Пролетта дойде с 60 на 30 в полза на момчетата, но каква ли ще е АВГУСТ четата?

• 24 656
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Гунди, аз утре не съм на работа та мислех да отида, обаче забравих да се обадя да потвърдя присъствие Embarassed Миналата седмица май ти беше писала, че няма да ме върнат ако отида без предварително записване, ама все пак да питам  newsm78 мога ли да се изтърся ей така или да звънна сутринта  newsm78

# 136
Dafi`, на мен миналата седмица така започна да ми се схваща целия корем, първо при яйчниците, после при пъпа, след това между ребрата и по същия начин да се втърдява. И аз като теб, много се бях уплашила и мислех в спешното да ходя, но преди това писах на гинеколожката ми в БГ да я попитам какво мисли по въпроса и тя каза, че е нормално за моите седмици и това е от движенията на бебетата. Каза също, че е притеснително, ако започна да имам болки и тогава вече да отивам в спешното. Та лежах и почивах целия ден и на следващия ден бях като чисто нова. Така че, почивай, пии едно нош-па, както са те посъветвали момичетата и ако няма болки всичко е наред, а и виж също дали присвиванията са на точно определени минути, моите не бяха (бяха хаотични). Спокойствие, това е най-важното.  Hug

# 137
Здравейтеее  Hug Hug Галка не си единствената без взимане на секрет – на мен нито секрет, нито цитонамазка са ми взимали  Laughing Laughing
Относно запека – не знам вие на кое му викате запек, ама аз цял живот повече от 2-3 пъти на седмица не ходя до тоалетна  Laughing и често с мъки  Laughing то си ми и личи де, нямам въобще добър метаболизъм, така че не се връзвам на това кога ходя и кога не.. за мен всеки път като ида си е дар божи  Mr. Green
Маги_г -  и аз още нищо не усещам, ама знам, че ми е рано.. това, че при някои настъпва по-бързо не значи, че ние се забавяме, ще дойде в нормалните седмици – 20-21  Hug Hug
И аз съм ЗА среща в Пловдив  Heart Eyes ама освен за, мога да дам и предложение  Laughing в събота в окръжна болница има лекция за раждането, може да идем и след това някъде да пийнем/хапнем нещо  Mr. Green
Моите гърди са си същите, освен че малко са понатежали.. не ми изглеждат чак огромни, нито вени имам, нито са ми потъмняли ореолите  Mr. Green
ее, сигурно изпуснах нещо, ама много сте изписали  Shocked честито на всички, които са разбрали пола, чакаме и другите към клуба  Hug Аз утре ще ходя до Асеновград с булката да мери роклята  Heart Eyes Лека нощщ  Hug

# 138
Маги , не си ме разбрала- няма да те върнат, а можеш да им пишеш в нета да те запишат . Те просто така предпочитат, че да не губят там много време. Hug Отивай смелоооо. Wink Моята работа е такава, че когато съм заета ,т.е. на работа (както утре) няма начин да дойда. Wink

# 139
eli4ka666 Hug За кг аз  до 18г.с. сигурно ще дръпна и аз на +6 и аз като теб основно на дупето  Sad Sad
За гърдите - аз съм счашка Б (даже не съм и предполагала ,че има чашка Г  Mr. Green ) МИнах от сутиени с подплънка , към сутиени без подплънка Simple Smile)) Най-големи ми бяха гърдите в началото на кърменето на баткото , ама пак носих чашка Б .  След тази бременност и кърмене гърдите ми сигурно съвсем ще изчезнат  Laughing

Dafi` ,
това може би са контракции,поне аз имах такива с миналата бременност и ги усещах точно така , както си го описала.
Би би и аз те съветвам за свещички Ева Кю за запека , това е най-безобидно и има ефект  Peace

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 23:35 от rossy-pm

# 140
Въпрос към ЛЛЛ - вярно ли е, че късите( не знам дали точно това е думата  Peace) зърна могат да възпрепятстват по някакъв начин, дори и минимален кърменето? И препоръчва ли се използването на силиконови зърна?
Не че мога да преценя, но моите определено не са от най-дългите и щтръкнали  newsm78

# 141
  • София - град
Щото ако са ни къси да ги дърпаме, пък все до термина ще са щръкнали  Laughing Съжалявам не се стърпях, ама си го представих  hahaha

# 142
ако искаш да си предизвикаш контракции - дърпай  Twisted Evil   Mr. Green

# 143
Супер нова тема! Да се разпиша и аз Blush

marley_ благодаря ти за отговора за количките  bouquet В "количковата" тема никой не ме отрази. Тази вечер ходих пак да гледам. Отказах се от Quinny Buzz, на мен лично ми се вижда като БТР Mr. Green изобщо не беше маневрена на гладкия под в магазина, навън не знам, а пък надигането на предната част, за да изкачиш стъпало е като упражнение за трицепс. Моята слабост е Stokke, сподели, моля те, твоите впечатления за нея, не си ли доволна, че търсиш друга? Мъжът ми иска Bugaboo, наистина е много практична, но малко ми простее на външен вид.

Да се похваля, в сряда съм на лекция за кърменето. Искам и на училище за родители да се запиша, но още не съм намерила подходящо.

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 00:16 от MaryJane

# 144
  • Добрич
Нямаше да се включвам, че имах разни семейни неприятности и да не натоваря някой с проблемите си.

Който не му е интересно да не ме чете, май трябваше да е на лични...
Аз съм много доволна от Стокето. Много си я харесвам и пак ще я ползвам, но като се роди Матео, Камен ще бъде на година и 3 месеца и ще ми трябва лятна количка за него. Не го очаквам скоро да проходи.
Аз съм сравнително висока - 1,73 и много ме дразниха ниските колички, та като видях Стокето реших, че това е моята количка. Отначало коша за новородено ми се виждаше малък, но после като се роди бебето се обедих, че не е. Какво да ти кажа друго - много е маневрена и се бута с лекота. Често ми се налага с една ръка да я бутам (докато ям по улиците  Mr. Green) и няма никакъв проблем. Зимата ползвахме footmuff-a, без безумно скъпия зимен комплект с онези кожи пухкавите, излишни ми се видяха. Много е топъл и няма никакъв проблем да си е и по чорапогащник даже вътре бебето. Няма голяма кошница за разлика от други колички, но аз и без това не ходя да пазаря в супермаркета например с бебето, та там си е идеално за одеалце, играчки, пуловера ми и разни дребни покупки например. Чантата за пелени (която се слага пред бутащия) е много удобна, с джобове и ластични отделения за бурканчета или шишета, отделение за дрешки и отделна чантичка за памперси и мокри кърпи с подложка за повиване.
За цвета мога да те посъветвам да е някой от по-светлите. Моята е тъмно синя, много я харесвам, това е един от любимите цветове, но много се праши и всяко опиране на столчето в гумите на количката, когато са в багажника, си е петно.
Много дълго стана май.  Whistling

# 145
Блонди, благодарности за новата хубава тема  Hug Hug Hug  bouquet
Дано я напълним само с хубави новини  Praynig Praynig Praynig и повече  stork-girl (Блонди, не се сърди, но девойките и без това ще са кът след 20-30 години  Wink)

Честито на всички узнали пола и усетили бебоците! Ако още не сте, да знаете, че сте - просто не сте осъзнали, че е бебо, защото ви е побутва веднъж на час. Като ви подбутне 5 пъти за 1 мин да видите как ще го разпознаете и след това ще усещате всичко.  Wink

Леа, и аз съм чувала, че не са сериозен проблем такива находки. Всичко ще се оправи от самосебе си  Hug Hug Hug
daniela, много се радвам, че всичко е минало добре. Сега си почини и после да си изкарате спокойно до термин  Praynig Praynig Praynig
Dafi`, приличат на лъжливите контракции дето тонизирали мускулатурата на матката (Braxton-Hicks contractions). Безобидни са и всички ги имат, но не винаги ги усещат. Тук препоръчват да им се обърне внимание само ако станат редовни (повече от 4 за час), ако се засилват, станат болезнени и т.н. Иначе може да сменяш позите, да пиеш повече вода, да си вземеш топъл душ, ако те притесняват. И аз имам нещо подобно както и усещанията дето описа val_sm.

Момичета за микробиологията, тук я правят само при първото посещение в 10-та седмица. Тестват за хламидии и гонорея, защото могат да предизвикат усложнения с бременността. Повече не са ме тествали, не знам какво следва на следващите прегледи.

Аз зачезвам, крайния срок за дисертацията наближава  Hug Hug Hug
Успех на всички   bouquet

# 146
Добро утро  Hug
Бързам да пиша преди да тръгна за работа.
За секрета от гърдите - нормално е, при първата бременност течаха и двете от много рано.
Цитонамазка и секрет не са ми взимали на ЖК, добре че точно преди да забременея правих профилактичен.
Блонди, с гордост се нареждам в мъжките редици, можеш да ми сложиш синьо щъркелче и на мен  Party Вече сме отчели с таткото две моми, та ни се полага  Laughing
Иначе всичко с бебето е ок, гледахме го вчера, имаме и дискче.
Мамите с неразположения да почиват повече  Hug
Лек ден!

# 147
Бютка, аз имам  на едната гърда изцяло вдлъбнато зърно и ги питах на лекцията- казаха,че не е проблем и дори без силиконови зърна не би било проблем кърменето. Hug
Отивам на преглед- дано днес ме прегледат най- сетне. Wink

# 148
Добро утро !
Видях, че утре ще ходиш при Балев, та да ти кажа да нямаш големи очаквания Whistling
Поне за мен беше така. Гледа ме 2 мин. на ехографа без да каже нищо, после каза, че всичко е наред с морфологията и пъпната връв и толкова( и даде 1 лист от прегледа ). Приятен ден и 70 лв на регистратурата Joy .
Радвам се , но някак си очаквах да е по- обстоен с обясненията  Thinking
 Стискам палци всичко да мине добре и при теб !  Hug
 Приятен ден ! newsm03

Пък аз мислех, че го пиша на лични на Идеално Лошата , извинявам се на другите мами.

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 08:40 от s.koycheva

# 149
Добро утро, сладки коремчета   love001 Блгагодаря на всички за отговорите за гърдите, разбрах, че не съм само аз с този проблем и ви съчуствам искрено.
Снощи за пръв път си направих среднощна закуска - събудих се в 4:30ч и до 6ч не можах да заспя. Тогава осъзнах, че си мисля за храна, хапнах и заспах  Embarassed
Искам да попитам момичетата, които са ходили на ЖК за 5-ти месец дали записаха сърдечните тонове на бебето? Мисля, че в брошурата на ЗК за Майчиното здравеопазване бях чела, че от 5-ти месец се започва запис на сърдечните тонове на бебето и се прави всеки месец?

Общи условия

Активация на акаунт