Премахване на боя за коса с витамин C

• 220 689
  • 624
  •   2
Отговори
# 435
Ето реален резултат от мен след обезцветяването с шампоан Фитокод + 5 ампули от 500 вит.С

ПП: Има леко изпръхване на краищата обаче след процедурата. Сега мажа обилно с кокосово масло, за да възстановявам. Peace
Linnda, чудесно се е получило! Щом аз от червена го докарах до русо, значи всичко може Simple Smile

# 436
Така е Simple Smile Само че още се усеща, поне при мен така се получи, пресушаващия ефект... сега го боря с ударни хидратации и маски  Peace

# 437
Пробвах този вид изсветляване, но не съм очарована. При мен проработи само на корените, останалата ми коса не мръдна и тон надолу за съжаление.

# 438
Здравейте на всички!
Опитах се да прочета по-голяма част от коментарите, но съм твърде нетърпелива да ви попитам за моя проблем.
Месец март за първи път се боядисах с цвят "наситено червен". Тъй като ме боядиса сестра ми, т.е непрофесионално доста бързо започна да ми пада цвета като в краищата стана кафеникаво-червено, а в корените все още си е червен. Не се харесвам с този цвят въобще. Професионален фризьор ми каза, че трябва да изчакам около месец още, за да се позимие цвета... Нали се сещате, че нямам търпението да ходя още цял месец така, да беше един цвят, бих приела, ама аз съм шарена!? Тъй като се притеснявам малко, първо реших да Ви пиша. Мислите ли, че ще се получи при мен изсветляването?  Thinking

# 439
  • София
p3t1nka, щом само веднъж си се боядисвала би трябвало да падне боята! Аз бях така, можеш да видиш коментара ми малко по- назад в темата. Успех!

# 440
Здравейте на всички!
Опитах се да прочета по-голяма част от коментарите, но съм твърде нетърпелива да ви попитам за моя проблем.
Месец март за първи път се боядисах с цвят "наситено червен". Тъй като ме боядиса сестра ми, т.е непрофесионално доста бързо започна да ми пада цвета като в краищата стана кафеникаво-червено, а в корените все още си е червен. Не се харесвам с този цвят въобще. Професионален фризьор ми каза, че трябва да изчакам около месец още, за да се позимие цвета... Нали се сещате, че нямам търпението да ходя още цял месец така, да беше един цвят, бих приела, ама аз съм шарена!? Тъй като се притеснявам малко, първо реших да Ви пиша. Мислите ли, че ще се получи при мен изсветляването?  Thinking
Действай смело! Най-много да изсветлее и в корени и да се изравни като цвят. Слагай и маски повече, по-често миене на косата с по-агресивен шампоан и си готова   bouquet А за това какво е казал фризьора си е прав, че не е хубаво да се боядисваш по-малко от 1 път в месеца, но това строго си зависи от косата. Аз бих те посъветвала след вит.С да си вземеш един тониращ балсам (той е без оксидант) в цвят, който си харесаш на място, колкото да ти тонира малко цвета и да го изравни в друга посока.

# 441
Здравейте отново! Днес се престраших да направя маската. Увих се добре и чаках, стана малка авария с една тръба и преседях 4 часа вместо 2. Да ви кажа бях се притеснила адски много. Измих се, но не течеше червено. Отчаях се и си казах, че нищо не се получило. Изсуших се и бам почти го няма червеното. Не е като естествената ми коса, но е приятно кафеникаво и само на места се розовее. Супер съм доволна и много щастлива. Леко краищата са ми изсъхнали, но се мазах с арганово масло и сега е по-добре. Мисля да я повторя още веднъж, да изчакам (както пише) и да вървя на фризьор. Препоръчвам я, наистина действа!!!

# 442
Браво! И при мен преди време подейства  Hug

# 443
Изчетох доста от постовете, но май не срещнах подобен на моя случай. 10 години бях руса. По принцип косата ми е тъмно кестенява и постигах перфектен цвят първо с обезцветяване на корените и после с нанасяне на боя. Цветът ми беше 7.1, който макар и опушен лешник, след няколко измивания ставаше прекрасно, естествено рус. Скоро се реших на промяна. Драстично подкъсих косата и потъмних - първия път с 5№, втория с 4. Обаче не ми харесва и искам отново да си върна русото. А ми кажете, как да стане това и какво би се случило с витамина "С"?Simple Smile))

# 444
Изчетох доста от постовете, но май не срещнах подобен на моя случай. 10 години бях руса. По принцип косата ми е тъмно кестенява и постигах перфектен цвят първо с обезцветяване на корените и после с нанасяне на боя. Цветът ми беше 7.1, който макар и опушен лешник, след няколко измивания ставаше прекрасно, естествено рус. Скоро се реших на промяна. Драстично подкъсих косата и потъмних - първия път с 5№, втория с 4. Обаче не ми харесва и искам отново да си върна русото. А ми кажете, как да стане това и какво би се случило с витамина "С"?Simple Smile))
aleks67, това като от "Стани богат" ми прозвуча въпрос  Joy Аз не виждам проблем да го пробваш. Идеята е, че този метод маха боята, без значение какъв цвят е тя. Щом си с изсветляване отдолу, би трябвало (поне на думи) да стигнеш поне до по-светли тонове. Засили си и маските за коса, тъкмо да подсилиш ефекта на сваляне на боя. Скоро един фризьор ми каза следното "Когато искаш да сваляш цвят помисли какво правиш, за да запазиш боядисаната коса, и направи обратното". Стори ми се простичко правило и действа  Mr. Green В крайна сметка най-лошото, което може да ти се случи е да не се случи нищо и да загубиш 2лв за витамин C Simple Smile Действай смело!

# 445
Някой който използва къна опитвал ли е изсветляване с Витамин Ц?
Аз бих опитала, но в момента косата ми е ужасно суха и искам да малко да се посъвземе  ooooh!

# 446
Иска ми се да пробвам този метод, но моя случай е друг, косата ми е тъмно руса (боядисвам се с безамонячна боя) но искам да я направя по-светло руса, та с тази маска дали ще стане или само ще ми свали боята,някой със светла коса правил ли я е?

# 447
  • Sofia, Bulgaria
Някой който използва къна опитвал ли е изсветляване с Витамин Ц?
Аз бих опитала, но в момента косата ми е ужасно суха и искам да малко да се посъвземе  ooooh!
Здравей. Аз направих тази процедура върху къна (преди докато се боядисвах съм пробвала и ставаше, та реших и върху къната да пробвам).
Само да уточня, че ползвам натурална къна, т.е.червена. Целта ми беше само изсветляване и чак остаха учудена, че има ефект. Та ето какво направих. Използвах един блистер витамин Ц (40 таблетки) и бебешки шампоан на Бочко. Преди да нанеса сместа, за да не е на съвсем суха коса, смесих в равни части розова и кислородна вода, и напръсках косата докато стане съвсем леко влажна. Нанесох сместа и стоях с нея около 1-1:30. Докато се мих си течеше абсолютно чиста вода и реших допълнително да си облея косата с отвара от лайка. Като се изсуших ефекта беше поразителен 2-3 тона по-светло, точно каквото целях. Косата изобщо не ми се изсуши, дори напротив продиби един нехарактерен (за моята коса) блясък и е мека, без да е хвърчаща.
Провбай не губиш нищо. Стискам палци да се получи ефекта кокто целиш!  Peace

# 448
  • София
Здравейте!
Боядисвам се от дълги години,слагам кестенява боя,но с течение на времето косата ми е станала почти черна. Реших да опитам да сваля поне тон-два...
Направих маската с 3 ампули вит.С и 10 таблетки,сложих детски шампоан до получаване на нещо като рядка кашичка. Намазах по-обилно краищата,където е най-наслоена боята и почти не сложих в корените. Стоях около 2 часа. Още с отмиването падна боя. Изсуших и се боядисах със светло кестеняво(5 на Гарниер),което изобщо не е толкова светло,боята хвана и косата ми е обемна и лъскава,нито е суха,нито изтощена. Беше ми наложително да се боядисам,защото ми бяха израснали корените,иначе можеше да направя маската след няколко дни и да сваля още малко боя.
Пожелавам на всички успех!

# 449
Момичета, да споделя последен опит, че нямам търпение. От черно, с 2 пъти вит. С с балсам го докарамх карамел  newsm44 . Още малко и ще стана сиво! Само да бутна още от оранжевотооо

Общи условия

Активация на акаунт