Пролетта дойде с 60 на 30 в полза на момчетата, но каква ли ще е АВГУСТ четата?

• 24 644
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Я да пиша, че някой път 10 странички и нищо съществено, а сега 2-3 и все с новини

Елсън, хич не се притеснявай от настроенията си.  Hug Малко нанагорно ти е дошло. Как ти е гипсирания човек?

Лоа, Дафи честити усещания Simple Smile

Честити и розови гащи на всички разбрали сега Simple Smile

Принцеса Леа при нашето бебенце също има уголемяване, но и двете лекарки първо не се впечатлиха, второ бяха много спокойни и сякаш между другото казаха, че ще го наблюдават във времето, но не е нищо притеснително и по-често се случва при момченцата.

Би-би - от напъване файда няма  Simple Smile най-много да си докараш хемороиди или някоя беля. А това с течността - околоплодните води имат миризма, която напомня белина.

микробиология прави се веднъж при първите изследвания за кръв, урина и цито. После мисля в края на бременността, а през другото време само при нужда.

# 106
Момичета,аз имам въпрос-от началото на бременността ми никне мъдрец и много ме  боли на моменти.Вече изникна съвсем,но е с кариес и трябва да се вади.За момента не искам да го вадя,но понякога болката е непоносима,направо цялата ми страна изтръпва.Днес говорих със зъболекарката си,тя предложи да му сложи арсен или лекарство,за да го умъртви,а след като родя да го извадим.Обаче мен ме е страх да не се отрази на бебето,въпреки,че май е по-малкото зло,в сравнение с упойка и вадене.Та да питам-дали е безопасно според вас,при положение,че лекарството няма да влезе в кръвта ми,а само ще умъртви зъба?

# 107
Ивка_777, някои зъболекари имат практика да не вадят мъдрец, ако не не се налага. След като е с кариес, би могла да го почисти и пломбира. Освен това тя като го умъртви, ще трябва да извади нервите, да почисти каналите, да ги запълни и пломбира. Ако се налага да го направи и няма как да мине само с пломба пък не виждам защо след като родиш трябва да го вади.

# 108
  • София
Времето е ветровито, но хубаво:)

Би_би напъването не е хубаво, ама и запека си е нериятен  ooooh! , все пак не се запъвай, и се успокой, едва ли са околоплодни води, те са и леко розови, не са съвсем прозра4ни, това по спомени го казвам Thinking

Елсън Нормални са настроенията ти в момента, хормони бушуват.. няма как Hug

Честито на усетилите беб4етата, Лоа Марти го усещах по-към пъпам, но това сега(дано е моми4е) го усещам долу ниско и главата ми се издува на пъпа, някой се беше шашнал.. Месечинка_виторога, та това е съвсем нормално и какво те 4ака още.. ехее извънземни движения им викам аз и форми  Crazy Mr. Green Joy

За леген4ето, не съм проблем, но имам познати с проблем, и обикновено се оправят децата, така че дишайте спокойно и по малко притеснения, също така за клякането назад се сещам, и по корем да спите няма страшно, бебето си е защитено, естествено не екомфортно , но за бего няма проблем, сега има и иазклю4ения, но те са рядкост Hug

За микрото, аз все имам усещане за гъби4ки, но нямам реално, имам и те4ение и вси4ко в комплект, но няма мрис и цвят и се успокоявам! По ЗК се прави МК в на4алото и края, ина4е се заплаща Hug

За зъба не знам нищо, попитай лекаря си и стоматолога, те ще ти кажат най-добре  Hug Аз знам само 4е снимка не може да се прави.

Аз също отдавна го усещам направо си се усеща ве4е, и с ръка и без и с гледане, главата се издува..  Crazy  Ох Стига писах, 4е няма кой да ме 4ете Crazy  

Стискайте палци утре на ФМто и така Simple Smile Ако не забравя ще питам за плацентата и шийката, той сигурно ги мери ама не ми казва.

Хубав следобяд на вси4ки!

