" Шоколадова" коса - 3

• 190 704
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
ее супер списък браво

# 691
Дили Д. страхотен пост благодаря ти  bouquet
Пробвах се да разгадая моята боя 515 на Лореал Grinning -светло кестеняво пепелно, обаче 5цата говори ли че има червено или не newsm78
515 е все едно 5,15 ; 5-ца основен цвят, т.е. светлокестеняво с повече пепелен и по-малко махагонов нюанс.  Peace
Аз също имах подобен списък, който Дили Д. е показала, но го загубих и сега не мога да го намеря в интернет. Имаше ги обяснени нюансите, ще се опитвам тези дни пак да го потърся и ако успея да го намеря ще го пусна тук. 
Намерих го Grinning обяснението е от сайта на Лореал Париж
Цвят
Първата цифра в боята отговаря на цвета. Те вървят от 1 до 10, от най-тъмното към най-светлото:
1. Черно
2. Кафяво
3. Тъмно кестеняво
4. Кестеняво
5. Светло кестеняво
6. Тъмно русо
7. Русо
8. Светло русо
9. Много светло русо
10. Изключително светло русо
Дамите винаги смятат цвета на косата си за по-тъмен, отколкото е в действителност. Затова ако се колебаете между два нюанса, избирайте винаги по-светлия.
Оттенъци
Обикновено след първата цифра има една или две други. Те отговарят на оттенъците на Вашата боя. Номерирани са по следния начин:
1. Пепеляво = Синьо
2. Прошарено = Розово/виолетово
3. Златисто = Жълто
4. Медно = Оранжево жълто
5. Червенокафяво = Оранжево червено
6. Червено = Червено

Ако след цифрата на цвета има две цифри, първата отговаря на основния оттенък (първия, който се вижда), а втората на второстепенния, който като цяло е по-
дискретен.
Така, с нюанса 323 Chocolat Noir на Casting Creme Gloss ще получите прошарено златисто тъмно кестеняво. Прошареният аспект ще е по-силен от златистите
оттенъци.
CLUB VIP
По същия начин, на нюанс 5.15 от Excell10’ отговаря пепеляво светло червеникавокафяво кестеняво. Червеникавокафявите оттенъци ще са много дискретни.
Когато работим с един оттенък, може да има различни степени на наситеност, например със златистия оттенък: :
1. 3: Златисто
2. 03: Естествено златисто
3. 30: Наситено златисто
4. 33: Силно златисто
Когато избирате цвета си, уверете се, че сте определили правилно естествените оттенъци на Вашата коса: внимание за несполучливи комбинации!
Всъщност, понякога някои дами с естествен цвят пепеляво русо (оттенък прошарено синьо) искат да си сложат оттенък (основно жълто). Комбинацията от тези два
оттенъка е абсолютно неприемлива, тъй като ще се получи зелен цвят.
Освен това внимавайте да не комбинирате два допълващи се цвята, тъй като ще се неутрализират; например добавянето на виолетов оттенък върху златисто русо
няма да създаде желания моравочервен цвят; всъщност двата оттенъка (виолетов/жълт) се неутрализират и виолетовият оттенък няма да се вижда.
Допълващи се цветове са следните:
Жълто и виолетово
Синьо и оранжево
Червено и зелено

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 12:45 от Анонимен

# 692
^ В такъв случай като оранжево жълто и синьо се наутрализират и пепеливото няма да се получи, какво прави човек с оранжево медна коса, който иска тъмно кестенява (3) и пепелива (1) коса?

# 693
Аз с последната боя Палете мус - 665 - Нуга  , косата ми стана светла с оранжев оттенък. От начало не ми харесваше, но сега свикнах и ми харесва. Взех си боя- 5-21 Светло кафяв шоколад на Syoss ProNature , дали няма да стане по-скоро с червен оттенък , в предвид шоколадовият оттенък?

# 694
^ В такъв случай като оранжево жълто и синьо се наутрализират и пепеливото няма да се получи, какво прави човек с оранжево медна коса, който иска тъмно кестенява (3) и пепелива (1) коса?
Не съм сигурна дали разбрах правилно въпроса ти, но при оранжево медна коса при боядисване с боя, с оттенък 1-ца няма ли да се получи? 3.1, 4.1 в зависимост колко тъмна я искаш.

# 695
Не съм сигурна дали разбрах правилно въпроса ти, но при оранжево медна коса при боядисване с боя, с оттенък 1-ца няма ли да се получи? 3.1, 4.1 в зависимост колко тъмна я искаш.

Freya беше написала

Скрит текст:
Освен това внимавайте да не комбинирате два допълващи се цвята, тъй като ще се неутрализират; например добавянето на виолетов оттенък върху златисто русо
няма да създаде желания моравочервен цвят; всъщност двата оттенъка (виолетов/жълт) се неутрализират и виолетовият оттенък няма да се вижда.
Допълващи се цветове са следните:
Жълто и виолетово
Синьо и оранжево
Червено и зелено

Тоест щом синьо и оранжево са допълващи се и двата отенъка се неутрализират,  медна коса не мога да боядисвам с кафява боя с 1. Пепелив = Син отенък ? Навярно се бъркам, но не ми е много ясно

# 696
Намесвам се с това което знам - жълто / златно русо / се неутрализира с лилаво, виолетово, оранж се неутрализира със син коректор и така, медна коса, боядисана с пепелив отенък, ще коригира оранжевеенето, т.е. боядисвайки я според мен ще стане кафява с не много пепелен отенък, защото отдолу е медна. По-тъмния цвят ще покрие, сигурно не съвсем добре на първото нанасяне, но на следващите - да. При мен каквито и да са отенъци на пепеливо, виолетово и т.н. се отмиват до седмица и след това в зависимост от нивото на боята се получава червен отенък, оранжев отенък или жълт отенък. Това е заради боядисването при мен, всяка боя е на основата на тези отенъци, всичко, което ги коригира е само временно. Допълващите цветове не са проблем, проблем е например да сложиш на златиста коса син отенък - тогава се получава зелено, а може би ще се получи и нещо неприятно ако сложиш на медна коса зелен отенък. Иначе отенъците по схемата се коригират - т.е. ако не желаеш да имаш червено в косата си добавяш към боята зелен коректор, ако не искаш медно - добавяш син и така.
По тъмните бои - например натурално и тъмно русото например, за да постигнат пепелив отенък имат син коректор и нанесени на руса коса се получава зеленеещ цвят. Това обикновено трае седмица - докато се измие отенъка и косата стане медна.

# 697
Снощи се намазах  с 5-21 Светло кафяв шоколад на Syoss ProNature , еми много тъмна ми стана косата  Rolling Eyes дайте идея с какво да бутна малко.....

# 698
  • Пловдив
Здравейте!

Много полезна информация  Hug

Ползвалите боя Олиа, може ли да дадат отзиви? Покривност, трайност, гори ли косата, цвета отговаря ли?

Как мога да постигна чисто кестеняво? Писна ми от тези червено-оранжеви оттенъци  #Cussing out

# 699
Здравейте!

Много полезна информация  Hug

Ползвалите боя Олиа, може ли да дадат отзиви? Покривност, трайност, гори ли косата, цвета отговаря ли?

Как мога да постигна чисто кестеняво? Писна ми от тези червено-оранжеви оттенъци  #Cussing out
Точно кестенявото е винаги с червен под тон . Кафявото може да е чисто.

# 700
Моля,помогнетеее!!!Рещих да направя маааалка промяна в цвета на косата си,но.....не се харесах.И започвам с ходене по мъките как да си върна естественото не много тъмно кестеняво.Сега съм с кестенява коса по дължината и с червенеещи корени-ужас.Боядисах се 1-во с боя на Кристиян оф рома(професионална),не се харесах с въпросният цвят и след три дни,за да убия уж червенеещите корени си взех светло кестенявото на Олия-резултат никакъв,пак съм нещо между червено и жълто,и кафяво.Абе зле е цвета.....сега си взех светло-кестеняво на Ехо-фарком и пепелно русо.Та въпросът ми е:Ако в корените се намажа с кестенявото,а по дължината със смеската от двете,далииии има щанс да убия червените корени и дали няма да стане много шарено(много съм зле с подбирането на цветовете...май).Номерата на боите са 5 и 6.1

# 701
Моля,помогнетеее!!!Рещих да направя маааалка промяна в цвета на косата си,но.....не се харесах.И започвам с ходене по мъките как да си върна естественото не много тъмно кестеняво.Сега съм с кестенява коса по дължината и с червенеещи корени-ужас.Боядисах се 1-во с боя на Кристиян оф рома(професионална),не се харесах с въпросният цвят и след три дни,за да убия уж червенеещите корени си взех светло кестенявото на Олия-резултат никакъв,пак съм нещо между червено и жълто,и кафяво.Абе зле е цвета.....сега си взех светло-кестеняво на Ехо-фарком и пепелно русо.Та въпросът ми е:Ако в корените се намажа с кестенявото,а по дължината със смеската от двете,далииии има щанс да убия червените корени и дали няма да стане много шарено(много съм зле с подбирането на цветовете...май).Номерата на боите са 5 и 6.1
Честно казано аз бих те посъветвала да отидеш на фризьор след първия неуспешен опит.  Peace

# 702
Цвета ми вече почти се уеднакви.След 6,7 измивания е що годе добре и е равномерно навсякъде Simple Smile сега така или иначе съм си взела тъмно пепеляво русото,ще сменя кестенявото за още една такава и ще се боядисам.......после вече,ако не се харесам,ще се ходи на фризьор.Само да отбележа,че в момента цвета е супер,но на мен не ми отива  Grinning

# 703
Препоръчайте безамонячна боя, ама да не е Кастинг или Гарние или Палете  Laughing  Някоя друга
Хубав, тъмно кестеняв цвят към черен  Simple Smile

# 704
Дили Д. страхотен пост благодаря ти  bouquet
Пробвах се да разгадая моята боя 515 на Лореал Grinning -светло кестеняво пепелно, обаче 5цата говори ли че има червено или не newsm78

Да 5-цата погазва че ще има лек червеникав отенък.

Общи условия

Активация на акаунт