Отговори
# 240
  • София-Младост
Благодаря на всички за рецептите за сьомга ,май клоня към тази на Лурдес. Би ли ми казала колко е времето за печене с фолио и без.
За калмарите разбрах,трябва да се бланшират първо,но за кратко,нали? А каква е панировката им?
течна или като паста е по-добре?
Калмарите аз лично никога не бланширам преди паниране. Иначе измитете калмари ги нарязвам на лентички, овалвам в брашно, после топвам в яйце и пека в сгорещено олио. Стават мноог бързо и не трябва да се препържват, защоот стават жилави.

# 241
Без фолио по-бързо се изпарява лимоновия сок и може да стане по-суха, но пък става по-бързо.
При готвене с фолио 30 минути, максимум 40 минути, но моята фурна не е от най-добрите,много бавно загрява. Така че наглеждай как се готви първия път да си знаеш после.

# 242
сьомгата е нежна и повече от 10-15  мин. в загрята фурна не и трябват  Peace  Или общо 10 мин. на грил тиган. И фолио не и трябва, няма какво да и се задушава на нея. Мятай я с лимоновия сок и малко зехтин  във фурната

# 243
Тя моята фурна 10 минути загрява Mr. Green

# 244
Тя моята фурна 10 минути загрява Mr. Green

по принцип се говори за печене , а не за загряване.
та ако фурната ти загрява за Х минути ти не ги отчиташ. след като стигнеш температурата подходяща за печене тогава започва времетраенето на печенето.   bouquet

# 245
Разбрах аз, мерси все пак  bouquet

# 246
Моля ви, кажете какъв крем да направя на сладкища с майонеза на сладка хапка?  Ще ми се  да не е с шоколадовата глазура. А с някакъв крем за да прилича на торта. Повече да прилича на торта.

# 247
Имам едно спешно питане. Някой да е правил телешки птички на фурна ??? Ще ми се да избегна пърженето ако е възможно ...  Hug

# 248
Рoсна kитка , Виж първия пост http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=588509.0 има кремове отдолу  
На мен от белите кремове много ми харесва маскарпоне+закв.сметана +сладк.сметана - в по равни количества

Слънчев лъч, какви са тези телешки птички  newsm78

# 249
Моята рецепта е друга, но принципно начинът на приготовление е като този тук - цък.

# 250
  • Варна
Линк към меденките на Джемма може ли?

# 251
Слънчев лъч, какви са тези телешки птички  newsm78
че е телешко - телешко е. ама къде му е птичето  newsm78
ни яйце има , ни нещо като гнездо , нито пък врабка. кръстникът на това ястие е достоен за награда  hahaha

# 252
Благодаря, Пеп- чо Hug Знаех си аз , че има такъв вариант, но ми е трудно с търсачката на форума. Трудно , не , ами изобщо не се справям. Grinning

Ох , попиках се от смях с птичките Joy
Наистина няма нищо птиче hahaha

ПП А това с маскарпонето  и сметаната и на мен ми е любимо , ама гледам "по- тънко" да мина  Mr. Green

# 253
вярно, Бонго,  и мен ме озадачи името.

Лъч, това си е руло. Завий го, запечатай с по минута пържене ако искаш, ако искаш - недей и това. Сложи в тава с малко вода, малко бира, мазнинка, завий с фолио и печи спокойно. Ще стане разбира се.

# 254
вярно, Бонго,  и мен ме озадачи името.

Лъч, това си е руло. Завий го, запечатай с по минута пържене ако искаш, ако искаш - недей и това. Сложи в тава с малко вода, малко бира, мазнинка, завий с фолио и печи спокойно. Ще стане разбира се.
може да се допълни - ако имаш канарчета (или други врабки) ги пусни да попеят на това ястие.   hahaha

Общи условия

Активация на акаунт