От кой матрак сте доволни - 3 тема

• 211 982
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 210
Мерси отново! И моят е купуван на промоция от -bezobrazen-spam- ,но дори и да бях питала защо е на промоция,едва ли щяха да си признаят за евентуален дефект.
Маттро.нет ми направиха  лошо впечатление с това ,че бяха порили фабричния найлон,за да мушнат   2-те възглавници ,които вървяха като подарък ,освен отстъпката от 5%  от редовната цена.Имаше леко зацапване на дамаската до ципа/ок.4-5 см/,което изтърках със сух парцал,без усилия и не ме ядоса като факт,но пък ме вкисна това ,че нямаше гаранционна карта .
Е, звъннах им и ми я пратиха на следващия ден, но не ми стана приятно.

Интересно защо са порили найлона, като по принцип могат да ги сложат в отделни чантички. интересно решение да нарушават опаковката на продукта. Аз за това написах горе, че много зависи от фирмената политика и до колко държат на клиентите си. Има клиенти, които биха се съгласили да закушят дефектен продукт с отстъпка. Не виждам лошо да се каже.
Не знам защо някои персоналът в някои магазини  не разбира, че един доволен клиент е много добра реклама, но и не само- така че печели доверието на купувачите.

# 211
 Аруба мемори - НАНИ дали е много твърд ?Защато скалата на анатомичност е почти пълна...С обикновенната Аруба имат почти еднакви показатели  newsm78

# 212
Мемори пяната омекотява матрака.Показателите са много относителни, защото това как ще усещате матрака зависи от килограмите. Най- хубаво е да идете на място да легнете на единия, след това на другия и да прецените кой ви е по- удобен. Също така се завъртете на различни страни. Матрак не се купува всеки ден, хубаво е да полежите повече време, за да изберете точния матрак. 
Съветвам ви в един ден да не лягате на повече от 5 матрака, защото така усещанията се сливат.

# 213
Аз търсих твърд матрак,без пружини,заради проблеми в кръста и  гръбнака . Определено Захир и Дел мар ми паснаха по твърдост и удобство. Дори и от меките им страни. В момента спя много добре върху Захира, като изключим горните ми съмнения относно качеството .

# 214
Изказах си възраженията относно височината на Захира и довечера продавачът ще идва да го мери.
Първоначално ми казаха,че едва ли го меря правилно и въобще знам ли как се мери?
И за да няма съмнения, ги поканих в къщи да го измерим заедно.
Ще се радвам аз да не съм права ,в противен случай съмненията ми за некачественост като цяло ще се оправдаят.

П.П.Слягане и хлътване не повече от 2-3 см не влизат в гаранцията. Но не пишат за какъв период може да се слегне толкоз-още в началото ли се сляга или към края на гаранцията.

# 215
Изказах си възраженията относно височината на Захира и довечера продавачът ще идва да го мери.
Първоначално ми казаха,че едва ли го меря правилно и въобще знам ли как се мери?
И за да няма съмнения, ги поканих в къщи да го измерим заедно.
Ще се радвам аз да не съм права ,в противен случай съмненията ми за некачественост като цяло ще се оправдаят.

П.П.Слягане и хлътване не повече от 2-3 см не влизат в гаранцията. Но не пишат за какъв период може да се слегне толкоз-още в началото ли се сляга или към края на гаранцията.

Мери се от ръб до ръб, както ти показах. Вярвам, че го мериш правилно. Освен това може да ти свали ципа и  да мери ядрото на самия матрак, но няма как с калъф да е под 23 см., а без 23  Joy За съжаление, в повечето магазини в България клиента НЕ Е прав до доказване на противното. Когато на мен клиентка ми се обади за въпросното Модерато, което споменах по- горе, и ми каза, че е 16см., а не 18см., нито за момент не и оспорих думите, директно пратих бус-а да го взима този матрак и да го заменим. Нито съм я питала дали въобще знае как се мери- отиваш на място, мериш, за да си сигурен и се извиняваш за допуснатата грешка- без значение, че в случая тя е на производителя. А клиентката се оказа права.
Мемори пяната има свойството под въздействие на теглото и на топлината на тялото да приема извивките на тялото. Нормално е след като станеш от леглото, да заеме първоначалната си форма. При този модел меморито е само от едната страна и по принцип за модели с мемори от едната страна е добре да се лежи само на страна с пяна / т.е. да не е от долната страна/, но това не е задължително. Просто така се препоръчва. Но пък модела е двусезонен, което означава, че може да се ползва и от двете страни.
 Въобще може доста да пиша по тези въпроси, но явно моделът е пригоден да се ползва и от двете страни.
Ще ми бъде интересно да напишеш после какво е станало.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 14:34 от Bubisha

# 216
В разговора по телефона ми казаха,че правилното мерене според тях било ,като се сложат успоредно 2  листа хартия,леко стърчащи навън -един  върху горната повърхност и един между долната повърхност и пода и се измери разстоянието между 2-та листа /Bubisha,дано ми  разбра обяснението /.
Моето мерене от "ръб до ръб" не било правилно.
Макар да съм мерила до  най-високата точка ,заради релефа на  калъфа,не можах да измеря 23 см.
А какво ли ще излезе,ако измерим ядрото под калъфа , не ми се мисли!

# 217
В разговора по телефона ми казаха,че правилното мерене според тях било ,като се сложат успоредно 2  листа хартия,леко стърчащи навън -един  върху горната повърхност и един между долната повърхност и пода и се измери разстоянието между 2-та листа /Bubisha,дано ми  разбра обяснението /.
Моето мерене от "ръб до ръб" не било правилно.
Макар да съм мерила до  най-високата точка ,заради релефа на  калъфа,не можах да измеря 23 см.
А какво ли ще излезе,ако измерим ядрото под калъфа , не ми се мисли!

Не определено ми е интересно да дойдат да го мерят и да започнат да вадят листове!  Joy Измери го и ти по този начин  ако искаш и ти преди това, интересно ми е какво ще излезне  Peace И той начин е коректен, но пък аз не виждам калъфът да е чак толкова релефен, за да е необходимо да се слагат листове.
И в крайна сметка дано да нямаш разправии с този матрак и да си изкара 10 години   bouquet

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 15:47 от Bubisha

# 218
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en|bg&am … howtomeasure.aspx - превода е малко неточен, но на картинката се вижда ясно как се измерва матрака.

# 219
Здравейте на всички!Искам да си купя, еднолицев матрак, но с мъжа ми сме над 90 кг..Какво бихте ме посъветвали пружини или дунапрен?Отделила съм 500лв. за матрак.

# 220
Здравейте на всички!Искам да си купя, еднолицев матрак, но с мъжа ми сме над 90 кг..Какво бихте ме посъветвали пружини или дунапрен?Отделила съм 500лв. за матрак.

Ако искате погледнете Каспия лукс на Нани- той е с пружини и дунапрен и е доста висок - 30см. Не мога дам еднозначен отговор за материала, от който трябва да е, важно е да е по- висок например над 22-23см. Дано съм ви насочила поне малко   bouquet

# 221
Дойде представител на Блян,сложихме матрака на пода , напречно отгоре -една хоризонтална дъска и измерихме  разстоянието от пода до долния ръб на дъската,който лежеше върху матрака.
Да,така излезе 23 см ,но от ръб до ръб  матракът няма 23 см.
Височината  била дадена при техния начин на измерване.
Зададох му  и много други въпроси и това ,което ме впечатли най-много беше, че дори и при написана 10 год.гаранция,един матрак изкарва най-много 5 и трябва да се сменя.

# 222
Дойде представител на Блян,сложихме матрака на пода , напречно отгоре -една хоризонтална дъска и измерихме  разстоянието от пода до долния ръб на дъската,който лежеше върху матрака.
Да,така излезе 23 см ,но от ръб до ръб  матракът няма 23 см.
Височината  била дадена при техния начин на измерване.
Зададох му  и много други въпроси и това ,което ме впечатли най-много беше, че дори и при написана 10 год.гаранция,един матрак изкарва най-много 5 и трябва да се сменя.

newsm78 А тогава моя Блян защо се мери от ръб до ръб и си е точен или стандартите са им различни  Mr. Green
Не знам, смешно ми изглежда отношението от самото начало честно казано. Казах ти- клиентите тук са виновни до доказване на противното. Те ще се циганят така и за гаранцията. не съм съгласна с това за 5-те години.
В чужбина матраците могат да се подменят, имат реален тест период, а не да плащаш наем за периода на ползване, след това върнатите матраци се продават както  е редно- в утлет магазини.

Дано да нямаш проблеми  с този матрак.   bouquet  Hug

# 223
Странно,но на този Захир ръбовете са някакси заоблени,не абсолютно прави  и сложен на пода леко отзява под долния ръб.Иначе стои стабилен, не се клатушка . Вътре си е с идеално прави ръбове, това заобляне се създава май от калъфа,който е  релефен.
Ти кой модел имаш?

# 224
Странно,но на този Захир ръбовете са някакси заоблени,не абсолютно прави  и сложен на пода леко отзява под долния ръб.Иначе стои стабилен, не се клатушка . Вътре си е с идеално прави ръбове, това заобляне се създава май от калъфа,който е  релефен.
Ти кой модел имаш?

Стандарт, от ниския клас е. От калъфа се получача така на някои матраци, но пък при измерване на други модели и на различни марки в магазина преди не съм имала проблеми.

Аз много искам да си взема Лаго, чудесен матрак е, но за сега няма как да си го позволя  Heart Eyes Но определено, след време ще си го взема. Пробрала съм много матраци. Беше изискване консултант- продавачите да пробват матраците, за да имаме реална представа какво е усещането горе долу. И от тогава още си го обожавам този модел. Най- много си ми "легна" така да се каже.
Отклоних се малко и се размечтах  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт