Отговори
# 90
Момичета и момче бутнете едно рамо относно една питка   Praynig
проблема е че питка е замесенна и втасва в момента за първи път, но при оформянето и евентуално второ втасване /момента на печенето  след това ще съвпадне с едно излизане неотложно
 Питането е по какъв начин или да отложа/ забавя  процеса на второто втасване/ евентуално ако сложа в хладилника / и като се прибера след около 1, 5 час да пека или да форсирам второто втасване и едно печене незнайно дали ще има успех
Благодаря ви много  Praynig Praynig Praynig Praynig
Надявам се някой да се включи в рамките на 30 мин  Praynig

# 91
  • Русе/София
Момичета и момче бутнете едно рамо относно една питка   Praynig
проблема е че питка е замесенна и втасва в момента за първи път, но при оформянето и евентуално второ втасване /момента на печенето  след това ще съвпадне с едно излизане неотложно
 Питането е по какъв начин или да отложа/ забавя  процеса на второто втасване/ евентуално ако сложа в хладилника / и като се прибера след около 1, 5 час да пека или да форсирам второто втасване и едно печене незнайно дали ще има успех
Благодаря ви много  Praynig Praynig Praynig Praynig
Надявам се някой да се включи в рамките на 30 мин  Praynig
не я втасвай втори път,изпечи си я сега

# 92
   Подобен въпрос на горния,но за козунак:
козунаците ще станат два,но мога да опека само единия-
как да отложа второто втасване на втория козунак?да го оставя в хладилник,
или да не го втасвам във фурната,а извън нея?
   Благодаря!

# 93
   Подобен въпрос на горния,но за козунак:
козунаците ще станат два,но мога да опека само единия-
как да отложа второто втасване на втория козунак?да го оставя в хладилник,
или да не го втасвам във фурната,а извън нея?
   Благодаря!
Единя вариянт е да го оставиш да втасва на стайна Т / която предполагам не е висока  Wink/ , така самият процес  ще се удължи .
При мен така стана направената питка покрита със свежо фолио метнах в хладилника и след около 90 минути беше почти втасала.Извадих я постоя още 30 минути и сложих да изпека . Praynig надявам се да се е опекла.
 Не  знам колко време целиш да отложиш втасването  Thinking, а не съм и специалист по кузунаците така че не смея да давам съвети  Peace

# 94
  • UK/София

Здравейте, искам да попитам за топените триъгълни сирена, които ги продават в кръглите кутии.С различни вкусове са, дано обяснявам правилно - стават ли да се запекат върху пица?

# 95
да, но можеш да срежеш на две (дебелината)  че не се разтичат съвсем при печене.

# 96
  • UK/София

пеп-4o , благодаря! Heart Eyes

# 97
  • София
 Момичета и момче, моля помагайте  Praynig. След няколко дни сме канени на гости, иска ми се да занеса домашно приготвени гозби, нещо изискано и стилно. Моля ви, помагайте, че имам много претенции  Blush. Ако може да са изпитани рецепти, не много сложни, вкусни и изискани. Ще ми се да направя някакъв десерт, например мъфини или петифури , а също  брускети или някакви малки хапки, а може и разядка  newsm78. Приемам и други предложения  Hug
 Много ви благодаря предварително   bouquet

# 98
  • UK/София

Тъй като съм мноооого скарана със супите, искам да попитам за следната комбинация какво ли ще стане - пресен лук, праз, картофи и гъби.Всичко това да се свари, да се пасира и да се прибави течна сметана, при сервиране и крутони.Би трябвало да е крем супа, дали ще е вкусно за ядене?Питам защото се опасявам да не си легнат мъжете ми гладни.

# 99
Всичко това да се свари, да се пасира и да се прибави течна сметана, при сервиране и крутони.Би трябвало да е крем супа, дали ще е вкусно за ядене?Питам защото се опасявам да не си легнат мъжете ми гладни.

Според мен - да, ама нали знаеш, вкусове разни. Grinning

# 100
  • София
Момичета и момче, моля помагайте  Praynig. След няколко дни сме канени на гости, иска ми се да занеса домашно приготвени гозби, нещо изискано и стилно. Моля ви, помагайте, че имам много претенции  Blush. Ако може да са изпитани рецепти, не много сложни, вкусни и изискани. Ще ми се да направя някакъв десерт, например мъфини или петифури , а също  брускети или някакви малки хапки, а може и разядка  newsm78. Приемам и други предложения  Hug
 Много ви благодаря предварително   bouquet

Американски понички

250 г брашно
1 пак. бакпулвер
2 с.л. мазнина
1 ч.ч. пудра захар
1 яйце
1/2 ч.л. настъргано индийско орехче
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. канела
Мазнината се разбива с 1/2 ч.ч. захар, добавя се яйцето,млякото, инд. орехче, и брашното с канелата. Замесва се тесто. Разточва се кора с дебелина 1 пръст. Изрязват се кръгчета (по средата с отвор). Сгорещява се мазнината в дълбок съд и се пържи до зачервяване. След като се извадят и изстинат се поръсват с пудра захар и канела.

Милинки

500 мл прясно мляко
40 г мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
брашно

За заливката:
3/4 ч.ч. мазнина
400 г извара
4 яйца

Маята се разтваря в хладкото прясно мляко, прибавят се солта, захарта и се разбърква добре. Брашното се пресява и се добавя. Замесва се гладко, стегнато тесто. Намазва се с мазнина тавичка за печене. Късат се малки топки и се редят една до друга. Оставя се да отлежи 1/2 час. Мазнината, яйцата и изварата се разбъркват добре и се изливат върху тестото. Пече се в умерена фурна до златисто.

# 101
Здравейте.Може би тук трябва да попитам.Искам да си направя силиконови форми за бонбони по мой модел.Какъв силикон трябва да използвам,за да е безвреден?Няма да пека в него.

# 102
  • UK/София
Всичко това да се свари, да се пасира и да се прибави течна сметана, при сервиране и крутони.Би трябвало да е крем супа, дали ще е вкусно за ядене?Питам защото се опасявам да не си легнат мъжете ми гладни.

Според мен - да, ама нали знаеш, вкусове разни. Grinning
Мерси за отговора, притеснявах се дали комбинацията ще може да се преглъща, но ти ме успокои. LaughingТечната сметана кога се сипва, като се поохлади супата ли?В противен случай да не се пресече?

# 103
Мерси за отговора, притеснявах се дали комбинацията ще може да се преглъща, но ти ме успокои. LaughingТечната сметана кога се сипва, като се поохлади супата ли?В противен случай да не се пресече?

Аз по-често прясно мляко слагам, а сметаната, след като съм пасирала, варя още 5-10 мин супата, сипвам сметаната, черен пипер обикновено и зеленина, крутоните и сервирам.

# 104
  • UK/София

labrex , благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт