Математически турнири - 15

• 101 758
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Да подам информация за 2 математически лагера - -летен и есенен
http://www.mallorca-kn.com/summer-academy-bg.htm
Някой ще праща ли детето си на тези лагери? Кои ще са преподавателите?
Аз се чудя за Банско.
За първия си пише кои са двама от преподавателите.

# 271
Имам един въпрос.
Ако има задача със фигури от квадратчета, от които примерно трябва да се сглоби квадрат или правоъгълник ( говоря за областния кръг на олимпиадата по математика ) допустимо ли е детето да си ги нарисува и изреже и така да сглобява фигурата?

# 272
Имам един въпрос.
Ако има задача със фигури от квадратчета, от които примерно трябва да се сглоби квадрат или правоъгълник ( говоря за областния кръг на олимпиадата по математика ) допустимо ли е детето да си ги нарисува и изреже и така да сглобява фигурата?

A с какво ще ги изреже? Обикновено се казва какво е разрешено да се носи. Ножица никога не е била в списъка. Иначе с наличните разрешени неща може да прави каквото си иска.

# 273
Хммм, аз никъде не видях да пише какво може да се носи.То е ясно, че калкулатор например не може да се ползва, но ако ножицата изрично не е забранена ..... Mr. Green

# 274
Когато бях в 5-6 клас на олимпиада едната задача беше за някакви стотинки. За да си онагледя нещата си извадих стотинките от джоба. Не ми направиха забележка, само вдигнах малко шум. Crazy
Могат да се изрежат предварително начертаните фигури с острото на пергела. Друг е въпросът дали е разрешено и после при проверката на черновите дали няма да го анулират.

# 275
  • София
Имам един въпрос.

Мдааа, удивително е на какво са способни някои родители и какви невероятни методи за решаване разкриват на своите деца, единствено и само, за да се домогнат до повече точки и да достигнат до заветните призови места. Но, както се казва - целта оправдава средствата.

Относно питането - много ми е интересно как ще бъде описана задачата - разрязването и сгъването на квадратна мрежа 18/9 показа, че това може да стане само по този и този начин и при друго сгъване ще стърчат две квадратчета начомпи и три наиначе...луда работа...

Е, във всеки случай пожелавам успех на момчето и дано не му се паднат неподходящи задачи.

# 276
Вайда, успех на детето ти!

Има ли промяна на часа и мястото за награждаване днес в СМГ?

Последна редакция: сб, 07 апр 2012, 10:46 от Danybon

# 277
  • София
От 14,00ч ли беше награждаването?

# 278
От 14,00ч ли беше награждаването?

На бележката, която видях при излизането на резултатите, пишеше 13 ч., но не сме от това у-ще и се надявам да няма промяна.

# 279
  • София
Сигурно е от 13,00ч, защото курсовете свършват в 12,30ч

# 280
  • у дома
Някой има ли този сборник   - http://www.book.store.bg/p71216/matematika-za-kandidatstvane-v-m … -sled-4-klas.html да ми каже хубав ли е  newsm78

# 281
Как е настроението след олимпиадата, уви ние не сме сред участиците.

Позволявам да се обърна с молба-погледнете темата за заплатите на учителите и драснете няколко реда, че са доста обезверени, и с право, а като не можем с друго, поне морална подкрепа да им окажем!

# 282
  • София
Как е настроението след олимпиадата, уви ние не сме сред участиците.

Петокласникът излезе рано-рано, решил е първа, трета и половината от втора (според моите сметки  Simple Smile)
Като имам предвид, че задачите са за описване, а при ребусите има тънкости в разписването,
където и аз се затруднявам да улуча критериите на проверяващите, не очаквам да
му дадат много точки за трета. Все пак съм доволна от него, чакам сестра му да се обади.

# 283
Хмм, аз съм заседнал в прекрасния квартал Люлин и отивам към алкохолен делириум с трета бира: )
Хлапето все още не е излязло, на ПМС излезе на 3-ия час, но тук... явно са по-интересни задачите.

# 284

Общи условия

Активация на акаунт