Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

  • 117 221
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 169
Ditsan; тортата е перфектна, няма как да не е доволна клиентката ти   bouquet
Искам за малко помощ, относно това след като покрия с бадемов марципан къде да съхраня до утре в хладно помещение или в хладилника?
И малко се притеснявам дали ще успея да боядисам добре покривната маса- трябва да стане хубаво червено  Cry. Полвин килограм дали ще е достатъчен за тортичка около 25 см дълга и висока  около 4 пръста
 Мишока, ,мерси мила точно 200 гр станаха идеално за крема/ е хартиса малко/ ,но по- добре да храртиса отколкото на не стигне

# 106
  • София
  • Мнения: 127
Благодаря за коментарите на BiankaD, happymammy, stasi76, ditsan, Valeria, Mishoka, nalika, Patio, iskrone, juliaM, betina33, ani_d  Hug
BiankaD  китарата общо с грифа беше 37 см, струните са от ластиче за гривнички, прочти прозрачно и много еластично
happymammy аз си купувам пликчета от пазара Георги Кирков, има една малко магазинче за всякакви пликове, като се тръгне от Екзарх Йосиф надолу, малко след Симеон. По 100 са в опаковка има много размери и са около 1-2 лв. Има и в опаковки.бг но са в опаколки по 500.
stasi76 да главата на момиченцето е правена с молд. Тази шоколадова торта страшно апетитна и сладките са много хубави.
ditsan много оригинално торти, ама бая голямо ми изглежда
Valeria изключително разнообразни и оригинални бисквитки, наистина не знам кой би си изял сладката, може би трябва да преминеш към по трайни продукти като глина  Wink Благодаря ти, явно е имало полза от предходните ти коментари, определено ми допада визията с покрита подложка, но има още доста да понауча.
nalika много се радвам, че и на вкус се е харесала тортата, голяма забава с твоя мишок. Много му е сладка тортичката, допадат ми котката и костенурката.
Patio подложката си я направих като първо залепих две подложки за да стане по- дебело, после покрих с фондан, след като поизсъхна намазах с С200 и внимателно обкантих с панделката. Марулка каза, че лепи с едно ядивно лепило от куки буки и сега мисля да го пробвам и аз.
iskrone е много добре си я „повила”  Wink тази торта, ама такава усмихната ягодка не съм виждала, явно знае за каква сладуранка е направена, за пликчетата обясних по- нагоре на happymammy
betina33 много пъстра Мики торта, толкова стегната и изгладена. Много ми допада цветовото решение.
ani_d ами нямам азбука на кирилица, купих си латинска от Ориндж, май е за работа с пластелин, а буквите, които ги няма ги сглабих от други
.◦♥Toche♥◦. много ме изкуфи тази крава, пък и с какъв модерен тоалет, че и чанта си има. Цветята по борда, също ми харесват
juliaM УАУ, много добра торта, моторницата е един път, толкова детайлна и изпипана, бравос. И морето е много добро
Живе, още по леко от бисквити може би са оризовите крекери, тези като залепени оризончета, но и с бисквита мисля няма да имаш проблем.
eni4ka_niq аз съм виждала професионалните сладкари, че измазват отстрани тортата и я врътват върху ядките да полепнат, но как точно става не знам
Belbey, не съм работила с такъв марципан, така, че не знам как се покрива, но аз винаги за покриване на торта си подготвям фондан с 1 кг захар и разточвам доста по- голям чаршаф, за да се изглади по- лесно

# 107
  • София
  • Мнения: 127
Ето и тортичката за едно от Априлчетата ни



Вътре е еклерова с баварски, заквасена сметана и домашно сладко от боровинки.

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 10:22 от metchopooh

# 108
  • Мнения: 148
Toнита,само моите ли не виждаш или въобще снимките.
 newsm78Ами нямам си идея защо не ги виждаш,да не би да е имало някакъв проблем със сайта във тоя момент.
Belbey,Мечо Пух благодаря ви!
Belbey ,не съм работила със бадемов марципан но по принцип държа във хладилник.Никога не съм имала проблем,имах със една хладилна стая във ресторант където кортата беше без кутия,
А дали ще ти стигне незнам,аз винаги имам доста ММ и никога не меря,взимам на око и покривам.Някои път разточвам много тънко и отива много малко и би трябвало да ти стигне.Но тоя  смотан Ксекс се къса и затова разточвах по-дебело и при това положение няма да ти стигне,
Самото тесто ли ще оцветяваш или ще боядисваш отгоре?
Ако искаш даоцветиш самото тесто трудно ще стане наситено червено,аз винаги минавам и отгоре със четка и боя за да стане добре.
Меченце,да голяма е  много .27/27 квадрат на 20см височина.А твоята тортичка е страхотна.
 newsm78
Замислих се,аз ли предразполагам клиентите та ми искат все такива изчанчотени торти.Така ми се ще да направя една такава готина и по стандартна торта а не такива гиганти.

# 109
  • Мнения: 45
Здравейте дами!
Извинявайте, че влизам направо с въпрос, но имам проблем.  Praynig Правя шоколадов ганаш, но допуснах сметаната да заври на котлона. Да я изхвърлям ли или мога да продължа?  newsm78
Благодаря!   bouquet

# 110
  • София
  • Мнения: 2 130
Здравейте дами!
Извинявайте, че влизам направо с въпрос, но имам проблем.  Praynig Правя шоколадов ганаш, но допуснах сметаната да заври на котлона. Да я изхвърлям ли или мога да продължа?  newsm78
Благодаря!   bouquet


Какво да ти кажа над 40 мин по-късно....Продължи.

# 111
  • София
  • Мнения: 2 649
Хайде и аз малко да коментирам  Grinning

Вал, прекланям се пред невероатния ти талант. Твоите сладки не бих ги яла, те са за украса само.  Heart Eyes
Искре, леле, какъв е тоя бонбон?  Grinning Ще дойда и ще го изям него. Веднъж съм идвала на Тенерифе, ще дойда пак.  Mr. Green И без това колело ми обеща.
betina, много хубава торта с Мики и компания! Жалко, че не си имала време да направиш всички фигурки сама.
Toche, наистина листата на дръжките щеше да е по-добре, но има време, ще се научиш. Муцунката на овцата е много готина!
juliaM, страхотна яхта! Страхотна!
nalika и ние сме вече втори месец така и искрено ти съчувствам. Добре че и торта си успяла да направиш, хубава е станала!
ditsan, каква е тая огромна торта.  Shocked
metchopooh, много сладка торта! Много ми хареса! Само нещо отгоре ми идва малко претрупано. Не знам, дали с по-малки неща във вагончето щеше да е добре или да го нямаше това езерце....


Пускам си последната торта, която ми скъса нервите страхотно. Няма да се занимавам повече с торти аз.  Crossing Arms От началото на годината, почна ли да правя торта или се разболяват децата или и аз заедно с тях в комплект.  ooooh! В следствие, на което претупвам всичко и имам много кусури, които ме дразнят страхотно. А като за капак и като ми тръгне и на карък всичко... Ето на тази торта, сглобявам я сутринта и ми се чупи едната дъска на съндъчето. Ама се счупи гадни и не стоеше добре да я оставя. Хайде, оставаха няколко часа и правя нова и си викам, че ще позасъхне и ще има малко вид. И както я взима и по най-безумния начин тя пада и се чупи.  Shocked Откачих! За няма и час направих нова и седи клепнала, ама какво да направя. Картичката и тя с моя безумен почерк..... Rolling Eyes Отвътре е медовика на Селма.
Благодаря на Ванчето, че ме посъветва как да залепя хартиения етикет, за да не се набръчква. Нямах време да ходя за ядлив.


# 112
  • Мнения: 157
ехее 8-ма странитза,браво на вас
Ван4е,на колко стана тъ4еШ бе жена newsm78.Благодарско за темата
Много готина тортата за Слън4о,сега няма да те разпитвам да не ръкомахаШ пред компа,но на семинара ще разясниШ как я направи
искроне,ти какво първо ревеШ да се застраховаШ ааа...колелото е трепа4,а ягодката не и ли4ат проблемите..за дребла нямам думи,голяма кукла Hug
Дитсан,страШно съжалявам за убилейната торта,дано нямаШ поже4е такива инфарктни ситуации.Този куб огромен бе,то май само големи торти правиШ ти Simple Smile
Димитрина,видях много готина торта със страхотен резрез
ме4опух,пак красиви торти
Toсhe,много готина крави4ка
Да взема и аз да се от4ета ,макар да нямам неШо интересно
Петя,пак ,4е ми се изпре4и с тая готина бутилка,да се сетя ,4е те пропуснах.Тортата Дора е със страхотни цветове,а букви4ката е 4удесна

# 113
  • Мнения: 148
Патри,благодаря!Ами какво да ти кажа,хем големи ,хем изчанчени.Почвам да си мисля ,че явно аз съм такава изчанчена ,та и за това хората със по нестандартни поръчки са все при мен.

# 114
  • Мнения: 45
dimitrina73 Благодаря ти! Така и направих, нямах проблеми стана си както винаги.
Хубав ден на всички!

# 115
  • Мнения: 169
Добро утро момичета
Благодаря за вчерашната помощ- така че вече Мак Куйн е готов сглобен и чака довечера собственика му да го разреже.
Но определено се направих разногледа- останах без ръце докато разточих чаршаха  Shocked леле УжасТ.
Стига да задобрея със снимките бих пуснала една да покажа моето аматЮрско творение
Хубав ден и благодаря отново, Мишока Мечопух, Дитсан    bouquet

# 116
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
момичета имам въпрос- някой има ли линк как се правят фигурки на котета-рових в нета но ми излизат едни животинки дето изобщо нямат прилика с котки

# 117
  • Мнения: 368
момичета имам въпрос- някой има ли линк как се правят фигурки на котета-рових в нета но ми излизат едни животинки дето изобщо нямат прилика с котки

Заповядай Simple Smile http://lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=350

# 118
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
Мерси много- богат избор  Simple Smile

# 119
  • Варна
  • Мнения: 29
Момичета, благодаря ви за коментарите за захарното тесто на Илчовски  Hug
Една съфорумка се свърза с мен на лични, останали са й 2кг от наскоро купено от Илчовски тесто, тъкмо ще ми стигнат  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт