евала на такива родители

• 15 248
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
Въпрос на гледна точка - за едни съдене, за други - казване на собственото й мнение. И все пак майка му е, не е чужда - кой друг, ако не тя, има право да каже какво мисли за него и за постъпките му?

Пред всички, на всеослушание да обижда? Мне, аз другояче разбирам сем.отношения.  Laughing

# 151
  • Kопенхаген
Виждам, че темата ,,С какво ви дразнят свекървите,, никога няма да се архивира в този форум, поради простата причина, че тук има толкова бъдещи свекърви, които ще попаднат в нея  Grinning

# 152
  • София
Laughing Само че достатъчно сурово го съди за личния си избор. От къде на къде?

Е ти пък нищо не каза  Laughing Ако аз като майка не осъдя сурово поведение на сина си, което считам за неприемливо, кой да го направи, комшията ли? Ти за Севастиян само колко е хубав, чудесен и прекрасен ли коментираш?

# 153
  • Насред хаоса
Снахи и зетьове много - децата ограничен брои, пък и мой.
Значи нямаш против, ако и твоето дете за други попада в графата *снахи и зетьове много*, със съответното третиране на тия незначителни единици в живота на тяхното. Все едно - някой си там, без значение, нали не е моето.
Вили, с какво го е обидила и пред кого? Казала е пред снаха си, че е калпав. Явно така го чувства и мисли, за да го каже.

# 154
Бърди, ти виждаш ли тези взаимоотношения как ще продължат?
Може би, като в харем, но трябва да имаш психиката за това, а и материалните възможности.
Снахи и зетьове много - децата ограничен брои, пък и мой.
Значи нямаш против, ако и твоето дете за други попада в графата *снахи и зетьове много*, със съответното третиране на тия незначителни единици в живота на тяхното. Все едно - някой си там, без значение, нали не е моето.
Ако всичко става с едно "за" и "против" щях да управлявам света, но не е така.
Дали съм "за" или "против" в случая няма значение. Просто е факт.
Факт е, че това е нейния син и не може да управлява живота му, нито да го направлява на тази възраст.

# 155
Това да имаш правилна преценка за детето си не означава, че се отричаш от него или, че не го обичаш. По-добре е родителите да признават проблемите на децата си, отколкото да ги отричат. Така ще им помогнат повече, отколкото да ги заблуждават че са идеални и безгрешни.

Снежа63 , защо реши, че тази жена управлява живота на сина си? Би го управлявала, ако му казваше и заставяше как да постъпва. Тя не прави това, постъпва според собствената си воля и мнение.

# 156
  • Насред хаоса
Ако всичко става с едно "за" и "против" щях да управлявам света, но не е така.
Дали съм "за" или "против" в случая няма значение. Просто е факт.
Факт е, че това е нейния син и не може да управлява живота му, нито да го направлява на тази възраст.
Избягваш въпроса ми. Това, че си една от малкото, които виждат държанието на майка му като управление и вмешателство, е друг въпрос.
Аз попитах ти как би се почувствала, ако някой погледне на твоето дете така, както ти се изрази за децата на останалите - едно от многото, но да не е моето. Ако искате да уважават децата ви, и вие трябва да уважавате децата на останалите.

# 157
Аз мисля, че ако сина й е калпав, първо е задължена него да гледа.
Второ , при този случай започвам да си задавам въпроса, кой в действителност е калпав - бившата снаха или сина.
Калпавия син си намерил друга и като гледам двамата не са се затирнали за свекърите.
Ако бяха калпави, щяха да отидат и те в къщата.
Хубаво е да имаш собствена воля и мнение, но да можеш и да ги изпълниш, а и да си носиш последствията от това.

# 158
Ако искате да уважават децата ви, и вие трябва да уважавате децата на останалите.
Какво разбираш под уважение?
Да живее в мой дом, да ги храня , детето ми калпазан на улицата защото харесал някоя друга по- голяма калпазанка от него на улицата.
Да взема и другата да прибера от уважение и да изляза на улицата.

# 159

Калпавия син си намерил друга и като гледам двамата не са се затирнали за свекърите.
Ако бяха калпави, щяха да отидат и те в къщата.

Е, то "калпавостта", само в това ли се изразява - да живееш в нечия къща?
П.П Личи си кои са майки на момчета, мъка ми е какви свекърви ще са..... Whistling

# 160
Laughing Само че достатъчно сурово го съди за личния си избор. От къде на къде?

Е ти пък нищо не каза  Laughing Ако аз като майка не осъдя сурово поведение на сина си, което считам за неприемливо, кой да го направи, комшията ли? Ти за Севастиян само колко е хубав, чудесен и прекрасен ли коментираш?

Да в общи линии, за мъжа ми - също. Мръсните ризи си ги гледаме вкъщи насаме.

Иначе не исками  няма да нося отговорност за чуждите деца, в това число снахата. Няма да бъда втора майка, не съм такъв тип просто. Ще уважавам, надявам се и отсреща да получа същото. Надявам се моят син да е такъв - че също да знае как да се държи и какво да прави. Дотук с моето мнение в техните взаимоотношения.

И още нещо - замисляте ли се, че е възможно жената да не е чак такова цвете - само защото е сираче? Напълно възможно е в нея също да има вина за това мъжът да иска раздяла. Не знам, но както вие гадаете той какъв е мръсник - защо да не  предположим, че и тя е била кучка?

# 161
  • Насред хаоса
Снеже, горко на момичето, дето ще ти стане снаха. Казвам го без лоши чувства. Дано поне е същата като теб в разсъжденията ти.  Mr. Green
Задължена била да го гледа, че бил калпав. Ми някои си остават мунчовци цял живот, да го дундурка и да го успокоява как той е най-читав, пък другите са келяви ли?  newsm78
Под уважение имах предвид не да ги *хрантутите*, *да им давате жилища*, *да ги издържате* и прочие неща, които сами си измислихте тук кой знае защо, а просто да погледнете на тях като на човешки същества, също родени и отгледани от хора. И че за тези хора те са това, което са вашите за вас. А не да опявате все на принципа *мойто гардже е най-убаво*. Иска се сила и обективност за това - както да посочиш кусурите на своето, така и да видиш и признаеш, че другите имат и предимства, не само недостатъци, и не са просто *едни от многото*, предназначени да задоволяват капризите на вашето.
Айде, почна се и оплюването на снахата.  Joy

# 162
Мисля, че така е честно - първо оплюхме мъжа, сега идва ред на снахата. Или ти това не го приемаш, щото и ти си бивша и се чувстваш засегната?

# 163
Напълно възможно е в нея също да има вина за това мъжът да иска раздяла. Не знам, но както вие гадаете той какъв е мръсник - защо да не  предположим, че и тя е била кучка?
Е, то е е естествено че за раздяла винаги двама имат вина, но какво от това...Все пак щом тази жена така е преценила и така постъпва, значи момичето си заслужава. Peace

# 164
Напълно възможно е в нея също да има вина за това мъжът да иска раздяла. Не знам, но както вие гадаете той какъв е мръсник - защо да не  предположим, че и тя е била кучка?
Е, то е е естествено че за раздяла винаги двама имат вина, но какво от това...Все пак щом тази жена така е преценила и така постъпва, значи момичето си заслужава. Peace

Айде бе, ти пък на преценката на свекито ли вярваш  Twisted Evil
Без майтап сега, нещата винаги имат две страни. Затова е неприемливо свекито да взем астрана в брака на сина.

Общи условия

Активация на акаунт