Пролетта дойде с 60 на 30 в полза на момчетата, но каква ли ще е АВГУСТ четата?

• 24 983
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте и от мен   bouquet

Софи: Честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве, да си много обичана и желана жена и майка:) И на финала едно здраво и слънчево бебче Hug

На мен желязото ми е много добре, но хемоглобина, не е!Затова сега пия витамини и дано има ефект, каквото липсва да се набавя, че лоша работа.
Бюти: на кръвните изследвания, винаги има и хемоглобин, ако са си при теб, може да погледнеш. Ще ми дадеш ли рецептата за козунака Hug, ще си я запиша  и може би другата година ще се опитам да меся, че не искам да се натоварвам сега след болницата.
sofiaaa честито  stork-boy  Hug
Д05 Аз до май месец ще изперкам  Joy

# 586
Софи честит рожден ден  Hug желая ти здраве, любов, щастие и успешен финал през август Simple Smile
 sofiaaa аз 2 месеца пих МамаВит и фолиева киселина и за тези 2 месеца бях качила само 1кг.  Embarassed Докторката твърдеше, че повишават апетита, но аз нямах никакъв, като ги спрях тогава ми се повиши апетита, но съвсем малко. Ще видя в сряда на консултацията дали съм успяла да кача поне още 1кг., само корема ми расте за сега  Grinning Имам по-широки дънки и панталони от преди, когато бях по-пълничка и няма да ви казвам как изглеждам... в корема са ми идеални, а в краката са ми като шалвари  hahaha Въобще не става да изляза с тях  ooooh!
Чета, че вие освен желязото, продължавате и с фолиевата, аз я спрях  newsm78

# 587
  • Варна
И аз я спрях, понеже във витамините ми я има. Сега чета, че е хубаво да се прави пауза с витамините и понеже ми привършва опаковката няма да бързам да купувам нова и може да си продължа фолиевата newsm78

# 588
На мен доки и витамините ми спря, сега пия само желязо  newsm78 Ще я питам в сряда ....

# 589
Хемоглобина се мери с кръвните изследвания.
Показателя е hgb нормално за жена са стойностите 120-160
Мерси многоо  Hug на мойто пише 126.. сигурно на другите вече ще е по-паднал  Mr. Green
Екзо - пращам  Hug
п.с. а някой да знае какво е: MI%? гледам, че стойностите са от 3 до 7 %, пък моето е 8.3.% - това е единственото отклонение в изследванията  newsm78 , всъщност и MCH ми е 26.7 при минимални от 27  Mr. Green което пак не знам какво е  Twisted Evil

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 11:09 от Анонимен

# 590
  • София
Софи, честит рожден ден! Бъди много щастлива с чудото, което ще се появи през август и с щастливия татко!  Hug
Екзо, какво значи това: "На мен желязото ми е много добре, но хемоглобина, не е"?
Елвирка, ще ти пратя на лични рецепта за козунак за хлебопекарна, аз на ръка нямаше да се навия да меся, но с машинката, ммм. Hug
Това време как ме дразни, искам да се разхождам, направих си план днес за дълга разходка, а то е пак мрачно и хладно Sad

# 591
  • Варна
Цитат
Екзо, какво значи това: "На мен желязото ми е много добре, но хемоглобина, не е"?
Биби,
ами точно това - понякога няма недостиг на желязо, просто то не се усвоява от организма. Резултат - нисък хемоглобин. в този случай тъпченето с желязо не помага, напротив - получава се пренасищане и става по-зле. Трябва да се търси причината за неусвояването.

# 592
Би би , Месечинка виторога е отговорила вместо мен. Аз обаче това не  го знаех Sad Сега гледам като консумирам продукти с желязо да стискам и лимонов сок, нали казахте, че витамин С, подпомага за усвояването на желязото.А и погледнах, че във витамините които пия има витамин В12, надявам се да  има ефект.  Praynig
Качила съм и мои снимки на Снимката  Hug

# 593
   Аз пауза с витамините ще правя когато има повече натурални на пазара, а фолиевата киселина доктора ми каза да я пия поне до края на 6-ия месец(а може би и докрая), от другия месец ще пия и магнезий да се задържат по-дълго децата на топличко. Не съм забелязала някакво рязко повишаване на теглото от витамините, засега дори ми е доста добро покачване за двойна бременност - 6 кг дотук, първия път съм си трупала доста по-бързо килограмите(повечето от които се оказаха излишни).
   Софи, честит рожден ден, всичко най-хубаво и здраво бебе на финала.
   Хеоглобина псследния път ми беше около 140 и доктора каза да не се притеснявам и да си ям каквото и досега. Само колебанията около и малко над границата на кръвното остават проблем, който ми следят и засега няма нужда от лекарства.
   Този уикенд ми е като празно вкъщи, мъжа ми вчера замина на командировка за около седмица и вече се чудя какво да правя - почистих на хамстерите талаша, изчистих всичко вкъщи, а и няма нужда да готвя много че кой ще го яде. Голяма скука ще е без него, не смея и по телефона да му звъня да не му преча на работата, че да си я свърши по-бързо и да се прибира вкъщи. Добре че е детето, че поне вкъщи се занимавам с нея, навън много не я извеждам. На 200 метра трябва да си почивам,а тя е толкова енергична, въобще не ни е еднакво темпото в момента.

# 594
  • София
Аз си мисля, че желязото се измерва чрез хемоглобина, тоест не може да има желязо в норма и нисък хемоглобин. newsm78

# 595
би би : Сега си погледнах изследванията. Хемоглобин 110 допустими 120-160 и желязо -22,4 при допустими 10.7-32.2 , това не са ми последните изследвания.Последните са в болницата в която бях, но тук се вижда, че желязото е ок, а хемоглобина не. Не знам, явно може! Надявам се всичко да е ок,  сега след като вече пия хапчета и се храня за да го усвоявам желязото... Hug Praynig

# 596
  • Варна
Може, може. Не всяка анемия е желязо-недоимъчна. Желязото участва в строежа на хемоглобина, но едното не е = на другото.

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 12:01 от Месечинка виторога

# 597
Месечинка виторога мерси за инфото, аз пък ся се притесних, като не е липса на желязо, то да не е нещо по-сериозно:(Че като гледам там какво пише и  Shocked страх ме хвана.

# 598
  • София
Абе това не е ли оная същата боза, за която скоро даваха репортаж по новините, че гръмнала и съсипала един апартамент, във Варна май беше newsm78 
Тоя репортаж не съм го гледала, но нищо чудно ако й е изтекъл срока на годност или е държана на топло. Био бозата е със захар, а не с подсладител и след кратко време започва да вкисва.

Абе мацки на вас колко често ви пускат изследвания ПКК и урина? Аз само веднъж ходих на такива.

Бюти тези стойности дето ги дават са за обикновенните хора, а не за бременни, така че щом док не е казал, че нещо е ниско/високо значи няма проблем  Peace

Да ви кажа аз не си ли омеся на ръка та да се оплескам цялата с брашно не ми е вкусно след това  Mr. Green

Софи, честит рожден ден!

# 599
  • Варна
ek3otu4ha, не си вкарвай филми, най-вероятно е от липса на някой друг елемент, най-често Б12 HugПри бременност анемията често се случва, има и други момичета с подобни на твоите стойности. Аз не подбрах най-подходящия линк май, ще взема да го махна.

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 12:06 от Месечинка виторога

Общи условия

Активация на акаунт