# 109
  • София
Princess Leia нямаш никакви основания да се шашкаш, тревожиш и паникьосваш за бъбречетата  Hug. Това е проблем, който бебенцата надрастват или докато се родят или след това до към 6 месечна възраст - просто трябва да се наблюдават  Peace и наистина е по - често срещано при момченцата  Peace

daniela_di колко см ти беше шийката? Как се чувстваш сега? Предполагам сега трябва да почиваш и лежиш повечко  Hug Естествено, че ще си искаш бебето и то иска точно теб за мама  Heart Eyes

Аз да кажа, че утре съм на изследвания и ще ми източат кръвчицата, но поне този път успях да ги съчетая изследванията и да бъде с 1 бодене, а не като миналият месец в рамките на 1 седмица се наложи 3 пъти да ми взимат кръв  ooooh! и после пукнати вени и т.н. екстри

Изгледах прегледа на Д-р Марков в "На кафе" - на мен много ми хареса - смятам, че щеше да ми е повече от полза ако го бях гледала преди да отида при него на 2ФМ, но и сега ми беше интересно

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 17:46 от dioni

# 110
Даниела  Hug. Радвам се, че всичко е минало добре и вече си си вкъщи! Хайде, без повече притеснения до края на 9-я месец Peace
При нас таткото също не е усетил още бебка. Винаги като си сложи ръката и тя спира да рита. Само го бъзикам, че я стресира от сега Mr. Green. Но за сметка на това Станислав я усеща вече няколко пъти и е много щастлив Heart Eyes  Иначе и аз чакам с нетърпение да видя някоя странна форма на корема си, засега само подскача леко Mr. Green

# 111
Здравейте мамета,аз току що се прибирам от ФМ. Блонди,можеш да ми сложиш син щъркел  Hug
Всичко с бебо е наред,вече е около 300гр.,плацентата ми е ок и вече съм мноого спокойна.

# 112
Здравейте!
   Някой беше споменал за интернист, мен доктора ме прати с направление най-вече заради колебанията в кръвното налягане около горната граница. Правиха ми и кардиограма, която се оказа без отклонения. Само с кръвното може да имам проблеми следващите месеци и да пия хапчета за това. Предната бременност имах доста ниско кръвно и не съм ходила на интернист, само трябваше да хапвам храни за вдигане на кръвното(или да си намеря кой да ме ядосва).
   Със зъболекарите също имах доста срещи. Предишната бременност ми правиха 3 зъба в 6-ти месец, единия от които с умъртвяване и чистене на каналите с упойка всеки път. Сега бяха само с пилене и без упойка, но принципно не е проблем ако е в по-малки количества от стандартните. Имам и 2 мъдреца за вадене, но аз лично не съм се навила да ги вадя сега, зъболекарката беше готова да започва и по тях да работи. А предните 2 ги вадих пак в комплект, при мен се оказаха много кекави зъби. Важното е психически човек да е настроен за процедурите и няма да има проблем.
   Днес сутринта не попаднах на готината сестра за вземането на кръв, не уцели от първия път, но с втория опит имаше успех. Ръката ми нещо не е същата оттогава, много ми изтръпват пръстите и ме боли при свиване на лакътя. Ама нали е заради бебетата, ще трябва да пренебрегна тези дребни неща.
   Честито на новоузналите цвета на щъркелите!
   Все още само аз си усещам бебетата, но може да се дължи на това, че според доктора съм с предна плацента. Таткото толкова много иска да го ритнат неговите малки футболисти, но няма късмет засега.

# 113
  • София
Би-би - от напъване файда няма  Simple Smile най-много да си докараш хемороиди или някоя беля. А това с течността - околоплодните води имат миризма, която напомня белина.
а, dbs, аз полях обилно с доместос и не можах да разбера миришат ли тези води на белина...  Mr. Green

# 114
ИВКА_777, не знам как е в БГ, но тук снимка на зъб правят и на бременни, само дето те обличат в едно като оловно такова, да те пази. Казвам го понеже и аз имам проблем с един мъдрец, който расте и руши съседния зъб. Проблемът не е във ваденето или упойката, тя е местна и не влиае по никакъв начин на бебо, проблемът идва след това, понеже след вадене на мъдрец има много голяма опасност от инфекция, а понякога се подуват и лимфните възли, ако мъдрецът е на долната челюст. Та поради изброените причини, след вадене изписват много силен антибиотик, който няма как да се пие.

