Отговори
# 510
Мисля че ти имаше рецепта за  солени мъфини с нея, но нещо не мога да я намеря, може би защото търся рецепта за мъфини с леорда  Thinking.

Ето една рецепта за мъфини от шунка и левурда .

# 511
Благодаря, labrex   bouquet

# 512
И кажи от къде и е левурдата, моля  Praynig
Миналата седмица брахме, много има из горите.
Мисля че ти имаше рецепта за  солени мъфини с нея, но нещо не мога да я намеря, може би защото търся рецепта за мъфини с леорда  Thinking.

моето е скони (почти същото) с левурда http://pep-4o.blogspot.com/2011/04/blog-post_20.html

значи ще трябва и тук да проверявам горите вече. Лошото е, че чак след 2 седмици ще мога

# 513
Някой правил ли е френската селска торта? По тази рецепта ?

# 514
Някой правил ли е френската селска торта? По тази рецепта ?

Доста хора, има тема, сега ще я потърся. Хубава е тортичката! Peace
Ето темата,  доста търсене и гадания паднаха, докато Канея си публикува рецептата.

# 515
  • София
Здравейте ,
имам в излишество левурда и едно парче телешко .Дали ще се получи телешкото по средиземноморски на Мага с нея ,вместо със спанак?

о дааааа, ще се получи и още как  Laughing непременно го направи. И кажи от къде и е левурдата, моля  Praynig
Ооооо ,ще си хапнем телешкото така значи  Grinning !А левурдата я набра баща ми ,от полянките около селото му.Човека имаше бойната задача да ни набере и толкова брал ,че не знам как да я съхраня сега  Grinning .

# 516
geryaleksandrova , тикай смело във фризера  Peace.
пеп-4o , опасявам се че след две седмици ще е доста късно за нея, поне по нашия край вече ще е презряла ( Разград)

# 517
Момичета, милото иска да му сготвя тази рецепта, но ще правя за първи път бюрек и не знам какви трябва да са корите. Питанката ми е дали да купя обикновени кори за баница или от тези по-дебелите, които са правени на сач?

Цитат
Бьорек

Продукти :
7 кори за баница
2-3 с.л. зехтин
1/2 чаша мляко
2 яйца
1 щипка сол

За приготвяне на рецептата можем да си изберем един от двата пълнежа:

Пълнеж със спанак:
300 гр. Спанак
1/3 чаша надробено сирене
1 глава лук, надробен
1 с.л. зехтин
Сол, черен пипер

Пълнеж с телешка кайма:
250 гр средно едро смляно телешко
1 гл лук на onion, на филии
2 домата нарязани на кубчета
1 малка пиперка – надробена
Сол и черен пипер

За спаначения пълнеж : поставяме солта , пипера, зехтина и лука в подкодящ съд и задушаваме
на среден огън за около 2 минути. Добавяме спанака и готвим за още около 2 минути. Сваляме от огъня и разбъркваме със сиренето.

За телешката плънка: Смесваме солта, пипера, каймата и лука в подходящ съд и готвим на среден огън докато месото се задуши.
Добаявме доматите и пиперката и готвим още около 5 минути. Сваляме от огъня.

След като сме подготвили плънката можем да преминем към основната част.
В купа смесваме яйцата, зехтина и млякото и разбъркваме.
Слагеме от тази смес между всеки две кори в допълнение на основния пълнеж.
Плънка от спанак или кайма слагаме само в средата.

Омазняваме тавата. Поставяме 2 кори на дъното на тавата и замятаме върху страните й.
Разнасяме 2 супени лъжици от сместа с млякото върху тях.
Вземаме още 2 кори сгънати на половина и нареждаме в тавата.
Върху тях разнасяме основната плънка. Продължаваме да нареждаме кори и млечната смес докато корите свършат.
Загръщаме с корите от най-долния слой. Заливаме с остатъка от сместа, за да не изгаря.

Оставяме тавата в хладилника за 2-3 часа, с което ще стане по-групкаво и вкусно.
Печем до златисто-кафяво в предварително нагрята до 175 градуса фурна.

Да си повторя питането - с какви кори се прави бюрек, с обикновени за баница, или с тези, които са печени на сач?

# 518
geryaleksandrova , тикай смело във фризера  Peace.
пеп-4o , опасявам се че след две седмици ще е доста късно за нея, поне по нашия край вече ще е презряла ( Разград)

Тук около нас няма.  брахме я към Бузлуджа мин. година, но там определено беше по-късно, в началото на май.
Гери александрова, пакетирай и във фризера, да.

Зана, как да ти препоръчаме с какви, като рецептата не е на някого от нас.  пък и бЬОрек кой знае какво е.
Бюрека е обилно залят с млечной яйчена смес, а тези продукти дето се виждат са си за най-обикновена баница. За мен - ако направиш тази плънка и "заливка" на кори на сач, ще ти останат сухи. Направи с фино точени кори.
Или намери изпитана рецепта на някоя от дамите тук  Peace

# 519
Зана, как да ти препоръчаме с какви, като рецептата не е на някого от нас.  пък и бЬОрек кой знае какво е.
Бюрека е обилно залят с млечной яйчена смес, а тези продукти дето се виждат са си за най-обикновена баница. За мен - ако направиш тази плънка и "заливка" на кори на сач, ще ти останат сухи. Направи с фино точени кори.
Или намери изпитана рецепта на някоя от дамите тук  Peace

Зана, най-добре е авторката да ти каже, мен също ме смущава, че слага по две кори, ако са от ръчните, няма да е добре, най вероятно са от фините за баница. Аз правя Бюрек с кайма и сос от кисело мляко с чесън по рецептата на Берина, вкъщи много се харесва. Виж го, ако прецениш, че ще ти допадне....
Ето и моят на снимки Heart Eyes

# 520
Понеже Лабрекс е на линия да питам пак за крема

Цитат на: labrex в Пон., 15 Февр. 2010, 00:1
Цитат
Крема за сладкиша: 1 пакетче крема сирене, 1 голяма кофичка заквасена сметана (използвам Мегле), 1 крем без варене Оле на Йоткер и 1 ч.ч. пудра захар (аз слагам 3/4 ч.ч.) - всичкото това се разбива с миксер до гладък крем.

Та питането ми е: като разбиваш крема праха от крем Оле на Йотхер разбиваш ли го с мляко как то си пише на опаковката или го слагаш в сметаната на прах както е. И той си поема от течността й?

# 521
Със сигурност много е писано за тарталетите , но все пак може ли рецепта изпитана от вас   bouquet  bouquet  bouquet
Също така ме интересуват кремовете , с какъв крем ги предпочитате.

# 522

Та питането ми е: като разбиваш крема праха от крем Оле на Йотхер разбиваш ли го с мляко как то си пише на опаковката или го слагаш в сметаната на прах както е. И той си поема от течността й?

Росна китка, слагаш всичките изброени продукти в купата на миксера и включваш. Нищо не се разбива с мляко. От начало става гъста и на буци маса, но, като се поразбие, се получава хубав, гладък крем.  Hug

# 523
Благодаря ви, момичета, с фино точени кори ще го направя, а това, което ми предлагате вие, също излгежда великолепно, та и него ще направя  Mr. Green  bouquet

# 524

Росна китка, слагаш всичките изброени продукти в купата на миксера и включваш. Нищо не се разбива с мляко. От начало става гъста и на буци маса, но, като се поразбие, се получава хубав, гладък крем.  Hug

Благодаря Hug Логично е , но миналия път аз някъде сбърках не знам къде и крема ми спадна и си викам може би трябваше да направя и "Оле"- то. Grinning

Хубав ден  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт