Отговори
# 180
Ох ужасно е подтискащо това захранване... Вио, и ние мъчим втори ден същото пюре, днес на третата лъжичка се стигна до един покъртителен рев със сълзи... Пък не е толкова потресно, аз го опитах и в сравнение с чиста тиква или чиста тиква с картоф си е направо деликатес...

Тара, за мен зайците са си домашни любимци. Не са за ядене. Като бях малка имам един много травмиращ спомен: наш близък, не точно роднина, защото нямахме кръвна връзка, но от роднинския кръг, отглеждаше зайци. Имаше всякакви и много често, като ходехме на неговата вила, си играех с тях. Имах си и едно черно зайче, което си беше мое, най-любимо и всеки път му носех разни хубавини за зайци в моите детски представи (моркови и зеле предимно). Един ден това "мое" зайче се озова в хладилника ни одрано, ей така цяло, готово за готвене. Още ми държи влага спомена за нещастното му малко телце. Действието се развива около моята 5-6 годишна възраст. Не го ядох тогава и плаках дни наред. Веднъж ме излъгаха на едно гости да опитам манджа със заешко, без да знам, че е такова: не ми хареса, а после пак имаше мъка и страдание в душата ми. Ще кажеш, че това може да се отнася и за всички други животни, които консумирам, и ще си права. Но някак баба ми и ежелетното ходене с нея на село ме бяха научили кои животни какво ни дават и защо. И зайците не бяха включени в това число. После моя приятелка от години имат зайче вкъщи и за мен някак това животинче си е наравно с кучетата и котките. Като знам колко пъти съм гушкала Рошка и съм я галкала, не ми се връзва да я хапвам след това. Не на последно място аз на Радина й викам зайче от съвсем ранна възраст и ми идва малко канибалско Simple Smile Пък и както ти самата спомена за пащърнака, по същия начин и у нас за заека: какъв е смисълът да го яде, при положение, че после, докато живеем заедно, няма да хапне такова?

Дани_Илиева, разсмя ме с глас с това, че почти си паднала от прозореца, макар в същото време това, което си видяла, никак, ама никак да не е смешно...

Леа, направо ми е мъка за вас... Ти си прекрасен, мил и много великодушен човек. Аз не знам дали бих имала сили да бъда такава на твое място. Respect! Дано вече това наистина да ви е за последно  Hug

Мамулче, представих си ги рускините как са риели с крак от яд  hahaha. Аз понеже съм руски възпитаник и не една и две даскалици рускини съм имала, та съм наясно с техния натюрел и с това колко амбициозни са, особено по отношение на децата си (и на мъжете си де, ама това е друга тема...).

Ние преди малко бяхме навън. Радина заспа, когато вече имах намерение да се прибираме. За да не й прекъсна безценния сън, реших да поседна на една пейка и тя като никога си спа 1 час. По закона на великата гадост всеки друг ден имам книжка или списание за всеки случай, а днес извадих всичко, защото бяхме тръгнали и на пазар и исках да си освободя кошницата. Та седях и блуждах в пространството, обмислях разни неща и като краен резултат се притесних ужасно, напрегнах се с мислите си и се прибрах разтревожена и разстроена вкъщи...

Нямам повече шанс за писане, досега беба ухажваше едни мокри кърпички, но й омръзна и трябва да се включа в играта и аз...

Хубав следобед на всички Simple Smile

# 181
Taraне отказвай всичко-остави си малко пороци Laughing
Валериникой не си прави грешни изводи,просто подходът ти е интересен,а пък тв-то е ясно,че в тоя век на технологии е необходимо зло.Сега децата не са смотани като нас едно време,но жалко че ги няма игрите по-улиците и повече се заседяват пред технологиите.
dannaчестита 7-ма месечинка на Саричка!Да е жива и здрава!  bouquet
А на тази особа не й вдигай вече.Избягвай да контактуваш с такива!
В момента препрочитам един учебник по детска психология и съм точна на темите за привързването и връзката майка-дете и утре ще ви напиша/препиша/ за периода ,в който сега са нашите мъници.Тъй като някои от вас са забелязали,че бебчетата вече реагират на изчезването на мама.
Кокеткаядосай му се на Андрей и му изяж пюретата  chefИ аз днес с голяма любов суших и млях ориз,после го направих на каша и.........не го яде #Cussing outИзобщо ми отказва твърда храна,нови не давам защото е болен ooooh!и дано скоро да оздравява,че да мятам месата.
Леачак сега разбрах за вас и ми стана много мъчно. HugДано бързо да оздравява малката душичка.Как може да има толкова безотговорни хора и то родители. #Crazy
Taraзабравих да те питам, моля те сподели как сте го постигнали това с Явор и неяденето на сладки.Обикновено всичко забранено е силно желано.Аз преди да родя не обичах,дори когато бях бременна.Просто не обичам сладкия вкус.Но като родих и пощурях за сладко.Сега се поуспокоих малко,но пак от време на време ми се прияжда. Embarassed
Dani Ilievaи аз си го представих това как си надничала да видиш бебето с какво го хранят JoyНямам думи просто да коментирам,жал ми е за детенцето.
Jadedне се притеснявай след време ще папат всичко нашите бебоци,и аз до никъде не съм със захранването,ама безрасъдно не се тревожа/почти/нали сега е най-важно млекцето,а другото е за запознаване със новите вкусове.
Влязох да поздравя бъдещите септемврийски мами и ми се върнах една година назад-как лети това време Sad

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 18:14 от galabinatankova

# 182
Здравейте!

ние днес се захванахме да си пренаредим хола и сега направо мога да заспя нощен сън - много се изтощих...
но така разпределихме всичко, че има един ъгъл, където наредих нещата на Сари - нещо като детски кът се получи и съм много доволна Simple Smile

докато аз нареждах някакви уж 'пипкави' неща, се оказа, че захранихме детенце със сирене /не особено планирано точно сега да се случи  Rolling Eyes
това от едно пюре, което аз му обърнах внимание, че е картоф и спанак, а сега се зачетох, че то е сирене, картоф и спанак. хапнала е около 20 мл от него и ако не се случи нещо драматично, няма да спирам да го давам, то така или иначе, бива да се опитат повече неща, а и вече не толкова малка Сари.

онзи ден моята позната с бебе тук ми каза, че тук се считало, че на осем месеца трябвало да ядат фингър фууд и това е - никакви бебешки хранички или специално готвени неща, няма постепенно въвеждане на глутен или каквото и да е било... това малко странно ми се вижда, честно казано...

# 183
  • София
ОХ МАРТЕНЦЕЕЕЕ полудЕх като прочетох, това е недопустимо поведение, как може да си позволят тези хора и са ви близки, след всичко което сте преживели по болници до момента. Махай ги тия и не ги подушвай вече, това не са хора, с които трябва да поддържаш връзка. леле и научили детето да мами и лъже......леле колко са долни и гнусни тияяяяяяяя. АУУУ аз щях да ги съсипя и  след това да приключа с тях завинаги. Недопустимо, безотговорно и потресаващо. Сега се надявам Калинка да е по-добре и да ви излиза от тази дупчица зъбенце...ох мила, аз не смея да ти се обадя да се виждаме, от страх, че моето дете може нещо да ви занесе.....не не не не просто повече спирам защото аз се взривих!
  comp03

всичко дето бях намислила да пиша го забравих..........като се сетя пак ще пиша.

Пипи и за теб мисля мила, дано с тези упражнения се оправи вратлето на Заки. И да знаеш наистина има някои бебета, които правят такова изкривяване, оправя се с упражнения (които аз вярвам, че ще правиш)

Сетих се - да честитя месечинката на красивата Сари, да папка и расте и да радва мама и тате!

# 184
  • Бургас
Евитааа,много се смях,момиче! Laughing
Когато писах за "приятелите" на Леа,исках да добавя "чакам включване от Перонски",но се отказах,защото не сме толкова близки и не знам как ще реагираш на такава шега.
Ти обаче ми оправда очакванията. Grinning
Огън момиче си и много прям човек,блазе на всички,които се наричат твои приятели.Сигурна съм,че във вода и огън влизаш за тях.

Ние вадим зъби и да не повтарям постовете,криви сме,не спим,все на ръце,а бе септемврийчета.Това да са ни проблемите.
С Криста ходихме малко на шопинг и тя се обзаведе с яке и блуза ,а майка и с панталон,който не и стана.Не можах да го пробвам и нещо се надцених.Купих го както обичам да казвам в прилив на самочувствие.

Кокетче,не разбрах Андрей само твоите манджи ли не харесва,или по принцип всичко различно от мляко? Те и моите юнаци се мръщеха на моите бебешки манджи,а сега се мръщят ако са сготвени в тенджера с вместимост по-малка от 5 литра.Не се коси,яж си ги ти.

Даннна,недей обръща внимание на такива приказки.Жената няма представа.Помня веднъж заминавахме на ваканция с децата,те бяха малки и с други приятелски семейства.Аз приготвях багажи на всички,чистих къщата,накрая не ми остана време даже да се изкъпя.Една от дамите публично коментира мръсната ми коса,но явно наистина и беше чудно как нямам време или сили за един душ.

Чао за сега,че пак мрънкаме.Тя пак много ми отпусна.

# 185
Дана, много е хубаво бебетата да хапват храни, които се ядат с ръце. Така се развива фината моторика, важна за много неща, като проговарянето например. Но може и да са подходящи за възрастта. За сиренето - не е толкова рано, даже нашата педиатрична школа /ако има такава Laughing/ препоръчва прословутата попара, дето без нея не може да се мине, в шести-седми месец. Аз също вече давам, макар и да не ми беше планирано, както при вас.

# 186
Дана, аз мисля, че този линк го бях пускала преди, но това са и тукашните препоръки за различната консистенция и начин на предлагане на храните по възраст, може да ти е от полза Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22547.0

ето тук още малко идейки за идеи за ядене с пръсти: http://wholesomebabyfood.momtastic.com/teethingbiscuits.htm

Колкото до попарата, аз съм малко резервирана и смятам, че има огромно разнообразие от зърнени храни, които могат да се дават на бебетата, които имат по-добра хранителна стойност от попарата Peace

# 187
Привет  Hug

miu_miu, прецеждам е силно казано  Grinning
Пасаторът, който имам, въпреки, че е някакъв супер-дупер-мупер, не успява да пасира добре всичко и понякога остават парченца. Просто пускам през един мини гевгир пюрето, за да се отделят по - едрите частици  Grinning

Гълъбина, не мога да ги ям тия гадости  Mr. Green
Съжалявам, че и при вас днес е било такова положението. Дано като оздравее напълно, да започне да се храни добре  Hug

Славче, тази неприязън се отнася към всякакъв вид храна - домашна, купена, сварена, печена, сурова, от лъжичка, от фийдър, от пръст, от цели парчета.
Просто има пълен бойкот  ooooh!

Тия петлитрови тенджери явно са необходима вещ за много мъже у дома, а  newsm78
Помня, че и свекърва ми имаше такива. Е, май вече не ги ползва, защото й остана само нейният мъж у дома  Laughing
Да започне да яде Андрей, ако трябва и две такива тенджери ще взема  Laughing

А пък Евита ако знаеш каква е скица и какъв благ глас има  Laughing Ама това съвсем сериозно.

ЕвиткаHug
Много хубаво Радето с обиците  Hug

Галче , малко обнадеждаващо изглежда нашето положение според вашите препоръки  Laughing
 Hug

Пък тая попара хич и не знам каква е на вкус, обаче не искам и да знам.
Много ми се чудят хората като разберат, че никога не съм яла това кулинарно произведение  Rolling Eyes Като деца помня, че закусвахме с гречка (по сегашному - прословутата елда), пшеничена каша, овесена каша, ръжена каша и други, но попара - не.
Даже онзи ден с мъжът ми си говорихме за попарата и той остана много учуден, че не знам как се приготвя и че не възнамерявам да давам тази гадост на Андрей
Ми гадно звучи - накиснат сухар в чай със сирене, масло и захар  Sick

# 188
на Иво не съм давала попара, но на Боби смятам да давам от време на време. Но мисля да я правя само със сухар, сирене и масло. Нещо не ми се връзва с чай и захар, а и захар до годинка не трябва да се дава. Това реално си е филия със сирене. Само че накисната LaughingЗащото иначе сухари не смятам да давам съм манджата. За гризане от време на време, да.

# 189
на Иво не съм давала попара, но на Боби смятам да давам от време на време. Но мисля да я правя само със сухар, сирене и масло. Нещо не ми се връзва с чай и захар, а и захар до годинка не трябва да се дава. Това реално си е филия със сирене. Само че накисната LaughingЗащото иначе сухари не смятам да давам съм манджата. За гризане от време на време, да.

По този въпрос педиатърката на една приятелка-септемврийче и дава съвети да салага захар в зеленчуковите пюрета за да " я лъже да ги яде", и в попарки и т.н.  Tired

Кокетка, наистина е странна комбинация, ама е вкусничко  Blush, но на нас са ни я правили не със сухари (поне така си мисля де ), а с обикновен хляб. Даже като бях бременна изведнъж в главата ми заплуваха разни желания за ядене на попари, дето от години не съм се сещала за тях.

Иначе Стефания си похапва , заместила съм две хранения.На обяд зеленчуково пюре (вчера изяде 190 гр.) и следобед оризова каша с плодове. Кашата е безмлечна, аз се цедя и съответния плод приготвен на пара го пасирам с кърмата и добавям кашата Simple Smile

# 190
Цитат
Ми гадно звучи - накиснат сухар в чай със сирене, масло и захар
,Кокетка развесели ме... Laughing
И аз не обичам попара, но на децата давам. И сина ми -Георги много обичаше и Мила вече започна да свиква с вкуса и и да си я хапва сутрин.

# 191
Баба ми е правила попарка: обикновен хлЕб с водица, сиренце, масълце и малко захарчица за разкош. Няма сухари, няма чайове, няма туй онуй. И до ден днешен мразя това кулинарно произведение, защото имам един зловещ спомен, който дори не искам да ви разказвам. Баба ми е бивша учителка от комунистическо време, зодия Скорпион (не искам да обидя някой неволно, но това е взривоопасна комбинация), а аз бях злоядо дете. Аз, тя и попарата сме водили не една и две битки, последната от които с брутален край Simple Smile От тогава аз попара не искам и да помирисвам нито на детето ми ще давам. Има достатъчно други варианти: кус-кус, юфка, сто вида паста (фарфале, талятели, пене, фузили, да не изброявам...).

# 192
Момичета, моята мацка е с данни за анемия. Има нисък хемоглобин 101, и ниски стойности на хематокрита. Утре лекарката иска да й звънна и освен с храна, да приема желязо и с капки или сироп. На всичкото отгоре пак са болни и двете. Sad

# 193
Таракато има копи,пейс сложи такса, че то мини мелничката струва парички Laughing

ахахахахахахаха

А за менюто... ама какви са тия десерти, и въобще захар?!?! ЗАХАР на бебе?!!?!?!?

Климс, мерси за инфото. Аз цистит нямам, ама всичко, свързано с медицина ми е много интересно и те четох внимателно. Ако не ме беше страх от кръв, щях да съм лекарка. само че на мен си всичко мога да гледам, ама като видя на друг да му е лошо и ми става лошо и на мен, като видя друг човек да кърви и припадам  Laughing Сега надеждите са ми или Явор или Емо да стане доктор или даже и двамата  Joy Joy Joy мечтиииии, както се казва. Накрая единия футболист, другия музикант и Лорче ще трябва пак да чете в интернет, че да се лекува  Joy Joy Joy

Валери, адски ми беше интересно за тия тестове. Мерси  Hug

Попара  Sick Тоя бъркоч не само не мога да го хапна, ами не мога и да го гледам. Емо няма дори да разбере, че такова съществува  Laughing

Джадет, мойта баба, ме гонеше из целия квартал с филията и за всеки залък почти разказваше по една приказка - нова, че не обичах да се повтарят приказките и тя си измисляше, милата  Laughing Сега като чета Кокетка как плаче над пюретата, като се мъча и аз с яденето на Емо, като чета за неволите на Радина и така ми става мъчно за баба и колко й е тежало, че съм злояда... още повече, че тя адски държеше на яденето. Като повечето баби  Laughing Ако беше жива, сега щях да й звънна, да й се извиня  Grinning Същата тази баба, докато имаше вила и ходеше там, понякога гледаше зайци и там съм яла, но никога не съм виждала цели или току-що убити. Направо на парчета в чинията ми. За първи път цял заек видях преди няколко години в Метро, когато бях сложила мама на диета и търсех с какво да й разнообразя менюто. У нас само аз обичам заек. И като дете май само аз, баба и дядо си го ядяхме.

Гълъбина
, чакам с нетърпение да разкажеш за тази книга, която четеш. А, сега на въпроса ти - каа сме опазили Явор от сладко. Първо, докато все още не разбираше кое какво е и че хората може да хапват различни неща, просто не сме му давали нищо сладко и той не е опознал този вкус. Когато мина годинка, ядахме тайно от него сладки неща. Направо в другата стая. Така не ги вижда и не знае, че съществуват. Второ през цялото това време, след всяко хранене му се дава плод. По този начин хем получава сладко, хем свиква, че храненето включва десерт, хем свиква с вкуса на плодовете и ги заобичва. Сега сам си иска банан или ябълка, много обича червените плодове - ягоди, череши... Просто вкуса се тренира, като си свикнал да ядеш плодове, а не торти, ти се дояждат плодове, а не торти  Laughing Когато стана на 2 годинки му дадохме от няккава торта ли беше, не помня точно, и не му хареса - беше му прекалено сладко и се намръщи. От тогава дори не желае да опитва такива неща. Дори сладкото, което аз ям, което е без добавена захар, колкото си е сладък плода - толкова - и него не го харесва, хем му предлагам това от сливи, което е съвсем слабо сладко. Между другото аз не хапвах сладко до 2002 година, никога нищо сладко не ядях, мразех сладко. Два пъти в годината се разтрепервах (явно ми е падала кръвната захар) и озверявах за сладко и изяждах един шоколад направо на две хапки и после пак с месеци, не поглеждам. Но като почнах работа в банката и там редовно обядваха вафли... и малко по малко ме научиха и мен да ям такива неща. И в този ред на мисли, това ще ми е порока - от шоколада, не се отказвам  Laughing имам да наваксвам 25 години неядене на сладко, така че още дълго мога да прекалявам с него  Joy Joy Joy

Да ви разкажа за опита ни Емо да яде ябълка днес - парченце сурова ябълка се прие с интерес, смука се, държа се здраво в ръка, но на практика нищо не отиде в стомаха. Имаше малко борба и насилствено вкарване на смачкана сварена ябълка, за да се брои, че е ял ябълка все пак  Laughing И вечерта, аз ям хляб, а той ме гледаааа, отчупих му коричка и му дадох, осмука я, и си я изяде цялата. Престъпление е от моя страна вечер да давам нова храна и то хляб, от няколко вида брашно и семки и зърна в него... ама като му се яде това, какво да правя, няма да го мъча. Хубаво се бях насочила аз към педагогическо захранване, да си сяда в мен като ям и да си рови в моята чиния, какво се захванах с тия схеми и пасирани плодове и зеленчуци  Laughing Laughing Laughing Между другото Емо никога не се разревава, като се мъча да му дам пюре, просто стиска устата и ми прави тотален ингор, все едно не съм там и пред устата му няма лъжица. Съсредоточава се в това, с което се занимава (телефона ми, дистанционното или един мечок-тиролец, който пее Ойларирио, йоларириа, ойларири, ойларириа ииииихуууу  Laughing) и все едно не ме чува и вижда. Явор е същия - като реши да игнорира някой го прави супер успешно и естествено, все едно наистина не чува и не вижда. Тази черта определено е от брат ми  Laughing Laughing Laughing как пък и двамата я взеха, особено Емо, като няма пряка връзка с него  Laughing Laughing Laughing Така че Емо ще е голям инат  и ще ми разкаже играта. Ама аз това си го знам откакто видях теста а бременност. Както знаех, че ще е момче, както си знаех и как ще изглежда, така си знам и че съм си "намерила майстора". Мен за това някакви пюрета сега не могат да ме разплачат, че като се сетя какво ме чака, тия пюрета са ми като лек пролетен ветрец  Laughing Laughing Laughing

МимесHug спокойно, ще си пие добавки и ще си качи хемоглобина. После ще хапвате повечко месце и жълтък, а също и авокадо и ще поддържате добър хемоглобин.

Вио, казвала съм ви, че баща ми преди години от ядене веднъж на ден (вечер и по много, защото е вече озверял след цял ден глад), много стрес и работа, неправилно съчетаване на храните и липса на всякакво движение, беше качил доста килограми. Когато успях да го уплаша и се взе в ръце, бавно но сигурно свали всичко излишно и от години е вече във супер форма, няма корем, дори спомен от корем няма. И всичко това само с разделно хранене. Мъжете трудно пазят диети, по-лесно е да имат някакви правила, но да не се лишават от нищо. Ако искаш, ще ти обясня по-подробно какво ядеше, кога и как. Но най-важното, на което го научих и ми е благодарен и до днес е, че няма как човек да е слаб, ако не се храни редовно. Трябва да се яде 4 пъти на ден, по млако. Колкото по-често се яде, толкова повече се забързва метаболизма, защото организма свиква, че скоро ще има нова храна, която трябва да смели и бачка на бързи обороти. И другото, което тогава стриктно спазваше е движение. Той е най-антиспортиста на света, даже не един спор сме имали на тема спорт, той твърди даже че е вреден за здравето ( Laughing), но се съгласи да ходи пеша и всеки ден, ако не е имла възможност да излиза по работа или идруги задачи, вечер излизаше и ходеше по почти час - ей така обикаляше улиците на прилично бърз ход. Тези две неща - редовното хранене и движението адски много подпомогнаха правилния хранителн режим и губеше тегло постоянно, но бавно, което е най-здравословния начин. И другото, което ще те посъветвам е, щом мъжа ти има повечко килограми е да си пусне изследване на холестерола. Ако му е завишен, ще ти кажа също как само с хранителен режим да го свали и да го държи в норма завинаги от тук нататък.

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 23:39 от Tara Wilson

# 194
Добра вечер  HugТо аз, ако не се разпиша след Тара няма да мога да спа  LaughingВчера вечерта заспах, ама сега не ми се спи.Прочетох ви ама  много писане бееее LaughingДана,чистита месечинка на Сари   bouquet
Дани, от менюто аз май ще взема да поръчам на Георги торта Шарлота hahahaКакво е това глутени -млутени я да мушка там торти,палачинки,хамбургери Mr. Green
Леа, аз подобно на Евита тия ги завирам там къде слънце не огрява и с поздрави до цялата рода, казвам баста  #Cussing outЕвита е много права ,че и малкото  дете учат  да лъже и мами  Twisted EvilДа оздравявате бързичко  Peace
Е признавам си мноооооого съм шашава   Mr. Greenзабравих на кой какво щях да пиша  LaughingАма то 50 поста съм пропуснала . Май ще взема да си водя бележки и да си ги залепям на монитора  Mr. GreenНа болните бебчовци бързо да оздравяват  Hugа злоядине да прояждат, в това число и ние  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт