Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

  • 117 212
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 1 464
stasi76, благодаря, че ми каза, ще пробвам другата седмица да го намеря аз магазинчето!
valeria, твоите миниатюри са прекрасни!
А първата торта я сложих върху една чиния, може да се нарече и поднос, който съвсем не е подходящ за торти, защото в средата има хлътнала част - кръгла и самата торта хлътва, защото не е равно. Цената е около 2,50лв от магазин за фалирали немски магазини, който се намира на Бул. Гоце Делчев, близо до кръстовището с Бул. България.

# 76
  • Мнения: 1 608
iskroneСтрахотна тортичка си направила- на снимката не си ли чат перипетиите, които си имала! И не знам от тортата ли или си е така, но това твоето Цветенце е цяло слънце!толкова сладка усмивка има,озарява я цялата!
А втората торта, която си правила съм правила и аз-2 пъти и се получава наистина много вкусна, един път я пр авих вместо с портокалов вкус с лимонов , а аз обожавам този така наречен Lemon curd и винаги ми се получава, но трябва непрекъснато да си над него и да бъркаш, дори го правя без водна баня- на по-слаб огън, но НЕПРЕКЪСНАТО бъркам.Наистина на някой, който не е правил препоръчвам водната баня, но и там си трябва бъркане.
За първата торта, която си правила-мислих и не мога да си обясня, защо се е получило така.Тази торта е всъщност  Devil's food cake и на мен винаги ми се получава.Последните мъфини, които пр авих са такива , а съм правила дори вертикални торти и са  перфектно влажни и сочни, а на тази рецепта, е базирана друга класическа рецепта - Red Velvet cake

# 77
  • Пловдив
  • Мнения: 1 674
Извинете, ама спешно въпросче имам  Embarassed
Опитвам се да направя РМ2. Първо ми стана на трохи, които нямат омесване... Сложих купата в микровълновата за малко и успях да замеся нещо като тесто, но ми седи сухнесто. Цепи се при стискане, няма еластичност  Sad  Мога ли да го оправя някак?
Имам маршмелоуси, които съм си приготвила за покриване. Ако разтопя 1-2 бонбончета и ги замеся с РМ2, дали няма да се оправи еластичността  newsm78

# 78
  • Мнения: 368
Извинете, ама спешно въпросче имам  Embarassed
Опитвам се да направя РМ2. Първо ми стана на трохи, които нямат омесване... Сложих купата в микровълновата за малко и успях да замеся нещо като тесто, но ми седи сухнесто. Цепи се при стискане, няма еластичност  Sad  Мога ли да го оправя някак?
Имам маршмелоуси, които съм си приготвила за покриване. Ако разтопя 1-2 бонбончета и ги замеся с РМ2, дали няма да се оправи еластичността  newsm78
Ами според мен си прекалила с пудрата захар. Опитай да омесиш с глицерин, идея си нямам какво ще стане, ако сложиш и маршмелоуз

# 79
  • Пловдив
  • Мнения: 1 674
Нещо такова ще да се е получило... А уж отделих 150, вместо 100гр за резерва...Сега го оставям за час в хладилника да видим ще има ли някаква промяна и ще пробвам с глицерин Rolling Eyes

# 80
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
най-добре само с глицерина опитай-иначе може съвсем да се прецака с бонбоните
Искре - много е сладка тортата а малката Цвети е голяма сладурана-да ви е жива и здрава
айде една торта и от мен

само патока доналд е захарен-другите са играчки

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 11:19 от betina33

# 81
  • Мнения: 1 461
Нещо такова ще да се е получило... А уж отделих 150, вместо 100гр за резерва...Сега го оставям за час в хладилника да видим ще има ли някаква промяна и ще пробвам с глицерин Rolling Eyes
в хладилника ще  стегне и ще стане по твърдо ,добави му глицерин

# 82
  • Варна
  • Мнения: 48
Здарвейте,имам нужда от малко помощ.Можете ли да ми кажете къде да видя как се прави торта калинка

# 83
  • Мнения: 634
Бенито ,със сигурност си прекалила с пудрата захар.Аз миналата седмица си купувах глицерин ,но хич не съм видяла че аптекарката ми е дала рициново масло.Но го използвах точно за това .Намазах си ръцете с него и измесих добре тричавата руска мастика.Но не загрявай в микровълновата ,така изсъхва още по добре.
Абелина ,торта калинка се прави с помоща на две купи по голяма и по малка.Поставяш отвътре найлонови торбички и редиш блатове и крем .Като се напълниш купата я покрий с найлонче и я прибери в хладилника .Като стегне обърни на подложката и измажи ,след което покриваш с фондан.
http://www.album.bg/mameto/images/28464443/
Ето ти една от моите калинки.

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 12:58 от Албена

# 84
  • Пловдив
  • Мнения: 1 674
 Embarassed след хладилника стана на камък. Ама като първо действам после чета... тикнах го и в микрото... Омекна добавих още една лъжица глицерин. Пое го, но не стана по еластично  Cry Намазних си и ръцете с олио от гроздови семки, че май е по-светло и така месих... В едно парче добавих от олиото и размесих... Не и не...не става еластично. Искам да направя нещо съвсем елементарно - да разточа и завия на тръбичка и... се нацепва  Cry
Каква е тая пудра захар не знам. Желатина ли не е в ред, захарта ли...

Май ми остава да пробвам с маршмелоусите.  Но пък имам останали топчета от миналата година от тесто с бонбони и все още е като гумено. Не изсъхва до твърдо... newsm78  дали малко количество от тях ще направи невъзможно да си направя тръбичките  newsm78

# 85
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 814
Леле, колко бързо върви темата!
Хепимама, първата торта с многото цветя е много хубава, само подложката малко не се връзва и тя шарена!А малката принцеса многозначително май й се кани на тортата!  Grinning
Доня Коприва, радвам се, че Ани е добре, щом вече й се лудее значи е в отлично състояние  Mr. Green Червено-черната торта е важно , че поръчителите им е станало ясно какво е! А покритието върху подложката нарочно ли така е надиплено? Струва ми се, че ако беше равно щеше да е по-добре!
Марулке, тортата за баща ти е уникална! Легото също е много хубаво! Изобщо напоследък хем голяма производителност при теб, хем коя от коя по-хубава. Поздравления!
Налика , и мен хич ме няма в преценката, осбобено, ако етажите са по-високи хич не мога да ги преценям колко парчета е изязат!
Марина, невероятна е птицата! Камъкът е като истински. Направо да не повярва човек какви притеснения си имала!
Бианка, страхотни кексчета! Извинявам се, че пропуснах да ти благодаря за споделената рецепта в блога ти за орехов блат /есенната торта/. Използвах част от нея като  не сложих трохите от бишкоти и вместо нишесте сложих брашно /нямах бишкоти, а нишестето ми беше малко/ Embarassed. Получи се невероятен блат. Също така вместо ромова есенция в блата, сложих ром при напояването. Другият път обаче ще опитам да я спазя точно , за да видя разликата. Блатовете с ядки са на особена почит сред моите познати! Изобщо всички рецепти в блога ти, които съм пробвала, ми се получават невероятно добре!   bouquet
Дт, много ми хареса тортичката , а най ми харесва отпечатъците от цветенцата!
Сиси, моля те не зачезвай така, невероятни торти си пуснала. Да знаеш ще крада идеи, че малчо е рожденник другия месец.
Бубе, както писах и във ФБ, това е невероятна торта, изпълнението, рисуването, всичко!
Мечопухче, много хубава торта за Леа, но медените буквите са ми любими. От къде я намери тази азбука на кирилица!
Стаси, страхотен разрез, много вкесно изглежда!
Вал, че си извънземно е ясно, ама явно си и много търпелив човек, то иначе няма как да се направят тези сладки!  Mr. Green
Искронче, супер ягодка, за най-сладката Ягодка! Ама защо такава триъгълна устата бе душицо? А семките от какво са? Обаче не знам защо не са ти се получили блатовете от най-вкусната торта. На мене са ми любими и само тях правя напоследък за шоколадовите торти!

Имам едно торте с някое друго цветенце отгоре, ама още дреме във фотоапарата!

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 15:12 от ani_d

# 86
  • Мнения: 3
benitta,аз имам предложение по-различно от измесване с глицерин.Накисни и разтвори 1 чаена лъжичка желатин в мъничко вода.Добавяй по съвсем малко,почти на капки към тестото,като много внимаваш да не го направиш много кашкаво и да се наложи пак да слгаш пудра захар.Става отно во пластично ,обаче трява да действаш доста бързо,защото съхне  за мн.малко време.Аз съм го правила неведнъж и вече съм му хванала цаката.Ако искаш опитай първо с малко захарно тесто.Успех!

# 87
  • Пловдив
  • Мнения: 1 674
 Hug Благодаря!
Аз май се справих. Четох из руските форуми и препоръчват лимонов сок в ситуация като мята. Ставаше дума за друго тесто, но пробвах. Имах само от шишенце, но свърши работа.
сега да видим как ще е с изсъхването. Ако става бавно, ще пробвам и още желатин  Hug

# 88
  • София
  • Мнения: 1 220
Прекрасна нова тема   bouquet
Виждам, че има много за четене и едни прелестни чудеса са се подредили.. Но довечера ще я прегледам под лупа, на спокойствие с чаша вино Laughing
Сега ще лепна и моето творение, ако може така да се нарече..
Аз да си призная задавам въпроси, като нов член тук в темата, така че много извинявайте момичета, ако прекалено досаждам... Embarassed

# 89
  • Мнения: 0
Здравейте, момичета.
Първо благодаря на Колова, Стаси и Иглика333 за поясненията за морето.Направих го, но нещо не ми харесва, защото съм виждала много по-истинско море.Важно е, че другите го харесаха.
Ванче, да ти е жив и здрав племенника.
Искроне, много ми харесва колелото, но мисля, че кормилото можеше да е малко по-изправено. Тази ягодка е много хубава, но другата ягодка седнала до нея е още по-сладка.
Марулка, за теб вече нямам думи, такъв напредък имаш от едно известно време и като количество и като изработка.Трудно ми е да кажа коя най-много ми харесва.
Налика, бързо оздравяване, и моята малката тази зима не спря да боледува. Много сладка торта.
Марианка, тази птица е много готина, а и прекрасно си се справила с злополучията.
ДТ, много нежна торта.
Мечо пух, и ти с голяма производителност и много пипнати торти.
БянкаД, страхотни кексчета.
Сиси7510, всички торти са ти много хубави.
Стаси, бих си хапнала и аз от тази шоколадова торта, а от къде вадиш това търпение за тези сладки незнам…
Валерия да престане да пуска тука някакви сувенирчета и да ни казва,че това са сладки. Страхотни са както всичко което правиш.
Бубе на теб какво да ти кажа, аз съм ти фен от първата си торта, която беше подобие на една твоя.
Бетина33, весела и шарена торта.
Точе, много симпатична кравичка, но листенцата на розите ако бяха на дръжките щеше да е по-добре.
Знам че пропускам много торти, но като не пиша редовно така се получава. Поздравления на всички.
Ето и моето море



Ето и още малко снимки http://julw.snimka.bg/hobby/yahta.665668.26750699

Общи условия

Активация на акаунт