Професионални серии за коса - Тема 32

• 52 900
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
Привет,
отдавна не бях влизала тук,но ето ме с проблем и въпрос.
Напоследък забелязвам,че косата ми започна много да цъфти.Подстригвам я редовно,даже по-често от необходимото - всеки месец. Използвам шампоан Керастаз Олео Релакс,маска Лореал Интенс Рипеър и флуида Олео Релакс.С тези продукти съм от доста време,3м. може и повече.До преди месец използвах и 2мин. реконструктор Афоджи,но ми свърши опаковката и го замествам с Редкен екстрийм Кат-веднъж в седмицата.
Боядисвам си косата всеки месец-налага ми се заради побеляване.
Определям я като гъста с нормално твърд косъм. Не използвам сешуар,преса веднъж в месеца и по-рядко.
Моля препоръчайте ми нещо за този цъфтеж.Последното ми подстригване беше преди 2седмици.Върховете ми ги обраха много добре,но вчера гледам пак има 'топченца' по краищата...никога не съм имала такъв проблем,на каквото и да съм подлагала косата си..  Rolling Eyes

# 721
  • в 1001-та нощ
ако косъмът е увреден по дължината (а не само в края) в следствие някакво третиране - то колкото и да го режеш - пак ще нацъфтява  newsm78

всеки път цялата коса ли бодисваш или само корените?

# 722
a.l.e.n.a,боядисвам се с Индола 8.0 с 30%,като първоначално мажа корена и стоя така около 15мин. и останалото го разнасям след това за още 10-ина минутки.
На пръв поглед,косата ми изглежда доста добре,жива е,лъскава,не е суха..може би леко по краищата само...
Чудя се,възможно ли е да е от боята,да ми идва силна??? Или пък от употребата на едни и същи продукти продължително??? Специално маската и флуида ги ползвам на всяко миене (през ден,максимум два) от 12.2011г. ...Може би са глупави размисли,но действително никога не ми е цъфтяла косата,ама наистина никога...

# 723
  • София
Проблемът може да е в подстригването- попитай фризьора си (ако не ти е неудобно) дали поддържа ножицата си и кога последно я е сменял. Ако ползва кофти ножица или е захабена, после косата цъфти.
Според мен продуктите, които ползваш са добри и нямат общо с цъфтежа. Да не би да са ти изгорили косата с боята?

# 724
  • в 1001-та нощ
при нея - до колкото разбрах се явява т.нар експлозия на кортекса - белите точки - това не става в резултат на кофти ножица и според мен косата е изгорена или с боя или с термо-уред или и с двете или друго подобно

с времето се натрупва

увреждането може да е било много назад във времето, когато тези участъци са били корени или по-нависоко към скалпа, но с натрупване на третирането стават по-крехки и уязвими и в един момент "цъфват"

за мен така изглеждат неата, но разбира се, може и да е друга ситуацията  Hug колко често го правеше  Rolling Eyes

да си пренагрявала косата, докато си правила протеина в 2 стъпки  newsm78

# 725
  • София
при нея - до колкото разбрах се явява т.нар експлозия на кортекса - белите точки - това не става в резултат на кофти ножица и според мен косата е изгорена или с боя или с термо-уред или и с двете или друго подобно

Не съм прочела добре, че има "топченца" . В такъв случай не би трябвало да е от подстригването, съгласна съм  Simple Smile

# 726
  • в 1001-та нощ
е, може и ножицата да е неподходяща  Hug 2 в 1  Confused

# 727
a.l.e.n.a, права си.
Преди около 5м. си правих кичури.Не ми изгоря косата,много добре се запази,но след това без да искам я потъмних и последва римувър на цялата коса  Confused
Тогава не забелязах някакви последици,но явно сега излизат на яве...
Е,резултата е на лице за съжаление.
Кажете ми какво да предприема?Всякакви съвети приемам.
Само не ми се иска  да подстригвам много,че и без това не ми е много дълга косата,до раменете е.
Ако мога да я спася с козметика...

# 728

Преди около 5м. си правих кичури.Не ми изгоря косата,много добре се запази,но след това без да искам я потъмних и последва римувър на цялата коса  Confused
Тогава не забелязах някакви последици,но явно сега излизат на яве...
Е,резултата е на лице за съжаление.

Не вярвам да е от ремуъвъра. Моята коса е от възможно най-капризния тип. Ако си направя кичури, независимо при какъв фризьор и с какви продукти, това означава, да имам силно увредена коса за месеци наред. Слънце, морска вода, неподходящи ежедневни продукти - това е все едно смърт за косата ми. Въпреки това през последните шест месеца съм ползвала три пъти ремъувър и това не се е отразило по никакъв начин зле на косата ми. Даже един фризьор, който обикновено започва с "Ох, много ти е гадна косата!" ми я похвали.  Mr. Green Гей е човекът и така си говорим.  Laughing

Не знам, всичко е индивидуално, но ми се струва по-вероятно да е от боята и/или кичурите.  Simple Smile

# 729
  • в 1001-та нощ
maeva0959, можеш да опиташ - нищо не губиш - ти така или иначе се грижиш за косата  Peace

хубаво е да се редуват силни протеинови терапии и добра хидратация

според мен е хубаво протеинът да е концентрат и да се ползва с леко нагряване, не както двустъковия на Афоджи или ако го ползваш - не прекалявай с нагряването

няколко момичета са споделяли своите успешни опити, други са споделяли неуспех

наистина е индивидуално - зависи от степента на увреждане, от самия косъм .... може би ако бе предприела мерките веднага - успехът би бил по-възможен, но ....минало-свършено

стискам палци да се справиш - във всички случаи ще се подобри цялостното състояние на косата  Peace и о тази гл.т инвестицията си струва  Peace

# 730
Христос Воскресе!
Имам въпрос, след 2 минутния реконстуктор на Афоджи трябва ли да ползвам маска? И мога ли да го използвам на всяко миене като за начало?

# 731
  • Велико Търново
Христос Воскресе!
Имам въпрос, след 2 минутния реконстуктор на Афоджи трябва ли да ползвам маска? И мога ли да го използвам на всяко миене като за начало?

Воистина Воскресе! 2 мин.р-р Е като маска,т.е нанася се след измиването с шампоан и не е необходимо ползването на маска след това;аз го ползвам понякога и като запечатка на ботокс-ампула.Относно честотата на употреба-аз поне го използвам 2 пъти месечно/просто,защото имам доста други неща за след шампоан Crazy и не мога да го вместя по-често/.Не зная колко пъти седмично си миеш косата,но поне аз бих го ползвала като начало веднъж в седмицата Peace

# 732
  • София
Moмичета,има ли опция за редактиране на поръчка в рибката (още не ми е приета)?Искам да добавя и хидратиращия шампоан на Aphogee.

Поръчах си една дозичка от двустъпковия протеин на Афоджи.А имам само шампоани за обем,нямам с какво да си измия косата,сега и Bain de Force си поръчах,но не става в комбинация с протеина според мен.
 Само искам да ви попитам вие колко време сушите със сешоара?

Последна редакция: пн, 16 апр 2012, 10:07 от *Bubble*

# 733
Moмочета,има ли опция за редактиране на поръчка в рибката (още не ми е приета)?Искам да добавя и хидратиращия шампоан на Aphogee.
Поръчах си една дозичка от двустъпковия протеин на Афоджи.А имам само шампоани за обем,нямам с какво да си измия косата,сега и Bain de Force си поръчах,но не става в комбинация с протеина според мен.
 Само искам да ви попитам вие колко време сушите със сешоара?

Защо да не става? Аз мисля, че е подхофящ бейн дефорс newsm78 По-скоро не бих използвала хидратиращия шампоан Rolling Eyes
Ще ми е интересно да прочета и още мнения, защото ако греша , то си похабавям продуктите Embarassed

# 734
И аз бих ползвала Bain de Force  пред хидратиращия на Афоджий  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт