Кръстихте ли бебо на баба или дядо?

• 8 658
  • 197
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Кръстихме я на свекървата. Тя заслужава жената.

# 61
  • Бургас
Използвахме само първата буква на двамата дядовци.Аз честно казано до последно бях против,обаче със скъпия така и не стигнахме до консенсус и понеже бях секцио по спешност 1 месец по-рано и ми се наложи за 3-4 мин. да измисля име в болницата преди да ми сложат упоиката/акушерката каза че трябвало предварително да запише 1 мъжко и 1 женско име/.Обаче ми харесва името и.

# 62
   Кръстих го на свекърва ми. Името ми харесва.
  Иначе никой от родата не е имал претенции за името - нито от моя страна, нито от на мъжа ми. И всички останаха изненадани.

# 63
Категорично НЕ Naughty
Аз тази традиция изобщо не я харесвам,и да бяха хубави имената на свекъра и свекървата, пак нямаше да кръстя синът си на тях.Искам да има негово си име,а не да е "наследено"

# 64
Не.пък и те ни улесниха.Детето си е ваше-кръщавайте го, както ви харесва.

# 65
Незнам какво да отговоря - едното е на баба си, другото не е кръстено на никой Wink

# 66
Не харесвам тази традиция изобщо. Човек трябва да си има свое име и доколкото виждам повечето майки правят компромис със себе си, за да кръстят детето на свекър или свекърва, което не ми се вижда честно по отношение на другите баба и дядо. Crossing Arms

# 67
  • Пловдив
        Когато разбрахме, че ще имаме близнаци, с мъжа ми решихме първия да се казва Божидар /като Божи дар/, а втория на баща ми Христо - той заслужаваше човека / лека му пръст/ - почина в деня когато се родиха децата.

# 68
Не мисля, че ще... Не ми харесват имената им..
А и тези, които сме измислили до момента, нямат нищо общо  Sunglasses
Не искам да има на тоя на ония.. искам да си е на него си !

# 69
  • На небето
НЕ, кръстихме го на библейска личност. Въпреки настояването на родителите ни, да го кръстя на роднина. Аз казах НЕ и край.  Naughty Детето си е наше и ние със съпруга ми решаваме как да се казва. Въпреки, че той не взе дейно участие в мисленето на името. Дори известно време ме пита сигурна ли съм, че искам да е това име, но аз държах Давид ще се казва и точка.

# 70
На майка първата  буквичка.....поне това ....далече  сме си....мили сме си....поне  сложихме първата  буквичка на майка ми....Снежана ....Саги... Heart Eyes

# 71
Не, защото и двамата със съпруга ми не харесваме имената им. А и не си падаме по тоЗ род традиции.

# 72
  • софия
Не.Дори не исках имената им да започват с нечия буква.

# 73
Да кръстих дъщеря си на двамата и дядовци и не съжалявам GrinningПо принцип никой не ме е притискал, аз сама  реших как да се казва  :bouquet

# 74
Не!Твърдо съм против тази традиция, още повече че започват едни сръдни и обяснения,"ама защо на този, а не на онзи и т.н".Исках името да звучи съвременно и да означава нещо, а и най-вече  на нас двамата да ни харесва!

Общи условия

Активация на акаунт