Истанбул 8

• 79 850
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Хайде и аз сред скоропътуващите - петък и събота сме в любимия пъстър град Hug.
Надявам се и аз за хубаво време (въпреки петъчната прогноза за дъжд Wink) и цъфнали лалета.
Спомням си, че миналата година април бяха към прецъфтяване, но не помня вече в края на месеца ли сме ходили newsm78.

# 91
  • Казанлък of all places
Въх, голямо ровене! Намерих , бе!  Ама уикенд анд холидейс....
http://www.ido.com.tr/en/index.cfm?page=SubPage&kapsam=175&a … id=3099&ln=EN

# 92
Теа, приятелко, привет  Hug

Еее, недей така, аз ще ходя на 19 април, каня се да ги видя лалетата. Мисля обаче, че сега няма да са цъфнали.

Днес се ровя в една карта на Истанбул книжна и там има обектите отбелязани и е много прегледно всичко  Simple Smile Та, гледам, че до Света София, освен Джафер ага медреси има отбелязан и хамамът на Хюрем /четох, че сякаш е отворен вече за посетители/. Дали си заслужава, някой посещавал ли го е?

# 93
  • Пловдив / София
Отделно, в качеството си на пешеходец, много често ми се налага да търся табели по улиците, за да се ориентирам все пак къде съм, ми няма такива! Ако не си в началото на улицата, просто забрави да разбереш точно на коя затънтена пряка си!

Точно за това говоря. В Пловдив не, де. Той е по-малък, пък и все пак ми е роден град и си го познавам. Но иначе, ако не си от Пловдив, и тук няма табели.

# 94
Fam, мен родната София, доста си ме обърква, и това е  Simple Smile. Анджи, благодаря за разписанието, на мен и уикенда ми върши работа, аз и събота ще съм там  Simple Smile newsm51 , дано и Fam да е така.

# 95
  • На юг от тук
Здравейте,
и аз като всички съм запленена от Истанбул.На 19.04. пак сме там, независимо има или няма лалета.
За всички малко красота,поне в ежедневието.
http://www.youtube.com/watch?v=MK-EUREyvkg&feature=related
Забравих да благодаря на Анджи за новата тема-прекрасна е.

# 96
Кливия, привет, мила  bouquet.
Лаленцата и да не са цъфнали  вече се планува ходене и през април, така, че все ще ги хванем  Hug.
А за хамамът на Хюрем, ако е това, снимките са от миналото лято и не беше отворен.
Спомням си, че  на входа имаше някаква табела, че е само за господа, сега ако минаваме от там ще погледна каква е ситуацията Simple Smile.

# 97
Катина, с коя фирма пътуваш, ако не е тайна?

Тук в темата вече сме двама с Бутик травъл на 19 април  Simple Smile

Теа, четох статия, че вече е отворен вече  Peace. Еее, вие всеки месец ли ходите  Wink?

# 98
  • Пловдив / София
Ангелина, много ти благодаря.
Сега ще ровя в сайта на транспорта и за това отиване до азиатския бряг.

# 99
  • Казанлък of all places
Сгепах един познат от Истанбул, който имаше неблагоразумието да е онлайн , когато ми трябва  и той каза следното : има фериботи от Бостанджъ, до там се стига с жълтия автобус от Кадъкьой, фериботи има през цялото време без да спазват разписание. И даде следното разписание :
bostanci-buyukada ferry timebale for winter  Grinning
http://www.istanbul.net.tr/istanbul_vapur_yeni_gunler.asp?hy=Bos … %2D+B%FCy%FCk+Ada

Айде, целувайте ръка и да бягам!  Simple Smile

# 100
Фам, по кой мост искаш да минаваш пеша, моста над Босфора ли? Ако правилно разбирам, че питаш за него - не не може! Това е абсолютно невъзможно, моста е военна зона. Ще ви спрат военни в подножието и ще ви върнат любезно - пробвано е, не от мен, от моя приятелка. Пеша по този мост се минава само ако участваш в годишния маратон Азия - Европа, как точно се казваше... тогава няма коли, само маратонците бягат по него а той се люлее ли люлее.

Не всички сме от София, повечето май не сме  Simple Smile

# 101
  • Пловдив / София

Айде, целувайте ръка и да бягам!  Simple Smile

Kissing Heart

Пина, да, явно не може. Ама като не съм била.
Просто най-много щяхме да отидем и да ни върнат, като твоята позната.

# 102
Здравейте, отново хиляди благодарности на експертите от форума за информацията и напътствията! Ще дам малко инфо и аз, дано да съм полезна. Simple Smile
Пътувахме със Запрянов травъл, бяхме с ваучери 99лв. и сме доволни. Нямаше издънки,ескурзоводката Радина Николова се представи отлично. Да я похваля, момичето се постара. Хотелът беше "Буюк Париж", пак в Лалели - какво да ви кажа...средна хубост, но за два дена какво ти трябва освен топла вода и чисти чаршафи. Така че, доволни сме.
Още първия ден си взехме Истанбулкарт от будката срещу джамията Лалели. Този там лъже, да знаете! #2gunfire Взе ни 7тл депозит за картата, после като я върнах на една вестникарска будка срещу Капълъчарши се оказа че била 6тл. Освен това не ми върнаха остатъка,имаше дребни де,ама вестникаря изобщо и не си направи труда да провери. На същия площад има бяла будка на градския транспорт, на която можете да си купите, без да ви ментят. За съжаление, на повечето такива , които видях имаше големи опашки та ние се отказахме да чакаме. Определено има смисъл да си вземете Истанбулкарт,ние заредихме 20тл. В автобуса видях, че изтегли 1тл. Приятелят ми мина веднага след мен и на него му взе 1.75тл.
Първият ден минахме някои от забележителностите на пл. Султанахмед, които пропуснахме миналия път - Синята джамия (носете си шал или кърпа за глава),Св.София и Музея за турско и ислямско изкуство. В момента там има страхотна изложба на кафето и кафепиенето, и като страстна кафеджийка не пропуснах случая да се запозная отблизо Simple Smile Не пропускайте музея. За обяд отскочихме до "Ортаклар". Ресторантчето е на 10 мин. от пл. Султанахмет, минава се в уличките зад музея и е страхотно попадение, благодаря, че ми казахте за него! Вкусно, евтино и отлично обслужване. За манджите вече са писали други съфорумки,общо взето и ние повторихме същото меню (мерджмек чорбасъ; микс кебап - нещо като плато със салата, малки пидета, лахмаджун, два три вида месо на скара, зеленчуци на скара и една топка гъсто кисело мляко; салата; сутляч; айрани) и за 30-35тл двама може да хапнете чудесно. Опитахме и гозбите на кюфтеджийниците "Султанахмет",те са верига ресторантчета, менюто е кратко, но готвят вкусно.Цените са средни. Има една такава до Водохранилището, пак на площада, срещу Св.София, една на Истиклял и една във втората пресечка на Истиклял вдясно (като идвате от Таксим). Във същата има снимки на известни актьори, които са били там. Видях една на Берен Саат и Енгин Акюрек от "Пепел от рози",май че има серии които са снимани в района.
Отивам да поработя и следобяд ще пусна още инфо.

# 103
 Анджи,  remybussi.
Fam, в крайна сметка ще разчитам на теб, да разкажеш как си стигнала на островите, по кое време и с коя фирма, си се придвижила до там.  Simple Smile 

# 104
Отивам да поработя и следобяд ще пусна още инфо.
Daria M, работи бързо и идвай да даваш прясно инфо  Laughing !

Общи условия

Активация на акаунт