евала на такива родители

• 15 168
  • 297
  •   1
Отговори
# 45
Кажете за свекъра деее, той къде е, ?

# 46
Не познавам такива хора и ми звучи странно.

# 47
Според мен свекървата постъпва по много интелигентен и човешки начин. Мисля, че така постъпват свободните хора без предразсъдъци и скруполи. Като се е развел синът и с тази жена какво да направи, да я изгони с детето на улицата ли? Ами допуснете, че свекървата обича снаха си и внучето си и не и е все едно как ще продължи живота им. А предполагам, че и синът и обича детето си и не е намразил майка му, така че едва ли има против ситуацията. А може дори така да е и по-спокоен и да няма угризения. Така че в случея майка му доста му помага.

# 48
Аз пък познавам свестни Хора.
И свестни свекъри, колкото и странно да ви звучи...  Laughing
Защо просто не излезете от шаблона 'Анти съм на всичко' и не разкажете и тук за подобни случки, м?
Вместо да се почва пак типично във форумски, български и незнам какъв си стил веднага да се търси под вола теле, интереси, користи и т.н. Да напишат тези, които имат около себе си такива хора, да ги 'извадят' и тях на светло ... Не, не всички хора са алчни, завистливи, сребролюбиви и користни, колкото и да ви се иска, има и хора, които осиновяват деца със заболявания, незнам дали сте чували тука за това... , а камо ли да си гледат внуците като собствени....

# 49
Кажете за свекъра деее, той къде е, ?

Joy Ми и той при снахичката!

# 50
  • София
Не, не всички хора са алчни, завистливи, сребролюбиви и користни,
Не всички, но повечето. Факт, че има и добри хора, но те никога не са били мнозинство.

# 51
  • Kопенхаген
Аз пък не разбирам, защо на някои все свекървата им виновна. Свекървата- зверилище виновна, Секървата- добра пак виновна. Ееее... то пък на някои снахи угодия няма  Grinning
Свекъра обикновенно си трае и играе поддържаща роля, него не го месете тук.

# 52
Не, не всички хора са алчни, завистливи, сребролюбиви и користни,
Не всички, но повечето. Факт, че има и добри хора, но те никога не са били мнозинство.

От първия пост разбрахте, че свекито не е алчна, не е завистлива и не е користна ли?  newsm78
Или за кого пишете в момента?

Мадам - и аз се чудя. Реално тя си е чужд човек, защо пък се очаква от нея нещо си?

# 53
  • Варна

Защо? Може да помага на снаха си и внучето без да прави такива коментари за сина си. А и най- вече може да не заема мястото му, за да може той да поеме отговорност към бившата си жена и детето си.

Разбира се, недоразуменията идват, защото всеки изхожда от това, което той е наблюдавал.
Да плюеш по детето си е неразбираемо, да го наказваш за даден избор - също. Да го заместиш в отговорностите му също е кофти. Да се разбираш с бившата му жена, да ѝ помогнеш с каквото можеш, ако искаш, ако тя иска, не е лошо.

# 54
  • Kопенхаген
vili, именно по- важно е в случая проявената човещина, а не низвергването на блудния син.
В интерес на истината, аз също съм получавала подкрепа от моята свекърва, но въпреки това не забравям, че съпруга ми и е  син  Grinning

# 55
  • Насред хаоса
Ама много са ми интересни някои коментари. Не става въпрос да застанеш против сина си, а да се разграничиш от действията му и да покажеш съпричастност с хората, които е наранил и игнорирал. Той си бил избрал. Ми хубаво, кво е виновна предишната му жена, че я е избрал първо нея, после е решил да избере друга, после може трета ... И докога така? Или щом е снаха, е намерена на улицата и после кучета я яли, важно е синчето да си избира.

# 56
Ама много са ми интересни някои коментари. Не става въпрос да застанеш против сина си, а да се разграничиш от действията му и да покажеш съпричастност с хората, които е наранил и игнорирал. Той си бил избрал. Ми хубаво, кво е виновна предишната му жена, че я е избрал първо нея, после е решил да избере друга, после може трета ... И докога така? Или щом е снаха, е намерена на улицата и после кучета я яли, важно е синчето да си избира.

Докогато иска- това е неговия живот. След като не я обича а обича друга, от какъв зор е длъжен да живее с нея само защото майка му така решила или сакън да не я нарани?

За каква съпричастност говорим? Всеки по къщите си и отношенията отдалеч. Това не е просто съпричастност- това е твърда опозиция на избора на сина.

# 57
  • Kопенхаген
Да живее полигамността! Сменяйте си пратньора с повод и без повод!

# 58
  • Насред хаоса
Докогато иска- това е неговия живот. След като не я обича а обича друга, от какъв зор е длъжен да живее с нея само защото майка му така решила или сакън да не я нарани?

За каква съпричастност говорим? Всеки по къщите си и отношенията отдалеч. Това не е просто съпричастност- това е твърда опозиция на избора на сина.
Не, майка му не е решила нищо - просто е компенсирала поведението му, щото той не проявил и елементарно уважение към жена и деца, след като просто ги е изтрил от живота си. Другите не са хора, ми играчки за него, тъй ли излиза? Как пък е заобичал друга, точно кат се е видял с пари? И опозиция да е - жената е постъпила човешки с човек, зарязан от него. Или, понеже е на мама синчето, трябва да го защитава безогледно до последна капка кръв, та ако ще и престъпник да е станал?

# 59
  • София

Не, майка му не е решила нищо - просто е компенсирала поведението му, щото той не проявил и елементарно уважение към жена и деца, след като просто ги е изтрил от живота си. Другите не са хора, ми играчки за него, тъй ли излиза? Как пък е заобичал друга, точно кат се е видял с пари? И опозиция да е - жената е постъпила човешки с човек, зарязан от него. Или, понеже е на мама синчето, трябва да го защитава безогледно до последна капка кръв, та ако ще и престъпник да е станал?
Жената е постъпила много човешки. На мен не ми хареса, че коментира сина си като калпав. А и ние не знаем какво точно е станало. Познавам майки, които застават на страната на бившите по ред причини, но най- вече, защото така бъгват отношенията с настоящите.
И пак казвам, случая може да не е такъв, на тази мисъл ме наведе коментара за калпавия син.

Общи условия

Активация на акаунт