти се възхищавам  Hug
Tara, много си права за всичко. Споделяла съм ви и преди, че мъжът ми има много сериозен проблем с килограмите, което според мен е резултат от неправилно хранене още от най - ранна детска възраст. Сега се опитваме да се борим, но как тепърва да създам навици на почти 40 - годишен мъж!? Много е трудно, много! Вече му пречат тези килограми, а да не говорим как всичките му органи са увредени в някаква степен...Така че ще опитам детето ми да расте по начина, който си описала - без джънк фууд, без разни желирани бонбонки, без газирани и т.н., и колкото се може по - здравословно. За съжаление удоволствието да се храниш здравословно наистина излиза доста скъпо, но ще се постарая каквото зависи от мен да го направя.
Dani Ilieva, кроасан!?!
Днес дадох на Иван авокадо за пръв път и мисля, че му хареса. Сега на обяд обаче продължаваме с био тиквата с пуешко на Hipp, което е  Sick
П.П. С детската кухня мисля да поизчакам засега, според мен ни е малко раничко за този тип храна, който се предлага там.

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 11:52 от vio

# 177
Честита месечинка на хубавата Сари!
Леа колко много преживяхте само с Калинка, дано това да е последното влизане в болница. а за познатите ви нямам думи  Sick
Тара благодаря за съвета за витамините  Hug, аз вземам едни за бременни, но случайно вчера видях, че има и специални за кърмачки и смятам те да бъдат следващите.
Нинчекато описваш Яна, все едно моята Яна описваш. Наистина и се налага понякога да поплаква повечко, защото аз съм заета например с каката и не мога да отреагирам на момента. Но в същото време е едно толкова слънчево и усмихнато дете.
Хайде времето за компютър свърши, ако мога после пак ще пиша. Hug

# 178
Dani Ilieva- благодаря за инфото за детската кухня. Разгледах сайта на Беборан и мисля да пробвам Мила другата седмица един ден с ядене от там. само да си публикуват менюто за другата седмица и ще реша за кой ден.

Ние снощи изкарахме отново тежка безсънна нощ. Аз успях да си легна към 12.00 и само след 2 часа Мила започна да се върти, да рита, да хленчи, да си плюе биберона. Взех я при мен в леглото но и там се продължи по същие начин. За капак в 05.30 реши че се е наспала и седна в леглото и започна да крещи от радост. Едва успях да я приспя отново да поспахме до 07.30ч. След това татко и я взе в хола да си играят , за да мога аз да поспя още час и нещо.
Незнам до кога ще продължаваме така, тези зъби ни измъчиха...

Хайде отиваме да се оправяме за разходка, че Мила вече няма търпение

# 179
  • София
Krasuna, сигурна съм, че точно ти с 3 деца с малка разлика, разбираш точно какво имам предвид  Hug А иначе и на мен от самото начало ми стана мило, че и вие сте с 3 деца и на вас третото е Яна  Heart Eyes

Аз досега бях навън и с 3-те, но хич не е приятно времето за разходки при нас. Тази седмица всеки ден излизахме и то с часове, но нещо днес не ми хареса и даже мисля да пропуснем следобедната разходка.

Купих 6 пюрета, но явно при нас няма богат избор, защото пак 4 са с оранжев цвят Simple Smile
Яна яде тиквички с картоф и преди ми е правило впечатление, че точно това пюре й идва "по-лепкаво", защото си "търси" да й давам по малко водичка между лъжичките с пюре. С другите пюрета така не прави, даже това което е само картоф може да си го яде така, а то направо се реже и аз го смесвам с нещо друго обикновено.

Ян Бибиян съм я ползвала с Дея и бях доволна.После минахме на държавната. С Билянка ползвахме Хер Бебе, но тогава и нямаше богат избор от частни кухни.С нея държавна не сме ползвали изобщо.  Ще видим с Яна как ще бъде. Мисля след като ни приемат да минем към държавната, но сигурно ще има известен период от време, в който ще ползваме и малко частна.

Общи условия

Активация на акаунт