# 115
Би-би запека е много неприятен и аз имам от самото начало на бременността  ooooh! Не се опитвай да се напъваш когато си дойде време ще си идеш нормално без напъни  Hug И не се притеснявай убедена съм че това не са околоплодни води  Hug

Таткото още не е усетил бебо даже си мисля, че го е страх  newsm78 няколко пъти се опитвам да го накарам да си дложи ръката на корема за да го усети, а той се дърпа  Sad Сега спрях да го карам когато има желание тогава - мъжка му работа  Whistling

Успех на всички мами на които им предстой ФМ  Hug и да ни се похвалите с най-хубавите резултати  Peace

# 116
Ей, много ви благодаря момичета!  Hug Hug Hug
dbs, мъжа ми не е в гипс, но има някакви импланти вътре в крака с които трябва да лежи до Великден. Добре, че има много работа, организирал си е офис в  спалнята и няма много време да ми мърмори от леглото. Абе като цяло е по-добре, отколкото очаквах...пупу!  fingerscrossed

Аз между другото забравих да се похваля, че също го усетих бебето преди няколко дни, но не ми се случва често ...или пък го забравям и не обръщам внимание.  Blush Rolling Eyes

Принцеса Лея, и на мен ми казаха че едното бъбречно легенче нещо не е в ред (ей тези медицински термини, дето всички трябва да ги разбираме  Crossing Arms), но лекарката реагира така, все едно това не е страшно и аз съм го забравила. А и аз съм също с един доста уголемен леген, но не е чак такъв проблем наистина.
Момичета, хайде среща и ние де...! Wink  Flutter

# 117
Даниела, много се радвам, че процедурата е минала, че сте добре с бебчо ис те си вкъщи. Всичко ще е наред, хиляди момичета са със серклаж, това е малко зло, на фона на толкова по-лоши работи

Ивка_777, някои зъболекари имат практика да не вадят мъдрец, ако не не се налага. След като е с кариес, би могла да го почисти и пломбира. Освен това тя като го умъртви, ще трябва да извади нервите, да почисти каналите, да ги запълни и пломбира. Ако се налага да го направи и няма как да мине само с пломба пък не виждам защо след като родиш трябва да го вади.

Много точно казано  Peace Ивке, най-добре да се пломбира, аз си имам моите мъдреци и единия е с пломба, защо да се вади? Ако е за умъртяване - тогава да. Не е проблем упойката, те са отдавна пречистени, свне това са локални, няма проблем за бебето.  Peace

Месечинке, тия подутини са нормални, бебчо се дупи нейде из корема ти. После става много големи и смешни буци  Mr. Green

# 118
Момичета днес ми тече нещо от гърдите Shocked прозрачно на моменти леко бяло!Чела съм че коластра ,може да потече през бременноста но ми казаха че тя е жълта на цвят!течат ми направо какпи ,големи който се стичат особено ако си стисна зърното.Какво е това?коластра с такъв цвят или?На някой да му се е случвало?притесних се

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 18:20 от feisi

# 119
  • До морето
Здравейте момичета,

сега се връщаам от преглед при моя лекар - взеха ми секрет и цитонамазка, мериха ми таза с нещо дето приличаще на инструмент за мъчения  Laughing, кръвно нормално, плацентата е ок. Близо 15 мин се гледахмсе с човечето и сега доки каза момиче  Laughing Laughing Laughing  Голяма чуденка, голямо нещо, но в сряда съм при Балев, той вече трябва да каже със сигурност, че цялата рода луднаха вече  Laughing, така че Блонди ако искаш не бързай да го сменяш- да не се занимаваш само с мен

Оставям ви сега, и отивам да хапна за втори път този следобед , че голям апетит ми се е отворил тези дни  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт