Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

• 117 208
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
В по-старите теми някой беше писал, че по великден се запасява с гръцка боя за яйца ставаща и за сладки. Не мога да намеря коментара, а ме вълнува марката на боята.

# 91
Привет, аз съм решила да чета редовно, че да нямам натрупано за четете.То малкия пак е болен, ама за сега не е тежко та и аз още дишам.

iskrone ,писах на лични за колелото, благодаря за любезното предложение за обяснение.За тортата, гледах гледах, ама хич не и личи на тая торта че е имало премеждия.Не знам какво е изтекло от нея ,ама е останало достатъчно.Да ти е жива и здрава малката красавица на 11 месечинки.
betina33 много ти е весела тортата.
.◦♥Toche♥◦. много ми харесва фигурката на тортата ти.
juliaM какво да кажа за тая яхта, то като истинка, особено от вътрешната страна.

А сега да покажа тортата от преди два месеца за втория рожден ден на моя болнавчо.Мисля че не съм я качвала тук защото точно тогава беше  пика на болестите му.Правих я тичайки между термометъра и нурофена и е с много дефекти.Както се вижда съм забравила дори бард да и сложа.Тогава нямах време да отворя лаптопа па камо ли да чета и качвам сничмик.Тортата отново е несъобразена като размер,много е ниска, явно трябва доста да поработя по това.Ако пък съм я качвала за което нямам нкакъв спомен моля за извинени.

# 92
  • София
Много е готина яхата, пожелавам на всички ни по една такава, може и да не е от захар  Grinning
ani_d , права си,  хич не се връзва тая цветна подложка на цветната ми торта, ама импровизирах аз и затова.

# 93
Искроне,ягодката е супер.Но другата ягодка до нея със босите крачета без да се обиждаш бих я изпапкала на мига.
Бетина,както винаги страхотна цветна и весела тортичка.
.◦♥Toche♥◦.,много добре си се справила.
juliaM,страхотна яхта.Прекрасна е!
nalika,не се притеснявай.И аз във началото не се оправях със размерите на тортите,или беше ниска или прекалено висока.Или щеше крем да остане или трябваше да бъркам допълнително,всичко се постига със течение на времето.
Наскоро попаднах на това
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=3701
надявам се че до някъде ще ти помогне да се ориентираш.На мен доста ми помогна за триетажната торта,от тук си избрах размерите и изглеждаше горе-долу добре оразмерена.
Aз довършвам една торта,че днес ще я вземат и ако успея ще я пусна по късно.
Но да ви се оплача от ММ на Ксеркс,скъса ми нервичките.Въпреки че трябваше да покривам на ленти не успях да го вдигна дори на 2см ,камо ли на 20см.Още при вдигането се разкъсваше и падаше на парчета.Да не говорим за цветята,които само за 5 мин съхнене и при вдигането за да ги залепя се разпадаха във ръцете ми преди да ги сложа на тортата.Покривах на парчета и уж всичко беше наред и след няколко часа се напукваше,а да не говорим че за тънко разточване като със Иридата не може да става и дума.Със две думи не искам да го виждам вече,а имам още 2,5 кг вторият пакет от кашончето и около 1,5 оцветено във лилаво.Май ще отиде във кофата.
Ако случайно някои се разбира със него мога да му го дам,аз не искам и да чувам.
Е,оплаках се сега отивам да довършвам.

# 94
ditsan много благодаря.Това линкче мисля че доста ще ми помогне.

# 95
Момичета моля ви каже те ми какво количество масло е необходимо за маслен крем под марципан за правоъгълна торта с размери дълга около 25 см .

# 96
Момичета моля ви каже те ми какво количество масло е необходимо за маслен крем под марципан за правоъгълна торта с размери дълга около 25 см .

Ами зависи колко имаш да измазваш, т.е. да изравняваш. Аз бих си направила поне с 200 гр. масло, каквото остане, трае в хладилника (ако не слагаш прясно мляко).

# 97
Аз мислех да е масло и пудра захар  Thinking но ако имате предложени е за нешо по- доро с удоволствие приемам.
Ще оплескам една кола  Praynig оф дано да стане ,  за сега е придобола форма привидна на кола, но остава да я намажа с масление крем и да я декорирам с бадемов марципан .

# 98
Момичета искам съвет,правя инструментите на майстор Мани,всичко е наред,но стигнах до ролетката,мисля да я направя от две счупени на две обикновени бисквити слепени с масло и ги измажа и облека с фондан, обаче дали няма да се получи много тежка? Миналата година овцата ми беше тежка и тортата хлътна,тортата ще е еклерова ,дали ще издържи две бисквити?

# 99
  • Варна
Здравейте, дами!
Имам питанка за захарното тесто на Илчовски във Варна.
Звънях им, имали 2 вида тесто, за покритие на торта и за фигурки. Идея си нямам защо. Някой ползвал ли е захарното тесто на Илчовски от Варна, заслужава ли си?
Разфасовките им били по 4,5кг, не са много големи, но все варианта да дам 30лв и накрая да го хвърля не ми се нрави.
Досега съм си правила сама тестото /ползвам Руска мастика 2/, но сякаш ми се иска да пробвам с готово, особено за фигурките. Не съм правила повече от 10торти със захарно покритие, нямам особен опит. Но сега първите ми братовчеди, близнаци, ще имат 1ви рожден ден и аз ще им правя тортите. Дълго чакани деца, любимците на цялата фамилия и искам да се представя добре Simple Smile

# 100
  • ВАРНА морето сините вълни
Neya - щом ти трябва тесто за фигурки си вземи бързосъхнещата -другата съхне по-бавно и ще имаш затруднения при правенето на фигурките- -аз лично не купувам готово тесто и не мога да изкажа мнение  дали си заслужава

# 101
Аз го ползвам и със него нямам проблем.И за покриване и за фигурки ползвам  съхнещото,другото ми е много лигаво и ми се къса ако го разточа тънко.А аз нали съм по икономиите,та затова разточвам много тънко.
Само за фигурите ако имам добавям Пикко,или омесвам със малко глицерин за да е по еластично,и слагам малко тайлоза.

# 102
  • Варна
Здравейте, момичета,

имам една питанка, каква е техниката за борд от ядки или кокос? Имам една тортичка за домашно ползване, ще имаме гости и искам да я направя така, но не ми се получава. Пробвах с ядки по дланта, пробвах и с лист хартия, но уви, 5-6 парченца по тортата и 100 около нея  Sad Sad

# 103
Eто и тортичката  Mr. Green
Куб 27/27 със височина 20см.Искаше ми се да я премеря, но на пустия кантар му падна батерията и не успях.
Това е мострата:

Фотографа както винаги е калпав и снимките не струват.
Тортите са две,една върху друга измазани и покрити заедно но на отделни подложки.
Хиляди благодарности на Румето за обясненията.Доста стабилна се получи стига да имаш сили да я повдигнеш.
Едната е със шоколадови блатове и ганаш,а другата със маскарпоне,банани , карамелен сироп и ванилови платки.
Дано клиентката си я хареса.

# 104
  • Велико Търново
Ditsan, не мога да вииждам снимките ти.
Сигурно проблема е в мен, какво трябва да направя, че да ги виждам?

Общи условия

Активация на акаунт