Отговори
# 660
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
newsm78 В голяма чуденка съм! В момента в хлебопекарната ми втасва едно тесто, което ми се вижда нещо по-течно, отколкото трябва да е. Какво да направя, като свърши програмата, да сложа още брашно и пак да пусна програмата за месене и втасване или да го извадя от машинката и да го премеся на ръка?!?

Е какво ще и чакате края на програмата като приемате, че тестото ви не е готово.
Въпросът ми беше как да оправя "кашата", която съм си забъркала при тази ситуация?!?

# 661
  • Варна
  • Мнения: 2 432
По-добре, да се изкара тестото невтасало и да се доомеси на ръка с още брашно и да си втасва извън машината.

# 662
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
По-добре, да се изкара тестото невтасало и да се доомеси на ръка с още брашно и да си втасва извън машината.
Благодаря ти, antonia!

# 663
  • Варна
  • Мнения: 2 432
За нищо. И дядо хаджия имаше това предвид.

# 664
  • Мнения: 7 779
По-добре, да се изкара тестото невтасало и да се доомеси на ръка с още брашно и да си втасва извън машината.
Благодаря ти, antonia!
аз се чудя защо не си спряла програмата и да я пуснеш отначало като добавиш още малко брашно до получаването на хубава топка.

# 665
  • София
  • Мнения: 8 492
newsm78 В голяма чуденка съм! В момента в хлебопекарната ми втасва едно тесто, което ми се вижда нещо по-течно, отколкото трябва да е. Какво да направя, като свърши програмата, да сложа още брашно и пак да пусна програмата за месене и втасване или да го извадя от машинката и да го премеся на ръка?!?

Е какво ще и чакате края на програмата като приемате, че тестото ви не е готово.
Въпросът ми беше как да оправя "кашата", която съм си забъркала при тази ситуация?!?

Спирате програмата с продължително натискане на бутона за СТАРТ (някои машини даже издават звуков сигнал, че програмата се прекъсва) и я пускате отново. Добавяте необходимото брашно докато постигнете желаната консистенция и продължавате по нормалния ред.

# 666
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
newsm78 В голяма чуденка съм! В момента в хлебопекарната ми втасва едно тесто, което ми се вижда нещо по-течно, отколкото трябва да е. Какво да направя, като свърши програмата, да сложа още брашно и пак да пусна програмата за месене и втасване или да го извадя от машинката и да го премеся на ръка?!?

Е какво ще и чакате края на програмата като приемате, че тестото ви не е готово.
Въпросът ми беше как да оправя "кашата", която съм си забъркала при тази ситуация?!?

Спирате програмата с продължително натискане на бутона за СТАРТ (някои машини даже издават звуков сигнал, че програмата се прекъсва) и я пускате отново. Добавяте необходимото брашно докато постигнете желаната консистенция и продължавате по нормалния ред.
Благодаря, ще го знам занапред, машинката ми е отскоро и още я разучавам!

# 667
  • Мнения: 7 779
Благодаря, ще го знам занапред, машинката ми е отскоро и още я разучавам!
това трябваше да го направиш най-напред  Laughing

# 668
  • София
  • Мнения: 12 651

Здравейте,

как мога да се направи бананов крем за торта по подобие на този от торта шоколад и банани на клубче Цар Лъв, София? Някой дали има идея? Благодаря!

Eто разрез на тортата:


Какво ще кажеш за това: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:D9uEzLohI10 … ct=clnk&gl=bg

# 669
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
Благодаря, ще го знам занапред, машинката ми е отскоро и още я разучавам!
това трябваше да го направиш най-напред  Laughing
Не се напъвай толкова със "съветите", не са никак ценни!

# 670
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Засилила съм се за утре да правя торта "Павлова", обаче имам един въпрос: Може ли целувчения блат да го направя днес, а утре само да приготвя крема и ягодовата аранжировка? Или е хубаво всичко да се свърши в един ден?

# 671
  • Мнения: 6 788

Здравейте,

как мога да се направи бананов крем за торта по подобие на този от торта шоколад и банани на клубче Цар Лъв, София? Някой дали има идея? Благодаря!

Eто разрез на тортата:


Какво ще кажеш за това: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:D9uEzLohI10 … ct=clnk&gl=bg

Ваня, благодаря!  Peace

# 672
  • Мнения: 4
Някой замразявал ли е тесто за шоколадовите звездички с капучино?
Моля, важно ми е! Praynig
Става въпрос за тази рецепта.
http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/%D1%88%D0%BE%D0 … 0%B8%D0%BD%D0%BE/

# 673
  • Ispania
  • Мнения: 4 527
Здравейте Hug, може ли да ви помоля за рецепта за кекс с портокали или нещо сладко с портокали.Имам толкова мноооого портокали, 4е ми се иска да ги направя на нещо сладко.
Благодаря ви предварително Hug.

# 674
  • София
  • Мнения: 12 651
Val, мисля, че това е добро предложение:
http://recepti.gotvach.bg/r-3538-Кекс_с_портокалов_вкус

Общи условия

Активация на акаунт