Математически турнири - 15

• 101 080
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
Иначе за правият ъгъл се е сетил и е написал 4. Но аз пък мисля, че този отговор не е съвсем прецизен. Защото ако си представите часовника, всъщност в 3 и половина и девет и половина ъгълът не е съвсем прав, защото малката стрелка идва малко след 3. Преди да видя книжката, Косьо ми каза за тази задача, че е отбелязал 4 и аз реших, че му е грешна и 2 е верният отговор (само тогава са чисто прави ъглите). Но се оказа, че му е вярна. Уф, да си призная, повече от него се вълнувам. Е, и какво излиза сега? Щяхме да имаме максимален брой, ако не беше объркал най-простото делене 35 на 7...

# 496
  • Варна
Иначе за правият ъгъл се е сетил и е написал 4. Но аз пък мисля, че този отговор не е съвсем прецизен. Защото ако си представите часовника, всъщност в 3 и половина и девет и половина ъгълът не е съвсем прав, защото малката стрелка идва малко след 3. Преди да видя книжката, Косьо ми каза за тази задача, че е отбелязал 4 и аз реших, че му е грешна и 2 е верният отговор (само тогава са чисто прави ъглите). Но се оказа, че му е вярна. Уф, да си призная, повече от него се вълнувам. Е, и какво излиза сега? Щяхме да имаме максимален брой, ако не беше объркал най-простото делене 35 на 7...

Задачата е само за кръглите часове.  Peace Иначе щяха да са повече правите ъгли, номерът е да се досетят че денонощието има 24 часа , а не 12.

# 497
  • София
Задачата е само за кръглите часове.  Peace Иначе щяха да са повече правите ъгли, номерът е да се досетят че денонощието има 24 часа , а не 12.
Това е. Детето ти е право.  Grinning
Часовете са 3.00, 9.00, 15.00 и 21.00

# 498
НОМ - Кърджали

НОМ - Силистра

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 11:18 от Анонимен

# 499
  • София
Момичета и тук да питам...
Има ли дете явило се в 125 училище в 104 стая? Интересува ме какво указание дал квесторът за задачи с отговор Г?

# 500
Здравейте,
дъщеря ми е дала на две задачи верен отговор, но тъй като не е видяла, че го има в изброените е писала Г) друг отговор и там е записала верния резултат. Предполагам, че проверяват задачите по шаблон и може да не видят, че отговора и е верен. Тя беше във 119 в София.
Ще бъда благодарен ако някой може да ми каже къде и кога могат да се разгледат работите на децата.

# 501
  • Варна
За Варна

Резултатите от ВМС ще бъдат публикувани на 26.04.2012г. след 16.00 часа в сайта на ОУ "П. Р. Славейков

# 502
А някой знае ли нещо за резултатите от олимпиадата във Варна-всички други РИО /дори и София/изнесоха резултати,само за Варна няма???

# 503
  • Варна
Един пост по-нагоре съм писала. Не знам защо нашите ще се забавят толкова.   Crazy

http://slaveykov.com/subcategories.php?catid=6929

# 504
Имах предвид резултатите от областния кръг на олимпиадата по математика...

# 505
А някой знае ли нещо за резултатите от олимпиадата във Варна-всички други РИО /дори и София/изнесоха резултати,само за Варна няма???
Е, не са чак всички. Има и такива РИО-та, които изобщо не публикуват резултати на сайтовете си, та се налага да хвърляме боб.  Mr. Green Варна традиционно се бави с резултатите от математически прояви. До момента половината области са обявили резултати от НОМ, но пък сред тях са повечето големи областни градове. Може бройката на децата, допуснати до областен кръг да е била по-голяма от обикновено и да са се забавили с проверяването.

# 506
Много ми хареса статията. Явно е инспирирана от поста на Obsolete   bouquet!
http://www.webcafe.bg/id_1008631844_Za_momichetata_i_matematikata_

# 507
Днес звънях в РИО Варна и ми отговориха, че инспекторът по математика - Арабаджиева - отсъства и не знаят кога ще бъдат изнесени резултатите от олимпиадата.

# 508
Опитвам се да отворя сайта на СМБ-Изток, но нещо не е в ред

http://www.iztok-smb.hit.bg/

май работи когато си иска...

# 509
Здравейте,

може ли някой да ми разясни набързо зад.13 от ВМС за 6 клас. На пръв поглед изглежда елементарна, но не ми е ясно нещо:
Условие: От едно речно пристанище тръгват едновременно сал и кораб. Ако скоростта на кораба по течението е 46 км/ч. и след еин час корабът се намира на 40 км. от пристанището, то разстоянието му до сала в този момент е: Отг. 43 км. 
 Ясно е, че скоростта на течението е 6 км/ч, но защо скоростта на течението е = на 2 пъти скоростта на сала? Аз си мислех, че скоростта на течението е всъщност скоростта на сала, когато се движи по течението.
Благодаря предварително! Shocked

Общи условия

Активация на акаунт