Отговори
# 630
  • София
Здравейте,дали в България продават нудели ? 
Оризови спагети ли имаш предвид? Да, продават.

# 631
Ми не точно,не знам как ги наричат в Бг тук са egg noodles  newsm78 ,оризовите тук са бели и тънки и нещо не ми харесват.

# 632
  • София
Има и от тези белите тънките има и едни по-дебели и плоски. Опитвам се да намеря картинки на опаковки, но в момента откривам само от тези инстантните http://unifood-bg.com/instant-noodles-with-egg/1
А пък в китайските магазини има каквито ти душа иска  Simple Smile

# 633
Аз за дебелите питам,които наистина приличат на спагети.

# 634
Аз за дебелите питам,които наистина приличат на спагети.

Ако тoва е, което търсиш, аз лично не съм ги срещала в България. Pancit canton се наричат.

# 635
Момичета моля за помощ. Моето момченце е много злоядо, но днес ме изненада като каза, че му се яде бяла супа като в градинката. След уточняващи въпроси разбрах, че това е супа със сирене. Идея нямам как се приготвя. Може ли да ит помогнете с рецепта?

# 636
  • Варна
Моргана, аз слагам 2 ч.ч. прясно мляко и 1 чаша вода да заври, сипвам около 3 супени лъжици грис /пшеничен или оризов/ и натрошено сирене. Това ми обясниха жените от детската кухня преди като вземах за дъщеря ми.

# 637
Аз знам от свекърва ми една супа която никой  никъде не  готви.
Моите деца въпреки ,че вече са големи хора я обожават.
Тя се прави от картофи и сирене.
Картофите се сваряват и пасират.Добавя се в още врящата супа натрошено на ситно сирене.И половин пак. масло.Сол не се слага.Сиренето е достатъчно.
Супата става гъста и гладка като крем супа.И много вкусна.Може пожелание да се сложат и крутони  преди сервиране.Поръсва се с магданоз.
За по-големи може и да се сложи като се свали от котлона и смлян черен пипер за аромат.
Много е вкусна.Опитайте я  Simple Smile  chef

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 19:56 от Ксара

# 638
Моргана, аз слагам 2 ч.ч. прясно мляко и 1 чаша вода да заври, сипвам около 3 супени лъжици грис /пшеничен или оризов/ и натрошено сирене. Това ми обясниха жените от детската кухня преди като вземах за дъщеря ми.
Peace , само че при нас я правят с кус кус, този който е на топченца.

# 639
  • софия
Peace , само че при нас я правят с кус кус, този който е на топченца.
И при нас, и в детската кухня, и в градината. И моето дете много я харесва Shocked, но аз не съм правила.

# 640
  • София
Момичета, имате ли някоя изпитана рецепта за овесени бисквитки  Hug

# 641
  • софия

250 гр. масло
1 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. бяла захар
2 яйца
3 ч.ч. овесени ядки
1 ½ ч.ч. брашно
200 гр. стафиди
канела
ванилия
½  ч.л. сол
1 ч.л. сода
(кокосови стърготини, натрошени орехи – по избор, аз не съм пробвала)

Маслото на стайна температура се разбива със захарта, след това се слагат яйцата. Това е мократа смес. След това вече се бърка с лъжица - слага се брашното със содата, ванилията, канелата и солта и накрая овесените ядки и стафидите. Фурната на 200, редят се върху хартия за печене и се пекат по 10 мин. След като се извадят трябва да постоят 2-3 мин. за да се втвърдят.
Сместа става доста гъста и се правят топчета, но като се опекат приличат на бисквитки.

# 642
  • Mediterraneo
Като тотално боса в правенето на кексчета, мъфини и пр. дреболии, бихте ли ми казали дали тези хартиени формички могат да се пекат в обикновена тава http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=65413

# 643
  • София
Като тотално боса в правенето на кексчета, мъфини и пр. дреболии, бихте ли ми казали дали тези хартиени формички могат да се пекат в обикновена тава http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=65413
Меки са, те се слагат в другите ,металните или силиконовите формички.

# 644
  • София

250 гр. масло
.......... но като се опекат приличат на бисквитки.
zvanche,    bouquet благодаря, тази вечер ще ги опитам ...

Общи условия

Активация на акаунт