Математически турнири - 15

• 100 820
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Благодаря ви за отговорите!   bouquet
Влизането на първия без изпит си е достатъчен стимул все пак Simple Smile

magda2121222, не разбирам защо си се регистрирала и постоянно пишеш само по един въпрос? И какво ако някой го направи, това ще си е изцяло за сметка на детето му.Чист автогол.

# 61
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Цитат на: Краката му стърчат навън

Ако човек си направи труда да разгледа табличката на kodbg може да види някои доста интересни резултати. На мен лично не ми се връзва дете, което на ЧХ има около 20 т., на СМТ да има над 60, а на ЕК - 120 т.

Аз си мисля, че тази разлика в отделните състезания е продиктувана от стреса при децата, както и от различните типове задачи при ЧХ, СМТ и ЕК. Моето дете каза, че най-му харесват задачите от Кенгуруто и наистина ги решамаше с кеф. Задачите, които се дават като пробни в СМГ са съвсем различни от тези в изброените състезания и ако някой си е направил труда да ги архивира, подреждането на децата ще е различно, като изключим първите 20 деца.
  Аз смятам,че това са по-скоро логически задачи, за бърза оценка, а не истински математически задачи, където се изисква осмисляне на материала. Част от децата, които имат високи оценки на Кенгуру не биха могли да се представят добре на Олимпиада по математика-примерно областен кръг. Искам да кажа, че примерно едно дете с115 или 110 точки на Кенгуру, може да се срине на други математически турнири. Така,че да не се "надуваме" и "безмислено да се залъгваме" за възможностите на децата ни. Не Кенгуру е състезанието, което показва истинските математически способности на децата.

# 62
Пробните "изпити" в СМГ не са ли всъщност контролни върху взетия материал през съответния период?
Въпросът ми е съвсем искрен, защото съм гледала задачите, и ми се струва, че те следват някакъв конспект. И съответно показват наученото и усвоеното от някакъв тип задачи. Но не могат да се сравняват резултатите от тях с резултатите от другите състезания. Моето дете е в първите 10 на цитираната рейтинг-таблица, но нито ходи на курсове, нито на контролните в СМГ. Определено двете истински състезания предстоят - ПМС и областния кръг. Аз лично чакам да минат те, за да преценя интересите и ориентацията на детето Grinning

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 12:59 от чандра

# 63
  • София
Аз смятам,че това са по-скоро логически задачи, за бърза оценка, а не истински математически задачи, където се изисква осмисляне на материала. Част от децата, които имат високи оценки на Кенгуру не биха могли да се представят добре на Олимпиада по математика-примерно областен кръг. Искам да кажа, че примерно едно дете с115 или 110 точки на Кенгуру, може да се срине на други математически турнири. Така,че да не се "надуваме" и "безмислено да се залъгваме" за възможностите на децата ни. Не Кенгуру е състезанието, което показва истинските математически способности на децата.

Някои хора май четат по диагонал. В конкретния пример, който дадох, съпоставката е между три състезания, не само ЕК и друго...освен ако сега не се намери някой, който да твърди, че СМТ също не е математическо състезание.

# 64
[quote author=Краката му стърчат навън link=topic=649863.msg21572696#msg21572696
Някои хора май четат по диагонал. В конкретния пример, който дадох, съпоставката е между три състезания, не само ЕК и друго...освен ако сега не се намери някой, който да твърди, че СМТ също не е математическо състезание.
[/quote]

Няма да коментирам неуместния Ви тон, защото сте го използвали неведнъж, включително и към мен. Не ми допада обаче това непрестанно набеждаване на деца и подозрения.
В цитирания от Вас случай - понеже ЧХ и СМТ са твърде близки като дати, за да се очаква рязък скок в знанията - се сещам за поне две невинни и много по-вероятно обяснения - болест и грешно пренасяне на бланка /примерно при един изяден въпрос цялата поредица след това е грешна/. Peace

# 65
  • София

Няма да коментирам неуместния Ви тон, защото сте го използвали неведнъж, включително и към мен. Не ми допада обаче това непрестанно набеждаване на деца и подозрения.
В цитирания от Вас случай - понеже ЧХ и СМТ са твърде близки като дати, за да се очаква рязък скок в знанията - се сещам за поне две невинни и много по-вероятно обяснения - болест и грешно пренасяне на бланка /примерно при един изяден въпрос цялата поредица след това е грешна/. Peace

Къде по-точно набеждавам децата..непрестанно...? Тук наистина се чете избирателно...според това на кой как му харесва и как му е изгодно...

П.П. Съжалявам ако съм Ви засегнала по някакъв начин. Със сигурност не е било лично.

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 13:35 от Краката му стърчат навън

# 66
  • Варна
Здравейте, по принцип не следя темата Embarassed, но моя второкласник си е наумил да ходи на Великденското състезание. Знаят ли се вече подробности как става записването и къде във Варна ще се проведе?
Предварително благодаря!

# 67

Под "непрестанно" имам предвид най-вече станалия досаден на всички потребител с параноята за преписване от руски и френски сайтове....  също и това, че през няколко страници някой решава, че на децата в училищата в страната им помагат квесторите... ей такива работи  Peace сборно усещане беше, че не трябва да сме толкова мнителни  Wink

# 68
  • Варна
Здравейте, по принцип не следя темата Embarassed, но моя второкласник си е наумил да ходи на Великденското състезание. Знаят ли се вече подробности как става записването и къде във Варна ще се проведе?
Предварително благодаря!
Славейков са домакини на Великденското състезание във Варна, но още не е започнало записването. Предполагам, че ще започнат да записват в седмицата преди Велик ден. Следи сайта им там изнасят инфо.

# 69
  • най-шареното място
Привет! И аз видях резултатите на детето. За първо явяване си е успех.  Не че му се вярва, понеже не гледа точките а броя деца отпред. Wink

Има ли регламен за втори кръг - имаше нещо с процент от максималния брой точки и условие.. или не е за Кенгуруто. Нямаме кандидатстване, но ми  еинтересно как става. По-горе прочетох комисия... това значи ли единен списък и който е в него? 

# 70
  • София
Здравейте, издирвам резултатите от СМТ 2010 за 4ти клас. Ако някой може да ми помогне, ще бъда благодарна.

Благодаря, на Краката му стърчат навън - отворих ги

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 15:50 от *silvia*

# 71
  • София
Здравейте, издирвам резултатите от СМТ 2010 за 4ти клас. Ако някой може да ми помогне, ще бъда благодарна.

цък

# 72
Не ме гони никаква параноя.Просто искам ,ако ще е ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ да е на една дата с Европа,а не 2 дни по-късно.В противен случай да е просто Кенгуру-БГ вариант.След като намерих задачите на руски за 15 минути,побликувани 2 дни по-рано,не ми говорете за честно състезание.На всеки нормален родител му е ясно,че да се дават задачите на детето предварително е пълна глупост.Но тук не споря кой е нормален и кой не.Просто искам всички деца да са поставени при равни условия.Особено,ако това състезание помогне на някой да влезе в МГ.Принципът е важен,а не кой го гони параноята.

р.с.Моето дете е влязло в МГ и не това е причината да пиша.

# 73
Аз пък искам,тъй като има застъпване на задачите, навсякъде да се провежда по едно и също време. Така ще се избегнат възможните спекулации и няма да си изпращаме задачите и отговорите като апокрифна литература, докато чакаме състезанието да се проведе не-знам-си-къде.

# 74
  • най-шареното място
To няма нищо лесно и логично то това! И за двете последни мнения Simple Smile
Но тук нещата не работят така.

Пример: Календарния план на състезанията е готов от преди октомври. Записванията започнаха в седмицата на състезанието - няма писмо от РИО.  Не е за коментар даже.

ПС Аз не знаех че е имало изтичане. При тов аполеожение ще допохваля детето. Simple Smile /защото ако е имало и такива амбиции... то направо си е блестящо Simple Smile шегувам се, но точно така стоят нещата - състезания за някои само/

Общи условия

Активация на акаунт