Истанбул 8

• 79 864
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив / София
Анджи,  remybussi.
Fam, в крайна сметка ще разчитам на теб, да разкажеш как си стигнала на островите, по кое време и с коя фирма, си се придвижила до там.  Simple Smile 

Непременно. Ще пиша отзиви.

Друго сега искам да попитам. Ровичкам фериботите и линка, който даде Ангелина за предвижване до Азия.
До коя точка от азиатския бряг /Бостанджи, Къдъкьой, Малтепе, Харем/ е добре да се отиде. В смисъл нещо интересно за гледане, хубав парк и т.н.

Може и да се е споменавало преди, ама, като не бях се ровила по-подробно и тези имена, дето се споменават в темата нищо не ми говорят.

# 106
Кадъкьой за мен категорично!

# 107
  • София
Опитахме и гозбите на кюфтеджийниците "Султанахмет",те са верига ресторантчета, менюто е кратко, но готвят вкусно.Цените са средни. Има една такава до Водохранилището, пак на площада, срещу Св.София, една на Истиклял и една във втората пресечка на Истиклял вдясно (като идвате от Таксим). Във същата има снимки на известни актьори, които са били там. Видях една на Берен Саат и Енгин Акюрек от "Пепел от рози",май че има серии които са снимани в района.

Не е ставало дума - ето:

Само веднъж сме били преди време. Беше ни го препоръчал един англичанин. Все пак както сме 4-ма, платихме доста и не сме повторили. Но както вече сме само двама... Благодаря, че ми го припомни.  Grinning

# 108
Ние тази година ще сме в този малък, прекрасен, бутиков хотел  Hug
http://hotelsureyya.net/eng-index.php
Намира се на следващата успоредна от миналогодишния Simple Smile

jullianna, хотел Сюрея е много хубав. Ние бяхме в него април миналата година...

Момичета, в този сайт не намирам никакви цени!? По колко е нощувката там?

# 109
  • Казанлък of all places
В booking.com цената е 75 Евро за двойна стая и 55Евро за единично ползване. (дати съм задала за април)

# 110
  • София
В booking.com цената е 75 Евро за двойна стая и 55Евро за единично ползване. (дати съм задала за април)

Добре де, аз ли не съм в час, но ми се вижда много скъпо. За последен път сме плащали нощувки август 2010, но беше апартамент 50 евро за трима, в който спахме 4-ма.  newsm78  Толкова ли е поскъпнало всичко?  newsm78

# 111
  • Казанлък of all places
През висок сезон ли сте го плащали това? Да речем , на ИБИС цената от 75 евра е вдигната на 82 за една година .Колко процента са това? ( И на мен хотелът ми се струва скъповат, любимият Халъ Хотел взема 35 евра за единична стая, 45 през висок сезон)

# 112
  • На юг от тук
Катина, с коя фирма пътуваш, ако не е тайна?
Аз  съм по-близо до Истанбул,отколкото София-и си имаме фирми,които почти всяка събота и неделя са там. Сега заради баловете и пазаруването,бързо свършват местата.
А иначе нашите супери са в Одрин... Joy Joy какво да се прави-и сиренето и млякото са вкусни, а и сме им любители.

# 113
..........И на мен хотелът ми се струва скъповат, любимият Халъ Хотел взема 35 евра за единична стая, 45 през висок сезон)

Този хотел как се пише на турски, за да го потърся? Или ми дай линк, ако не те затруднявам.

Молбата ми всъщност е и към другите писателки в темата - ако не давате линкове, пише имената на хотелите на латиница, за да можем сами да си ги потърсим  bouquet

# 114
  • София
През висок сезон ли сте го плащали това? .... любимият Халъ Хотел взема 35 евра за единична стая, 45 през висок сезон)

Да, тези цени са по-други.  Wink  Иначе 50-те евра бяха в края на август - не знам какъв сезон е. Сигурно има поскъпване, но и аз мисля, че не може да е много.

# 115
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
И аз гласувам за Кадъкьой, ама ако е за островите направо на Бостанджъ, пък на връщане Кадъкьой и Мода  Peace

# 116
  • Казанлък of all places

Този хотел как се пише на турски, за да го потърся? Или ми дай линк, ако не те затруднявам.

Молбата ми всъщност е и към другите писателки в темата - ако не давате линкове, пише имената на хотелите на латиница, за да можем сами да си ги потърсим  bouquet

Сайтът на хотела -http://www.halihotel.com/en/index.php. Давала съм го поне 2 пъти през различните теми, но информацията наистина е много и мога да разбера,че е пропуснат.

# 117
А можете ли да ми кажете, сигурно и това е обсъждано вече, ама толкова много инфо има тук, че  ooooh!, Орду джадеси в квартал Лалели една и съща улица ли е с Орду джадеси при Пиер Лотти?

# 118
  • София
А можете ли да ми кажете, сигурно и това е обсъждано вече, ама толкова много инфо има тук, че  ooooh!, Орду джадеси в квартал Лалели една и съща улица ли е с Орду джадеси при Пиер Лотти?

Да, за мен Лалели - Султан Ахмет е пешеходно разстояние. С трамвая са 2-3 спирки. Улица Пиер Лоти е пряка на булеварда и стига до морето или почти до морето. Ако питаш за кафенето с гледката - на друго място е.

# 119
да, точно за кафето питам  Simple Smile, щото като го гледам по картата, са две различни места и за това се обърках. Ама в крайна сметка Орду сигурно е една и съща улица, която е супееер дълга. И защо кафето и улицата Пиер Лотти са толкова далече едно от друго.../това не ви питам Simple Smile, възмущавам си се  Simple Smile/.

Общи условия

Активация на акаунт