Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

• 117 004
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас/Пз
Мишока, благодаря за рецептите Simple Smile  Peace

Дт, уникално рисувани пеперуди, давай и показвай още торти, ако имаш! Simple Smile

Бетина, мнооого хубава и пълна щайгичка! Супер е!

Това за сметаната и мен много ме озадачи. В началото като започнах да правя торти, още не знаех кое как и сгафих и не измазах една торта с маслен крем и на сутринта имах пълна със захарен сироп чиния  Rolling Eyes Rolling Eyes Mr. Green

Сансил, ако имаш малко време кажи как я правиш тая магия със сметаната под чаршафа?

Благодаря на всички за хубавите думи за тортичките ми!  Simple Smile

# 691
Благодаря Ви за вниманието !
Татит-да с айсинг ми е надписа ,слава богу до сега ми се отдава да забърквам всички смеси глазури и фондани ,все още нямам възможност да пробвам с готови и да направя сравнение ,добре че горе долу ми се получават нещата и с домашно приготвените.
Бетина - понякога наистина ми се получава по -малко целулит ,но мисля че в случая е повече дефекти от ноктите ми и пръстите
,за първи път покривам цифри и бях доста притеснена,а това е торта за мойта дъщеря и трябваше да стане както си я иска.
Ванилия и на теб благодаря за положителното мнение,дълго не бях правила нищо и малко ми беше търсене,сега обаче се налага да наваксвам ,че се очертава тежък месец ,близки и познати разчитат да ги зарадвам с интересни неща.

# 692
Няма нищо извънземно при измазването със сметана и покритие. Почти всички сладкарници го правят. Имам претенции да съм сладкар от доста години,правила съм всякакви варианти,форми,рецепти-проблемът е,че ако искате отговор на въпросите си,трябва да четете.
Може да се измаже със сметана(по-гъста,разбита без вода) тортата,после я оставете да престои в хладилника няколко часа докато позасъхне сметаната и не е толкова водна. Идва момент, в който започва да се напуква,точно тогава сме покривали със захарно тесто (в цеха). Почти винаги покривахме с марципан Варна,никога не се е разтичал. МОЯТА СВАТБЕНА ЧЕТИРИЕТАЖНА ТОРТА беше със сметана и покрита с Варна,с рози от Варна,стоя в хладилник една нощ и на масата на следващия сватбен ден-уверявам ви до момента на рязането няма ше проблеми.
Това беше преди 6-7 години. Сега,за по-лесно работя с маслен крем и готова захарна маса,но това не ми пречи да съм сигурна и в сметаната. Сега да ви покажа последните ми творения и бягам да пека еклери за еклерова торта( не признавам купените,съжалявам  Mr. Green )   
Gum paste flowers by Svetlana Hristova(sisi7510), on Flickr този букет го направих за първия рожден ден на любимите ми кукита-букита,с пожелание за все по-успешен бизнес.
DSC05506 by Svetlana Hristova(sisi7510), on Flickr Тази орхидея изработих с помощта на Шеметчето във виртуален курс.[img]   http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=356328411089870&set=a.235160776539968.58344.215181055204607&type=1&theater      и тези златни панделки,които ми поръчаха за една сватбена торта. Пускам линк,че не ми се намаля сега снимката.

# 693
  • някъде тук
Здравейте,имам нужда от помощ  Praynigкак да направя фигурка на момченце без молд? имали лесен начин за моделиране?
 Rolling Eyes

# 694
Утре пускам поръчка от Алимко(Пикко). Някой ако иска нещо да свирка.
Ще взимам шоколад бял и черен с по-високото съдържание на какао, но черният вече е разпределен, освен ако не се съберете за още 1 пакетче да се разджурка. От белия мога да отделя за някой. Ще взимам и пикко, но и там са понаместени количествата. Стаси, теб те имам предвид с крема  Peace

# 695
huliganka, мажеш плаката на гърба с кристалина, обираш с шпатула и лепиш върху тортата. ММ ли е покритието? Ако искаш лъскавина, мажеш с кристалина и отгоре.

Кристалина може ли да бъде заместен с нещо друго?  Ако измажа само с маслен крем под плаката дали ще е проблемно? newsm78

# 696
може да залепиш и с глюкоза,затоплена,за да се маже по-лесно,но не разредена

# 697
може да залепиш и с глюкоза,затоплена,за да се маже по-лесно,но не разредена
Значи маслен крем, глюкоза, платката...такъв ли е реда?

# 698
  • София
huliganka аз лично лепя плаката върху торта покрита с фондан, знам, че може и върху сметана, за върху масления крем не съм пробвала

# 699
Tatitt, ani_d, за да съм по-точна, ето с това измазвам http://www.meggle.bg/products/?cid=14&id=20 .
Да ви кажа, изобщо не е мека, след разбиване е и някак суха.
Захар не съм добавяла, тя си е сладка.
Именно тук в темата прочетох, че става със сметана, затова хич не се двоумих.
Не се и притеснявах, какъв ще е резултата, но това е защото ги правих за вкъщи, обаче все пак съм доволна, че захарното покритие не се разтопи.
Но може все пак да има значение и какво е то, моето беше фондана на Димитрана.
И както е писала sisi7510 "идва момент, в който сметаната започва да се напуква" и при мен стана така с една от тортите.
Бях я измазала сутринта, а вечерта на места леко беше напукана.

# 700
Благодаря на всички за коментарите на моите торти.  Grinning

iskrone да ти е жива и здрава Цвета!!!Чудна торта си и направила.

ditsan басейна е супер!!!

Ани Д и на теб да ти е жив и здрав Матео!!! И двете торти са много сладурски.
Короната я направих като от ТУК си разпечатах модела на короната, сложих я в джоб папка и започнах да си правя фитили, които наслагвах върху линиите. Залепвах ги с айсинг по между си. След това сложих папката върху шише от безалкохолно да си съхне. След 4 дни беше изсъхнала и я махнах от шишето и папката. После я напръсках с аерограф.

metchopooh и на теб жива и здрава да е дребосъчка!!! Голяма сладурка е. Тортата е супер!

Албенка пак ни показваш чудни торти, но кръглата шоколадова ми е любима, много изкушаваща.

~divina~ всичко, което си показала е много хубаво. Поздравления!!!

patriyani ти пак голямо производство показваш. Колата ми е фаворит!!!

Darlinka поздравления за колата!!!

r.i.angelova лалетата са прекрасни!

kk38 поздравления за тортата с числата! Много добре си я покрила.

dt тортата ти е супер!

betina33 спешната ти торта ми изглежда много вкусна с тези ягодки!

sisi7510 букетите са като живи!!!

И от мен една торта, поръчана от днес за утре. За украса единствено това можах да измисля за това кратко време. Стана малко като сватбена, но я харесаха.

# 701

Едно бързо торте от остатъци.Пробвах измазването с Мегле

# 702
Извинявайте, че ви нахълтвам в темичката, но искам да ви попитам нещо. Къде мога да си поръчам пластмасови фигурки за торта? Трябва ми пепеляшка и никъде в Казанлък не успях да открия.

# 703
  • ВАРНА морето сините вълни
привет отново
skrtla - намери първия магазин за детски играчки и си вземи каквото ти трябва -тортата която сега пускам е точно с такива играчки от магазини Рая-имат и доставка
Стаси- и твоята спешна е чудесна -много нежна е станала
Сиси -и двата букета са по-красиви от истински-имам 1-2 опита но при мен не се получават нещата и се отказах-та знам колко е сложно а ти си се справила повече от блестящо-снимай стъпка по стъпка та да ни преподадеш някой и друг урок
айде да си покажа и днешната тортичка-снежанка и джуджетата са играчки
естествено снимките ми пак не са хубави на живо друго изглежда-и много ме е яд че не се справям с апарата

# 704
Благодаря за бързия отговор

Общи условия

Активация на акаунт