Мека мебел - 7

• 237 290
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
  • на пясъка при черупките от миди
Някой правил ли е смяна на меката част на меката мебел? Купих си нова тапицерия, но искам да сменя и пружини ли са, дунапрени, нямам никаква идея. Пратих запитване на няколко фирми и чакам, но ми е любопитно дали някой тук е правил подобно упражнение и дали си заслужава изобщо  newsm78
Да, претапицирала съм мека мебел и мога да препоръчам фирма ако си в София. Изпитана е многократно.

От София съм. Може ли контакт ?  Grinning

# 376
  • София
Може ли и на мен контактите на тапицера?  Rolling Eyes
В нашето семейство си правим от падащите спални и на мен ми връчиха задачата за дивана, който седи отпред. Реално трябва да облека дунапрен за седалките и да направя възглавници. Не аз де, но да намеря човечец Simple Smile
Ако изпитано ми кажете от къде да намеря дунапрен и дамаски ще съм  Heart Eyes
или да ме пуснете към друга тема  Whistling

# 377
  • Варна
Здравейте! И аз се впускам в издирване на идеалния Диван. Търся ъглов модел с приблизителни размери 2,60-2,90/2,00-2,20, разтегателен (няма да се ползва за ежедневно спане), бюджет до около 1500лв. Какво мислите за моделите със завъртане? Обиколих всички магазини във Варна и нищо Crossing Arms....или не ми харесва....или не е в подходящ размер... или не е с подходяща цена  Mr. Green

# 378
  • Sofia
Аз съм твърдо ЗА моделите със завъртане, защото при тях се елиминира главния недостатък на разтегателните дивани - заради разни вградени механизми в тях повечето разтегателни дивани са или твърди или недостатъчно комфортни (логично, механизмът или е твърд или отнема от пространството за дунапрен и колани). Моделите със завъртане могат да са много удобни, защото в тях няма механизми и пак стават на легло. Естествено стига да са добре направени, за конкретния не мога да кажа нищо.

# 379
  • Варна
Тези, които аз съм пробвала със завъртане са доста твърди и как да го кажа ... дървени. Лично на мен не ми допадат. Единствено, в една приятелка ми хареса, беше мекичък и много удобен. Правен им е по индивидуален проект, доста по голям от твоите размери и П образен, с махащи се калъфи, около 2 000лв. им е излязал от Фирма Ян-Ди. Така че може да се вместиш и в бюджета.

# 380
Точно такъв искам- мек, П- образен и т.н.
Можеш ли да ме насочиш за модел...как да го открия  newsm78

# 381
  • Варна
NBM,а имаш ли впечатления от някой конкретен модел със завъртане?

Pepsi,Ян-Ди съвсем ги бях забравила, ще погледна и там, благодаря!

# 382
  • Варна
raja_nikol, тази фирма правят модели по индивидуална поръчка, избираш си всичко, от размера, модела, до вида дунапрен и тапицерия.

Сещам се, че Ергодизайн имаха модел, който се върти и не ми хареса, а си беше и цифра.

# 383
  • Sofia
NBM,а имаш ли впечатления от някой конкретен модел със завъртане?

Беше преди много време, гледах този и ми се стори удобен, но не помня нито цени, нито подробности за размери, наистина беше преди поне 3-4 години:
http://tediva.eu/bg/products/83-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BE

# 384
  • Варна
Здравейте! Нахлувам тук за съвет, че я свърших една вчера.  Blush Търсим си ъглов диван за кухнята - те всички подобни са едни соц предложения, направо чудо...  Crazy Факт обаче, че на този етап, след като си направихме хола на детска стая искам да имам кът с мека мебел в кухнята, а не просто маса с трапезни столове. Та ходих е Руди ан, Мебелна палата, Мондо, Никора, Камко, Домино, някакви магазини под 4ти блок във Владиславово, Явор, Нов дом, Homey, Виденов и май това беше - и това, което харесвам не съответства като габарити на мястото ни или ми предлагат типичния кухненски диван от време оно..  ooooh! В крайна сметка се свързах с представител на мебели Ивайла и човекът каза, че стига да знаем какво искаме всичко може. С две думи всякакви промени в размерите са възможни. Видяхме се, харесах един диван в мострената зала, стана ясно какви промени в размерите му търсим и айде честито. Обаче толкова бях неподготвена, не очаквах, че ще купувам/поръчвам, мислех, че само ще гледам.  Mr. Green Ама на ММ му трябва точно една минута и едно предложение и ако го устройва - готово. Та в бързината, суматохата и еурфорията поръчах диван с двуцветна дамаска и сега се чудя дали не сгреших. Диванът е в бежово-кафяво, защото за момента само такъв цвят би се вързал на пода в кухнята като че ли.. Обаче си мисля, че чисто бежово(което обаче не е за два малки деца) или чисто кафяво(което обаче ще е доста пък тъмно) дали би било по-добре и да се разчупва обстановката с най-различни възглавнички. Факт обаче, че и на дълбочина 65см се чудя дали тези възглавнички няма само да пречат. Моля за съвет. Чух се с човека до понеделник на обед да се обадя или отида, за да потвърдя дамаската или избера нова.

# 385
MiRa^, според мен възглавничките няма да са ти излишни. На мен са ми много удобни като си полягвам на дивана. Ние като си поръчвахте дивана си поръчахме и три възглавнички и са ми идеални.

# 386
И тук да попитам-конкретно за Варна ме интересува, знаете ли фирма/майстор, който да ми изработи кресло/фотьойл по модел от снимка и да е на нормална цена?

# 387
Здравейте,
Нахлувам в темата с няколко въпроса за идеалния Диван - ъглов, десен, мек, с функция сън, ракла, подвижна тапицерия, размери 250/170, къде в София да го търся?

Споделете мнения за диваните на Тедива  newsm78

Предварително благодаря за идеите и предложенията   bouquet

Последна редакция: ср, 06 май 2015, 01:09 от ronic_st

# 388
Виж по-назад нашия диван, само не е с калъф с цип.

# 389
metlichina, може ли дълбочината на дивана, не я виждам на сайта. Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт