Отговори
# 360
  • Калифорния, САЩ
Имам въпрос към Пеп-4о - как да съхранявам твоите Арменски сладки, и колко дълго мога да ги съхранявам така? Благодаря!

# 361
  • Бургас
Едно може би идиотско питане, ама мога ли да оставя накиснати във вода измити агнешки дреболии в хладилника и утре да ги варя, че сега ми идва късничко вече newsm78 Rolling Eyes

# 362
Благодаря много на Tani@, дядо хаджия и lux за помощта за пълнените яйца Hug
В най-скоро време ще ги направя. Grinning

# 363
Едно може би идиотско питане, ама мога ли да оставя накиснати във вода измити агнешки дреболии в хладилника и утре да ги варя, че сега ми идва късничко вече newsm78 Rolling Eyes

сигурно е много късно, но ги извади от водата и така съхрани в хладилник-

ir74 , в метална кутия за сладки, но повече от седмица не са издържали у нас. За това време - никаква промяна във вкуса.

# 364
  • На брега на реката
Малко тъп въпрос... на каква програма се пече козунак в хлебопекарна?

Зависи с каква хлебопекарна си, но за Мулинекс пробвах на Сладък хляб и първият ми опит не беше особено добър. Стана на конци, но много плътен и тежък.  Tired

# 365
Ехей, докато видя, че има нова тема да се запиша в нея и вие сте я преполовили Simple Smile Ами... запис Simple Smile Предната тема определено ми беше много полезна!

# 366
  • Калифорния, САЩ
Пеп-4о, благодаря много! Hug Hug Hug

# 367
  • България
рецепта за козунак ми трябва Rolling Eyesно без бой си признавам за първи път ще правя

# 368
  • София
рецепта за козунак ми трябва Rolling Eyesно без бой си признавам за първи път ще правя

Тази е добра за начинаещи:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=86477.100

# 369
Moмичета, преди няколко дена попаднах на рецепта за "Хачапури", но сега не мога да я открия. Помагайте !  Hug

# 370
и аз днес ще правя козунак. решила съм да пробвам нова рецепта, но имам едно чудене - мазнината е 30 гр масло и 30 гр свинска мас за около 600 гр брашно, понеже нямам мас, а и не ми се иска да слагам, сега точно си мисля как да я заменя.

60 гр масло ми се струва прекалено малко - обикновено на 1/2 кг брашно слагам около 100 гр мазнина!

# 371
и аз днес ще правя козунак. решила съм да пробвам нова рецепта, но имам едно чудене - мазнината е 30 гр масло и 30 гр свинска мас за около 600 гр брашно, понеже нямам мас, а и не ми се иска да слагам, сега точно си мисля как да я заменя.

60 гр масло ми се струва прекалено малко - обикновено на 1/2 кг брашно слагам около 100 гр мазнина!
смени маста с олио  Peace, за грамажите мисля че си е нормално , но да се изкажат и по компетентни

# 372

значи 30 гр масло и 30 гр олио? дали ще е достатъчно..  newsm78

# 373
  • Бургас
Moмичета, преди няколко дена попаднах на рецепта за "Хачапури", но сега не мога да я открия. Помагайте !  Hug
Правила съм по тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1150.msg19904.html#msg19904

И благодаря за дреболиите. Оставих си ги в хладилника и сега ги варя Whistling

# 374
scaramouche, аз последния път на 640 г брашно сложих 80 г мазнина ( 40 масло и 40 олио), стана чуден козунак. Може малко да увеличиш, да. Но със 100 г може и да стане по-тежко тесто.

Сега и аз да питам. Не знам как ми хрумна, но се сетих, че като бях дете обожавах една супа, която правеше дядо ми. Вътре имаше челядинки, ориз, май пресни лук и чесън и хич не мога да си спомня - киселец или лапад. Може и още нещо да е имало. Някой прави ли такава? Знаете ли точната рецепта?

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 10:49 от мам4е

Общи условия

Активация на акаунт