Премахване на боя за коса с витамин C

• 220 694
  • 624
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Благодаря,аз харесах ММ Бюти и Сайяс,но в някои теми пишеше,че не хващат.Ще пробвам,ако някоя не хване не е болка за умиране.В състава на Вела не знам защо са сложили салицилова киселина,а към нея със сигурност съм алергична.Винаги чета състав преди да купя.

# 526
  • На небето
Момичета току що гледах едни клипове в youtube как да махнем боя за коса, отново. И веднага записвам рецептите. Тъкмо си измих косата от маската с витамин Ц, която правя за пореден път, но съм зациклила с черното на места. Мисля да опитам и тези две рецепти.

Първи вариант на маската с витамин Ц

- 2 малки купи шампоан
- 2 малки купи препарат за миене на чинии
- 2 малки купи сода бикарбонат
- витамин Ц (1 пакет на прах беше в клипа)

Смесвате, мацате, слагате найлонова шапка, стоите 1 час и измивате. Купичките приличаха на големи мерителни лъжици, но смесвайте количество според дължината на косата.
Това с верото до сега не се престрашавах да го пробвам, но отчаяните времена изискват отчаяни мерки. А и гледам, че мацките си имаха коса и след това.  Laughing

Другата маска с лимон и хлебна сода:

- 1 лимон
- 1 купа шампоан
- 1 купа сода бикарбонат

Шампоана и содата се смесват, добавя се изцедения лимон. разбира се шупва оставяш малко да се успокои сместа и мажеш. Отново слагате торба стоите 45мин. и измивате.

# 527
  • Бургас
Това с верото не го прави.Аз четох по други форуми,че и прах за пране използват,но малко или много през кожата тези неща проникват в организма.Не бих си го причинила.Навих се за витамин Ц,защото го пия и уж ми помага.Но веро или прах не бих си сложила.А едно момиче се оплакваше(в друг форум),че от содата косата и станала като дъвка и направо се скапала.

# 528
  • На небето
Да и аз гледах за праха за пране, но това е крайно драстично. За верото и аз се чудя, но това черното не пада и това си е, много е упорито и вече незнам какво да пробвам.

За содата не съм съгласна, че е вредна, напротив, фигурира в много маски, както за лице така и за скалпа на главата, също така препоръчват да се сложи сода за хляб в шампоана при мазна коса и т.н. Содата също така се използва като пилинг ефект за лицето, кожата става много мека, гладка и нежна, това си го ползвам редовно, само че я смесвам с кафе. И всеки път като се къпя си измивам лицето с тази смес.

# 529
  • София
Тц, тия киселини ме е страх да си ги слагам на косата, лимони, соди, веро.... Stop С римувър съм се мазала 6 пъти за два дена и косата ми не мръдна, въпреки, че и така не трябва де.
mariqivanova799 пробвай Бюти-то, има и без амоняк, екстра е боята, нищо че е 3лв. Peace

# 530
  • Бургас
Estell,защо не опиташ с някакъв Деколор или ремувър за премахване на боята?Щом содата ти действа добре я ползвай,дано падне черното.
Аз нямам търпение да минат поне три дни и пак да се намажа с витамин Ц.
Mummy,непременно ще го пробвам.

# 531
  • На небето
До сега щях да опитам, но тук в Малта не мога да намеря подобни екстри. Задръстеняци, те тук нищо не правят сами, а не смея да рискувам с тукашните фризьори, като ги знам какви некадърници са във всяко отношение.  #2gunfire Април си идвам до БГ и имам час при фризьор 2 дни след пристигането си. Тя ще ми смъкне каквото остане от боята с химия, но ми се иска да си опазя косата и да не я съсипя с дълго висене с тая гадост. А и след това изрусяване, мале, мале,  ooooh! дано не ми изтощи много косата и да трябва да отрежа много от дължината й. Затова искам да махна възможно най-много, с възможно по безвредни методи.

# 532
  • Бургас
Твоята мисия е по-трудна.Дано не ти изгори косата и дано стане точно цвета,който искаш.Стискам ти палци,а ти стискай на мен да стане червено и да си покрия белите коси.За сега и аз съм многоцветна,в корените е бяло и черно,а по дължините вече е червеникаво,но в няколко нюанса.

# 533
  • На небето
Твоята мисия е по-трудна.Дано не ти изгори косата и дано стане точно цвета,който искаш.Стискам ти палци,а ти стискай на мен да стане червено и да си покрия белите коси.За сега и аз съм многоцветна,в корените е бяло и черно,а по дължините вече е червеникаво,но в няколко нюанса.

Ха, ха и аз съм така.  hahaha В корените имам почти пълната гама от дъгата, червеникаво, рижаво, бяло, жълто и черно, в средата съм черна, а в краищата червено и рижаво. Косата ми е доста дълга (за сега е много здрава и жива), но ако трябва да отрежа една педя от нея или заприлича на метла, ще си поплача здраво. За сега си я изхранвам с кристали. За да постигна тази невъзможна за мен дължина ми помогнаха маските с тривитаминол и кристалите разбира се и дълги, дълги години чакане. Косата ми расте бавно и ако загубя 1 педя дължина от косата си, ще трябва да чакам поне 5-6г. за да порасне отново.  Cry А мъжа ми ще ме убие ако си скъся косата драстично.  Twisted Evil А ако се съсипе цялата ми коса няма да си го простя.  Cry

# 534
  • Бургас
Хем,моята е рядка вече,но бързо расте.Онзи ден я окастрих здраво,обаче ми е все тая.Когато е по-къса има повече обем,иначе се сплесква кошмарно.Все пак е до раменете,с много късо не се харесвам.Ти на колко време правиш маската с витамин Ц?На мен най-ми харесва това,че от вчера просто спря да пада.Ще купя Тривитаминол  и аз,явно има ефект при мен дори само с витамин Ц.

# 535
  • На небето
Маската с витамин Ц я правя през ден, понеделник, сряда и петък. До сега я правих само 2 пъти, но от тази седмица докато се върна в БГ ще я правя по 3 пъти (дано има ефект).
Косата ми преди тривитаминола цъфтеше и не можех да я пусна по-дълга от средата на гърба. Маската с тривитаминол я правех 1 година между 1 и 2 пъти седмично. Като към края на този период косата ми спря да пада, по 1-2 косъма максимум след измиване, а тогава най-много ми пада. След първите няколко маски косата ми спря да цъфти, с годините стигна дължина до кръста, стига и под него но по-малко я постригвам. През този период я подстригвам 1 най-много 2 пъти в годината.

# 536
  • София
Eстел много внимавай като отидеш на фризьор, просто минала съм през това, в супер известен и скъп салон, резултата до първото измиване беше добре, след това започна да излиза едно рижаво, направо бях отврат, надолу по тъмна, а колко суха и изтощена бешее. ooooh! Като се правих в къщи си римувър постигнах къде по добър, безвреден и евтин резултат. И не на последно място можех спокойно да си ходя по улиците със спусната коса. Тъй че, внимавай, като те чета каква коса имаш и как си я цениш, чак мен ме хваща страх.

# 537
  • Бургас
Оо,утре отивам за Тривитаминол.Знам къде има.Може ли рецепта за маска с Тривитаминол?Ако ще спре да пада ако трябва и през ден ще правя.Наистина се учудих,че от маската с витамин Ц просто като с магическа пръчка спря.Явно ми липсват витамини,както казах си имам заболяване(че не е само едно)
Маска с витамин Ц ще правя най-рано в петък,голяма мъка ми е това стоене с найлон на главата.Отчитам още един плюс от маската с витамин Ц-много добре действа на мазна коса.Днес имам невероятен обем,все още нямам никакви признаци на омазняване и на сплескване на косата.За сега съм запланувала още две маски,но ако втория път боята съвсем падне може и да се боядисам.Толкова се радвам,че няма да се наложи обезцветяване с химикали,които не съм ползвала и най-вече и щях да си умра от страх да не направя някаква реакция.
За витамин Ц четох,че може да има пощипване по кожата на главата,но на мен не ми щипеше.До последно си мислех,че няма да има ефект

# 538
  • На небето
Веднага споделям маската която аз правих с тривитаминол или хидро АДЗ (сегашното име, те са 2 хидро АДЗ и хидро АДЗЕ или нещо подобно, като единия продукт е на водна основа, а другия на масна, аз купувам на водна, понеже корените на косата ми са мазни принципно, за суха коса се купува другия вид), това са само витамини в огромни количества, няма никаква химия или вредна съставка или добавки в тях. Маската с тривитаминол има вариации на съставките, ще ти запиша първо основната рецепта, като задължителни са тривитаминол и ракия, другото може да се замени с други съставки. Ще ти дам основното, въпреки, че понякога съм сменяла съставки примерно ако нямам мас слагам зехтин, добавяла съм ЕКЗЕМАТИН Ц или МЕГАДЕРМ. С Екзиатин Ц обаче не се слага оцет. Добавяла съм масла, бадемово за корените, а за краищата пшеничено масло против цъфтящи краища.

Това е основната маска с ТРИВИТАМИНОЛ

- 2супена лъжици тривитаминол
- 1супена лъжица мас (желателно е да е обезсолена, но не е фатално)
- 1супена лъжица ракия
- 1 супена лъжица оцет
- 2-3 капки газ

Тук са други много полезни продукти, повечето са за мазане и са натурални и безвредни. Може да се добавят към маската или да се правят самостоятелни маски с някои от тях.

МЕГАДЕРМ - Бърз растеж. Купува се от ветеринарна аптека, слага се по 2 лъжички. Много е силен, пак тъпкан с витамини, но са в големи дози явно, затова не се ползва много често.
ЦИТРОСЕПТ – Косопад и бърз растеж слага се в шампоана от обикновена аптека, слагат се по 7-12 капки в шампоана.
ПАНТОГЕЛ – Бърз растеж, купува се от обикновена аптека.
ЕКЗЕ-ФАРМ. или ЕКЗЕМАТИН Ц - бърз растеж, косопад, себорея и др. заболявания. Купува се от ветеринарна аптека слагат се 5 мл. в маската за коса.
ТРИВИТАМИНОЛ (Хидро АДЗ или Хидро АДЗЕ)– бърз растеж, подхранване, състои се само от витамини в конски дози, купува се от ветеринарна аптека, слагат се 2 лъжички или 15мл., но може и повече.
СЕЛЕН SE – бърз растеж от аптеката (хапчета, като хранителна добавка)
СТИМУЛАНТ НА ИРАРОВ – бърз растеж и подхранване на косата. В него има различни масла. Добавя се към други маски или само с него се маже косата.
ХИНИНОВА ВОДА -  стимулира растежа. Пръска се в корените, след измиване на косата, не се отмива след това. РОЗОВАТА ВОДА има същите свойства. Може да се направи комбинация от двете води.
БАДЕМОВО МАСЛО – маски за коса и лице стимулира растежа
РИЦИНОВО МАСЛО – подхранва и стимулира
ПШЕНИЧЕНО МАСЛО – за цъфтящи краища
КОКОСОВО МАСЛО – за коса и лице за цъфтящи краища, блясък и здравина, за суха коса

Всички съм ги пробвала.  Peace

По повод маслата в витамин Ц (все пак да не спамим темата). Моята коса принципно в корените е мазна, а в краищата е суха. От маската ми се изсушават корените, косата ми става по мека и по-дълго време стои чиста. За краищата няма промяна косата ми, не забелязвам краищата ми да са станали по-сухи, но може би е защото си я подхранвам с кристали, след всяко измиване.
Щипене при мен не е имало от маската с витамин Ц, може би ако се слага лимон към нея и има ранички на кожата на главата.., знам ли.

Mumy направо ме плашиш, дано всичко мине ок. Толкова искана и чакана, тая дължина, как няма да си я ценя. От както се помня съм си мечтала да имам коса до кръста. Да не говорим, че и мъжа ми какъв натиск ми окзва за тая коса. Не ми дава да я постригвам, голям фен й е. Ха, ха.  Wink

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 23:00 от Estell

# 539
  • Бургас
Estell,безкрайно много ти благодаря за полезната информация.

Mummy,и на мен са ми горили косата фризьори,но не с боя,а с къдрин,понеже исках къдрици.Някои са за убиване.От тогава и аз предпочитам сама да се оправям с косата си.

А за маската с витамин Ц-в корените не ми е толкова суха косата,най-суха е там,където беше боядисана.Явно става някаква реакция с боята и така се получава.Може би който е с много суха коса ще трябва след такава процедура да слага повечко масла в краищата.Аз не сложих,ако втория път още повече се изсуши ще сложа обилно.Не сложих,защото реших,че маслата може да спрат донякъде действието на витамин Ц.Суха е,но изобщо не изглежда изтощена,а напротив,има много хубав блясък.Ще докладвам след втората процедура има ли видим ефект.До сега никога не съм сваляла каквато и да е боя и определено ми е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт