Истанбул 8

• 79 746
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
angelina.bgk, благодаря!  Hug

# 76
  • Казанлък of all places
Пине, кака, има ли вариант в който да се хване удобен транспорт от ...мисля си от Еминьоню , защото не се сещам за по -лесна точка за транспорт от Лалели, пък може и от Лалели  - до Бакъркьой? От там тръгват морските автобуси - скоростни катери за азиатския бряг, които цепят директно през залива и за 20 минути си отсреща?

# 77
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Сисссс  Hug
И на мен роклята мноооого ми харесва  Embarassed На Невена е (http://nevenamoda.com/) в галерията има такива подобни много - късичик, кукленски и някак аристократични...
Ако имах повод да я облека щях да я купя, или поне да си ушия нещо такова, ама нейсе...Веднъж сънувах как с атя рокля и едни сини пантовки се разхождам по Истиклял и всички ме гледат странно, а на мене ми беше едно хубаво...  Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy

jullianna сигурно е там дето ти казваш, аз във филма виждам едно като канал-река покрай техния двор и за това го свързах с тоя квартал и за това, не заради нещо друго  newsm78

# 78
  • София
Оххххх и Петък го дават дъжд Sad
Дано не познаят  Praynig
Шебек, то по Босфора, такива канали има бол Simple Smile
Къщата всъщност може да е навсякъде  Hug

# 79
Добър вечер, дами!
Jullianna, ти тази седмица ли пътуваш?
Момичета, хич не знам как се оправяте с този Истанбул.  То вярно, че вие повечето сте ходили там по няколко пъти, ама все пак. Аз ви чета непрекъснато, едно и също по 3-4 пъти чета, и назад и напред в темите, и все се бъркам. Една седмица ми трябваше да открия Пиер Лотти на сателитната карта  ooooh! . Със сигурност ще се загубя в Истанбул Simple Smile. Ама продължавам да ви чета хубавите обяснения, за които благодаря   bouquet.
Скрит текст:
относно Фатмагюлената къща, тя не се ли намира някъде около моста, осветен от Филипс? Поне си мисля, че синия мост, който се вижда при нощните снимки от къщата, е той. Ама вие ще кажете!

# 80
  • Казанлък of all places
Hellen, всеки път като се върна в Истанбул изпитвам едно особено чувство ,смес от страх и възхищение ( паника, като например в Китай ,никога не ме е обземала)- хем имам чувството,че съм в свои води, хем ме ужасяват внезапните криввания от познатите пътеки, хем никога не очаквам нещата, които съм видяла предишния път да са на местата си ( освен Ая София , де  Wink ) и никога, ама никога не съм имала желанието да го познавам напълно. Една приятелка, която живее там казва,че ако можеш да се оправиш в Истанбул, можеш да се оправиш по целия свят. Simple Smile
За мен е важно - никаква паника, никакво притеснение, градът сам те води.  Hug

# 81
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Града въобще не е страшен или пък объркан, поне според мен де   Wink
И аз първия път така се паникьосвах върху картата, ама то на живо въобще не е страшно. Благодарение на темите знаех къде да отида, как и с какво.

Като пристигнахме в Истанбул се чувствах все едно не ми е за пръв път, защото знаех повечето неща къде са и не ми беше непознато. Почувствах се у дома си, моята половинка също. Там не ме е страх да се разхождам вечер, за разлика от София. Следващия път не сме ползвали и карти, не че първия много сме. Усетиш ли веднъж ритъма на града е много лесно и на непознат район пак може да се оправи човек  Peace

Мен само Чамлъджа много ме затруднява  и всеки път се насмитам, ама пак стигаме до целта по интуиция и логика, че имам фотографска памет и си проектирам картите от нета върху реалността.

