Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

• 117 236
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ани, аз правих кулите за замъците кухи, като увих разточен фондан около руло от кухненска хартия, увита с прозрачното фолио и ги суших първо така, после махнах рулото и доизсуших. Може ако са достатъчно изсъхнали да успееш да ги забиеш в тортата.

# 136
  • Пловдив
Момичета, от мен един много скромен чийзкейк. Почерпете се за мъничето ми, което вчера стана на половин годинка:

# 137
  • София
Ихха, Пепи, да ти е жив и здрав сладурът, пу-пу!

Фиор, ако гумите са оризон и мм, свързващите ги оси са от стабилен материал (няколко шишчета или подобно), може да сложиш подложката с тортата върху осите, но....не съм сигурна колко ще издържи така - вероятно само да се поднесе/снима. Ако питаш за тенекията на "нещото", че настърча спрямо тялото (седалки и прочие)...освен задната част+част от капака  да е отделно моделирана, изсъхнала и положена накрая, като черупка върху тортата.

# 138
Здравейте дами.

metchopooh чуДна е тортата с влакчето.
petia_tag много ми харесва тортата ти.Не знам колко ядове си имала с нея, ама пък си е чудна.Абе как ги правите тези бутилки бе хора?Ако имате клипче дайте го насам моля.
patriyani локомотивчето ти е много красиво.
J_M_M да ти е живо и здраво порастналото момченце.Тортичката ти е хубава и сигурно е зарадвала малкия рожденник много.
van444eto всичките ти торти разбира се са прекрасни, ама тая дето е за бизнес дамата с кабелите е супер.Фигурката на жената е много сполучлива.
nin4e и твоя рожденник трябва да е бил много щастлив с тази торта.
Tatitt много нежни и изпипани мъфини.
ani_d снимката на тортата ми е странна защото си правих експерименти с програмата за обработка и като я пообработих после не можах да я върна в оригинален вид.А за кефа,наистина ми е голям кеф, ама не ми се случва често да правя торти, особено зимата, особено с това моето болнавото дяте.А твоята топка сякаш не е за ядене а за футболното игрище.Много реалистична.
Orchids Flowers хубава е тортата на мъж ти.Много хубави цветове са ти се получили.
[Дu]_Пепи[/u]_да ти е жив и здрав бебчо шестмесечко.

Да питам сега нещо.Момичета, нещо не ми се получава оцветяването със сребърно или златно.Боичките ми са от редута прахообразни.Знам че се разтваря в спирт или ракия и се нанася върху фондана.Да ама като го правя така и оцнетявам с четката  не ми се оцветява фондана.Става едно ни оцветено,ни не оцветено и сякаш бяга боята.Къде бъркам?
Хайде лека вечер от мен.

# 139
nalika ,и аз имам такива.Аз бъркам златното със олио,но не изсъхва и трябва да внимаваш след като оцветиш да не го размажеш.Виж сребристото не става много добре,но пак е по-добре от колкото със спирт
Фиор,виж това може поне малко да ти помогне
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=3510
а аз си мислех за нещо такова,като при колите но по-високо за да държи
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2110
не знам дали ти помогнах,но поразгледай може и нещо да ти свърши работа.
Пепи,да ти е жив и здрав малкият бинбон.
Утре ще коментирам.

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 00:45 от ditsan

# 140
  • София
Здравейте, вълшебници!

Бихте ли ми казали от къде в София може да се купи фондан?

# 141
Здравейте, вълшебници!

Бихте ли ми казали от къде в София може да се купи фондан?

Виж на първа страница,адреси на магазините.
Гледам,никои не е писал след мен затова продължавам
Меченце,страхотно е влакчето.
Петя Таг,много е готина бутилката въпреки всички перипетии.
Патрияни,за теб и твоето производство просто нямам думи.Много ме впечатли локомотива.
J_M_M.,да ти е живо и здраво детенце.Тортичката се е получила добре.
Искре,пеперудките са от молдовете /тия трите различен размер/само дето им изрязах дупки със една счупена химикалка.
Ванчето,и трите торти са страхотни ама тая със двете малки същества е прекрасна.Чакам твоят кръг да видя,не се моткай пускай го.
Нин4е,да ти е жив и здрав Деянчо.
Татитче,ти пък сега интересна.Нищо интересно няма,обикновен куб-гигант.
Много сладки мъфинчета.
Ани Д,ами зор видях със ваденето и прибирането във хладилника.Има няма 20ина пъти.И аз треперя,та затова сигурно 20 сламки набутах във долният етаж.А иначе аз я издавам пред нас,и от там нататък отговорността за транспортиране е тяхна.
Топката е върха,аз със сигурност няма да я докарам такава.
Брата на зет ми ,ми направи на компа 3Д футбол със размерите на тавата ми и си извадих шаблоните ,така че вече всичко е наред.Благодаря за отзивчивостта ти.

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 10:40 от ditsan

# 142
Момичета срахотни сте всички както винаги. С много свежи и оригинални идеи. Нямате стигане   bouquet

Orchids Flowers кви съ тез извънземни , много са готини. Мили ми момичета няма да ви изреждам поименно, че може да пропусна някой , но искам да ви кажа , че сте страхотни. Вече цяла година черпя идеи и вдъхновение от вас и съм ви много благодарна , че ви има . Винаги се отзовавате когато някой новобранец има нужда от помощ  newsm20

Ето последните ми тортички спретнати за РД-тата на брат ми , майка ми и една приятелка .
Снимките  както винаги са за критика.  Грешките съм си ги видяла  и обещавам другия път да е по добре. Критикувайте на воля  Mr. Green Усмихнат слънчев ден ви желая.

тази е за братлето

тази за мама

и тази за  приятелката

Незнам защо , но на снимките ми белеят цветята , а не е така. Бях ги почистила перфектно .  Захарното тесто за тях си го правих аз иначе.

# 143
Чакам твоят кръг да видя,не се моткай пускай го.
hahaha - Пуснала съм го. Макарата с кабелите. 2 кръгли торти Ф20 и с височина 12 см всяка. Една върху друга са.
И ти да ме светнеш как аджеба я пренесоха тая торта 24см , а??
24 е тортата. Фигурката е още 15, стълбовете са около 20 см. Смятай колко стана общо височината. Кутията за барби торта не се затвори. Отгоре я огънах като покривче.  Mr. Green Мацката е с по 1 шиш в крак. Стълбовете са с по 2 шиша. Яко лепило и цяла нощ в хладилника. Докато я свалях по стълбите  сутринта  4 етажа, я усещах стабилна. След това са я возили с колата. Не е имало проблем. Била е цяла и непокътната.
Нинче - Да ти е жив и здрав сина. Ако това е Купър, значи си се справила перфектно.
Татут-тут-тут-ке - Много готина бебешка серия.
Ани - топката е станала идеална. Много доре си наредила  елементите.
Orchids Flowers - Много сладки торти. Сватбената ми харесва. Обичам нестандартни торти за събития.
Пепино - искам да го докопам тоя бухтичко и да го намачкам. Да ти е жив и здрав. Яде ми се твоето шоколадово парфе.  Rolling Eyes
Кукита - Струва ми се че те е страх от фонданения чаршаф. Що, така???

# 144
Ванче не ме е страх , а мойте не са му фенове за това го избягвам . Иначе на мен с чаршав определено като визия по ми харесва. А и декорирането е  по лесно и по удобно.

# 145
Пепи,да е жив и здрав Ивайло,невероятно хлапенце си имаш  love001
Извинявам се че не коментирам,само преглеждамч темата ,че в главата са ми само козунаци #Crazy #Crazy #Crazy

# 146
Момичета, здравейте.
Влизам с въпрос, ако можете помогнете ми. Искам да се опитам да направя торта пчела. От ровене в нета си харесах една, но не знам как да я направя. Ще пусна снимката на блатовете, ако можете ми кажете как трябва да ги редя. Според мен главата в купа да редя като тази торта с рулата, която не ми харесва заради рулата най-вече и отгоре за да заобля да донадградя, но за тялото как-нямам такава купа?
Ето снимката
В същност няма снимка, не ми дава да я кача. Ако успея ще се редактирам или добавя в друг пост.

# 147
  • Бургас/Пз
Много благодаря на всички за хубавите думи за топката. Надявам се да има и следваща и да е още по-добре от тази. Simple Smile

Ванче, Дитсан, явно самите торти са ви много стабилни, моите  все треперят и аха ще се катурнат  Joy Joy Тази топката , беше висока 20см и докато я сваля пред блока имах чувството , че ще се търкули. Хич не знам как са я занесли в ресторанта, че и с един друсащ джип бяха, дано да са я опазили! Mr. Green

Благодаря и на всички тук и на ЛС, които ми помогнаха с идеи за кулата на Рапунцел, другата седмица ще я покажа Simple Smile

Сега да ви питам , ако смеся масления крем ганаш, дали ще се получи добра комбинация  за измазване и да наредя направо фонданените цветчета отгоре без да покривам с ММ, дали ще издържат една нощ в хладилника без да се разтопят? Аз никога не съм покривала върху ганаш и много ме е страх, та за това мисля и маслен крем да му прибавя, ама пък да не вземе да се пресече ????
И още нещо от торта с ф25см и височина 12см дали ще излязат 20 парчета?? Като тортата е полусфера, редена е в купа??

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 15:13 от ani_d

# 148
И още нещо от торта с ф25см и височина 12см дали ще излязат 20 парчета?? Като тортата е полусфера, редена е в купа??
Ще излязат 20, и то добри парчета.
За другото не мога да ти помогна. С Ганаша съм скарана от 3 години и дори не си помисляме един за друг.

# 149
Здравейте! Искам да попитам дали има разлика между това http://www.cookibooki.bg/Overig/24-%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%8 … D1%8F-Winnie.html и това http://www.hitrini.com/product/484/vaflen-disk-smarfove-22-sm.html. На еднота пише оризова хартия, а на другото - вафлен диск.

Общи условия

Активация на акаунт