Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

• 117 222
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Аз пак да питам ,иска ли някои 2,5кг Ксеркс.

# 121
Нахълтвам със спешен въпрос

Някой има ли това?

Трябва ми спешно, а в кукито го чакам вече от 2 седмици да дойде...

Търся някой, който да ми го даде за няколко дена. Аз пак ще си го купя като се появи, нокой знае кога ще е това...

# 122
Донята,аз го имам мила.Няма проблем да ти го дам

# 123
Донята,аз го имам мила.Няма проблем да ти го дам

аууууу, обичам те, така да знаеш!  Heart Eyes

# 124
Здравейте !
Темата беше на 2 страница.
Днес моето момче става на 2 г и това означава че вече година ви следя и уча от вас .Ето и тортата (и малко кексчета с които черпихме ранните гости).

# 125
Момичета,някои беше правил много готина левскарска торта ама не се сещам кои.Може ли някои ако се сеща да подскаже.

И пак питане
Някои да има случайно тава за футболна топка да ми услужи.

# 126
Благодаря на всички за прекрасните комплименти за моето Цветенце.Много сте мили както винаги. Embarassed Бианка,така е,голямо слънце ми е моята дребличка,постоянно е усмихната,да ми е жива и здрава.АниД,да не мислиш,че модела на ягодката съм го измислила аз???  Mr. Green Гледах я от списание,там беше триъгълна устата,такава я направих и аз.Отде толкоз въображение у мен,че да променям нещо,дето някой по-умен го е измислил.. newsm78 Семките са от тесто,правих си ги на ръка-топче,после  го издължавам като капка и готово.Голяма играчка.Точе,много сладка овчичка си направила.Браво за тортата.JuliaM,кормилото вярно можеше да е по-изправено,другия път ще се старая още повече..Дитсан,как ще се обиждам бе,колко пъти да казвам,че всеки който иска е поканен да си папа моята ягодка колкото си иска..Нея от бебе я подмяткват по улиците който я види,то мачкане,целуване,хич не съм я пазила.Много ти е хубава тортата куб,как направи тия страхотни пеперудки???За панделката само имам забележка,трябвало да подгънеш краищата  на "плата".Я утре ми пиши на скайп да ти пусна и моята левскарска торта,не е нищо особено,но може пък да ти хареса.Мечо Пух,много сладка тортата за априлчето и много вкусно "звучи".ПетяТаг,колелото лесна работа,пристигай когато искаш,добре си дошла на Тенерифе.Аз даже предлагам да вземем да си спретнем една кифленска среща тук при мен,какво ще кажете? Стига само в тая София сте се срещали,ще отидем тук на плажа да видят българските кифли-тортоправачки,че да ни запомнят поне Mr. Green Mr. Green Mr. Green.Патри,аз тъй кат' си порева предварително,друго казва.Обаче лошото е,че губя много време в реване и мислене и после в последния момент юрууууууууууш. #Crazy.Смърфиетка много секси.Доня Коприва,това дето го търсиш аз го нямам,но много ми стана интересно аджеба що е то?
Аз съм почнала да правя китки,нали си имам именничка на Цветница,само досаждам на Бетинка на скайп-а,ама ме търпи горката,дано има в неделя с какво да се похваля.

# 127
Привет банда! След честото писане на първите страници, отново се потопих.  Rolling Eyes Сега ще ви прегледам набързо.
dt - тебе не съм те срещала досега, ми се струва. Тортата ти е много свежа. Цветенцата ти са малко дебели, но това не дразни. Много са много хубави.
Сиска - Тортите ти са уникални. Много чистички и изваяни. Коренна промяна в стила ти забелязвам. Това ме радва.
Бубе - една супичка да ми сипеш, а? Жалко че изчезна от темата. Тортите ти много ми липсват.
Мечо Пух-че - Ставаш все по-добра. Много сладка торта. А Бейби ТиВи-то е супер. Тия само изглеждат простички, всъщност са доста сложни. Влакчето е уникално.
Стаси - тебе съм те признала откъм изкусителни разрези.
Валерийке - за тебе какво да кажа, Душо! Луда си и това си! Ама гениално луда, нали знаеш.
Искронке - Да е жива и здрава малката бухта. Все по-сладка става. Ягодката е идеална. Отдавна не съм боядисвала, но ще ти кажа как го правя.  Боята я смесвам с водКа. Добавям глюкоза и затоплям. Боядисвам с гъбка, но не мажа, а потупвам. Прибирам на студено да изсъхне. Минавам 2ри път по същи начин. Ако тръгне да отлепва боята, както се оплакваш, значи долната боя е била повече и е разкашкала покритието, тоест, не може да задържи боя. Трябва да изсъхне перфектно, преди да повториш. Никакво МАЗАНЕ, така обираш боята. Опитай се още с първия пласт да нанесеш максимално плътно боята. 2рия пласт, остави само за корекции. Убедила съм се, че е и до покритие. ШТ ми скъсва нервите, защото е мазно. Другите са сравнително лесни за боядисване отгоре. Вече, избягвам да боядисвам, защото става лъскаво, а аз не обичам. Гледам да си оцветя тестото в цвят, та ако ще да сложа цяло шише боя. А, и така не цапа толкова после устите на децата. На тях им е кеф, муцуните да са им цветни, но не съм убедена че и майките им мислят така.
Бети - Мики-идилията е готина.
Toche - Тая овча сцена много ме развесели.
Джулия - яхата е уникална. Много ми харесват всички детайли.  Светлинките са страхотно допълнение.
Дитсън - много интересен куб. Едновременно сме правили едно и също, само че моето не е квадрат, а кръг. Ще го видиш по-късно. Привих я на същия принцип. 2 еднакви торти една върху друга.
Петюши - супер е бутилката. Жалко че те е измъчила.
Патрияни -  отново на конвейра!  Тия Китита как ги издържаш вече, направо незнам. Предполагам колко са ти писнали.
J_M_M  - Да ти е жив и здрав юнака. Хубава торта, но моля те, чисти го това нишесте отгоре. Скапва красотата на тортата.

Аз малко на тъгъдък направих 3 торти. Коя от коя по-неприятни за правене. Отдавна не беше ми се случвало да правя с нежелание торта. А, този път и трите са такива. Не можаха да ме грабнат нещо.
Любимците ми:  Twisted Evil По-грозни, не бях правила.
И ОЩЕ
За шефката на една голяма фирма за кабели и проводници. Тази е висока 24 см. 2 торти по 12 см една върху друга. Омазах я с лепило и умрях от яд.
И ОЩЕ

И ОЩЕ
Тая ми съдра нервите. Бях готова да плесна с юмруци 2те същества и да се обадя по телефона и да откажа поръчката в последния момент, без да ми пука за последиците. Бях побесняла снощи. Щях да плета кошница, но толкова се бях нервирала, че и това не ми се правеше. Проклех се 100 пъти че се съгласих.
Айсинга ми изяде половин шише кафяво на Америколор. Даже и черно слагах. Неще и неще. Сетих се че имам дъст - шоколадовокафяв. разредих с водка и наблъсках и от него. Пооправи се. Както и да е. Мразя я тая торта.
Оплаках ви се. Опитавм да бачкам.

# 128
Вчера Деян - синът ми навърши 4 години, а от две майка му се прави на тортоправячка, та да Ви почерпя виртуално, не съм "редовна" тук, за което моля да ме извините.

# 129
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Днес съм си обещала да изкоментирам пропуснатото поне в тази тема, така че се подгответе за мнооого дълъг и досаден пост.

happymammy, страхотни торти. Първата ми е любима. Каква е подложката?! Чиния или ...? Малко ми се бие чисто цветово с тортата. Но иначе всичките ти неща са супер!

Копривче, и аз живо се интересувам как направи разрезите на червено-черната торта отгоре, как пренесе парчето и т.н. Разкажи малко де!  Whistling

Наборе, тебе какво ли да те коментира човек. Уникални неща правиш и всичко ти е страхотно!  Hug Само Легото не бях виждала по-рано - жестоко е!

Налика, дано е минал ужасният период на болести (как добре те разбирам) и да те виждаме по-често. Тортата и сладките са супер.

Маринчеее, като те четох корема ме сви. Евала за това, че си удържала фронта и то блестящо. Аз бих се сринала май. Но тортата е жестока и така. А птицата............ Абе майстор си ти!

Бианка, страхотни мъфинки! Страхотни! Обещавам да те копирам  Mr. Green Видях те в BBC Good Food  Hug  bouquet

dt, тортата ти е супер. Много ми харесва идеята за нарисувани и моделирани цветчета. Браво. Малко страда от снимката, ама като знам аз как снимам  ooooh!

Гледам тука оплаквания на "непитани". Ми как ще ви питат, то вашите произведения са твърде "high" и плашат народа. Затова питат по-земните като нас  hahaha
Аз наистина не проумявам как може толкова да не се влага мисъл от някой индивиди, ама на. Обещавам един ден да копирам и отпечатам разговора с дамата, за която явно много хора са чували. Ако засечем с останалите пропищели, сигурна съм, че госпожата си е задавала въпросите на всички и после дори не помнеше, от кой какво мнение е получила.  ooooh! #2gunfire

Сиси7510, страхотни торти си показала. Туити ми е любим.

Бубе, теб те коментирах и на други канали, но и тук - СТРАХОТНА торта! Уникална! Направо ума ми взе!

МечоПухче,
тази торта със самолета някъде съм я пропуснала  newsm78. Страхотна е!  Направо супер е станал този самолет, и пилота, и животните! Къдлитата и те са супер. Много си добра ей. Сладките и мъфините ти са неповторими!  Hug Влакчето е върхът!

Стаси, след този разрез, нищо друго нямаше значение вече. Аз се олях тотално. И сладките ти са супер де  Mr. Green Hug

Валерия и нейните цъкни съм го олигавила вече. Изродче си ти, душко!  Heart Eyes

Искронеее, ако искаш някой да вижда тортите, спри да снимаш Цветенцето ти. Щото до нея всичко бледнее. Е, И ягодката е супер де  Flutter Hug

Бетина, тортата с Мики е УАУ. Колко детайлиии!! Супер!

JuliaM, този кораб е внушителен. А и свети! Супер е!

Дитсън, уби ме с тази торта. Голяма и много интересна. Аз горе-долу се понасям с ксрекса, но го ползвам само за дреболии и подложки де. И за една ХанаМонтанска торта, но е покривана на парчета.

Петя, тази кутия е толкова реалистична, че чак се загледах втори път дали е торта. Браво!

Патри, кога смогваш бе?! Ум не ми го побира!  Hug

Ванчеее, дишай мила, дишааай! Гледам пак любимите ни герои са на линия  Mr. Green Електрифицираната как е супер готина. Разхили ме с тая торта! Стига си плюла кученцата. Хубави са си!  Naughty

Нинче, много добра кола! Много  Peace

Айдеее, изказах се! Много мразя да пропускам темата значи  Naughty Crossing Arms

И да не съм съвсем капо, от мен едни бебешки мъфинки:

# 130
  • Бургас/Пз
Здравейте и от мен, пак ще ви оттърва значи! Пустото време все не ми стига!

Точе
, тая овца много сладка е станала! Много ми харесва тортата да знаеш!
Джулия, много голяма тази яхта! Страхотна се е получила!
Налика, малко са ми странни снимките и не мога хубаво да я видя тортата! Но като гледам ти е кеф да ги правиш, давай смело напред!
Дитсан, признала съм те по изпълнение на нестандартни поръчки! Кубът ти се е получил страхотен. Обаче кажете бе хора как ги пренасяте тези огромни торти. Аз все треперя, че от вкъщи до мясотот на празнуването няма да могат да я занесат, особено като е с по-нестандалтна форма!
Мечо пух, много весела тортичка! Цветовете са разкошни!
Петя, кутията с бутилката е супер! Хич не й личи , че ти е скъсала нервите! Почеркът ти си е много добре! Ех, ако можеха да говорят тортите, кой знае какво щяха да разказват за моментите на правене и всичко , което изсипваме по техен адрес  Mr. Green Mr. Green
Патриани, пак си в серия, то кога не си била де! Шивашката ми е любима!
Ванче, много са си хубави пуховците, а кученцата ми иде да ги намачкам, такива са пуФкавички! Гадно е човек като не е в настроение да прави торти, но има и такива моменти! И ти да ме светнеш как аджеба я пренесоха тая торта 24см , а??
Нинче, изчезна ти напоследък, но като гледам продължаваш с тортичките! Да ти е живо и здраво порасналото момче!
Татитче, много нежни мъфинки!

Аз пък много добре се разбирам с ММ на Ксеркс, даже смятам пак да си поръчам, нищо че доставката до Бургас ми излиза 8лв! Много ми идва по-насметка от Пиккото, а имам чувството, че по-малко ми върви като количество. За пантофките, тортата с японската вишна, футолната топка и украсата на една шоколадова тортичка ми отидоха към 1200г, което за мен си е супер!

Ето и от мен една тортичка. Това е първата футболна топка. Щеше да е малка торта за вкъщи и хоп в събота стана Топка за поне 20 човека! Размерите са точно на истинска футболна топка! Благодарности на Цолова и Леля Ог, че ме изтърпяха с въпросите! Изводите от правенето съм си ги извадила и следващият път ще гледам да ги приложа! Ето какво се получи! Не ме дъвкайте за подложката, знам си, че не ми стигна тревата!  Confused

Ето и една шоколадова със семпла украса.

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 13:02 от ani_d

# 131
Благодаря още веднъж за коментарите за пролетната ми торта. Hugvan444eto,така е не си ме срещала LaughingДосега само се наслаждавах на вашите красоти и слюноотделях обилно пред монитора.Напълно съм съгласна за цветята,надявам се следващите да са по-по-най прекрасни FlutterTatitt ,че аз не съм фотограф не съм,ама на снимката поне не се виждат някои дефекти( Embarassedаз си ги знам)и в действителност цветовете са малко по бледи. Wink

# 132
Страхотни торти Simple Smile.

Да си покажа и аз творението за рд на мъжа ми, които е голям фен на сериала "Футурама" Simple Smile.

Тук още снимки.

И една сватбена

Още снимки. Панделката исках да е от фондан, но ми се стори абсурно да изрежа толкова дълга и равна панделка, предполагам се прави с някаква машинка това.  Crazy

# 133
Здравейте момичета!
Влизам с молба за съвет.Поръчаха ми това чудо да стане торта.
Долу горе имам идейка,но само не знам как да стане така повдигната(ако се изразих точно Wink)
Идеи???

# 134
  • Бургас/Пз
И аз влизам с молба за идея от какво да направя кулата на Рапунцел и с какво да я закрепя. Четох Бубето как я е правила, обаче не съм сигурна, че ще се справя с бисквитките , наредени една върху друга. Пък и как да я сложа върху тортата да е стабилна. Дали да не е по някакъв начин забита вътре в тортата! Ох???

Общи условия

Активация на акаунт