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 23:45 от Шебек

# 82
  • София
Добър вечер, дами!
Jullianna, ти тази седмица ли пътуваш?

Добра да е  Hug
Да, в Четвъртък - 21:00 тръгваме Simple Smile
Ще пиша после и за хотела, а може и от хотела да драсна  Hug
И аз да кажа за Истанбул.
В началото бях шокирана. Това е първият мегаполис,
в който стъпвам, но много бързо и благодарение на
темата се окопитих, така да се каже.
Имам и много добър ориентир, а с карта съм направо царица.
Мъж ми не веднъж е казал, че съм родена за таксиджия  Mr. Green
Та още на втория ден излезнах съвсем сама, отидох до Форум - Истанбул
и после се прибрах, като и за момент не съм се притеснявала, че ще се изгубя
или нещо подобно.

# 83
  • София
Аз пък се обърках когато започнах да пиша в темата  Laughing. Бяхме ходили през 2000 година с една разпечатана карта на улиците на историческия полуостров, от тези най-туристическите. Не се бяхме замисляли много коя улица как се казва и подобни. Просто спазвахме посоките и се оправихме без проблем. Бяхме и с колата, като фериботът ни стовари някъде в най-голямата лудница между Султан Ахмет и Лалели и трябваше на момента да започнем да се въртим в еднопосочните улички и мелето. За момент се стреснахме, но течението ни понесе. Тогава за пръв път видяхме, че в това на пръв поглед объркано движение, са много толерантни към чужденците. Никой не ни е освирквал и ни правеха път. Обаче когато се записах в темата, като взех да чета имена, имена и пак имена .... получи се пълна каша  Laughing. Много трудно помня имена  Embarassed. В крайна сметка пак се движехме по интуиция, но с повече карти в себе си (този път от всякакъв вид), които рядко отваряхме.  Laughing

# 84
Ей, Jullianna, ми то не остана, и днес и утре малко, супееер! Дано ти се оправи времето бързо и лалетата да цъфнат  newsm51!
Момичета, какви жени сте вие, бе, страшни! Оправяте се по карта, фотографска памет, браво на вас! Аз вътрешно в себе си знам, че ще се оправя в Стамбула / щото, нали ви чета нон стоп, пък и съм си принтирала маршрутите, които сте начертали  Mr. Green/.
Много е хубаво когато има кой да ти каже прави едно, прави две и т.н.   bouquet

# 85
  • Пловдив / София
Верно е, че Истанбул ще ми е най-големият град, в който ще съм ходила досега /живот и здраве, че има още време/, обаче, честно да ви кажа, не се притеснявам, където и да съм била.
Не сме имали проблеми.
Като си с карта, съм забелязала, че почти навсякъде в чужбина си има табели и си пише.Като има и метро, пък става още по-лесно.
Освен това знаем англ. Мъжът ми и френски. Руски горе-долу разбирам, не говоря.
Така че, не ме страх.
В София повече се притеснявам от където и да било извън БГ.

Не знам защо, аз ли нещо не мога да се оправя. Отворих да видя разписанието на фериботите до Принцовите о-ви /спец. кликнах от Кабаташ до Буюкада/. Нещо не излизат актуални дати.
Върнах се на нач.страница на ИДО и опитах с дати 16.04. и 15.04/от 14.04 до 17.04 ще сме/ и ми излиза, че тогава няма плавания! Взех да се притеснявам, че няма да можем да отидем до тия о-ви, пък толкова исках.
Може ли някой да се погледне.
Ето линкът, който ми се отваря от интерактивната стр.
http://www.ido.com.tr/en/hrt2/index.html

И друго, мислим да отидем и до азиатския бряг. Може ли да се стигне по моста. В смисъл има ли на него зона за пешеходци, така както на моста Галата?

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 09:19 от fam

# 86
Пине, кака, има ли вариант в който да се хване удобен транспорт от ...мисля си от Еминьоню , защото не се сещам за по -лесна точка за транспорт от Лалели, пък може и от Лалели  - до Бакъркьой? От там тръгват морските автобуси - скоростни катери за азиатския бряг, които цепят директно през залива и за 20 минути си отсреща?

Не мога да видя къде в Бакъркьой е искелесито (пристанището), че да търся транспорт до там, но от раз виждам, че има влак от Сиркеджи до Бакъркьой - поне 3 спирки има в Бакъркьой, но не са до морето. Същия влак, който ходи до Флоря - тя е 2 -3 спирки след Бакъркьой.
Също виждам, че може да се хване метрото от Аксарай М1 - то си е съвсем до Лалели. Но..., отива до летището, което също е в Бакъркьой.
Със сигурно има някакъв автобус, но днес в сайта ми излизат само метро, влакове и трамваи  Tired  Такъв модел до сега не е било. Аз ли полудявам, този сайт ли е безумен, ама такова чудо не съм виждала никога.

Джулс, от Юскюдар до Йедитепе не знам, но от Юскюдар до Чамлъджа има автобуси - виж в първия пост как да стигна до Чамлъджа. А лалета няма да има сигурно толкова рано, ти си знаеш, ама надеждата умира последна  Simple Smile

# 87
Вие поне сте софиянки и горе долу сте запознати с ритъма на забързаната градска среда.А аз,дето съм от дълбокото на дълбоката провинция-Сандански,ко да кажа! ooooh!
Тук при нас има две улици на кръст и това е... Mr. Green
Ама Стамбул града ми се струва по-подреден и ясен от нашия град дори!
И това е благодарение на подробните обяснения,които сте дали! Безкрайно благодаря!  bouquet
И аз тръгвам утре вечер-21.30.Само дето ние влизаме през ГКПП Ипсала-на гръцко-турската граница.
Джулс, сериозно ти казвам ,че ще се оглеждам за теб по уличките на Истанбул! Ако случайно пред теб изскочи една запахтяна и много ухилена българка ,не се шашкай-аз съм! Wink bowuu
Ох,тези часове минават бавноооо...Хайде да дойде вече,че нямам търпение!

# 88
И на мен на сайта на IDO, не ми дава разписание за 24.05.12, когато аз ще съм там. Може да е временен проблем със сайта, или да правят ново разписание за лятото, примерно.
Сисссс, да ти кажа, аз не мисля, че в София средата е забързана кой знае колко. По принцип съм пешеходка и не участвам в задръстванията, така че не се изнервям в придвижването си /не че не ме дразнят понякога хората, които се влачат по улиците, ама те се  разхождат, пък и не са ми те виновни, че съм нервна Simple Smile/. Отделно, в качеството си на пешеходец, много често ми се налага да търся табели по улиците, за да се ориентирам все пак къде съм, ми няма такива! Ако не си в началото на улицата, просто забрави да разбереш точно на коя затънтена пряка си!

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 09:32 от Hellenn

# 89
  • Казанлък of all places

В София повече се притеснявам от където и да било извън БГ.

Не знам защо, аз ли нещо не мога да се оправя. Отворих да видя разписанието на фериботите до Принцовите о-ви /спец. кликнах от Кабаташ до Буюкада/. Нещо не излизат актуални дати.
Върнах се на нач.страница на ИДО и опитах с дати 16.04. и 15.04/от 14.04 до 17.04 ще сме/ и ми излиза, че тогава няма плавания! Взех да се притеснявам, че няма да можем да отидем до тия о-ви, пък толкова исках.
Може ли някой да се погледне.
Ето линкът, който ми се отваря от интерактивната стр.
http://www.ido.com.tr/en/hrt2/index.html

И друго, мислим да отидем и до азиатския бряг. Може ли да се стигне по моста. В смисъл има ли на него зона за пешеходци, така както на моста Галата?

Fam, аз съм същата  с чужбините. Simple Smile
Да ти почна от последния въпрос - има тротоар по моста , но трафика е толкова натоварен,че се замислих дали съм виждала жив човек изобщо да ходи  по тези тротоари, докато ние сме преминавали по моста. Май не.
Гледам сайта на ИДО, явно е спряна линията до островите. Сега ще погледна Тирол.

Хаха, сетих се нещо, което един нашенец с учудване изцепил : Абе аз съм виждал задръствания , и в София съм виждал задръствания, ама такъв трафик като в Истанбул не съм виждал!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт