От кой матрак сте доволни - 3 тема

• 211 974
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 195
На 05.06 си купихме еднолицев матрак от един магазин от Бургас /на ул."Фердинандова"/. Онзи ден си лягам и се чува едно хрупане. Махнахме защитната лента отдолу, за да видим рамката на матрака. Дървесината беше прогнила - направо беше на шупли дървесината.  С една дума - продали са ни матрак, за чиято направа са използвали някаква супер стара дървесина, която е завъдила дървояди. В понеделник ще ходя да се разправям с магазина. Незнам как ще ми реагират и дали ще искат да сменят матрака. Определено ще напиша жалба до КЗП. Незнам дали сте се сблъсквали с подобно нещо. Направо съм потресена как могат да продават такива матраци  Shocked
А как се казва матрака, на коя фирма е? Дано всичко да се оправи, за жалост не само с матраците си позволяват такива продажби още по-зле е като е храна.... Peace

В интерес на истината мъжът ми се занимаваше с търсенето на матрак. Трябваше да е максимално евтин, защото все пак беше за сметка на хазяина. Не зная каква е марката, но ще се осведомя и задължително ще пиша /за да не се объркате да си купите такъв Laughing/.
Днес мъжът ми ходи в магазина - продавачката му е отговорила, че ще говори с шефа си да ни го сменят, но ако нямали налични, ще трябва да изчакаме. То и без това дивана в хола е по-удобен за спане от тъпия им матрак. Но и да го сменят няма да съм по-спокойна, че утре и от него няма да започнат да се разнасят разни звуци. Но пак е нещо. Утре ще докладвам по-подробно за всичко. Стискайте палци  Praynig
Благодаря и успех на вас. Peace

# 196
най-доволен съм от тед

# 197
  • Варна
Здравейте, за съжаление нямам възможност да изчета термата и да намеря инфото,която ме интересува.  Имаме подматрачни основи на Тед и сме с двулицев матрак. Според опитът на писалите тук, дали на тези основи е подходящо да се постави латексов матрак?

Що се отнася до матраците - 7 години бяхме с обикновен пакетопружинен на Нани...  решихме да го сменин с матрак от същия клас - купихме сан ремо премиум на Тед - няма такъв боклук....  деформира се в рамките на няколко месеца, но не ми се занимаваше с гаранции...  сега сме на вълна да купим нов матрак... мисля си да е латексов.  Разпитах познати и дилемата ми е между Екон и Магнифлекс...  има доволни и от двете марки. Аз все още не мога да реша, дали магнифлекс са 4 пъти по-добри, колкото са по -скъпи.. но това е друга тема..  АКо някой има мнение по въпроса за латексов матрак върху подматрачни основи - ще съм благодарна!

# 198
  • Бургас
На 05.06 си купихме еднолицев матрак от един магазин от Бургас /на ул."Фердинандова"/. Онзи ден си лягам и се чува едно хрупане. Махнахме защитната лента отдолу, за да видим рамката на матрака. Дървесината беше прогнила - направо беше на шупли дървесината.  С една дума - продали са ни матрак, за чиято направа са използвали някаква супер стара дървесина, която е завъдила дървояди. В понеделник ще ходя да се разправям с магазина. Незнам как ще ми реагират и дали ще искат да сменят матрака. Определено ще напиша жалба до КЗП. Незнам дали сте се сблъсквали с подобно нещо. Направо съм потресена как могат да продават такива матраци  Shocked
А как се казва матрака, на коя фирма е? Дано всичко да се оправи, за жалост не само с матраците си позволяват такива продажби още по-зле е като е храна.... Peace

Развръзката с матрака с дървояда е следната: смениха го след две седмици. Първата седмица чакаха камиона, който явно не е дошъл. Втората седмица отидохме до магазина, за да ги настъпим да побързат. Продавачката казала на мъжа ми, че матракът дошъл, но товарачите щели да го донесат, като си свършели работата - все едно смяната на глупавия им матрак, след като така се изложиха,  не им влиза в работата. Докараха ни новия матрак, засега няма проблеми, не се чуват вече звуци от небитието /да чукам на дърво/ Laughing
Марката на матрака е СИМЕОНОВ - Гр.Пещера. Закупен е от Бургас, ул."Фердинандова" 71, фирмата е "Лисов" ЕООД.

# 199
Здравейте, за съжаление нямам възможност да изчета термата и да намеря инфото,която ме интересува.  Имаме подматрачни основи на Тед и сме с двулицев матрак. Според опитът на писалите тук, дали на тези основи е подходящо да се постави латексов матрак?

Що се отнася до матраците - 7 години бяхме с обикновен пакетопружинен на Нани...  решихме да го сменин с матрак от същия клас - купихме сан ремо премиум на Тед - няма такъв боклук....  деформира се в рамките на няколко месеца, но не ми се занимаваше с гаранции...  сега сме на вълна да купим нов матрак... мисля си да е латексов.  Разпитах познати и дилемата ми е между Екон и Магнифлекс...  има доволни и от двете марки. Аз все още не мога да реша, дали магнифлекс са 4 пъти по-добри, колкото са по -скъпи.. но това е друга тема..  АКо някой има мнение по въпроса за латексов матрак върху подматрачни основи - ще съм благодарна!

Честно казано не мисля, че е добра идея латексовия матрак да се сложи върху основа. Латексовият матрак има канали по цялата повърхност и от двете страни. На стандартните модели те стигат до средата на матрака. Когато го поставите върху основата, каналите отдолу се запушват (най- образно казано), може да се получи конденз, а от там и мухъл. Някои латексови матраци са с дупки по цялата височина- т.е.  ако пуснете молив, пада на земята. Освен това при първия вид, който описах- ако случайно се появи мухъл от фирмата производител ще ви обяснят, че не сте експлоатирали правилна матрака. При латексовите матраци е задължително да е на ламели или поне на надупчена основа. Не знам дали помогнах  newsm78

# 200
най-доволен съм от тед
Аз съм доволна от възглавници на тед. Peace

# 201
От седмица насам спя на Захир -Блян.Моделът се води 23 см ,но повече от 21,5-22 едва ли е. Не знам как го мерят и  как определят  височината ,но според моите измервания не отговаря .
Освен това , забелязвам вече  леко слягане и омекване на местата където е тялото,при главата и краката го няма това слягане. И двамата не сме свръх тежки-78 кг и 57кг,та да го деформиране толкоз рано.
А моделът е с 10 годишна гаранция,за което време дават нормално слягане не повече от 2-3 см.
Какво да правя?

# 202
От седмица насам спя на Захир -Блян.Моделът се води 23 см ,но повече от 21,5-22 едва ли е. Не знам как го мерят и  как определят  височината ,но според моите измервания не отговаря .
Освен това , забелязвам вече  леко слягане и омекване на местата където е тялото,при главата и краката го няма това слягане. И двамата не сме свръх тежки-78 кг и 57кг,та да го деформиране толкоз рано.
А моделът е с 10 годишна гаранция,за което време дават нормално слягане не повече от 2-3 см.
Какво да правя?

- с червени лентички съм показала къде се мери- от ръб до ръб. Ако наистина е под 23см. имаш прави да го замениш.
На мен ми се е случвало да поръчам Модерато и да ми докарат вместо 18см. - 16см., при което го заменихме.
За слягането позвънете или в магазина, от който е закупен или директно на производителя.

# 203
Мерси,Bubisha! И все пак имаш ли някакви отзиви/впечатления  за този Захир.
Избирах между него и Дел Мар на Тед ,като и двата ми бяха еднакво удобни ,пробвани и от двете им страни  .
Купих Захир заради по-ниската цена ,височината 23см ,която ми пасваше по-добре /срещу 25см за Дел мар/ , гаранция 10 год срещу 8 г.за Дел мар/ако гаранцията е от значение  Simple Smile/
Във всички магазини  ,където правих консултация+ обаждане директно във фабриките на Тед и Блян преди покупката , ми се кълняха ,че рекламации не са имали нито на единия,нито на другия модел ,което със сигурност не е вярно. Та инстината за качеството така и не я научих.

# 204
Мерси,Bubisha! И все пак имаш ли някакви отзиви/впечатления  за този Захир.
Избирах между него и Дел Мар на Тед ,като и двата ми бяха еднакво удобни ,пробвани и от двете им страни  .
Купих Захир заради по-ниската цена ,височината 23см ,която ми пасваше по-добре /срещу 25см за Дел мар/ , гаранция 10 год срещу 8 г.за Дел мар/ако гаранцията е от значение  Simple Smile/
Във всички магазини  ,където правих консултация+ обаждане директно във фабриките на Тед и Блян преди покупката , ми се кълняха ,че рекламации не са имали нито на единия,нито на другия модел ,което със сигурност не е вярно. Та инстината за качеството така и не я научих.

Всички се кълнат, че рекламации няма, а това не е така. Случва се матрак да има производствен дефект- било в ядрото и плътността/цялостта  му, било в самата височина.
 За Захир нямам впечатления или отзиви. За Блян като цяло имам- аз съм с техен матрак в момента и съм доволна.
Гаранцията си има значение естествено. Друг е въпросът какво точно е описано в нея- има някои изисквания например за повърхността върху, която трябва да е поставен матрака.
Друго, което се сещам за деформациите е че някои марки предлагат таблица с килограмите за съответния размер. За жалост Бг производителите не го правят, а това е от основно значение.
Високоеластичната HR пяна и вискоеластикът Мемори, използвани за направата на високия клас матраци Блян, позволяват дългогодишно

използване при по-големи натоварвания  
-т сайта на Блян е това, но пък явно не е така. Не знам дали слягането, което са посочили като допустимо се появява в началните месеци на употреба или с времето може да очаквате още по- голямо.

# 205
  • Варна
Bubisha - много благодаря за отговора!!!

# 206
Bubisha, възможно ли е да има различно качество /напр.1-во,2-ро/ дори и при луксозните серии?
Или партида с дефект,която въпреки всичко се пуска за продан/на промоция, например/?

# 207
Bubisha, възможно ли е да има различно качество /напр.1-во,2-ро/ дори и при луксозните серии?
Или партида с дефект,която въпреки всичко се пуска за продан/на промоция, например/?

Чувала съм, че е възможно да има дефектни партиди- скъсана дамаска и т.н. Специално за магнифлекс знам, че ги пускат на фирмен аутлет и си ги купуват хората от персонала.
Ако има новости по модела- старите бройки също може да се пускат на промоция.
При мострите е същото- по правило се продават с отстъпка.
Ако производителя реши да пусне дефектен продукт на пазара със сигурност консултант- продавчите трябва да  казват на клиентите, че има дефект и съответно какъв е той. Или дори да си сложат надписи, че имат аутлет на дефектни матраци. Ще се съгласите с мен, че има допустими дефекти и такива, които не са допустими.
Например при дефектно ядро на матрака няма как дефекта да е допустим, защото самият дефект променя гаранцията (в случая я намалява).
Различните магазини правят различни промоции, за да продадат залежали стоки, за да увеличат продажбите си и т.н.
Също така има и промоции на самия производтел. По същите причини като по- горните.
Латекс екон преди време бяха пускали промоция на латексовите матраци с борд, защото матрака с тази дамаска не се продаваше добре. Но само по себе си това не е дефект.
Когато в един магазин пристигне матрак, който има дефект магазинът има право да го замени и доставчика е длъжен да го направи. Да го продава на промоция не е начина /при недопустим дефект/, защото ще последват рекламации, а всички бягат от тях. А при дефект, например зацапана дамаска могат да го продадат с отстъпка, но са длъжно да предупредят клиентите.
На мен са ми докарвали мостра, която беше по тясна от размера, който трябваше да е, и на всичкото отгоре  по -дълга. Венага я върнах естествено, не съм се опитвала да я пробутам на някой.
Така, че не мога да отговоря еднозначно, зависи си от фирмената политика и от това колко магазините държат на клиентите си. В магазина, в който работех беше недопустимо да продадем дефектен продукт. Дори сме опаковали сами матраците, когато са пристигали с издран найлон например. И дори когато някой клиент е искал мостра сме предупреждавали, че на нея са лягали хора и прочие, за да получат чисто нов продукт. А при дефекти сме заменяли стоката с транспорт към клиента за наша сметка. Въпрос на фирмена политика е.

# 208
а при цяла партида е възможно да я пуснат на промоция, но пак казвам продавача е длъжен да осведоми клиентите, че има промоция на дефектна партида, точно какъв е дефекта и как се променя гаранцията в случая, защото дефекта, в повечето случаи намалява "живота" на матрака.

# 209
Мерси отново! И моят е купуван на промоция от маттро.нет ,но дори и да бях питала защо е на промоция,едва ли щяха да си признаят за евентуален дефект.
Маттро.нет ми направиха  лошо впечатление с това ,че бяха порили фабричния найлон,за да мушнат   2-те възглавници ,които вървяха като подарък ,освен отстъпката от 5%  от редовната цена.Имаше леко зацапване на дамаската до ципа/ок.4-5 см/,което изтърках със сух парцал,без усилия и не ме ядоса като факт,но пък ме вкисна това ,че нямаше гаранционна карта .
Е, звъннах им и ми я пратиха на следващия ден, но не ми стана приятно.

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 13:42 от bgroza

Общи условия

Активация на акаунт